در حال بارگذاری ...
...

امیدوارم تئاتر عروسکی به ادبیات بومی کشورمان وفادار بماند

در نمایش ”بهار آمد بهار آمد” قصه قدیمی حسن کچل را که بنا بر یک سنت دیرین به خانه تکانی می‌پردازد را مطرح کرده‌ام. با نگاهی امروزی به این داستان قدیمی پرداخته‌ام و برخورد بین سنت و مدرنیسم را ترسیم کرده‌ام. شخصیت حسن کچل و درگیری او با مادرش از وقایع امروزی جامعه سرچشمه می‌گیرد. علاوه بر آن نقش بهار و حاجی‌فیروز نیز در تغییرات بنیادین زندگی این خانواده‌ نشان داده شده است.

حسن دادشکر، مدیر سابق مرکز تولید تئاتر کانون و نویسنده و کارگردان تئاتر از پیشنهاد متن برای شرکت در جشنواره تئاتر عروسکی خبر داد.
به گزارش سایت ایران تئاتر، این کارگردان تئاتر متن”بهار آمد بهار آمد” را برای جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی ارائه کرده است.
وی در گفت‌وگو با خبرنگار ما درباره این نمایشنامه، گفت:«در این نمایش قصه قدیمی حسن کچل را که بنا بر یک سنت دیرین به خانه تکانی می‌پردازد را مطرح کرده‌ام. با نگاهی امروزی به این داستان قدیمی پرداخته‌ام و برخورد بین سنت و مدرنیسم را ترسیم کرده‌ام. شخصیت حسن کچل و درگیری او با مادرش از وقایع امروزی جامعه سرچشمه می‌گیرد. علاوه بر آن نقش بهار و حاجی‌فیروز نیز در تغییرات بنیادین زندگی این خانواده‌ نشان داده شده است.»
وی درباره فراخوان جشنواره یازدهم عروسکی تصریح کرد:«انتخاب موضوعات نمایشی از روی داستان‌ها و افسانه‌های بومی ایرانی در جهت زنده کردن ادبیات بومی کار خوبی بود. امیدوارم کارگردانان و نویسندگان تئاتر عروسکی نیز به ادبیات بومی کشورمان وفادار بمانند و به بیراهه نروند و کارهای پخته و شایسته و بایسته‌ای را در این حوزه برای شرکت در جشنواره آماده کنند. این بهترین شرایط است که خود را در پرداختن به ادبیات کهن و نمایشی کردن آن بیازماییم. تجارب گذشته جسته و گریخته بوده‌اند. اکنون که همه متخصصان این رشته روی چنین موضوعی کار می‌کنند می‌توان موفقیت و عدم موفقیت را بهتر درک کرد.»
این کارگردان تئاتر درباره فعالیت‌های تئاتری‌اش گفت:«یک متن از دکتر صادقی را برای اجرا در نیمه دوم امسال پیشنهاد داده‌ام. این متن با عنوان”یادش بخیر ما بردیم” را چند سال قبل برای کانون پشنهاد دادم که به دلیل این که متن برای بزرگسالان است تولید نشد. این نمایش دو سه پرسوناژی را با استفاده از یک عروسک‌گردان بسیار حرفه‌ای کار خواهم کرد.»
وی ادامه داد:«نمایشنامه”شادی در چیست؟” نوشته دکتر پوررضائیان را نیز برای اجرا در مرکز تولید تئاتر کانون پیشنهاد کرده‌ام که بعد از تصویب بودجه، آن را شروع می‌کنم. در حال حاضر نیز روی دو طرح مجزا برای تالار هنر و سازمان فرهنگی هنری شهرداری کار می‌کنم.»
وی تصریح کرد:«طبق صحبت‌هایی که با سازمان فرهنگی هنری شهرداری انجام داده‌ام قرار شد کاری را آماده و در فرهنگسراهای تهران بر صحنه ببرم که هنوز در حد حرف است. گرچه کار جدی نشده اما نمایشنامه برایم کاملاً جدی است.»
دادشکر درباره همکاری با تالار هنر نیز گفت:«یک نمایشنامه برای گروه سنی کودک و نوجوان براساس یک ماجرای تخیلی به تالار هنر پیشنهاد داده‌ام. در این نمایشنامه، کودکی نامرتب را نشان داده‌ام که وسائل منزلش به حرف می‌آیند تا این که یک شب که او در خواب است اتفاقات غیر منتظره‌ای می‌افتد. داستان نمایش در واقعیت و تخیل می‌گذرد تا آن که تخیل به واقعیت می‌پیوندد.»
وی با بیان این که تا این لحظه عنوان”خانواده من” را برای کار انتخاب کرده‌ام اما قطعاً آن را عوض خواهم کرد، گفت:«در این کار از شیوه زنده عروسکی بهره خواهم برد تا یک آموزه اخلاقی را همراه با عناصر آن به مخاطبان عرضه کنم.»