در حال بارگذاری ...
جلسه مشترک مدیرکل هنرهای نمایشی و دبیر جشنواره تئاتر فجر با رییس کمیسیون فرهنگی مجلس

حجت‌الاسلام سالک: کمیسیون به ارتقای بودجه تئاتر در سال آینده توجه کند

در نشست مسئولان اداره‌کل هنرهای نمایشی با رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، بر توجه جدی کمیسیون بودجه به افزایش قابل ملاحظه بودجه تئاتر کشور در سال آینده و ارزیابی مثبت از استقبال روزافزون عامه مردم از نمایش‌هایی با مضامین و محتوای دینی و دفاع مقدس، کودک و عروسکی و آیینی و سنتی تأکید شد.

به گزارش سایت ایران تئاتر به نقل از روابط عمومی سی‌و‌چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، نشست مسئولان اداره‌کل هنرهای نمایشی با حجت‌الاسلام احمد سالک، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در محل این کمیسیون برگزار شد. در این دیدار مهدی شفیعی، مدیرکل هنرهای نمایشی، سعید اسدی دبیر سی‌و‌چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و وحید لک مدیر بخش تبلیغات جشنواره حضور داشتند.

معرفی ظرفیت‌های موجود در عرصه هنرهای نمایشی کشور، تنوع گسترده آثار نمایشی در تهران و شهرستان‌ها و افزایش تولیدات تئاتر به واسطه رویکرد مطلوب هنرمندان این عرصه به هنر نمایش که منجر به استقبال چشمگیر مخاطبان از این آثار شده، وجاهت آثار تولیدی توسط هنرمندان تئاتر در گونه‌های متنوع نمایشی شامل اجتماعی، دفاع مقدس، آیینی، طنز، مذهبی، عروسکی، کودک، خیابانی و... که سبب شده تا اقشار مختلف جامعه توجه و تمایل بیش‌تری نسبت به حضور در سالن‌های تئاتر و تماشای نمایش‌های خیابانی داشته باشند (که استقبال ایشان به ویژه از گونه‌های نمایشی دفاع مقدس و آثار مذهبی با خرید بلیت صورت گرفته موید این مسأله است) از جمله مهم‌ترین محورها و مباحثی بود که مدیرکل هنرهای نمایشی در گزارش خود به رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از وضعیت کمی و کیفی تئاتر کشور در طول یک سال گذشته به آن‌ها اشاره کرد. او همچنین با اشاره به تولید نمایش‌هایی با محوریت شهدای غواص، پیشگام بودن تئاتر در عرصه تولیدات مختلف اجتماعی هم‌زمان با موضوعات و مسائل مهم روز را نسبت به سایر هنرها در این زمینه یادآور شد و تاکید کرد تاثیرگذاری آثار نمایشی بر مخاطبان بسیار گسترده و عمیق‌تر از سینما است.

در ادامه این نشست سعید اسدی دبیر جشنواره سی‌و‌چهارم تئاتر فجر گزارشی از وضعیت و روند برگزاری دوره کنونی جشنواره ارائه کرد و گفت: تلاش کردیم تا در جشنواره امسال از جشنواره‌گرایی به سمت تولید‌گرایی حرکت کنیم و به همین دلیل کمیت را کاهش دادیم و تلاش کردیم تا کیفیت را کنترل کنیم. توجه به هویت گروه و گروه‌های تئاتری که رویکرد کارگاه‌های آموزشی و سمینار پژوهشی جشنواره نیز بر این هدف و موضوع استوار شده بخشی از برنامه‌های اجرایی جشنواره برای دستیابی به این هدف است. توجه بیش از پیش به ظرفیت مغفول‌مانده تئاتر استان‌ها در جشنواره امسال نکته دیگری بود که سعید اسدی در سخنانش تاکید کرد و افزود: برای بروز و ظهور ظرفیت تئاتر استان‌ها و هنرمندان استان‌های سراسر کشور تصمیم گرفتیم تا علاوه بر بخش برگزیدگان جشنواره تئاتر فجر استانی زمینه مناسبی را برای تولیدات تئاتر استان‌ها در سایر بخش‌های جشنواره از جمله بخش مرور، نسل نو و تولیدهای تازه تئاتر فراهم سازیم تا زمینه لازم برای حضور چشمگیر هنرمندان استان‌های سراسر کشور در جشنواره امسال مهیا شود.

