در حال بارگذاری ...
اصغر همت و سهراب سلیمی آغاز جشن خانه تئاتر را تبریک گفتند

جشنی باشکوه‌تر از سال‌های گذشته

اصغر همت مدیرعامل خانه تئاتر و سهراب سلیمی دبیر چهاردهمین جشن خانه تئاتر به مناسبت آغاز این جشن فرهنگی پیام‌های جداگانه‌ای صادر کردند.

به گزارش ایران تئاتر آیین افتتاح این رویداد فرهنگی روز 7 اردیبهشت‌ماه و از ساعت 16 در محوطه بیرونی خانه هنرمندان با قرائت پیام روز جهانی تئاتر توسط نصرت پرتویی و پیام روز ملی تئاتر ایران نوشته علی نصریان توسط ایرج راد به‌صورت رسمی آغاز شد.
این مراسم که در محوطه بیرونی خانه هنرمندان برپاشده بود با استقبال چشمگیر مردم و هنرمندان روبه‌رو شد. این مراسم از ساعت 16 آغاز و تا ساعت 19 ادامه داشت سپس تماشاگران از نمایش عروسکی که در تالار انتظامی اجرا می‌شد دیدن کردند.
این مراسم به‌صورت همزمان در محوطه بیرونی تئاتر شهر، پردیس تئاتر تهران و زیرگذر متروی میدان ولیعصر نیز برای اولین بار اجرا گردید و برنامه‌های این جشن تا 16 اردیبهشت ادامه دارد.

بر اساس این گزارش اصغر همت در پیامی برگزاری این جشن را گرامی داشت. در متن پیام اصغر همت مدیرعامل خانه تئاتر آمده است:
آیا قرار است...
27 مارس «روز جهانی تئاتر» است، ازآنجاکه این روز مقارن است با 7 فروردین و بحبوحه جشن نوروز و تعطیلات، طی سال‌های گذشته تنها می‌توانستیم آن را از طریق رسانه‌ها و بیشتر مطبوعات و چند سالی است از راه دنیای مجازی تبریک و تهنیت بگوییم. البته برای جبران مافات، این جشن را نه در یک روز بلکه یک ماه تحت عنوان «اردیبهشت تئاتر» توسط مرکز هنرهای نمایشی و یک‌هفتم «جشن خانه تئاتر» توسط خانه تئاتر برگزار کردیم.
سال گذشته بالاخره متولیان فرهنگی کشور، پس از گذشت بیش از نیم‌قرن از اطلاق «روز جهانی تئاتر» به اهمیت این هنر «نامیرا» پی بردند و «روز ملی تئاتر» را به تقویم افزودند که بازهم جای شکرش باقی است.
بی‌هیچ اظهارنظر سوءتفاهم برانگیز پیرامون این تأخیر، آن را به فال نیک گرفته و به‌عنوان بارقه‌ای از امید و گریز از انزوای فرهنگی قلمداد کرده و به استقبال اولین دوره برگزاری آن می‌رویم؛ اما آیا این توجه دیرهنگام درروند تئاترِ «باری‌به‌هرجهت» و بی‌برنامه ما تأثیر مثبتی خواهد گذاشت؟
