در حال بارگذاری ...
...

رویدادهای تئاتر

 نمایش گل یاس در تالار شرف الدین علی یزد نمایش «گل یاس» نوشته محمود استاد محمد با بازی و کارگردانی نیما مسرت در تالار شرف اسفند ماه ۸۴ اجرا شد. این نمایش یکی از کارهای اجرا شده در هفدهمین جشنواره تئاتر استان یزد بود که از ...

 نمایش گل یاس در تالار شرف الدین علی یزد
نمایش «گل یاس» نوشته محمود استاد محمد با بازی و کارگردانی نیما مسرت در تالار شرف اسفند ماه 84 اجرا شد. این نمایش یکی از کارهای اجرا شده در هفدهمین جشنواره تئاتر استان یزد بود که از شهرستان مهریز به جشنواره راه یافته بود.

 اجرای ستاره های آسمانی در تالار فرهنگ یزد
«ستاره های آسمانی» به کارگردانی جلیل رفیعی از 10 اسفند ماه 84 در تالار فرهنگ یزد روی صحنه رفت. به گزارش سایت ایران تئاتر بنا به گفته رفیعی، اجرای این نمایش که در زمینه جبهه و جنگ و فرهنگ دفاع مقدس است تا 25 اسفند ماه 84 سال جاری ادامه داشت. نمایش«ستاره های آسمانی» کاری از امور هنری و نمایشی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد بود که با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد، آموزشگاه هنرهای نمایشی جام جم و انجمن نمایش یزد آماده اجرا شد. داستان نمایش در باره رزمنده ای است که تصمیم می گیرد به طور ناشناس 72 معرکه برپا کند. داستان آخرین معرکه، ماجرای زندگی خودش است؛ اما در معرکه پایانی با همسرش روبه رو می شود و ... نویسنده متن این نمایش حسین فضل اللهی از تویسرکان بود و دیگر عوامل این نمایش عبارتند از: جلیل رفیعی بازیگر و کارگردان، فاطمه دهقان بازیگر، جعفر دل دلزاده گریم و مهرداد جباری موسیقی.

 برگزاری نخستین همایش تئاتر اقبال
اولین همایش تئاتر اقبال به همت مجتمع فرهنگی هنری کوثر الوند در شهرستانهای البرز و الوند برگزار شد. به گزارش سایت ایران تئاتر در این همایش که از 13 اسفند ماه آغاز شد و تا 18 اسفند ماه ادامه داشت 5 نمایشنامه در مرحله بازخوانی پذیرفته شدند که 10 نمایش از این تعداد به مرحله بازبینی رسید و در نهایت 6 نمایش مجوز حضور در این همایش را به دست آوردند. ناصر ایزدفر، محسن طارمی، شیرمحمدی و رضا تقوی‌نژاد، اعضای هیأت داوران این همایش بودند. مراسم اختتامیه این همایش شنبه 20 اسفند ماه ساعت 16 تا 19 در آمفی تئاتر مجتمع فرهنگی هنری کوثر الوند برگزار شد.

 پذیرفته شدن دو نمایش از قزوین در جشنواره ماه
دو نمایش «ژنرال شبانه» نوشته احمد بیگدلی و «جایی در میان آبها» نوشته یوسف فخرایی در مرحله بازخوانی جشنواره سراسری تئاتر ماه پذیرفته شدند. ناصر ایزدفر سرپرست انجمن نمایش استان قزوین با اعلام این خبر افزود:«بنا به درخواست دبیرخانه جشنواره سراسری تئاتر ماه، دو نمایشنامه به این جشنواره ارسال شد که هر دو متن پذیرفته شدند و گروه‌ها در حال حاضر نیز در حال آماده سازی آثارشان هستند.» این کارگردان گفت:«با مشارکت انجمن نمایش و گروه تئاتر هامون، نمایش «ژنرال شبانه» به کارگردانی سید حسن اورازانی و«جایی میان آبها» در حال آماده شدن است.» گفتنی است جشنواره سراسری تئاتر ماه در اردیبهشت ماه سال 85 برگزار خواهد شد.

 پس از واقعه اجرا شد
نمایش «پس از واقعه» به کارگردانی ناصر تقوی در ایام پیروزی خون بر شمشیر در مجتمع فرهنگی هنری کوثر الوند روی صحنه رفت. موضوع این نمایش به وقایع پس از شهادت امام حسین(ع) و اسارت حضرت زینب(س) و دیگر خاندان آن امام معصوم می‌پردازد. ناصر تقوی کارگردان این نمایش فعالیت هنری خود را از سال 73 در ارومیه آغاز و تاکنون در نمایشهای «اینک باران»، «مجسمه آرسنال»، «عمو زنجیرباف»، «لوکوموتیوران» و«اشک شفق» به عنوان کارگردان حضور داشته است. بازیگران این نمایش عبارتند از: حسین فتحی، حسین آدشیرینی، زهرا صفوی، وحید عبدالله بگلو، سکینه یعقوب‌خانی، فرشته یعقوب‌خانی، مصطفی یعقوب‌خانی و مریم علیرضاپور.

 انتخابات انجمن نمایش شهرستان اردل برگزار شد
انتخابات انجمن نمایش شهرستان اردل 29 بهمن ماه برگزار شد. در این انتخابات کرامت شمشیری، حمید مختاری، منصور دارابی، مازیار نامدارپورو یزدان امین‌نژاد به ترتیب به سمت رییس انجمن، نایب رییس، خزانه‌دار، بازرس و منشی انتخاب شدند.

 انتخابات انجمن نمایش شهرستان کوهرنگ برگزار شد
انتخابات انجمن نمایش شهرستان کوهرنگ چهارمحال و بختیاری با انتخاب 5 عضو اصلی و دو عضو علی‌البدل اول اسفند ماه 84 انجام شد. مجید غیبی، صغری غیبی، صادق فرامرزی، مرجان غیبی و ذوالفقار غیبی به عنوان اعضای اصل و حشمت رضایی و محمدعلی سلیمانی به عنوان اعضای علی‌البدل این انجمن انتخاب شدند.

 برگزاری دومین مسابقه نمایشنامه‌نویسی در همدان
سازمان آموزش و پرورش استان همدان با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری استان همدان، دومین مسابقه نمایشنامه‌نویسی را برگزار می‌کند. این مسابقه در دو بخش دانش آموزی و ویژه برگزار می‌شود و دانش آموزان دوره متوسطه و پیش دانشگاهی، فرهنگیان و شرکت کنندگان آزاد، می‌توانند در آن حضور پیدا کنند. نمایشنامه‌ها باید برای گروه سنی دانش آموزان دوره‌های راهنمایی و متوسط تنظیم شده باشند. همچنین نمایشنامه‌ها باید قابلیت اجرا توسط دانش آموزان را داشته باشند و زمان نمایشنامه جهت اجرا حداکثر 40 دقیقه باشد و شرایط و محدودیتهای اجرای نمایش در مدارس رعایت شود.

