در حال بارگذاری ...
در نشست شهردار تهران با اصحاب فرهنگ، هنر مطرح شد

اصغر همت: باید به نیروهای متخصص میدان داده شود

نشست شهردار تهران با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در باغ کتاب تهران برگزار شد. در این مراسم که سید رضا صالحی امیری به‌عنوان معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار حضور داشت، نمایندگانی از سینما، تئاتر، ناشران کتاب، موسیقی، هنرهای تجسمی و ادبیات به سخنرانی پرداختند.

به گزارش ایران تئاتر در آخرین روز از ماه آبان نشست شهردار تهران با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در باغ کتاب تهران در حالی برگزار شد که نمایندگان صنوف مختلفی چون سینما، تئاتر، ناشران کتاب، موسیقی، هنرهای تجسمی و ادبیات ضمن تقدیر از انتخاب محمدعلی نجفی به‌عنوان شهردار و همچنین انتخاب سید رضا صالحی امیری به‌عنوان معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار به برخی از مهم‌ترین معضلات مرتبط با شهر تهران و حرفه خود اشاره کردند.
سید رضا صالحی‌امیری به‌عنوان اولین سخنران گفت: ما باید کار را به خود مردم واگذار کنیم. مردم باید خود تصمیم بگیرند و ما تنها مجری و پشتیبان باشیم به همین دلیل می‌خواهیم تا نظرات خود را به ما انتقال دهید تا اجرا شوند.
منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما به‌عنوان نماینده‌ای از اهالی سینما در سخنانی فضای شهر امروز را تشدیدکننده حرص، طمع و آز دانست و گفت: سینما به‌عنوان پیشخوان حوزه فرهنگ، تکالیف جدی برای رفع مشکلات شهر بر دوش دارد و جز با صریح سخن گفتن چاره‌ای بر این راه‌حل‌ها نمی‌ماند.
وی بابیان اینکه ما فیلم را برای رضایت مخاطب می‌سازیم، ادامه داد: شما شهری را اداره می‌کنید و باید رضایت مخاطب را جلب کنید. به نمایندگی از برجسته‌ترین هنرمندان کشور فکر می‌کنیم نیازهای متعددی است که با ارتباط دوسویه شهرداری و خانه سینما قابل‌حل خواهد بود.
شاهسواری با تاکید بر اینکه این شهر نیازمند توسعه فضای فرهنگی و امنیت آن است، گفت: ما در جشنواره‌ای که شهرداری با عنوان فیلم شهر برگزار می‌کرد با تمام وجود همکاری کردیم و در حوزه زیرساخت‌ها و ارتباطات صنفی نیز اقدامات خوبی تاکنون انجام شده است. ما تنها حرفه‌ای هستیم که مشتریان خودمان را انتخاب نمی‌کنیم و منتظر آنها می‌مانیم و اصل مهم رضایت آنها است. به خاطر همین باید به نیازهای متعدد و متنوع و به‌روز مخاطب شهر توجه کرد.
مدیرعامل خانه سینما با پیشنهاد اینکه یک کارگروه ویژه برای حل مشکلات متشکل از نمایندگان خانه سینما و شهرداری تشکیل شود، اظهار کرد: شاید این باعث شود کاری کنیم از خشونت موجود در فضای تهران با نگاهی هنری بکاهیم.
اصغر همت مدیرعامل خانه تئاتر به نمایندگی از اهالی تئاتر بابیان اینکه ترجیح می‌دهیم مشکلاتمان را در جلسات خصوصی‌تر مطرح کنیم، گفت: باید به نیروهای متخصص بیشتر از نیروهای متعهد میدان داده شود.