آیا قرار است پس‌ازاین به‌طورجدی به تئاتر و رفع مشکلات، به شکل ریشه‌ای بپردازیم؟
دیگر به آمارهای «کمّی» اکتفا نکرده و به وجوه «کیفی» آثار هم توجه کنیم؟
اهالی تئاتر به «امنیت شغلی» خود امیدوار و حرفه‌شان به رسمیت شناخته شود؟
باسیاست‌های اتخاذی همه‌جانبه، به‌طورجدی شاهد ورود بی‌رویه -صرفاً- علاقه‌مندان به این عرصه نباشیم؟
دولت فکر «خود اکتفایی» و درجاهایی «سود بردن» از تئاتر را از سر به درکرده و بداند که می‌بایستی تئاتر را با پرداخت هزینه، بیش‌ازپیش موردحمایت خود قرار دهد؟
وزارت آموزش‌وپرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، چونان گذشته دور، به بسترسازی خود برای این هنر «والا» تحت عنوان «فعالیت‌های فوق‌برنامه» و «اوقات فراغت» همت بگمارند؟
به فعالان متخصص این عرصه اعتماد کرده و با تفویض اختیارات به صنوف در امور اجرایی، این هنر «بی‌بدیل» را در جهت پویایی گسترده‌تر، یاری‌گر باشند؟
باب گفت‌وگوهای سازنده بازشده و «شفاف‌سازی» در همه امور انجام پذیرد؟
مجدانه توده مردم را با تئاتر آشنا کرده و با ایجاد فضای مناسب آنان را راغب به دیدن تئاتر نموده و بدین‌وسیله با پالایش روحشان ‌آن‌ها را به حظی وافر از این هنر «جادویی» برسانیم؟
آیا قرار است پس‌ازاین ما اهالی تئاتر مصداق بارز «از ماست که بر ماست» نباشیم و با اتحاد، وفاق و همدلی به‌دوراز تسویه‌حساب‌های شخصی، به‌دوراز منافع شخصی، در درجه اول اهمیت به منافع جمع بیندیشیم؟
تنها در این صورت است که می‌توانیم تئاتر،‌این دل‌مشغولی «شریف» مان را به ساحل امن و سرمنزل مقصود برسانیم و رسالت واقعی خود را که همانا «روشنگری» و هدایت جامعه به‌سوی «نیکی»، «درک جهان پیرامون» و «به کمال‌گرایی» است، محقق گردانیم
مصمم هستیم چهاردهمین جشن خانه‌ی تئاتر را گسترده‌تر و باشکوه‌تر از دوره‌های گذشته برگزار کنیم، خوشحالیم که عنوان روز ملی تئاتر هم به‌عنوان جشنمان اضافه‌شده شاید همین امر انگیزه ما را بیشتر کرده است. هم فضا افزایش پیداکرده و هم بالطبع برنامه‌های بیشتر و متنوع‌تری داریم امیدواریم این تلاش منجر به آشتی و آشنایی مردم نجیب و صبورمان بیش‌ازپیش با تئاتر باشد و بتوانیم قدمی هرچند کوچک برای نیل به این مهم برداریم.
با آرزوی روزهای مهم‌تر برای تئاتر سرزمینمان.