 نخستین اشکواره سراسری تئاتر حماسه حسینی(ع) نیمه خرداد ماه
فراخوان نخستین «اشکواره سراسری تئاتر حماسه حسینی(ع)» که نیمه اول خرداد ماه 1385 در قم برگزار می‌شود، اعلام شد. شرایط شرکت در این اشکواره که در دو بخش تئاتر صحنه‌ای و تعزیه و آیینهای عاشورایی برگزار می‌شود از این قرار است: 1ـ موضوع نمایشنامه‌ها باید پیرامون قیام امام حسین(ع) باشد. 2ـ بخش صحنه‌ای این اشکواره، شامل ده اثر نمایشی و سه اثر در بخش آیینهای عاشورایی است. 3ـ کارگردانان شرکت کننده فقط مجاز به شرکت در یکی از دو بخش تشکیل دهنده این اشکواره هستند و تمامی گروه‌های شرکت کننده باید در رده سنی 14 تا 29 سال باشند. 4ـ ارایه مجوز کتبی نویسنده به همراه نمایشنامه ضروری است. 5ـ ستاد برگزاری «اشکواره» حق چاپ آثار راه یافته به مرحله پایانی را خواهد داشت. به گروه‌های راه یافته به مرحله پایانی در بخش صحنه‌ای مبلغ 000/000/10 ریال و در بخش تعزیه و آیینهای عاشورایی مبلغ 000/000/7 ریال کمک هزینه تعلق خواهد یافت. گفتنی است بازبینی آثار پذیرفته شده در این اشکواره از 10 تا 20 اردیبهشت ماه 1385 صورت می‌گیرد. این اشکواره با همکاری خانه چشمه روشن با مشارکت نمایندگی سازمان ملی جوانان استان قم و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و انجمن نمایش استان قم برگزار می‌شود.

 اخبار انجمن نمایش زاهدان
نمایش خورشید کاروان به صورت دو نمایش جداگانه طی ایام ماه محرم در زاهدان و چابهار اجرا شد. انجمن نمایش زاهدان در دیماه 84 با توجه به حلول ماه محرم، برنامه‌های خود را حول محور محرم و واقعه عظیم عاشورا معطوف کرد و ضمن بسیج اعضای خود بر روی دو نمایش برای اجرای عمومی در این ماه در دو نقطه زاهدان و چابهار برنامه‌ریزی کرد. این دو نمایش که هر دو برگرفته از داستان نمایش خورشید کاروان بودند با جدیت تمرین شد و با دو شیوه متفاوت در دو نقطه زاهدان و چابهار اجرا شد. کارگردانی اجرای زاهدان را رضا خدادادبیگی به عهده داشت که با استقبال زیادی هم رو به رو شد. اجرای دوم که در چابهار بود، کاری تلفیقی از داستان خورشید کاروان و شیوه‌های تعزیه خوانی بود که در حین اجرا، گریزی مستقیم به واقعه کربلا می‌زد. این نمایش به کارگردانی سید مهدی هاشمی و با همکاری انجمن نمایش زاهدان و انجمن نمایش چابهار در جایگاه میلاد، واقع در منطقه آزاد تجاری چابهار اجرا شد که با استقبال پرشور مردم چابهار رو به رو شد. گفتنی است در این یک ماه و اندی، دو جلسه از جلسات دو هفتگی نمایشنامه‌خوانی با نام پنج در پنج برگزار شد که در این دو جلسه، نمایشهای «مضرات دخانیات» به کارگردانی علی مجیدی، عضو انجمن نمایش تبریز و نمایش «مرگ یزدگرد» به کارگردانی محسن نوری خوانده شدند.

 اشک صحرا اسفند ماه در قم
نمایش «اشک صحرا» به کارگردانی رضا ابوذر از 26 بهمن تا 15 اسفند ماه جاری در قم روی صحنه است. این نمایش که متنی مذهبی درباره وقایع عاشوراست توسط مهدی راحمی و رضا ابوذر به نگارش درآمد. نمایش «اشک صحرا» تلفیقی از تئاتر و فیلم است و به روایت شمر، عمرسعد و حرمله می‌پردازد و 25 بازیگر در این نمایش نقش آفرینی کردند.
گفتنی است این نمایش به همت حوزه هنری استان قم و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن سینمای جوان آن استان در روزهای یاد شده ساعت 30/18 در سالن قدس قم به نمایش در آمد.

 اخبار تئاتر قزوین
انجمن نمایش استان قزوین با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در راستای گسترش و آموزش تئاتر در بین جوانان و خانواده‌ها، هفتمین همایش تئاتر جوان را در سه بخش هنرجویی، تجربی و دانشجویی در تیر ماه 1385 برگزار می‌کند. انجمن نمایش استان قزوین از تمام گروه‌های جوان و گروه‌های دانشجویی استان قزوین دعوت به عمل می‌آورد تا در این همایش شرکت کنند. در این دوره برای ارتقای سطح علمی و هنری و همچنین آشنایی با مشاهیر ادبیات دراماتیک و شیوه‌های اجرایی مدرن، همایشی با نگاه به آثار برتولت برشت درام نویس و شاعر آلمانی برگزار می‌شود. گروه‌هایی که بازخوانی و اجرای آثار این نویسنده مطرح جهانی را پیشنهاد و ارایه کرده‌اند با توجه به تواناییهای گروه در اولویت‌ قرار می‌گیرند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 3352900 تماس بگیرید.

 پایان اولین همایش تعزیه آبیک
اولین همایش تعزیه آبیک با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد. همایش تعزیه آبیک با حضور هنرمندان و مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در سالن توحید برگزار شد. در این مراسم با حضور مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و اعضای شورای اسلامی شهر آبیک از گروه‌های تعزیه‌ آبیک، قشلاق، ساوجبلاغ، بیدستان، خاکعلی و زیاران تقدیر به عمل آمد. رییس انجمن نمایش استان قزوین با اعلام اینکه نمایش «پل» نوشته محمد رحمانیان را برای اجرای صحنه‌ای آماده کرده، افزود:«این نمایش در رابطه با واقعه کربلاست و با حضور بیست تن از هنرمندان تئاتر قزوین در این شهر اجرا می‌شود. این نمایش با شیوه‌ای نو به مرور اتفاقات حادثه جانسوز کربلا از نگاه ناظری به نام پل ساز می‌پردازد.» در این نمایش بازیگرانی چون مهدی عباسی، کیوان حبیبی، محسن زرآبادی‌پور، عماد رسولی، اعظم عرفانی، محسن طارمی، حسین علیجانی، آذر متفکر، فرشید میرزاسلطانی، امیر امیری‌راد، حمیدرضا میرآخور، داود بهرا، سید محمد موسوی، وحید محمدبیگی، ندا اصغری، مرجان مخبر، مهرو ستوده‌نیا، مظاهر شعبانی، مهری احمدی و نسرین مشاط ایفای نقش دارند.

 دومین جشنواره تئاتر شهرستان‌ ساوجبلاغ
دومین جشنواره «تئاتر شهرستان ساوجبلاغ» نیمه دوم اردیبهشت ماه سال 1385 در فرهنگسرای امام علی شهر هشتگرد برگزار می‌شود. در این جشنواره که طی 4 روز برگزار می‌شود 10 اثر نمایشی شرکت خواهند داشت که 4 اثر آنها از آبیک و 3 اثر از کرج خواهد بود. گفتنی است در کنار این جشنواره، ورک شاپ و جلسات نقد و بررسی آثار نمایشی نیز توسط یکی از منتقدان تئاتر برگزار می‌شود.

 عادلها به زبان کردی در مریوان
نمایش عادلها به کارگردانی فاتح‌ بادپروا از 15 تا 21 فروردین ماه در فرهنگسرای مریوان اجرا شد. نمایش عادلها که به زبان کردی اجرا می‌شود از آثار آلبر کامو است که توسط محمد کریم‌عارف به زبان کردی ترجمه شده و از 15 تا 21 فروردین از ساعت 30/20 تا 22 اجرا شد. در این نمایش بازیگرانی چون نشوان نادری، کژال راستبین، مدریک قادری، نعمت ایزدی، مختار قادری، عثمان احمدی، بیان خوشنمک و کریم خاوری ایفای نقش دارند. فرزاد اخگرمنشی و مدیر صحنه فرزاد حسن‌زاده و فاتح بادپروا طراحان صحنه و لباس نمایش هستند. همچنین ساخت و اجرای دکور به عهده نامق خدایار و نورپردازی آن به عهده آرام بانوچ است. هماوند لهونی و بیان خوشنمک نیز آهنگسازان این نمایش هستند.

