در حال بارگذاری ...
در آیین افتتاحیه بیست و نهمین جشنواره استانی فارس

عروسک غول‌پیکر عشایر رونمایی شد

آیین افتتاحیه و آغاز بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان فارس با رونمایی و به نمایش گذاشتن عروسک غول پیکر عشایر، بازی هنرمندان بازیگر و همسرایان؛ همراه شد و دبیر جشنواره بیست و نهم، آغاز رقابت ٩ گروه نمایشی را اعلام کرد.

به گزارش ایران تئاتر از فارس، دبیر بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان فارس با نام خدایی که در سینه مهر آفرید، کلامش را آغاز کرد و خیرمقدم ویژه خود و دست اندکاران را به تمام هنرمندان، هنرپیشگان و اهالی نمایش که از همه استان و تهران به این برنامه آمدند تقدیم کرد و مقدمشان را گرامی داشت و گفت: از همه مجریان که در این مدت زحمت کشیدند تشکر میکنم و در هین ساعت؛ افتتاحیه جشنواره بیستم و نهم را اعلام میکنم.

بر همین اساس، آغاز رقابت ٩ گروه نمایشی از بیستم آبان در آیین گشایش بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان فارس؛ ساعت ١٢ روز یکشنبه بیستم آبان ماه در محوطه بیرونی تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس، برگزار شد و احمد سپاسدار در ادامه سخنانش با آرزوی توفیق برای تمام شرکت کنندگان؛ ابراز داشت: موفقیت تنها در کسب جوایز و کسب مقام نیست؛ بلکه رسیدن به اجرایی که بتواند با مخاطب ارتباط مناسبی برقرار کند و خود هنرمندان از نحوه نمایش آن لذت ببرند و رضایت داشته باشند؛ ملاک یک نمایش ارزشمند است.

حمید نیلی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایش نیز در سخنانی کوتاه به اهمیت توجه به تئاتر شهرستانها اشاره کرد و افزود: بازگشت به آداب و رسوم و سنت ها از اهمیت بالایی برخوردار است و امیدواریم استان فارس در این زمینه تاثیرگذار باشد.

کارگردان آیین گشایش این جشنواره نیز اظهار داشت: در برنامه یاد شده؛ سه پرفورمنس نمایشی اجرا شد و در آن پوستر های جشنواره های و داستان های کوتاهی از نوشته های هنرمندان تئاتر به نمایش در آمد و گروه موسیقی فاگوت نیز این برنامه ها را با نوای ساز همراهی کردند و در ادامه نیز برای اولین بار آیین رونمایی از عروسک بزرگ و با شکوه عشایر نیز با بازی هنرمندان بازیگر و همسرایان رونمای شد.

سید محمد هادی هاشم زاده افزود: این نمایش عروسکی بزرگ به عنوان نمادی از سنت ها و آداب و رسوم ایرانی و اصالت های آن توانست لحظاتی دلنشین را برای مخاطبان و مردم و علاقه مندانی که در فضای بیرونی و محوطه باز تالار حافظ فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به نظاره افتتاحیه ایستاده بودند؛  ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه برنامه هایی نیز در قالب کارناول هنری برپا شد؛ بیان داشت: این حرکت هنری برای این بود تا نسبت به سال های گذشته بتواند مردم و تماشاگران علاقه مند را راضی و خشنود نماید و ارتباط هنرهای نمایشی اهالی تئاتر و شهروندان را در مسیر گسترده تری قرار دهد.   

بر پایه این گزارش، رئیس انجمن نمایش استان فارس نیز با باین اینکه این جشنواره در شرایطی آغاز به کار می کند که ٥٣ گروه اعلام آمادگی کرده و کارها توسط استاد نادر شهسواری؛ دکتر عباسی و علی ثابت بصورت فیلم بازبینی شد؛ گفت: در این مسیر ٢٣ کار را گزینه کردند که پس از آن بصورت زنده برای اجرا آماده و از این میان؛ ٩ گروه برای رقابت اصلی به جشنواره دعوت شدند.

افشین محمودی با اشاره به اینکه آیین افتتاحیه این جشنواره ساعت ١٢ روز یکشنبه بیستم آبان ماه در محوطه بیرونی تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس، برگزار شد؛ گفت: در همین روز تئانر "روز عزیز مرده " به کارگردانی امیر علی محمودی از شیراز در تماشاخانه استاد هودی اجرا می شود و تماشاخانه استاد سپاسدار نیز میزبان تئاتر "تم، مارپله" به کارگردانی هادی امامی مقدم از شهرستان های مرودشت و اقلید است.

وی ادامه داد: تئاتر "کابوس کاووس" به کارگردانی مجتبی حسینی قیری از شهرستان قیروکارزین نیز در روز اول جشنواره در تماشاخانه استاد لایق به روی صحنه خواهد رفت و در روز دوشنبه بیست و یکم آبان و روز دوم جشنواره تئاتر "خون سیاه" به کارگردانی صادق علیپور از شهر شیراز در تماشاخانه استاد هودی، تئاتر "دوران استراحت" به کارگردانی مهرداد حیدری از شیراز در تماشاخانه استاد سپاسدار و  تئاتر "صوراسرافیل" از شهرستان کازرون در تماشاخانه استاد لایق اجرا خواهند شد.

