در حال بارگذاری ...
...

ایران تئاتر بررسی می‌کند؛

7 نمایش از استان گیلان در فجر 37

ایران‌تئاتر: از ۱۵۴ اثر نمایشی که در سی‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر اجرا می‌شود؛ ۱۴۱ نمایش ایرانی در جشنواره حضور دارد که ۶۵ نمایش از استان‌های مختلف کشور است و از استان گیلان ۷ نمایش در فجر ۳۷ شرکت دارند.

به گزارش ایران‌تئاتر  154 اثر نمایشی در سی‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر اجرا می‌شود که 141 نمایش ایرانی در جشنواره حضور دارد و 65 نمایش از استان‌های مختلف کشور است؛ از هرکدام از استان‌های اصفهان، کردستان و گیلان 7 نمایش در فجر 37 شرکت دارند و در سه گزارش این آثار را معرفی می‌کنیم. این سه استان بیشترین تعداد نمایش را در بین استان‌های دیگر در جشنواره دارند. در شماره سوم این گزارش به معرفی آثار جعبه در بخش مسابقه تئاتر ایران یک، تانگوی شیطان و مادر در بخش مسابقه تئاتر بین‌الملل، آغوش بی‌مهر زمین، دعای آفتاب و درها به روی چه کسی باز می‌شود؟ در بخش تئاتر خیابانی و شنود در بخش نمایش رادیویی که از استان گیلان در جشنواره شرکت دارند؛ می‌پردازیم.

 

جعبه

علیرضا وحدی متولد 1371 در رشت و دانش‌آموخته ســینما از دانشگاه فرهنگ و هنر رشت است. او تئاتر را از سال ۹۰ در رشت با علی حلوی نویسنده و کارگردان تئاتر و سینما شروع کرد. سال ۹۲ دوره ای دو ساله را در کنار رضا ثروتی برای تمرین و اجرای نمایش فهرست گذراند و به عنوان بازیگر در نمایش فهرست حضور داشت و مهر 95 نمایش ازدواج‌های مرده را در تالار حافظ به صحنه برد. اردیبهشت امسال در سالن شهید انصاری مجتمع فرهنگی هنری خاتم الانبیا (ص) رشت نمایش «جعبه» را به نویسندگی مانا هوشنگ‌نژاد و زهرا موسوی با بازی احسان ابراهیمی، ماکان حسن پور، صفورا حامی، علی حقگو، یاسمن سیدی، فرانک کشاورز و فاطمه مهربخش به صحنه برد. در خلاصه این نمایشنامه آمده است: عده‌ای به زندگی خود مشغول‌اند بی‌آنکه کسی از وجودشان مطلع باشد. هر روز تکرار دیروز است. تصویری ثابت که نه به لحظه‌ی قبلش برمی‌گردد و نه به لحظه‌ی بعدش می‌رسد اما شرایط سخت‌تر خواهد شد. «جعبه» که در بخش مسابقه تئاتر ایران(یک) حضور دارد؛ قصه یک تیمارستان در بحبوحه جنگ را روایت می کند، هنگامی که شهر خالی از جمعیت شده و فقط بیماران روانی یک تیمارستان به همراه یکی از پرستارها در یک تیمارستان هستند و پرستار نیز قصد کوچ کردن از آن شهر را دارد. «جعبه» سه‌شنبه 30 بهمن ساعت 17 و 20 در تماشاخانه سنگلج به صحنه می‌رود.

 

تانگوی شیطان

نمایش «تانگوی شیطان» به نویسندگی و کارگردانی وحید درویشی از رشت، کاری از گروه تئاتر آژدهاک چهارشنبه 1 اسفند ساعت 17 و 20 در تالار استاد ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر به مدت 95 دقیقه با بازی مرجان موسى‌نژاد، شیوا رجبى، ماهان پورحسینى، وحید درویشى و ماکان نظرى به صحنه می‌رود. در خلاصه این نمایش که در بخش مسابقه تئاتر بین‌الملل حضور دارد؛ آمده: با ورود ســربازان جنگ به خانه‌اى، مادر دخترش را پنهان مى‌کند و خود اســیر مى‌شود. پدر که برمى‌گردد از نبود زن خود دچار بحران‌هاى روحى مى‌شود زیرا پى می‌بردکه همسرش به باند قاچاق زنان فروخته شده است. وحید درویشی متولد 1358 در تبریز، دانش‌آموخته کارشناســى بازیگرى ازدانشــکده هنرهاى زیباى دانشگاه تهران و کارشناســى ارشد کارگردانى از دانشکده هنر و معمارى دانشــگاه آزاداسلامى تهران، نویسنده، طراح صحنه و کارگردان نمایش روایت یک مرگ در خانــه. وا. ده، کارگردان و طراح نمایش‌هاى آرش، جنگنامه غلامان، شــب هزارو یکم، پخش زنده رومئو و ژولیت از زبان مردم کوچه و بازار و دویدن درمیدان تاریک مین، نویسنده نمایشنامه‌هاى درقتلگاه مى‌رقصند، تلخنامه بانوى بادســوار و تودانى و من دانم و ندانم و بازیگر نمایش‌هاى بدرودمکبث و روژان است.