 آیین‌نامه انجمن تئاتر کودک و نوجوان
امیرمشهدی عباس، یکی از اعضای هیات موسس این انجمن گفت: بعد از برگزاری چندین جلسه با حضور اعضای هیات موسس، بالاخره کار نگارش آیین‌نامه به پایان رسید . وی از ارائه این آیین نامه به هیات مدیره خانه تئاتر برای تایید نهایی خبر داد. هیات موسس انجمن تئاتر کودک و نوجوان که عبارتند از رضا فیاضی، امیرمشهدی عباس، داوود کیانیان، پریسا مقتدی، منوچهر اکبرلو، عادل بزدوده، عباس جهانگیریان، منصور خلج و ناصر آویژه در تاریخ ‌١٨/١٠/٨۴ انتخاب شدند.

 بررسی انواع نمایشهای سنتی و عامیانه ایرانی در آثار بهرام بیضایی
بررسی انواع نمایشهای سنتی و عامیانة ایرانی در آثار بهرام بیضایی در کتاب «تن پوشی از آینه» مورد بررسی و پژوهش قرارگرفته است. این کتاب با نگرشی بر فرمهای نوی نمایشی برگرفته از نمایشهای عامیانه است. این شکلها در آثار بیضایی، ترکیبی خودبسنده از نقالی، تعزیه، تقلید، اسطوره، آیین و اندیشه‌های امروزی است. چاپ نخست کتاب ساختمایة نمایشهای ایرانی در آثار بهرام بیضایی به قلم رسول نظرزاده توسط انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شده است.

 تله‌تئاترهای خارجی در سیما
خرید تله تئاترهای خارجی و دوبله‌ آنها به منظور پخش از سیمای جمهوری اسلامی ایران، سیاست جدیدی است که به تازگی در رسانه ملی به مرحله‌ اجرا درآمده است. در این زمینه دوبله‌ دو تله‌تئاتر خارجی از جمله «اتللو» ( بر اساس متنی از شکسپیر ) به کارگردانی «جاناتان میلر» و با بازی «آنتونی هاپکینز» اخیرا به انجام رسیده است. گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما پیش از این، تولید و پخش تله تئاتر ایرانی را به طور جدی در دستور کار خود قرار داده بود.

 رضا کیانیان در دانشگاه تهران
دانشجو، حق تجربه کردن ندارد چون اول باید چیزی بیاموزد و شیوه‌هایی را به کار گیرد و بعد بر اساس این آموزه‌ها، شیوه‌های جدیدتر را تجربه کند. رضا کیانیان که در تالار شهید آوینی دانشکده هنرهای زیبا سخن می‌گفت با بیان این مطلب گفت: هنرمندی می‌تواند تجربه کسب کند که آموزه‌های قبلی را یاد گرفته و با شیوه‌های متفاوت کار کرده باشد و حال می‌خواهد شیوه‌های دیگر را امتحان کند. وی ادامه داد: مکاتب هنری تا نیمه اول قرن بیستم وجود داشته و از نیمه دوم به بعد دیگر مکتب هنری خاصی پدید نیامد به طوری که آخرین جنبشهای مهم این دوره، توسط هنرمندانی چون استانیسلاوسکی، پیتر بروک و ... انجام شد. این هنرمندان دستورالعمل صادر نمی‌کردند، بلکه تنها به کسب تجربه می‌پرداختند. این جلسه پیرو کارگاه آموزشی بازیگری کیانیان که در تالار مولوی برگزار شده بود، تشکیل شد و در طی آن کیانیان، کتابهای آموزش بازیگری را که با شهریه این کارگاه خریده بود، تقدیم دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران کرد.

 فعالیتهای عمرانی تالار محراب آغاز شد
فعالیتهای عمرانی تالار محراب برای احیای مجدد این تالار بعد از صرف هزینه‌های کلان و با گذشت سه و سال و نیم کار از سال 1383 متوقف شده بود؛ ولی با تغییر مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و حضور اصغر امیرنیا در این پست، مجدد فعالیتهای عمرانی تالار محراب از سر گرفته شد. تالار محراب در دوره جدید فعالیتهای عمرانی خود در زیر مجموعه معاونتهای هنری و سینمایی ارشاد استان تهران قرار گرفته است و به صورت مستقیم از این طریق هدایت می‌شود. در صورت تامین بودجه مورد نیاز، پروژه تالار محراب در نیمه دوم سال 85 افتتاح خواهد شد. در این طرح حدود 600 متر فضای مفید فرهنگی نیز به تالار محراب اضافه شده که نهایتا دو پلاتوی تمرین تئاتر و یک بخش مخصوص برای استقرار کارمندان مجموعه، کتابخانه و سایت اینترنت نیز در آن تعبیه شده است.

 بررسی تئاتر معاصر جهان در گوتبورگ
کشور سوئد (سرزمین نمایش اینگمار برگمان) با برگزاری جشنواره تئاتر «گوتبورگ» به بررسی وضعیت تئاتر معاصر در جهان می‌پردازد. جشنواره تئاتر گوتبورگ از 18 لغایت 26 آگوست سال 2006 در شهر «گوتبورگ» برگزار می‌شود. تاکید ویژه این رویداد نمایشی بر ‌تئاتر معاصر و کاوش در هنرهای وابسته و وام گیرنده از نمایش است. فستیوال «گوتبورگ» به شکل رقابتی برگزار می‌شود و اجرای نمایشی حرکات موزون، تئاترهای سیار از جمله بخشهای جنبی این جشنواره است. مسولین برگزاری جشنواره تئاتر گوتبورگ هدف از برپایی این رخداد هنری را الهام بخشی و افزایش اشتیاق مردم به سمت یک زندگی فرهنگی اعلام کرده‌اند.

 اجرای چهار نمایش برگزیده مرکز تئاتر تجربی در طول سال
امیرحسین حریری مسئول مرکز تئاترتجربی پردیس هنرهای زیبا خبر داده است که طی مذاکرات دو طرفه‌ای که بین مجید سرسنگی (مدیر گروه نمایش دانشگاه هنرهای نمایش و موسیقی) و حسین پارسایی ( مدیر اداره کل هنرهای نمایشی) انجام شده است، یک تفام‌نامه‌ای به امضا رسیده تا بر اساس آن در هر فصل یک نمایش منتخب از تولیدات مرکز تئاتر تجربی با قرارداد اداره کل هنرهای نمایشی در مجموعه‌های تئاتری اجرا شود. بر این اساس در مرکز تئاتر تجربی، آیین نامه‌ای تدوین شده تا دانشجویان تئاتری بر آن اساس، کارهای خود را آماده کنند و طی مراحل قانونی اجرا بروند و نهایتا با انتخاب یک هیات داوری برای هر فصل از برنامه‌های تئاتر، یک نمایش گزینش شود. دو نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه، یک نفر از دانشجویان فوق لیسانس، یکی از اعضای مرکز تئاتر تجربی و استاد مشاور گروه نمایش در طول سال، چهار نمایش را از میان تولیدات سال انتخاب می‌کنند تا به صورت حرفه‌ای در مجموعه‌های تئاتری اجرا شوند.

