در حال بارگذاری ...
درسومین روز اجلاس مدیران کل استان ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان شد

علی مرادخانی: اداره کل های ارشاد استان‌ها به خصوصی‌سازی بپردازند

علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سومین اجلاس سراسری مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها گفت: ادارات کل ارشاد در استان‌ها زمینه همکاری با بخش خصوصی را فراهم کنند تا باری از روی دوش دولت برداشته شود.

به گزارش ایران تئاتر و به نقل از فارس، جلسه پرسش و پاسخ با علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آخرین روز اجلاس مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها برگزار شد. در ابتدای این جلسه علی مرادخانی با بیان اینکه معاونت هنری وزارت ارشاد زیرمجموعه‌های گسترده‌ای دارد گفت: بخش موسیقی، تئاتر و تجسمی هر کدام با توجه به وضعیت و شرایط خاص خود فعالیت می‌کنند.

 

مرادخانی در ادامه صحبت‌هایش به فقر موجود در معاونت هنری اشاره کرد و گفت: در حوزه معاونت هنری تمام تلاش‌مان در این است که از فقر مفرط معاونت خارج شویم؛ فقری که همیشه معاونت هنری با آن روبه رو بوده است. مشکل عمده این مسئله هم پروژه محور بودن برنامه‌ریزی کشور است و بودجه‌ها براساس پروژه‌ها اختصاص می‌یابد.

 

معاون هنری وزیر با اشاره به افزایش بودجه در سال جاری تاکید کرد: برای سال ٩٥ توانستیم ٤٦ میلیارد تومان به بودجه اضافه کنیم در حالیکه این بودجه سالهای قبل ١٨ میلیارد تومان بود ولی در حال حاضر و در سال جاری افزایش خوبی داشته است.

 

وی ادامه داد: حرکت های ما باید بیشتر به سمت مباحث زیرساختی باشد. قبلا رسم بر این بود که هر ١٥ روز مدیران کل به تهران می آمدند و طرحی را هم با خود می آوردند و بودجه ای را دریافت می کردند. اگر طرحی وجود دارد باید هدف آن و نقطه پایانش مشخص باشد.

 

مرادخانی گفت: تلاش شده تا موضوع تفاهم نامه ها به یک فرهنگ تبدیل شود تا تکلیف در اول هر سال در همه بخش ها مشخص شود. سال گذشته سازمان مدیریت نتوانست بودجه را تامین کند و هشت میلیارد تومان از بودجه باقی ماند که به سالجاری موکول شد.

 

معاون هنری وزیر درباره رعایت راهبردهای کلی کشور تاکید کرد: راهبرد اصلی این است که مشخصا مطابق اهداف کلان وزارتخانه کار کنیم تا در نهایت بدانیم برای هنر کشور چه کرده‌ایم. کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید نسبت به کار دیگر وزارتخانه‌ها متفاوت و با کیفیت‌تر باشد. مثلا اگر تئاتری را حمایت می‌کنیم بتواند تاثیرگذاری داشته باشد و جریان ایجاد کند.

 

وی خطاب به مدیران کل ارشاد استان‌ها گفت: وزارت ارشاد وزارتخانه‌ای حاکمیتی است و بیشتر نقش حمایتی دارد بنابراین بهتر است ادارات کل برای برگزاری برنامه‌ها با بخش خصوصی وارد همکاری شوند تا باری از دوش دولت برداشته شود.

 

مرادخانی تاکید کرد: متاسفانه علاقه زیادی وجود دارد که خودمان همه کارها را انجام دهیم و کنسرت و جشنواره برگزار کنیم. اگر این رویه باشد هر کدام از ما مجری بخش کوچکی از کارها خواهیم بود اما اگر نقش حمایتی داشته باشیم می توانیم کارهای بزرگی را رقم بزنیم.

 

معاون هنری وزیر با تاکید بر وارد شدن هنر در سبد کالای خانواده‌ها در استان‌ها، گفت: حراج تهران امسال ٢٣ میلیارد تومان فروش داشته، در استان‌ها هم باید از این دست کارها انجام شود.

 

مرادخانی درباره اختصاص ٢٠ درصد از بودجه معاونت به استان‌ها تاکید کرد: اگر استانی خوب کار کند ممکن است رقمی بالاتر از آن ٢٠ درصدی که در نظر گرفته شده را اختصاص دهیم. اگر اینگونه فکر کنیم بسیار بهتر است در غیر اینصورت همه به یک رقم فکر می‌کنند که باید آن را به دست بیاورند و در نهایت هم صرف هزینه‌های جاری می‌شود.

 

مرادخانی با اشاره به تکریم هنرمندان پیشکسوت گفت: در برخی موارد برای بزرگان موسیقی نواحی، درجه یک هنری صادر می‌شود. برای مثال برای شیرمحمد اسپندار درجه یک هنری صادر شده است. مراتب علمی باید بالا برود و بالا رفتن سن نمی‌تواند درجه یک هنری برای کسی به ارمغان بیاورد.

 

وی در ادامه درباره جایگاه بنیاد رودکی و همکاری‌هایی که با استان‌ها می‌تواند داشته باشد، گفت: بنیاد رودکی تنها بنیاد قانونی فرهنگی هنری کشور است که مصوبه مجلس را دارد. هیچ بنیادی در کشور نداریم که مصوبه مجلس را داشته باشد. این بنیاد می‌تواند خیلی از مشکلات را حل کند. اگر جایی مشکل قانونی وجود دارد، بهترین راهکار مراجعه به بنیاد رودکی است که می تواند مجموعه ای از کارها را حل و فصل کند.

 

در پایان این جلسه مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها، پیشنهادها و ابهامات خود را با معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در میان گذاشتند و پاسخ های خود را دریافت کردند.




نظرات کاربران