در حال بارگذاری ...
با نام گذاری یک خیابان و تقدیر از نفرات برتر برگزار شد

گرامیداشت زندگان هنر در آیین اختتامیه میرزاآقا تبریزی

با حضور جمعی از هنرمندان، مسئولین استانی و کاندیداهای اولین دوره از جشنواره نمایشنامه نویسی میرزاآقا تبریزی در مراسمی،، شامگاه جمعه ۱۴ تیر ماه همزمان با روز قلم و با تقدیر از ایوب آقاخانی پایان یافت.

به گزارش آذربایجان شرقی، با نامگذاری یک خیابان در تبریز به نام میرزاآقا تبریزی از جانب معاونت فرهنگی هنری شهرداری کلانشهر تبریز  و تقدیر انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی از ایوب آقاخانی برای یک عمر فعالیت هنری در راستای نمایشنامه نویسی از اتفاقات مهم این مراسم بود.

ایوب آقا خانی که اولین دوره جشنواره میرزا آقا تبریزی به نام وی نامگذاری شده بود در حاشیه مراسم تقدیر از وی، سخنان کوتاهی را در خصوص چگونگی شروع به نوشتن نمایشنامه در دوران کودکی خود ارائه داد

ایوب آقاخانی اظهار کرد: تبریز شهراولین ها است و اولین های بسیاری را داشته و دارد، این خطه باری دیگر پیشگام حرکتی شد که تاکنون رخ نداده است.

وی ادامه داد: تبریز توانست سنت از یاد رفته ای که در فرهنگ ایرانی وجود دارد و اغلب همه از آن غافل اند به منصه اجرا رساند و آن گرفتن توجه و تمرکز روی کسانی که هنوز در قید حیات است.

آقاخانی ابراز کرد: مقصود من آن نیست که چه خوش به ایوب آقاخانی پرداختید بلکه شروع کردن جریان و ستودن زندگان پویااست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص شروع فعالیتش ابراز کرد: از سن ده سالگی کار نویسندگی را با داستان نویسی شروع کرده ام و پس از پایان دوران ابتدایی که وارد مدرسه جدید التاسیس تیزهوشان شدم به سمت نمایشنامه نویسی گرایش پیدا کردم.

این هنرمند بنام اظهار کرد: در دوران راهنمایی با معلمی به نام احمد ایمانی پاینده آشنا شدم که خودشان هم دستی در حوزه تئاتر داشتند، در واقع علاقه های پراکنده مرا در راستای نوشتن به سمت هنرهای نمایشی سوق دادند.

آقاخانی ادامه داد: نوشتن نمایشنامه برایم فعالیتی جدید و تازه بود که باید کسی در این راستا پاسخگوی پرسشهایم می شد و مرا در این گام راهنمایی می کرد.

آقاخانی در خصوص مشوق و راهنماهایش در مسیر کشف استعدادش، افزود: سه معلم بافرهنگ و متعهد که استعداد مرا در این وادی کشف کرده اند احمد ایمانی پاینده، مهدی لزیزی و شهرام خدایی بودند.

مهدی لزیری پیشکسوت تئاتر و هنرمند بنام تبریزی نیز در این مراسم عنوان کرد:جشنواره ای که به نام میرزاآقا تبریزی رخ داد، رویدادی  بسیار خجسته بود چراکه ایشان در عالم نویسندگی غریب بودند.

وی ادامه داد:ایشان میرزای  دیوانی بودند به همین دلیل شاید جز مستورین هستند و از طرفی شاید خودشان خواسته اند مستور بمانند.

در ادامه این مراسم و با اعلام هئیت داوران ، نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی جایزه ایوب آقا خانی نفرات برتر خود را شناخت.

در بخش ترکی: هیئت داوران از بین شش اثر کاندیدای جایزه آرای خود را به شرح زیر اعلام کرد؛

شایسته تقدیر:

لوح تقدیر و مجموعه آثار استاد ایوب آقاخانی به نویسنده «نمایشنامه اتابک پارکینین تراژدسی» آقای سید مرتضی هاشمپور از آذربایجان شرقی،  لوح تقدیر و مجموعه آثار استاد ایوب آقاخانی به نویسنده «بیرائو واریدی بیر ائو یوخیدی» علی فرهاد از آذربایجان شرقی،  لوح تقدیر و مجموعه آثار استاد ایوب آقاخانی به نویسنده «تراختور» فریدون ولایی از آذربایجان شرقی

برگزیدگان:

جایزه سوم شامل لوح افتخار، مبلغ یک میلیون تومان و مجموعه آثار استاد ایوب آقا خانی به نویسنده نمایشنامه  «آدسیزلار» وحید ملک از آذربایجان شرقی، جایزه دوم شامل لوح افتخار، مبلغ سه میلیون تومان و مجموعه آثار استاد ایوب آقا خانی به نویسنده نمایشنامه «ستارخان» نادر ساعی ور از آذربایجان شرقی، جایزه نفر اول شامل تندیس جشنواره، لوح افتخار، مبلغ پنج میلیون تومان و مجموعه آثار استاد ایوب آقا خانی به نویسنده «نمایشنامه پاشا» اکبر شریعت از آذربایجان شرقی.