 فراخوان یک کتاب در یک مقاله برای دانشجویان
گروه آموزش هنرهای نمایشی با همکاری مرکز تئاترتجربی در نظر دارد تا با این طرح، پایه‌های پژوهش و مطالعه دانشجویان تئاتر و سینما را گسترش دهد و دانشجویان را به این دو حوزه ترغیب کند؛ لذا اعضای مرکز تئاتر تجربه با همکاری و مشورت تعدادی از اساتید هیات علمی دانشگاه هنرهای نمایشی و موسیقی، تعدادی کتاب را انتخاب کرده‌اند تا محتوای آنها در قالب یک مقاله نوشته شود و آثار برگزیده در مجلات تخصصی سینما و تئاتر به چاپ برسد. دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد (گرایشهای ادبیات نمایشی و کارگردانی) از دو کتاب «‌مرگ تراژدی» نوشته «جرج اشتاینر» با ترجمه «بهزاد قادری» و همچنین کتاب « راز شکسپیر» نوشته « مارتین لینکز» با ترجمه «سودابه فضائلی» و دانشجویان کارشناسی ارشد سینما از کتابهای « هنر سینما» نوشته «دیوید بوردول» و «کریستین تامسون» با ترجمه «فتاح محمدی» و کتاب « سینما به روایت فلسفه» نوشته «کریستوفر فالزن» با ترجمه «ناصرالدین علی تقویان»، دانشجویان مقطع کارشناسی سال سوم و چهارم از کتابهای «‌قهرمانان بادپا در قصه‌ها و نمایشنامه‌های ایرانی» نوشته «خجسته کیا» و «درباره اورستیا» نوشته «سایمون گلدهیل» باترجمه «رضا علیزاده» و همچنین دانشجویان مقطع کارشناسی‌ سال اول و دوم از کتابهای « مقدمه‌ای بر تئاتر،‌آینه طبیعت» نوشته «اورلی هولتن» ترجمه «محبوبه مهاجر» و «فن شعر» نوشته «ارسطو» با ترجمه «عبدالحسین زرین‌کوب» می‌بایستی استفاده کنند و برداشت خود را از محتوای آن در قالب یک مقاله به دفتر مرکز تئاتر تجربی ارسال نمایند. آخرین مهلت ارسال این مقاله‌ها تا پنجم اردیبهشت سال 85 است.

 برنامه اجراها به روال گذشته
پارسایی گفت: برنامه اجرای تئاترهابه روال گذشته و براساس پیشنهادات مدیر تماشاخانه بررسی و انجام می‌شود. رییس اداره هنرهای نمایشی در ادامه تصریح کرد: تمامی مدیران تالارها باید گزینه‌های پیشنهادی خود را برای اجرا به ما اطلاع دهند و پس از بررسی و اظهارنظر شورای نظارت، تکلیف همه مشخص می‌شود.

 ششمین گردهمایی کارگردانان تئاتر ابزورد
جمعی از مطرحترین کارگردانان مطرح تئاتر «‌ابزورد» جهان در مراسم ویژه‌ای با عنوان « مریلند» در شهر «لاپلاتا» گرد هم آمدند تا به بررسی وضعیت آثار این مکتب نمایشی بپردازند. وب سایت رسمی مراسم «مریلند» به آدرسwww. mctfa.org اعلام کرده است که تاریخ این گردهمایی (اواخر ماه فوریه) اوایل اسفند ماه و مکان آن در ایالات متحده بود و جمعی از مشهورترین منتقدان و پژوهشگران تئاتری دنیا در آن حضور داشتند. در کنار برپایی مراسم «مریلند»، یک جشنواره ویژه تئاتر «ابزورد»، مختص آثاری با مدت زمان بین 10 تا 60 دقیقه برپا بوده است. در کنار برپایی این مراسم، سمینارهای تخصصی با عنوان « بازیگری در آثار ابزورد» برگزار شد.

 مسئول کانون تئاتر عروسکی
طی حکمی از سوی منصور پارسایی رییس اداره هنرهای نمایشی علی پاکدست، مسئول کانون تئاتر عروسکی شد.

 امام جمعه شمیرانات و نوآوری در هنر تعزیه
امام جمعه شهرستان شمیرانات در مراسم پایانی همایش شبیه‌خوانان استان تهران گفت: تعزیه‌خوانی باید از نعمت نوآوری در قالبهای صحنه‌پردازی و نقش‌آفرینی برخوردار شود تا تحول عظیمی در این عرصه ایجاد شود. حجت‌الاسلام والمسلمین «محسن دعاگو» اضافه کرد: نمایشی که از فرهنگ حسینی برخاسته است، ریشه‌دار و ماندگار خواهد بود.
امام جمعه شمیرانات تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند برای آفرینش نسخه‌های جدید و نوسازی قالبهای تعزیه اهتمام ورزد؛ زیرا شبیه‌خوانی یکی از موثرترین شیوه‌های انتقال پیام عاشوراست. «اصغر امیرنیا» مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران نیز در این مراسم اظهار داشت: در استان تهران 150 گروه وجود دارد که 20 درصد آن حرفه‌ای و مابقی به صورت غیرحرفه‌ای کار تعزیه را اجرا می‌کنند.

 ناخوانده و نمایش زنان، بی‌حضور آقایان منتشر شدند
نمایشنامه‌های «ناخوانده» و «نمایش زنان، بی‌حضور آقایان» نوشته‌های «محمود ناظری» منتشر شدند. نمایشنامه «ناخوانده»، برگزیده نخستین جایزه دوسالانه نمایشنامه‌نویسی ایران شده و نمایشنامه‌ی «نمایش زنان بی‌حضور آقایان» برای اولین‌بار در چهارمین جشنواره تئاتر بانوان (تهران 1383) به‌روی صحنه رفت.

 تشکیل شورای عالی تئاتر در استان فارس
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از تشکیل شورای عالی تئاتر در این استان خبر داد و گفت : این شورا، ترکیبی از پیشکسوتان تئاتر و جوانان علاقمند و با استعدادی است که امتحان خود را پس داده اند. دکتر حسین جعفری در توضیح وظایف این شورا گفت: سازماندهی ، انسجام گروهی، آموزش صحیح نمایش، برگزاری جشنواره ها و اجرای نمایشنامه‌ها در قالب نمایشهای فاخر، میدانی، عروسکی و تله تئاتر و اقدام به روخوانی نمایش برای گروه‌های تئاتر؛ از جمله مهمترین وظایف شورای عالی تئاتر در استان فارس است.

 مجله تئاتر و آثار تئاتر شهر
شبکه چهارم سیما به تئاتر به عنوان پایه‌های هنرهای نمایشی در قالب برنامه‌هایی همچون «مجله تئاتر» و« تئاتر هفته» می‌پردازد. «مجله تئاتر» چهارشنبه‌ها ساعت 21 و 15 دقیقه از شبکه چهارم سیما پخش می‌شود. «مسعود ساکت اف» این برنامه را آماده می‌کند.

 دومین همایش تعزیه و آیینهای نمایشی در اهواز
انجمن نمایش اهواز دومین همایش تعزیه و آیین‌های نمایش محرم خوزستان را برگزار کرد. این جشنواره با حضور گروههای سنتی و تئاتری استان خوزستان برگزار شد. نخستین همایش تعزیه و آیینهای نمایشی محرم، اسفند‌ماه سال 83 همزمان با سومین نمایشگاه بزرگ کتاب خوزستان در اهواز برگزار شد.