وی با اشاره به صحبت‌های منصور ضابطیان؛ مجری برنامه مبنی بر زیاد شدن تعداد سالن‌های تئاتر در کشور اظهار کرد: باید دید این سالن‌ها شرایط مناسبی دارند یا نه. اگر شهرداری درست عمل می‌کرد 290 میلیارد تومان برای احداث سالنی در جنوبی‌ترین نقطه شهر اختصاص نمی‌داد.
این بازیگر خطاب به محمدعلی نجفی گفت: کسی تاکنون فرهنگی‌تر از شما شهردار تهران نبوده و این کارتان را سخت می‌کند.
در ادامه این مراسم توکل قائم‌مقام اتحادیه ناشران هم در سخنانی اظهار کرد: در کنار خانواده و آموزش و پرورش که در ترویج کتابخوانی نقش مهمی دارند شهرداری‌ها هم می‌توانند نقش مهمی را در حل مشکلات نشر و کتاب ایفا کنند.
وی یکی از معضلات حوزه نشر را محدودیت در بحث ویترین کتاب در حوزه شهری عنوان کرد و ادامه داد: ما به ویترین‌های بیشتر برای عرضه کتاب نیاز داریم و شهرداری‌ها در این حوزه می‌توانند نقش زیادی ایفا کنند.
توکل تکثیر غیرمجاز و غیرقانونی کتاب را معضل دیگری عنوان کرد و گفت: این روزها شاهد عرضه این آثار در خیابان انقلاب توسط دستفروشان هستیم. ضمن اینکه کتابفروشی‌های داخل ایستگاه مترو هم بعضا دیده شده چنین اقدامی انجام می‌دهند و تخفیف‌های زیادی هم که می‌دهند خارج از قاعده است.
در ادامه سیدمحمود دعایی که به نمایندگی از اهالی رسانه روی سن حاضر شده بود به تمجید از محمدعلی نجفی و سیدرضا صالحی امیری معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری پرداخت، از سابقه درخشان آنها به نیکی یاد کرد.
لوریس چکناواریان دیگر سخنران این مراسم بود که به نمایندگی از اهالی موسیقی پشت تریبون قرار گرفت و با اشاره به اینکه از زمانی که تهران 500 هزار نفر جمعیت داشته ساکن این شهر بوده است، گفت: تهران زمانی شهر فرهنگ و هنر بود اما امروز اینگونه نیست. موسیقی می‌تواند فرهنگ خشن شهر را کنار بزند. فرهنگ ما نیاز به موسیقی دارد و نمی‌توان مولانا را بدون موسیقی به دنیا نشان داد.
وی خطاب به شهردار تهران اظهار کرد: تمام پولتان را بزارید و ارکستر خوبی بسازیم تا فرهنگ مردم را تغییر دهیم.
معصومه مظفری به نمایندگی از حوزه هنرهای تجسمی در سخنانی بابیان اینکه معمولا ما غایب اینگونه مراسم‌ها هستیم، گفت: اگر می‌خواهید تهران را درست کنید قطعا عکاس‌ها و نقاش‌ها را نمی‌توانید، نبینید. باید از انجمن‌های تجسمی کمک گرفت و اگر از کمک ما استفاده نکنید، شما این فرصت را از دست داده‌اید.
وی تاکید کرد: در برنامه‌ریزی‌هایتان از ما کمک بگیرید. ما در تهران 224 گالری‌دار مجوز از ارشاد داریم اما بسیاری از آنها در سایه قرار گرفته‌اند.
فریدون عموزاده خلیلی آخرین نماینده اصحاب فرهنگ و هنر بود که از سوی نویسندگان پشت تریبون قرار گرفت و بابیان اینکه در شهرهای بزرگ اجازه می‌دهند، اهالی فرهنگ و هنر شهر را شکوفا کنند، ادامه داد: اما در تهران اینگونه نبوده و این افراد در اداره شهر دخیل نبودند. باید به اهالی فرهنگ و تشکل‌های غیردولتی اعتماد کرد.
وی افزود با اشاره به اینکه اهالی فرهنگ دلشان اگر بیشتر از مقامات برای فرهنگ و مردم نسوزد قطعا کمتر نمی‌سوزد گفت: شهر تهران نیاز جدی دارد به اینکه توجه بیشتری به کودکان داشته باشد.