در بخش فارسی: هیئت داوران از بین هفت اثر کاندیدای جایزه آرای خود را به شرح زیر اعلام کرد؛

شایسته تقدیر:

 لوح تقدیر و مجموعه آثار استاد ایوب آقاخانی به نویسنده «نمایشنامه پایمردان دیو» محمد اسماعیل پور از استان البرز، لوح تقدیر و مجموعه آثار استاد ایوب آقاخانی به نویسنده «نمایشنامه نامی گمنام» سید سعید محمدی از تهران، لوح تقدیر و مجموعه آثار استاد ایوب آقاخانی به نویسنده «شاه اسماعیل» علی حسن زاده ازاردبیل، لوح تقدیر و مجموعه آثار استاد ایوب آقاخانی به نویسنده نمایشنامه «باد زنگ ها را کجا آیزان کنم» سیامک افسایی از آذربایجان شرقی

برگزیدگان:

جایزه سوم شامل لوح افتخار، مبلغ یک میلیون تومان و مجموعه آثار استاد ایوب آقا خانی به نویسنده «نمایشنامه معلم تاریخ» پریسا کیومرثی از تهران، جایزه دوم شامل لوح افتخار، مبلغ سه میلیون تومان و مجموعه آثار استاد ایوب آقا خانی به نویسنده «نمایشنامه سرد سرخ تبریز» نیما حسن بیگی از تهران،، جایزه نفر اول شامل تندیس جشنواره، لوح افتخار، مبلغ پنج میلیون تومان و مجموعه آثار استاد ایوب آقا خانی به نویسنده «نمایشنامه سپهسالار» الهه امکانی از تهران.

نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی ۱۴ تیرماه ساعت ۱۸ درسالن اقبال آذر موسسه بین المللی الف واقع  در مجتمع فرهنگی و هنری۲۹ بهمن تبریز با معرفی برترین آثار نمایشنامه های بومی به کار خود پایان داد.

 




مطالب مرتبط

ابراهیم عادل‌نیا کارگردان حاضر در جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند:

جشنواره‌ تئاتر منطقه‌ای محل محک و شکوفایی هنرمندان است
ابراهیم عادل‌نیا کارگردان حاضر در جشنواره تئاتر منطقه‌ای سهند:

جشنواره‌ تئاتر منطقه‌ای محل محک و شکوفایی هنرمندان است

ابراهیم عادل‌نیا کارگردان نمایش «اخته» می‌گوید جشنواره‌های تئاتر منطقه‌ای مانند یک دورهمی می‌مانند، مبادله افکار و نوآوری‌های تئاتری بین اهالی تئاتر و محلی برای محک و شکوفایی‌شان است.

|

برگزیدگان جشنواره نمایشنامه‌نویسی چهارراه معرفی شدند

برگزیدگان جشنواره نمایشنامه‌نویسی چهارراه معرفی شدند

در آیین اختتامیه سومین جشنواره سراسری نمایشنامه‌نویسی اقتباسی چهارراه فاطمه داودی مازندرانی و مرجان فخار نویسندگان نمایشنامه «گنج پنجم» از دو استان تهران و مرکزی در رتبه سوم، مهدی یزدانی نویسنده نمایشنامه «خسرو شیرین شاپور» از استان تهران در رتبه دوم قرار گرفتند و دیپلم ...

|

نشستی با کارگردان و بازیگران نمایش «نوزده نودونه»

واکنش به رویدادهای جامعه، مهم‌ترین وظیفه هنرمند است
نشستی با کارگردان و بازیگران نمایش «نوزده نودونه»

واکنش به رویدادهای جامعه، مهم‌ترین وظیفه هنرمند است

کارگردان و بازیگران نمایش «نوزده نودونه»، با حضور در «ایران تئاتر»، از موضوع، شیوه اجرایی، فرم و ریخت این اثر اجرایی گفتند که این روزها در سالن چهارسو تئاتر شهر روی صحنه است.

|

«نوزده، نود و نه» در تالارچهارسو روی صحنه می‌رود

«نوزده، نود و نه» در تالارچهارسو روی صحنه می‌رود

 نمایش «نوزده، نود و نه»، به کارگردانی ایوب آقاخانی و تولید مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، با موضوع ایثار و فداکاری کادر پزشکی و پرستاری در دوره همه‌گیری ویروس کرونا، در مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

|

نظرات کاربران