 آرشیو‌ عکسهای عروسکی خریداری شد
آرشیو عکسهای نمایشهای عروسکی توسط انجمن نمایشگران عروسکی خانه تئاتر راه‌اندازی شد. فریبا رییسی، رییس هیأت مدیران انجمن گفت: به دنبال راه‌اندازی دو آرشیو نمایشنامه‌ها و فیلمهای عروسکی، انجمن تصمیم به راه‌اندازی آرشیو عکسها هم گرفت که خوشبختانه موفق شدیم با موافقت خانه تئاتر 50 قطعه عکس و یک CD را از آقای مهران ترصدی خریداری کنیم. CD و عکسهایی خریداری شده، گنجینه‌ای از عکسهای دوره‌ اول جشنواره تئاتر عروسکی تا جشنواره سال 81 را در بر می‌گیرد.

 سعدی افشار به برزیل می‌رود
سعدی افشار، هنرمند پیشکسوت سیاه بازی اواسط اردیبهشت ماه 85 راهی برزیل خواهد شد. این سفر، پیرو سفر افشار به فرانسه که چندی پیش انجام شد و به دعوت مریم خاکی‌پور، صورت خواهد گرفت. این سفر برای اجرای نمایش نیست، بلکه به منظور پخش فیلم مستند “سعدی، سیاه می‌شود” به کارگردانی مریم خاکی‌پور خواهد بود.
این فیلم که درباره‌ی هنر سیاه بازی و بسته شدن تئاترهای لاله‌زار است، پیش از این در خلال سفر افشار به فرانسه پخش شد و بعد از پخش همین فیلم بود که مریم خاکی‌پور، یکی از شاگردان آرین منوشکین از افشار دعوت کرد تا برای پخش این فیلم در برزیل به این کشور سفر کند.

 همایش یک روزه تئاتر شناسی نعلبندیان
تجربه گرایی نمایشنامه‌های نعلبندیان، روایت در آثار او، موقعیتهای نمایشی آثار از جمله عناوین سخنرانیهای همایش یک روزه تئاتر شناسی عباس نعلبندیان بود. همایش یک روزه تئاتر شناسی عباس نعلبندیان، توسط انجمن اسلامی دانشگاه تهران و با کمک و همراهی گروه نمایش پردیس هنرهای زیبا و مجله سیمیا برگزار شد. همایش نعلبندیان پانزدهم اسفند ماه 84 با اجرای یک کارگاه نمایشنامه‌خوانی به سرپرستی محمد چرمشیر آغاز ‌شد و در این کارگاه چرمشیر با انتخاب تعدادی از دانشجویان شرکت کننده در مراسم، یکی از نمایشنامه «پژوهشی ژرف و سترگ ...» و «ناگهان هذا حبیب الله.....» را روخوانی کرد. همچنین در ادامه نشستهای تخصصی، آتیلا پسیانی نیز که تجربه فعالیت در کارگاه نمایش را داشته با حاضران در مراسم به گفت و شنود درباره نعلبندیان پرداخت. در این همایش فیلمی به کارگردانی مجتبی اسماعیل زاده پخش شد که در آن گفتگوهایی با کارشناسان و هم نسلان عباس نعلبندیان صورت گرفته بود. محمد رحمانیان نیز درباره چند اثر نعلبندیان صحبت کرد. همایش یک روزه تئاترشناسی نعلبندیان از ساعت 10 صبح تا 19 بعد از ظهر در تالار شهید آوینی دانشگاه تهران برگزار شد.

 اختتامیه پانزدهمین سال اجرای خورشید کاروان
مراسم اختتامیه پانزدهمین سال اجرای نمایش «خورشید کاروان» با حضور محمدحسین ایمانی‌خوشخو و مسئول ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) ، جمعی از خانواده شهدا، جانبازان و... 22 اسفند ماه 84 برگزار شد. بعد از اجرای نمایش «خورشید کاروان» اعضای گروه تئاتر فدک از مهدی یزدانی که در طی سالهای ابتدایی اجرای «خورشید کاروان» به مجموعه کمک کرده و سال 84 در روزهای آغازین ماه محرم، دار فانی را وداع گفته بود‏، تقدیر شد و لوح یاد بود و هدایایی به خانواده او تقدیم شد. همچنین گروه تئاتر فدک در این مراسم از حسین نورایی به عنوان نخستین کارگردان نمایش «خورشید کاروان» تقدیر کرد.

 دوبله تله‌تئاتر دشمن مردم
تله‌تئاتر خارجی «دشمن مردم» به مدیریت «زهره شکوفنده» برای پخش از شبکه چهارم سیما دوبله شد. این اثر را پل بوگارت در سال 1966 بر اساس اقتباس آرتور میلر از نمایشنامه هنریک ایبسن ساخته است و در آن جیمز دلی در نقش دکتر توماس استوگمان، کیت رید (کاترین استوگمان)، تیموتی دلی (مورتن استوگمان) بازی می‌کنند.

 طلسم iti شکسته شد !
اعضای هیات مدیره iti طی مجمع عمومی انتخاب شدند. در این انتخابات ، قطب‌الدین صادقی با 104 رای، بهزاد فراهانی با 98 رای، فرشید ابراهیمیان با 93 رای، ناصح کامکاری با 92 رای، دیدار رزاقی با 80 رای، کمال‌الدین شفیعی با 77 رای، بیژن نوذری با 71 رای، عباس شادروان با 70 رای، مسعود مولوی با 65 رای انتخاب و عباس جهانگیریان با 53 رای و علیرضا دریابیگی با 45 رای و حمید لیقوانی و یاسر نیک‌صفت به عنوان اعضای علی‌البدل، فرحناز اصغری با 46 رای و بابک والی با 38 رای به عنوان بازرس اصلی و علی‌البدل انتخاب شدند.

 فتحعلی بیگی خداحافظی کرد
داوود فتحعلی بیگی که چندین سال مدیریت اداره تئاتر را بر عهده داشت در دیداری دوستانه با کارمندان این اداره، خداحافظی کرد. علت خداحافظی او، قهر و این جور چیزها نیست. او بازنشسته شده است.

 20 نمایشنامه ایرانی در دومین فستیوال نمایشنامه‌خوانی تالار مولوی
دومین فستیوال نمایشنامه‌خوانی تالار مولوی با روخوانی 20 نمایشنامه ایرانی روخوانی می‌شود. از میان بیش از صد و پنجاه اثری که به دبیرخانه دایمی دومین فستیوال نمایشنامه‌خوانی تالار مولوی ارسال شده، قرار است 20 نمایشنامه انتخاب شود که در این میان 15 نمایشنامه متعلق به دانشکده‌های تئاتر بوده و 5 اثر هم به صورت آزاد انتخاب می‌شود. قرار است از دوره آینده و به همت سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران، کمک هزینه‌ای برای گروه‌ها در نظر گرفته شود. دوره دوم فستیوال نمایشنامه‌خوانی تالار مولوی از 14 اردیبهشت ماه شروع می شود و تا 25 شهریور ماه 85 نیز ادامه دارد. دوره نخست فستیوال نمایشنامه‌خوانی تالار مولوی تا 25 اسفند ماه ادامه داشت و در تاریخ 26 اسفند ماه نیز مراسم اختتامیه این فستیوال برگزار شد.

 پرونده رستم و سهراب در تهران بسته می‌شود
آخرین اجرای «‌اپرای عروسکی رستم و سهراب» به کارگردانی بهروز غریب پور روز 19 اسفند ماه 84 بود و پرونده این نمایش با این اجرا در تهران بسته شد.
این نمایش بیش از 170 اجرای خود را در چند نوبت انجام داد و بیش از 18 هزار تماشاگر از آن دیدن کرده‌ند.