محمدعلی نجفی شهردار تهران نیز در این نشست گفت: قرار بود این مراسم در هفته کتاب برگزار شود اما به‌دلیل زلزله با تاخیر انجام شد. در این تاخیر وارد ماه ربیع‌الاول، بهار ماه‌ها و ماه شور و نشاط و شادی در جامعه اسلامی شدیم. حسن دیگر آن بود که با آغاز رسمی کار صالحی‌امیری در معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران مصادف شد.
نجفی ادامه داد: می‌دانیم و متاثر هستیم که عده‌ای از هموطنان عزیز ما در غم از دست دادن خانه و کاشانه خود و از آن مهمتر در غم از دست دادن تعدادی از عزیزان خود داغدار و غمگین هستند اما این سنت الهی است و زندگی باید استمرار داشته باشد. ما هم جز همدردی و انجام برخی همکاری‌ها و کمک‌ها نسبت به هموطنان خودمان کار دیگری نمی‌توانیم انجام دهیم.
شهردار تهران افزود: برای کسانی که جان خود را از دست دادند آمرزش و برای بازماندگان آرامش درخواست داریم. خوشحال هستم شهرداری تهران در حد توان و به سهم و نوبه خودش توانست برابر مقابله با آثار زیان‌بار این پدیده سهمی داشته باشد. از اعضای شورای‌شهر نیز تشکر می‌کنم با مصوبه امروز، از نظر بودجه‌ای آنها هم کنار شهرداری تهران نقشی را عهده‌دار شدند.
نجفی سپس با اشاره به اینکه تهران دچار بدقوارگی شده، اظهار کرد: تهران ما علی‌رغم همه جذابیت‌ها و زیبایی‌ها و همه ظرفیت‌های قابل توجه خود امروز با مشکلات و چالش‌های بزرگی نیز روبرو است. نارسایی‌ها و کمبودهای شهر خود را شهروندان لمس می‌کنند از این رو نیازی به اشاره به آنها نیست.
این مدیر شهری اضافه کرد: تهران از جهت‌های مختلفی دچار بی‌قوارگی و بدقوارگی شده است. از جهت معماری و منظر شهری، اجتماعی، فرهنگی و ... نوعی دل‌زدگی و واخوردگی بر روابط شهر و شهروندان حاکم شده و جسم و جان شهر ما رنجور است. شخصیت و ماهیت شهر لطمه خورده است. ما باید در کالبد تهران روح تازه‌ای بدمیم و این روح و روحیه باید در قالب پدیده‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی به شهر دمیده شود.
او متذکر شد: نگرش‌ها و رویکردهای گذشته این امر را نمی‌توانند میسر کنند. باید سیاست‌ها و روش‌های پیشین را که توان حل مسایل امروز تهران به صورت بنیادین و پایدار را ندارند کنار بگذاریم و به صورت جدی و عمیقی به رویکردها و سیاست‌های جدیدی بیاندیشیم. پیش‌نیاز این تغییر شکل‌گیری ایده‌های نو است. برای مواجه با چالش‌ها به ایده‌های جدید نیاز داریم که از منظری تازه و چشمی دیگر شهر و شهروندان و روابط بین آنها را مورد تجزیه و تجلیل قرار دهد.
شهردار تهران سپس دست همکاری به سوی اهالی فرهنگ و هنر دراز کرد و گفت: امروز از هنرمندان و اهالی فرهنگ استمداد می‌کنم به ما کمک کنید تا به راه‌حل نزدیک شویم. تجربه چهل سال اخیر کشور نشان می‌دهد بی‌توجهی به این احساسات چه زیان‌هایی به بار می‌آورد و فاصله‌های وحشتنناکی بین مردم و مسئولان ایجاد می‌کند. ذکر نمونه‌هایی درباره آنچه بر عرصه موسیقی و سینما اتفاق افتاده ضرورتی ندارد. باید جامعه شهر را در حرکت به عقلانیت و خلاق‌گرایی اجتماعی کمک کنیم. رهبری احساسات جامعه‌شهری تا حدود زیادی در دست هنرمندان، اهل فرهنگ و رسانه است.
او تاکید کرد: فرهنگ و هنر حیاتی‌ترین و ضروری‌ترین شاخص زندگی شهری امروز ما است و این شاخص باید شهر و شهروندان را از عنصر امید، مشارکت و شکوفایی برخوردار کند.
نجفی اضافه کرد: انتظار داریم هنرمندان با ابزاری که در دست دارند ما را در دستیابی به محیطی پر از آسایش و آرامش برای شهروندان کمک کنند. ما به مجموعه‌ای از رویکردها و برنامه‌های جدید اندیشیده‌ایم و امیدواریم با کمک صاحب‌نظران و اهل فن آنها را تدوین و اجرا کنیم. یکی از این رویکردها این است که در اکثر فعالیت‌های شهری ما تسهیل‌گر هستیم و نه تصدی‌گر. ما باید عرضه آنچه را در این عرصه فرهنگ و هنر تحقق می‌یابد و در دل جامعه تولید می‌شود را تسهیل کنیم.