 

همچنین سهراب سلیمی نیز به‌عنوان دبیر چهاردهمین جشن خانه تئاتر پیامی را منتشر ساخت. متن پیام وی بدین شرح است:
روزانه با بیش از 300 برنامه نمایشی
چهاردهمین دوره بزرگداشت هفته تئاتر به مناسبت روز جهانی و روز ملی تئاتر ایران مانند هرساله توسط خانه تئاتر در اردیبهشت‌ماه و از تاریخ 7 الی 16 برگزار می‌شود، امسال بنا به تصمیم هیئت‌مدیره خانه تئاتر دبیری این جشن به بنده واگذار شد.
با توجه به اینکه دبیری پنج دوره از این جشن را در دهه هشتاد نیز بر عهده داشتم و با توجه به تجربیات ادوار گذشته در این دوره تلاشم بر این بود که با نشست‌های پی‌درپی با مدیرعامل خانه تئاتر و اعضای هیئت‌مدیره خانه تئاتر داشتم، سعی بر بهتر شدن شرایط اجرایی این جشن مهم داشته باشم.
در این راه، در ابتدا با همراهی آقای اصغر همت –مدیرعامل محترم خانه تئاتر- رایزنی‌هایی با نهادهای مختلف برای جذب و حمایت‌های مالی در خصوص برگزاری هر چه گسترده‌تر و متنوع این جشن صورت گرفت و در این راستا توانستیم حمایت مرکز هنرهای نمایشی، پردیس تئاتر (خاوران)، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بزرگ و سازمان مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران و همراهی خانه هنرمندان که هرساله خوشبختانه یار و یاور خانه تئاتر بوده را داشته باشیم.
از طرف دیگر باید یادآور شوم امسال انجمن گرافیست‌های ایران نیز به‌طور مشترک با همراهی و هماهنگی خانه تئاتر این جشن را برگزار می‌کنند. آنچه در خصوص برگزاری این جشن می‌توانم بگویم همراهی و همسویی با انجمن گرافیست‌ها است؛ و در سیاست‌های مدیریت برگزاری جشن هفته تئاتر، بر این باورم با توجه به گستردگی برنامه در حوزه‌های مختلف سعی و تلاشم بر این است توانسته باشیم گستردگی برنامه‌ها را با دقت و نظم لازم برنامه‌ریزی کرده و به مرحله‌ی اجرا درآوردیم.
این گستردگی بنا به وجود فضاهای متنوع و مختلف چه برنامه‌های فضای باز همچون صحنه خانه‌ هنرمندان، فضای بیرونی تئاتر شهر، پردیس تئاتر تهران و زیرگذر مترو، زیرگذر میدان ولیعصر و بخشی از پارک‌های تهران، احتیاج بود که بتوانیم از نیروهای فعال و خلاق، با تنوع بیشتر دعوت به همکاری داشته باشیم، اعضای مختلف انجمن‌های خیابانی، میدانی، عروسکی، کودک و نوجوان، حرکت، موسیقی و نمایش‌های آیینی و سنتی یاوران ما بودند و در بخش‌های پوششی (سالنی) برنامه‌ریزی در جهت حضور انجمن‌های مختلف خانه تئاتر در سالن‌های خانه هنرمندان، برپایی نمایشگاه عکس، پوستر، تهیه کلیپ برای مانیتورهای کریدور 1 و 2، خانه هنرمندان، ویترین‌ها، سالن‌های کنفرانس، زیرگذر مترو، نمایشگاه‌های میدان ولیعصر، پردیس تئاتر و اجرای نمایش‌های متنوع در طول جشن برای سالن استاد انتظامی و سالن‌های پردیس تئاتر.
در اینجا لازم به یادآوری است تدارک و تهیه و نصب دو استیج در خانه هنرمندان و پردیس تئاتر ازیک‌طرف و از طرف دیگر ایجاد 8 غرفه مختلف شامل 4 غرفه در خانه هنرمندان و 4 غرفه در پردیس تئاتر تهران برای ارائه برنامه‎های انجمن عروسکی و گریم که در این غرفه‌ها خواهند پرداخت.
در اینجا لازم می‌دانم به شرح تعداد برنامه‌های چهاردهمین دوره جشن خانه تئاتر بپردازم. سیاست این‌جانب به‌عنوان دبیر جشن خانه تئاتر بر این بوده که تمامی برنامه‌های این جشن در درجه‌ی اول رضایت خاطر کلیه افرادی که به‌طور آزادانه در محیط فضاهای بیرونی شرکت می‌کنند را فراهم آورد و به برنامه‌هایی مفرح و متنوع جهت ارائه به مخاطبان تهیه و اجرا شود به‌گونه‌ای که مخاطبین ما با هرگونه سلیقه و شرایط سنی با رضایت خاطر از اجرای برنامه‌ها در فضای بیرونی دیدن بکنند.
در ادامه ین سیاست فقط اگر بخواهیم به تعداد برنامه‌های متنوع در روز اشاره‌کنیم روزانه به‌طور تقریبی 10 برنامه درصحنه خانه هنرمندان که در محوطه بیرونی این مکان قرار دارد اجرا خواهد شد، بنابراین در طول هفته بیش از 70 برنامه و با احتساب فضاهای دیگر بیرونی که قبل‌تر اشاره شد مجموعاً بیش از 200 برنامه بیرونی در طول هفته‌ی تئاتر خواهیم داشت و با احتساب برنامه‌های سالنی بدون اغراق شاید بیش از 300 برنامه را در پیش روداریم. کلیه برنامه‌های این جشن در بولتنی که توسط روابط عمومی اختصاصی جشن در نظر گرفته‌شده روزانه درج خواهد شد و به اطلاع تمام دوست داران جشن خواهد رسید.
درنهایت امیدواریم با حمایت‌های نهادهای نامبرده و انجام تعهدات خود توانسته باشیم گام کوچکی در مسیر صنفی خانواده‌ تئاتر برداشته باشیم.
چهاردهمین جشن خانه تئاتر از 7 تا 16 اردیبهشت‌ماه در خانه هنرمندان، تئاتر شهر، پردیس تئاتر تهران، زیرگذر مترو میدان ولیعصر برگزار می‌شود.

 




مطالب مرتبط

نظرات کاربران