 شانزدهمین دوره جشنواره تئاتر معاصر قاره آمریکا
شانزدهمین دوره جشنوا ره « تئاتر معاصر» آمریکا (7 تا 30جولای) تابستان سال 85 برگزار می‌شود. در وب سایت اختصاصی جشنواره تئاتر معاصر به آدرس اینترنتی www.catf .orآمده است: این رویداد هنرهای نمایشی به مرور جدیدترین اجراهای تئاتری در آمریکا می‌پردازد. در کنار برپایی این فستیوال تئاتری در بخش جنبی، چند گالری هنری، نمایشگاهی از آثار « روندا میلر» و یافته‌های نوین نمایشی برگزار می‌شود. از بخش‌های آموزشی جشنواره تئاتر معاصر آمریکا، می‌توان به انجام ده سخنرانی تخصصی با عناوینی چون نمایشنامه‌نویسی در آمریکای امروز، آفرینش ذهنی و از ایده تا اجرا اشاره کرد.

 ساخت و ساز خانه تئاتر
مراسم ساخت و ساز خانه تئاتر در اسفند ماه 84 با حضور محمدحسین صفارهرندی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، محمدحسین ایمانی خوشخو (معاون هنری)، حسین پارسایی (مدیر اداره کل هنرهای نمایشی) و اعضای هیات مدیره خانه تئاتر برگزار شد. این ساختمان 366 متر زمین و 522 متر بنا دارد و هزینه برای ساخت و ساز آن 350 میلیون تومان برآورد شده است. قرار است سالن نمایشی در حیاط این ساختمان ساخته شود و در طبقه بالای آن هم استودیوی تلویزیونی بنا شود.

 مودبیان به جای اجرای صحنه‌یی تله‌تئاتر«تئاتر در زندگی» را می‌سازد
تله‌تئاتر «زندگی در تئاتر» با همکاری مشترک داریوش مودبیان و حسین فردرو ساخته می‌شود. «زندگی در تئاتر» که توسط دیوید مامت به نگارش درآمده و از 26 صحنه کوتاه و بلند تشکیل شده است، مجموعه‌ای از تجربه‌ها، موقعیت‌پردازی، گفتگونویسی و داستان‌گویی‌ها را به شیوه دیوید مامت روایت می‌کند. نمایشنامه «زندگی در تئاتر» سومین شاهکار نمایشی دیوید مامت محسوب می‌شود و از محبوبیت فراوانی در نزد بازیگران تئاتر و سینما برخوردار است. تله تئاتر « تئاتر در زندگی» در قالب 3 قسمت 60 دقیقه‌ای اوایل سال 85 در گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما تولید می‌شود.

 همایش تئاترشناسی اوژن یونسکو
همایش بزرگداشت اوژن یونسکو، نیمه اردیبهشت ماه سال 85 برگزار می‌شود. مسئولیت این همایش با پروفسور کامیابی مسک است که کارشناس یونسکو است. همایش تئاتر شناسی اوژن یونسکو به همت کانون نمایش پردیس هنرهای زیبا و اداره‌ امور فرهنگی و فوق برنامه این دانشگاه نیمه دوم اردیبهشت برگزار می‌شود.

 تغییر مدیریت تئاتر شهر
دکتر محمد خبری و جواد افشین‌نژاد طی احکام جداگانه‌ای از سوی حسین پارسایی به ترتیب به عنوان مدیر هنری و مدیر اجرایی مجموعه تئاتر شهر منصوب شدند. همچنین «شهریار رشید علیپور» که بعنوان مدیر پیشین مجموعه تئاتر شهر بود، طی حکمی از سوی «حسین پارسایی» به سمت معاون امور اداری مالی اداره کل هنرهای نمایشی منصوب شد.

 درهای مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گشوده خواهد شد
درهای مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به روی تمام هنرمندان اعم از پیشکسوتان و جوانان گشوده خواهد شد. این مطلب را مرتضی حیدری، مدیر مرکز تئاترکانون پرورش فکری در جمع خبرنگاران اعلام کرد.

 اتمام دور دوم نمایشنامه خوانی مقاومت
دور دوم نمایشنامه خوانی مقاومت با روخوانی نمایشنامه «شش خاطره و یک شکست» پایان یافت. «شش خاطره و یک شکست» در چهارمین دوره انتخاب نمایشنامه برتر مقاومت حایز رتبه اول شد. مجتمع فرهنگی هنری اسوه شنبه مورخ ‌٢٠/١٢/٨۴ ساعت ‌١٨ میزبان نمایشنامه خوانی مقاومت بود. لازم به ذکر است که مهلت ارسال نمایشنامه برای شرکت در دوره سوم نمایشنامه خوانی مقاومت تا ‌١۵ اردیبهشت ماه ‌١٣٨۵ است. شماره تماس برای پیگیری و ارسال 88968802 است.

 مسابقه نمایشنامه نویسی دانشجویی
گروه هنرهای نمایشی دانشگاه تهران، مسابقه نمایشنامه نویسی را به سرپرستی نغمه ثمینی برگزار می‌کند. ثمینی با اعلام این خبر گفت: نخستین دوره‌ این مسابقه تنها برای دانشجویان گروه نمایش پردیس هنرهای زیبا برگزار می‌شود؛ ولی قصد داریم تا در دوره‌های بعدی آن را در سایر دانشکده‌های تئاتری نیز برگزار کنیم.

 هیأت مدیره انجمن تئاتر کودک و نوجوان
نخستین هیات مدیره‌ی انجمن تئاتر کودک و نوجوان خانه تئاتر انتخاب شدند. از میان 19 کاندیدا برای هیات مدیره و پنج کاندیدا برای بازرس این انجمن، رضا فیاضی، بهاره شاه محمدلو، سیمین امیریان، ناصر آویژه، آناهیتا غنی‌زاده، محمود تیموری و حامد زحمت کش اعضای اصلی هیات مدیره، منوچهر اکبرلو، امیر مشهدی عباس و علی ترمان نیز اعضای علی‌البدل انتخاب شدند. همچنین حمیدرضا حاج ملاحسینی بازرس اصلی و ژاکلین آواره به عنوان بازرس علی البدل انتخاب شدند.

 حمایت مرکز تئاتر تجربی از نمایشهای راه یافته به نهمین جشنواره‌ی تئاتر عروسکی و دانشگاهی
امیرحسین حریری، مسئول مرکز تئاتر تجربی پردیس هنرهای زیبا اعلام کرده این مرکز به عنوان تهیه کننده از تمام نمایشهای پذیرفته شده در نهمین جشنواره‌ دانشجویی تئاتر عروسکی و جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران حمایت می‌کند. گویا مرکز تئاتر تجربی با چنین روالی قصد دارد علاوه بر حمایت همه جانبه از این نمایشها بر کیفیت اجراهای آنها نیز نظارت داشته باشد و با این کار، بهترین تولیدات تئاتر دانشگاهی را روانه جشنواره‌ها بکند.

 نکوداشت فرهاد ناظرزاده کرمانی
در فستیوال نمایشنامه خوانی مولوی
در مراسم اختتامیه نخستین فستیوال نمایشنامه خوانی از دکتر فرهاد ناظرزاده کرمانی،‌ تجلیل شد. در این مراسم که روز 26 اسفند ماه 84 در تالار اصلی مولوی برگزار شد، مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مدیران جهاددانشگاهی و همچنین اداره کل هنرهای نمایشی حضور داشتند.