شهردار تهران حمایت از ساخت و نمایش فیلم را وظیفه شهرداری دانست و اظهار کرد: شهرداری تهران فیلم و تئاتر نخواهد ساخت ولی وظیفه خود می‌داند از ساخت و نمایش آنها حمایت کند. در گذشته شهرداری بیش از حد مراسم‌محور و مناسک‌محور بود و به کارایی و اثر بخشی فعالیت‌ها کمتر توجه داشته اما از این به بعد پرداختن به محتوا و کیفیت فعالیت‌ها در ابعاد فیزیکی اجتماعی فرهنگی و هنری بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. البته این در مقایسه با فعالیت‌های کمی و صرف برگزاری مراسم دشوار است.

او در پایان افزود: باید از این پوسته سختی که تهران ما را فرا گرفته عبور کنیم و در عمق جان شهر و شهروندان عزیز خود انتظار یک تحول و تولد جدید را داشته باشیم. شاید آنچه عرض می‌کنم بیش از حد خیال‌پردازانه تلقی شود اما علی‌رغم همه مشکلات مالی که در این دو ماه و نیم اخیر درباره آن صحبت کردیم و علی‌رغم همه مشکلات اقتصادی که شهر و شهروندان را تحت فشار قرار داده، علی‌رغم همه مشکلات سیاسی که در دو ماه گذشته بعضا به اجمال به آنها اشاره کردم و علی‌رغم همه مشکلات امنیتی که به آنها اشاره نکردم امیدوارم با پشتیبانی شهروندان و حمایت و همفکری جوامع فرهنگی هنری و موسیقیایی شهر بتوانیم این مهم را انجام دهیم و شهری بسازیم در خور انسان امروز و تهرانی امروز.

در پایان این برنامه و پیش از سخنرانی محمدعلی نجفی شهردار تهران، گروه موسیقی ماهیما با اجرای حجت اشرف‌زاده به اجرای سه قطعه پرداختند.
این مراسم با بازدید حاضران از شهر کتاب آغاز شد و با ضیافت شام شهردار تهران به پایان رسید.
برخی از حاضران در این مراسم عبارتند از: مهدی شفیعی، محمد مهدی حجت، احمد مسجدجامعی، معصومه ابتکار و علیرضا تابش، رخشان بنی‌اعتماد، رضا ناجی، سیاوش طهمورث، سهیل محمودی، عزت‌الله مهرآوران، ضیاءالدین دری، محمد فیلی، همایون اسعدیان، کریم اکبری مبارکه، امیر توده روستا، مسعود فروتن، غلامرضا موسوی، علی اکبر عبدالعلی‌زاده، بیژن امکانیان، منوچهر محمدی، غلامرضا آزادی، فریال بهزاد، مسعود اطیابی، پانته‌آ بهرام، فریبا متخصص، حسین محب اهری، قاسم قلی‌پور، محمدحسین فرحبخش، امیرحسین شریفی، فرشته طائرپور، سعید امیرسلیمانی، عباس ملکی، حسن آقاکریمی، داریوش اسدزاده، علی متقیان، جواد طوسی، طهماسب صلح‌جو، مرتضی رزاق‌کریمی، میلاد کی‌مرام، مرجان اشرفی‌زاده، علی لقمانی، احمد عربانی، مریم معترف، مرضیه برومند، خشایار اعتمادی و رامین حیدری فاروقی

 




مطالب مرتبط

نظرات کاربران