 

مادر

نمایش «مادر» نوشته فلوریان زلر و به کارگردانی مجید کاظم زاده مژدهى از رشت شنبه 27 بهمن ساعت 17 و 19 در تئاتر مولوی به مدت 70 دقیقه با بازی نسرین بابایى، محمد رسائلى، پیمان میرزایى، مریم مومنى، عارف روستاى و شایان مهدى زاده به صحنه رفت. در خلاصه این نمایش که در بخش مسابقه تئاتر بین‌الملل حضور دارد؛ آمده: یکشــنبه جشــن تولد مادر است. شوهرش باید به ســمینارى در دیژون برود و پســرش پیش الودى اســت. این هراس از تنهایى و فراموشى، مادر را به سمت خودکشى سوق مى دهد. مجید کاظم زاده مژدهى متولد 1359 در رشــت، دانش‌آموخته دیپلم نقشه کشى صنعتى، داراى مدرک درجه ســه هنرى(معادل کارشناســى) از شوراى ارزشــیابى هنرمندان کشور، کارگــردان نمایش‌هاى اتاق ورونیکا، روال عــادى، روایت‌هاى متقاطع از یه قتل، منهاى دو و ســمفونى سکوت و نویسنده نمایشنامه‌هاى حیاط خلوت، بینایى، آش با طعم زهر، آســمان روزهاى ابرى، شــهربانو، خواب در برج ســاعت و عبور ازمه(کســب تندیس نویســندگى بیست و سومین جشنواره سراسرى تئاتر سوره ماه) است.

 

آغوش بی‌مهر زمین

آغوش بی‌مهر زمین به نویسندگی و کارگردانی محمود فرضی‌نژاد و کاری از گروه تئاتر و موسیقی دیلمون از شهر سیاهکل و به مدت زمان 25 دقیقه و در بخش مسابقه سه اجرا در جشنواره دارد؛ شنبه 27 بهمن ساعت 16:30 در محوطه خانه هنرمندان، یکشنبه 28 بهمن ساعت 11 در ایوان انتظار مترو میدان ولیعصر(عج) و ساعت 16:30 در محوطه مجموعه تئاترشهر. در این نمایش منیژه واحدقازیانى، عبدالله بهادرى،گرشاسب افروز و شاهین مهرافروز ایفای نقش می‌کنند. در خلاصه نمایش آمده: نمایش درباره مبارزه مادران و دخترانکرد است که در کمرکش کوه‌ها به جاى پوشیدن رخت زندگى، در مقابل نیرنگ اربابان جور و تفنگ قرار گرفته‌اند و در مسیر زندگى ناچار به کوچ می‌شوند. محمود فرضی‌نژاد متولد 1356 در دیلمان و دانش‌آموخته کارشناسى جغرافیاى انسانى و اقتصادى دانشگاه آزاد اسلامى رشت است. از آثار او می‌توان به کوچ امیر(کسب دیپلم افتخار نمایش برتر خیابانى از بیست و پنجمین جشنواره تئاتر فجر)، رابچره،  عروس باران، سرو سوسن،  چارچار، گل و گلوله، سرگذشت هفت خواهرون، پیوند سیاره‌ها، تابلوهاى تبدار و از شار تا شهر اشاره کرد.