 آیین‌نامه داخلی انجمن موسیقی خانه تئاتر
آیین‌نامه داخلی انجمن موسیقی خانه تئاتر تدوین شد. نسخه نهایی این آیین نامه برای تصویب نهایی به هیات مدیره خانه تئاتر تحویل داده شده است. انجمن موسیقی خانه تئاتر، سه گروه آهنگسازان، خوانندگان و نوازندگان را در برمی‌گیرد. در حال حاضر با توافق هیات موسس، عنوان « انجمن موسیقی تئاتر» انتخاب شده؛ ولی قرار است نام نهایی انجمن در نخستین مجمع عمومی و با حضور تمامی اعضا به تصویب برسد. مجمع عمومی انجمن موسیقی خانه تئاتر، هفتم اسفند ماه 84 برگزار شد و طی آن سعید ذهنی، رامین آزادآور، ابراهیم اثباتی، سهیلا پورگرامی، سعید محمدی مطلق، محمد فرشته‌نژاد، پیام شهید ثالث، حمیدرضا فلاحی، فرما غریب‌نژاد، کیومرث حسینی و محمد جدیدی به عنوان هیات موسس انجمن انتخاب شدند و ظرف دوهفته، آیین‌نامه داخلی این انجمن را تدوین کردند و به زودی در سال جدید مجمع عمومی انجمن جهت انتخابات هیات مدیره برگزار خواهد شد.

 هیات مدیره خانه تئاتر انتخاب شدند
طی انتخاباتی که 20 اسفند 84 در تالار اصلی تئاترشهر برگزار شد، عزت‌الله انتظامی با 362 رای، ایرج راد با 335 رای، کاظم هژیرآزاد با 209 رای، بهزاد فراهانی با 208 رای، اصغر همت با 201 رای، حمید مظفری با 178 رای، قطب‌الدین صادقی با 158 رای به عنوان اعضای اصلی هیات مدیره، کیومرث مرادی با 104 رای، محمد ساربان با 98 رای و الهام پاوه‌نژاد با 90 رای به عنوان اعضای علی‌البدل انتخاب شدند. همچنین در این انتخابات علی‌ بی‌غم با 265 رای به عنوان بازرس اصلی و جواد اعرابی 74 رای به عنوان بازرس علی‌البدل انتخاب شدند. مجید انتظامی به ریاست هیأت مدیره و ایرج راد به نایب رییسی و مدیرعاملی خانه تئاتر انتخاب شدند.

 اول فروردین روز جهانی تئاتر عروسکی
در کنگره جهانی نمایشگران عروسکی - یونیما - به سال 1378 در ملبورگ آلمان، جواد ذولفقاری یکی از نمایندگان ایرانی شرکت‌کننده در آنجا، پیشنهاد کرد یونیما به عنوان گسترده‌ترین تشکل جهانی نمایشگران عروسکی، روزی را به عنوان روز جهانی نمایش عروسکی تعیین کند که در این روز، هنر نمایش عروسکی پاس داشته و با حضور نمایشگران و تماشاگران عروسکی هر کشور جشن گرفته شود. این روز اول فروردین پیشنهاد شد. این پیشنهاد با یاری ددی بودامجی، نماینده نمایشگران عروسکی هند، سرانجام درسال 1381 به تصویب یونیما ویونسکو رسید. از آن سال به بعد، روز اول فروردین به عنوان روز جهانی نمایش عروسکی در تمام جهان جشن گرفته می‌شود و هر سال به پیشنهاد یونیما، یکی از برجسته‌ترین نمایشگران عروسکی جهان به همین مناسبت یک پیام جهانی می‌نویسد.

 دانشجویان تئاتر و جشن روز جهانی تئاتر
تمامی دانشکده‌های تئاتری، روز جهانی تئاتر را ششم اردیبهشت ماه 85 در پردیس هنرهای زیبا برگزار می‌کنند. این برنامه ، قرار است با میزبانی پردیس هنرهای زیبا، تمامی اساتید و دانشجویان تئاتر دانشکده‌های تربیت مدرس، سوره، هنر و معماری و سینما - تئاتردر این روز در پردیس هنرهای زیبا جمع شوند. در طول این مراسم قرار است از هر دانشکده از یک استاد و یا یک دانشجو تقدیر شود. لازم به ذکر است که امسال جشن روز جهانی تئاتر به صورت مشترک با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی، وزارت علوم، کانون پروش فکری کودکان و نوجوانان، خانه تئاتر و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در یک هفته و از ششم اردیبهشت برگزار خواهد شد و یک روز از این هفته اختصاص به تئاتر دانشگاهی دارد.

 مروری بر آثار ویلیام شکسپیر
در جشنواره ی بین‌المللی تئاتر دریاچه بزرگ
جشنواره بین‌المللی تئاتر «‌دریاچه بزرگ (GREAT LAKES) «که در ماه‌های سپتامبر و اکتبر سال 2006 در شهرهای مختلف ایالات متحده به اجرای تئاتر می‌پردازد، مروری بر آثار « ویلیام شکسپیر»، ماندگارترین چهره ادبیات نمایشی جهان خواهد داشت. این رویداد نمایشی، امسال (2006) برپایی چهل و پنجمین دوره خود را پشت سر می‌گذارد و با حمایت کمپانی بزرگ شکسپیر برگزار می‌شود. بخشهای رقابتی و غیررقابتی جشنواره «‌دریاچه بزرگ» عبارتند از: بخش موجها، اجراهای تک نفره، فرمهای نمایشی، تلاشهای نادیده شده. نمایشهایی که در دوره اول این رویداد تئاتری به روی صحنه می‌روند عبارتند از: تجارت در تعطیلات، یک کریسمس، تب پر هیجان و عشق.
جشنواره نمایشی «دریاچه بزرگ» تا اوایل سال 2007 میلادی نیز ادامه خواهد یافت و به برگزیدگان در رشته‌های کارگردانی، نمایشنامه‌نویسی، بازیگری، طراحی صحنه و لباس جوایزی اعطا می‌شود.

 مشاور هنری رییس جمهور در اختتامیه جشنواره مشهد
جواد شمقدری، مشاور هنری رییس جمهور در مراسم اختتامیه دومین فصل نمایشهای مذهبی مشهد که در مجتمع فرهنگی - هنری شهید هاشمی‌نژاد در اسفند ماه 84 برگزار شد، گفت:‌ صحنه نمایش و تئاتر ما امروز باید به جایی برسد که هنرمند، مخاطب خود را در یک فضای آزمایشی قرار دهد و مخاطب درگیر خیر و شر بر سر دوراهی سرنوشت و از نزدیک این تجربه را همنفس با بازیگر و همراه با نمایش حس کند. وی برگزاری فصول نمایشهای مذهبی را آغاز امن و امانی در این وانفسا و جریان هنری دانست و گفت: باید دید چه شده که متاسفانه بسیاری از رفتارها و تولیدات هنری ما با آثاری که انسان را از اخلاق و سلامت نفس دور می‌کند،مترادف شده است. در این مراسم پس سخنرانی تعدادی از مسئولان و بعد از قرائت بیانیه هیات داوران، برگزیدگان دومین فصل نمایشهای مذهبی به شرح ذیل اعلام شدند: در بخش بازیگری تئاتر خیابانی، راضیه ایرانی به عنوان بازیگر برتر زن و مسعود عقلی به عنوان بازیگر برتر مرد. در بخش ایده، عباس جان فدا و حسن نامجو مشترکا مورد تقدیر قرار گرفتند . در بخش کارگردانی تئاتر خیابانی نیز حمید جندقی برگزیده شد. در بخش نمایش های صحنه‌ای: نور پردازی، محمود کریمی / طراحی صحنه مشترکا رضا احمدی و مسعود عقلی و در ساخت موسیقی، کیوان صباغ مورد تقدیر قرار گرفتند. در بخش بازیگری زن، پرستش شجاعی به عنوان نفر اول و فاطمه توانا و نسرین ناجی به ترتیب دوم و سوم شدند. در بخش بازیگری مرد نیز محمد جهان پا به عنوان نفر اول و امین فاضلی و حسن نامجو به ترتیب دوم و سوم شدند. در بخش نویسندگی هیات داوران هیچ اثری را شایسته نفرات برگزیده ندانست؛ اما از حمید جندقی و حسین عطار تقدیر شد. در بخش کارگردانی نمایشهای صحنه‌ای،‌ رضا احمدی به عنوان نفر اول، محمد جهان پا نفر دوم و حسین عطار به عنوان نفر سوم معرفی شدند.