سعید اسدی همچنین از برنامه حمایت از تماشاخانه‌های خصوصی در جشنواره تئاتر امسال که یکی از رویکردهای مرکز هنرهای نمایشی نیز محسوب می‌شود، خبر داد و گفت: در این بخش تماشاخانه‌های خصوصی با همکاری دبیرخانه جشنواره رپرتواری از آثار اجرا شده در تماشاخانه خود را برگزار می‌کنند. توجه جدی به مباحث مهمی مانند هویت ایرانی- اسلامی و دفاع مقدس، مبارزه با خشونت و تروریسم و حفاظت از محیط زیست در جشنواره امسال و همچنین تشریح وضعیت بودجه اندک جشنواره در مقایسه با فعالیت‌ها و برنامه‌های گسترده صورت گرفته و پیش‌بینی شده برای جشنواره امسال، محور دیگر سخنان سعید اسدی بود.

در ادامه این نشست نیز وحید لک ضمن تشریح آخرین وضعیت مشارکت‌های سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی در حمایت از این دوره از جشنواره از جمله سازمان صدا و سیما، شهرداری تهران، سازمان تبلیغات، سازمان زیباسازی، اداره کل تبلیغات وزارت ارشاد و... گزارش مشروحی را به رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ارائه کرد.

حجت‌الاسلام احمد سالک رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ضمن اظهار خرسندی از برگزاری این نشست، تمایل کمیسیون فرهنگی را برای ادامه این‌گونه جلسات اعلام کرد و با تاکید بر این مساله که برگزاری چنین نشست‌ها و تعاملات سازنده‌ای در ادوار گذشته بسیار کم‌رنگ بوده، به ثمر رسیدن درخواست‌های جامعه تئاتر کشور را در گرو پیگیری مستمر مطالبات توسط مسئولان و هنرمندان دانست و گفت: بررسی بودجه سال آینده خانواده تئاتر در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس قرار گرفته است.

او در همین رابطه تهیه و تنظیم گزارش کاملی از وضعیت کنونی تئاتر در بخش‌های مختلف را برای بررسی دقیق‌تر بودجه از اداره کل هنرهای نمایشی خواستار شد. رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با ارائه مثال‌هایی از حضور گسترده و پرشور عامه مردم در نمایش‌هایی که خود یکی از تماشاگرانش بوده ضمن خرسندی از حضور چشمگیر مردم در استقبال از نمایش‌های روی صحنه، هنرهای نمایشی را بسیار تاثیرگذار دانست. او همچنین با اشاره به تخصیص بودجه بسیار اندک به تئاتر از تاکید و توجه جدی کمیسیون فرهنگی به ارتقای بودجه تئاتر در سال آینده خبر داد.

حجت‌الاسلام احمد سالک در بخش دیگری از سخنانش، از جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به عنوان یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی در عرصه هنری نام برد و لزوم مشارکت نهاد‌ها و سازمان‌های فرهنگی و اجتماعی را در برگزاری بهینه این رخداد مهم هنری، امری ضروری دانست. او همچنین از لزوم تعاملات سازنده و ثمربخش بین‌المللی در عرصه تئاتر سخن گفت و تولید نمایش‌هایی با مضامین و موضوعات دینی، آیینی، سنتی و دفاع مقدس توسط هنرمندان سراسر کشور و اجرا در کشورهای اروپایی و آمریکایی را از ضرورت‌های مهم این عرصه در وضعیت کنونی دانست.

در پایان این نشست مدیرکل هنرهای نمایشی توجه جدی کمیسیون فرهنگی مجلس به بودجه سال آینده تئاتر را خواستار شد. او همچنین به صورت رسمی از اعضای این کمیسیون و همچنین رییس مجلس شورای اسلامی برای حضور در سی‌و‌چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و تماشای آثار حاضر در جشنواره امسال دعوت به عمل آورد.

 




نظرات کاربران