رئیس انجمن نمایش استان فارس گفت: روز سه شنبه و در روز آخر اجراهای این جشنواره نیز تئاتر "یک هفته راه رفتن در بهشت" به کارگردانی سید محمد هاشم زاده در تماشاخانه استاد هودی، تئاتر "داستان عجیب شیناگاوا" به کارگردانی محمد جواد صفایی از شهرستان لامرد در تماشاخانه استاد سپاسدار و تئاتر "گذشتن از گذشته ای که نمیگذرد" به کارگردانی ابوالفضل فرهادی از شهر شیراز در تماشاخانه استاد لایق به روی صحنه خواهند رفت.

او ابراز داشت: آیین اختتامیه این رویدا هنری روز چهارشنبه بیست و سوم آبان ماه در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار خواهد شد که تئاترهای ذکر شده در سه سانس و ساعات های ١١، ١٦ و ١٩ اجرا می شوند و نشست های نقد و بررسی هم هر شب ساعت ٢١ در تماشاخانه بامداد برگزار می‌شود.

گفتنی است؛ جشنواره تئاتر استانی فارس از ٢٠ تا ٢٣ آبان ماه با حضور هنرمندان تئاتر استان در شیراز برگزار میشود و اختتامیه آن نیزهمراه با آیین گشایش جشنواره تئاتر آیات برپا می‌شود.




مطالب مرتبط

در حاشیه جشنواره پارس مطرح شد

کاظم نظری: جشنواره‌های منطقه‌ای، دریچه‌ای برای ارزیابی تئاتر استان‌های کشور است
در حاشیه جشنواره پارس مطرح شد

کاظم نظری: جشنواره‌های منطقه‌ای، دریچه‌ای برای ارزیابی تئاتر استان‌های کشور است

مدیرکل هنرهای نمایشی کشور، با سفر به شیراز به منظور حضور در جشنواره تئاتر پارس، جشنواره‌های منطقه‌ای را، دریچه‌ای رو به هنرهای نمایشی در نقاط مختلف کشور دانست که از طریق آن، می‌توان به ارزیابی درست از فعالیت هنرمندان استانی رسید.

|

رضا فیاضی: حمایت کامل دولت از جشنواره‌های منطقه‌ای، هنرمندان را دلگرم می‌کند

رضا فیاضی: حمایت کامل دولت از جشنواره‌های منطقه‌ای، هنرمندان را دلگرم می‌کند

رضا فیاضی، بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر، ضمن تاکید بر اهمیت برگزاری جشنواره‌های‌ تئاتر منطقه‌ای، از لزوم تامین بودجه و حمایت صددرصدی دولت از این رویداد هنری برای دلگرمی هنرمندان سخن گفت.

|

گفت‌وگو با نادر شهسواری، پیشکسوت تئاتر فارس

توجه هنرمندان جشنواره‌های منطقه‌ای به مولفه‌های بومی و متون ایرانی را به فال نیک باید گرفت
گفت‌وگو با نادر شهسواری، پیشکسوت تئاتر فارس

توجه هنرمندان جشنواره‌های منطقه‌ای به مولفه‌های بومی و متون ایرانی را به فال نیک باید گرفت

نادر شهسواری، هنرمند پیشکسوت تئاتر استان فارس، تاکید کرد توجه هنرمندان به مولفه‌های بومی و متون ایرانی در جشنواره‌های منطقه‌ای کشور را باید به فال نیک گرفت. 

|

گفت‌وگو با داور بخش صحنه‌ای جشنواره تئاتر منطقه‌ای پارس

اصغر خلیلی: مواظب باشیم جشنواره‌های تئاتر منطقه‌ای، از مسیر اصلی خود منحرف نشوند
گفت‌وگو با داور بخش صحنه‌ای جشنواره تئاتر منطقه‌ای پارس

اصغر خلیلی: مواظب باشیم جشنواره‌های تئاتر منطقه‌ای، از مسیر اصلی خود منحرف نشوند

اصغر خلیلی، داور جشنواره تئاتر منطقه‌ای پارس، مهم‌ترین دلیل برگزاری جشنواره‌های منطقه‌ای را گردهم آمدن اهالی هنرهای نمایشی دانست و خواستار آن شد تا با تامین بودجه مناسب، این رویداد مهم از مسیر اصلی خود خارج نشود.

|

گفت‌و‌گو با کارگردان حاضر در جشنواره تئاتر منطقه‌ای (پارس)

روح الله خدامی: تئاتر برگرفته از زندگی مردم است
گفت‌و‌گو با کارگردان حاضر در جشنواره تئاتر منطقه‌ای (پارس)

روح الله خدامی: تئاتر برگرفته از زندگی مردم است

روح الله خدامی کارگردان نمایش «خن» که در جشنواره تئاتر منطقه‌ای (پارس) حضور دارد با طرح این موضوع که تئاتر برگرفته از زندگی مردم است، اثرش را نمایش دانست که با تفکر و احساسات جامعه نزدیک و نسبت به اقلیم خود متعهد است.

|

پای صحبت‌های کارگردان حاضر در جشنواره تئاتر منطقه‌ای پارس

مهدی آشوغ: جشنواره‌های تئاتر منطقه‌ای، بهترین فرصت برای تجربه‌های تازه است
پای صحبت‌های کارگردان حاضر در جشنواره تئاتر منطقه‌ای پارس

مهدی آشوغ: جشنواره‌های تئاتر منطقه‌ای، بهترین فرصت برای تجربه‌های تازه است

مهدی آشوغ، کارگردان خوزستانی نمایش «اول شخص مفرد» بر این باور است که جشنواره‌های تئاتر منطقه‌ای، بهترین فرصت برای ایجاد، ابداع و کشف دستور زبان، ظرفیت‌ها و‌‌ شیوه‌های نمایشی و در یک کلام، تجربه‌های تازه است.

|

نظرات کاربران