 رابرت آلتمن و کاری از آرتور میلر
رابرت آلتمن، کارگردان نامدار عرصه سینما، نمایشی از آرتور میلر را در تاریخ 14 فوریه به صحنه می برد. این نمایش که یکی از طنزهای اجتماعی مشهور میلر است «رستاخیز آبی‌ها» نام دارد. آلتمن که بیشتر برای فعالیت در سینما شهرت دارد تا تئاتر، قرار است از بازیگرانی همچون ماکسی‌میلیان، شل متئو موداین و جان وود بهره ببرد.
نمایش «رستاخیز آبیها» قرار است به شیوه ای متفاوت در سالن نمایشی به نام کوین اسپیسی به صحنه برود. این نمایش به دوران دیکتاتوری در آفریقای جنوبی می پردازد و داستان ادعای به صلیب کشیده شدن یکی از رهبران انقلابی را روایت می‌کند. آرتور میلر نمایشنامه نویس شهیر آمریکایی در بهمن ماه سال 1383 درگذشت.

 مسئول کانون تئاتر عروسکی اداره تئاتر هنرهای نمایشی به لهستان رفت
مسئول کانون تئاتر عروسکی اداره کل هنرهای نمایشی به منظور ارتباط و تعامل فرهنگی به لهستان سفر کرد. «علی پاکدست» در این سفر که به دعوت مستقیم رئیس یونیمای لهستان صورت گرفته است، ضمن بازدید از مراکز معتبر دانشگاهی تئاتر عروسکی لهستان در خصوص ارتباط و تعامل آموزشی بیشتر میان دو کشور ، پر بار تر کردن آرشیو تصویری اداره کل هنرهای نمایشی از نمایشهای عروسکی جهان، گزینش و دعوت از آثار نمایش عروسکی برای حضور در یازدهمین جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی مبارک یونیمای تهران، بازدید از فعالیتهای حرفه ای عروسکی لهستان و گفتگو و تبادل نظر با مسئولان تئاتر عروسکی لهستان در خصوص همکاریهای بیشتر به تحقیق و رایزنی پرداخت. در این سفر که از 4 فروردین ماه 1385 به مدت 11 روز بود «بهروز غریب پور» علی پاکدست را همراهی کرد.

 پنجمین سوگواره تعزیه برگزار شد
انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، پنجمین سوگواره تعزیه را برگزار می کند. این انجمن بعد از برگزاری چهار سوگواره تعزیه اقدام به برگزاری پنجمین سوگواره تعزیه کرد.
این سوگواره به مناسبت رحلت حضرت رسول اکرم (ص) ،‌‏شهادت امام حسن مجتبی (ع) و شهادت امام رضا (ع) برگزار شد؛ در ضمن حسین مسافر آستانه دبیری پنجمین سوگواره‌ تعزیه را به عهده داشت. سوگواره مذکور ششم فروردین ماه سال 85 آغاز و به مدت چهار شب متوالی تا نهم فروردین 85 ادامه یافت. بنیاد فرهنگی روایت فتح، مرکز هنرهای نمایشی، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و معاونت فرهنگی و پرورشی نیروی مقاومت بسیج در برگزاری این سوگواره مشارکت داشتند.

 افتتاح سایت تئاتر لندن
سایت BROADWAY.COM که بخشی از شرکت هالیود مدیا است، وب سایت جدیدی تحت عنوان THEATRE.COM در لندن باز می کند که از سایت برادوی الگو برداری شده است. این سایت تمامی خبرهای تئاتر انگلستان را پوشش می‌دهد و در ضمن بلیتهای تئاترهای مهم لندن را هم به فروش می رساند.«مارک شنتون» و «مت وولف» که روزنامه نگاران برجسته ای هستند از اعضای شورای سردبیری این سایت به شمار می روند و ریاست آن را بت استیونس، سردبیر برادوی به عهده دارد.

 هفتمین جشنواره تئاتر بناب برگزار شد
همزمان با ولادت با سعادت پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، امام محمد باقر (ع) و به همت نمایندگی فرهنگی و هنری شهرستان بناب هفتمین جشنواره تئاتر بناب برگزار شد. پس از ارسال فراخوان این جشنواره، 46 متن نمایشی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از آن میان، 23 نمایش به مرحله بازبینی و سپس 10 نمایش در بخشهای مسابقه، جنبی، خیابانی و کودک به مرحله نهایی راه یافتند. جشنواره تئاتر شهرستان بناب از 13 اسفند ماه به مدت پنج روز در آمفی تئاتر نمایندگی فرهنگی و هنری شهرستان بناب برگزار شد .

 انجمن کارگردانان خانه تئاتر گروه نمایشی تشکیل می دهد
انجمن کارگردانان به منظور ایجاد فضای مناسب جهت تولید تئاتر تجربی و فعال کردن کارگردانانی که امکان کمتری برای اجرای آثار خود دارند، یک گروه نمایشی تشکیل داده و با حمایت خانه تئاتر نمایشهای این گروه را به اجرا گذاشته و مورد قضاوت هنرمندان تئاتر قرار می‌دهد.


 جلسه مشترک اعضای هیات مدیره خانه تئاتر با اعضای انجمن های مختلف
جلسه مشترک اعضای هیات مدیره انجمنهای مختلف با هیات مدیره خانه تئاتر اسفند ماه 84 برگزار شد. عزت الله انتظامی، ایرج راد، بهزاد فراهانی و کاظم هژیر آزاد در این جلسه حضور داشتند و درباره مسایل و مشکلات اعضا در رابطه با بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی، برگزاری جلسات شورای هماهنگی، حضور اعضای خانه تئاتر در مراسم مختلف، بودجه، بدهی‌های اداره کل هنرهای نمایشی به هنرمندان تئاتر، انتخابات iti، رفع مشکلات هنرمندان از سوی خانه تئاتر بحث وبررسی به عمل آمد.

 برگزاری تعزیه کاروان عشق توسط دانشجویان دانشگاه زابل
برای دومین بار دانشگاه زابل توسط دانشجویان این دانشگاه، تعزیه کاروان عشق را برگزار کرد. «سید عسکر مهیمینان نژاد» کارگردان تعزیه کاروان عشق دانشگاه زابل گفت: برای نخستین بار تعزیه با حضور دانشجویان در سال 1383 برگزار شد و هم اکنون در سال جاری برای دومین بار تعزیه کاروان عشق برگزار شد. مهیمینان نژاد اظهار امیدواری کرد : چنانچه تبلیغات موثر ودرستی انجام شود از تعزیه زیر نظر گروه فرهنگی هنری و مذهبی منتظر وابسته به بسیج دانشجویی دانشگاه زابل و با همکاری تمامی تشکلهای مذهبی برگزار شود.