 

دعای آفتاب

دعای آفتاب به نویسندگی و کارگردانی محمدعلی صادق حسنی از شهر لاهیجان، کاری از گروه خورتاب و به مدت زمان 18 دقیقه سه اجرا در جشنواره دارد؛ جمعه 26 بهمن ساعت 17 در محوطه خانه هنرمندان ایران و شنبه 27 بهمن ساعت 10:30 در ایوان انتظار مترو میدان ولیعصر(عج) و ساعت 16 در محوطه مجموعه تئاترشهر. در این نمایش سیدعلى مرتضوى، محمد علیجانى، سلیم انصافى، عباس امین ىراد، شهریار صاد قحسنى، مینا حقانى، سوگند عاشورى، هانیه سامانى و ویدا پیروسجاد ایفای نقش می‌کنند. در خلاصه نمایش آمده: مردم گیلان معتقد بودند زمانى که باران زیاد می‌بارد و محصولات کشاورزى آنان نابود می‌شود، باید دست به دعا ببرند و از خداوند طلب آفتاب کنند. محمدعلی صادق حسنی متولد 1341 در لاهیجان است. شروع فعالیت هنرى او از سال 1354 و کارگردان نمایش‌هاى عزیز و نگار، عزیز طبلى، گیل یار، پیله‌سرا، من و هزارتو، سوختن مدام بر محور صندوق‌های نسوز، آفرینش از نوعى دیگر، پس گل من کو، فریاد خاموش، بشم، مهپاره، عروس گله(نمایش خیابانى برگزیده هفدهمین جشنواره تئاتر فجر) و آقای رئیس جمهور است.

 

درها به روی چه کسی باز می‌شود؟

درها به روی که باز می‌شود؟ به نویسندگی محمدضا جعفری لفوت و کارگردانی میلاد حسین‌زاده راحم از شهر آستانه اشرفیه، کاری از گروه نمایش تی تی و به مدت زمان 25 دقیقه و در بخش مسابقه سه اجرا در جشنواره دارد؛ دوشنبه 29 بهمن ساعت 11 در ایوان انتظار مترو میدان ولیعصر(عج) و ساعت 16:30 در محوطه مجموعه تئاترشهر و سه‌شنبه 30 بهمن ساعت 17 در محوطه خانه هنرمندان ایران. در این نمایش امید کف شدار جلالى، محمدرضا ژورعلى، سعید سرشار و میلاد حسی نزاده ایفای نقش می‌کنند. در خلاصه نمایش آمده: اعضاى گروه نمایش تی تى جهت تولید یک نمایش دست به اتود کارگاهی می‌زنند. این بار اما موضوع اتود، چهارچوب درى است که با هر بار عبور از آن به فضاى جدید راه پیدا می‌کنند و موقعیتى تازه برایشان شکل می‌گیرد. میلاد حسین‌زاده راحم متولد 1369 در رشت است. او دانش‌آموخته کارشناسى معمارى از دانشگاه آزاد اسلامى آستانه اشرفیه و کارگردان نمایش‌هاى قلب پمپاژ خون، ترافیک، شما بگین، پزشک نازنین، زن و مرد، گمشده، یادگاری و گم، بازیگر نمایش‌های بازی و کودک، سه روایت از زندگی و کرب و کرنا و نویسنده و کارگردان نمایش همیار(برنده جایزه اول نویسندگى و اول کارگردانى از جشنواره تئاتر خیابانى شهروند لاهیجان) است.

 

شنود

نمایش رادیویی شنود به نویسندگی و کارگردانی مهدی آذری، کاری از گروه نمایش پژوهشنامه(رادیو گیلان) دوشنبه 29 بهمن ساعت 19 به مدت 30 دقیقه در تماشاخانه سرو اجرا می‌شود. در این نمایش صدف پیشه احسان، مهدى مخبرى، مجید پتکى، ابراهیم عاطفى، مرتضى زینل و مهدى مددکار ایفای نقش می‌کنند. در خلاصه نمایش آمده: شقایق به همراه همسرش غرق در مبارزات علیه رژیم پهلوى است. او نمى‌داند که گوش‌هایى او را مى‌شنوند. مهدی آذری متولد1357 در رشــت، دانش‌آموخته کارشناسى ارشــد تولید سیما ازدانشگاه صداو سیما و نویسنده، تهیه کننده وکارگردان نمایش‌هــاى مســخ(دریافت رتبــه بهترین نویســنده و تهیه کننده جشــنواره بین‌المللى ABU سال 1397)، امتداد عشــق، ایستگاه شب، ارتعاش(کســب عنوان بهترین اثر رادیویى ســى و سومین جشــنواره بین‌المللى تئاترفجر)، رسم عاشقى، روایت یک رویا، من آشغال دریا، گنج پنهان، ایستگاه شب و براى مادرم است.