در حال بارگذاری ...

توضیح وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد ماجرای گیشه یی شدن تئاتر

اولویت کار با آثاری خواهد بود که مخاطب بیشتری را داشته باشد و این امر پذیرفته شده است.

به گزارش سایت ایران تئاتر ،در این مراسم هنرمندان احمد مسجدجامعی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایمانی خوشخو معاون هنری وزارت ارشاد، خسرو نشان رئیس مرکز هنرهای نمایشی حضور داشتند.
برنامه با کرنا نوازی هنرمندان گیلانی آغاز شد و سالن اصلی که ابتدا برخی از صندلی‌هایش خالی بود به مرور پر گردید. بعد از کرنا نوازی برنامه به صورت رسمی با پخش سرود جمهوری اسلامی و قرائت قرآن آغاز شد.
اجرای برنامه را اصغر همت (سخنگوی خانه تئاتر) برعهده داشت که بعد از خوشامدگویی وی به هنرمندان، بخشی از نماش «غزل کفر» به کارگردانی حسین مسافرآستانه اجرا شد و بعد از اتمام کار جایزه‌ای به زهرا هیهاوند (بازیگر نوجوان نمایش) اهدا گردید.
در ادامه مراسم حسین پارسایی دبیر همایش ضمن ارائه گزارشی از اولین همایش آیین‌های عاشورایی بیان داشت: به دلمان افتاد که باید کاری بکنیم، همین همه چیز از دل شروع می‌شود. با یک عده از بر و بچه‌های ساده یکدل شدیم و آستین ما را بالا زدیم. همه چیز هیاتی شروع شد و خود به خود کاروانی از حرکت، نشاط و شور حسینی به راه افتاد. پس گام نهادیم به وادی عشق و دلدادگی.
وی ادامه داد: یا حسین گفتیم و عشق آغاز شد. عزم را جزم کردیم که این اتفاق بیافتد، هر طوری که هست و خواستیم به پای خود بیاستیم و همه کارمان از نقطه تلاقی احساس و نیاز آغاز شد.
پارسایی در خاتمه صحبت‌های خود از تمام سازمان‌هایی که به همایش کمک کردند تشکر کرد و با گلایه از عدم حمایت سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران، بیان داشت: سازمان وعده همکاری دارد، اما به وعده خود عمل نکرد.
بعد از صحبت‌های پارسایی، اصغر همت (مجری برنامه) به حاضران در جلسه گفت: در تمام برنامه‌هایی که اجرا کردم، سعی من بر این بود که حرف تئاتری‌ها را به مسئولان برسانم، در این برنامه سعی داشتم که تنها به صورت یک مجری کار کنم.
وی افزود: با شنیدن صحبت‌های آقای پارسایی در مورد عدم همکاری سازمان فرهنگی، هنری، شهرداری تهران باید بگویم، که کار شهرداری تنها آسفالت کردن خیابان نیست در تمام دنیا شهرداری‌ها به هنر جامعه کمک می‌کنند.
همت ادامه داد: این جا که اسم امام حسین است چه باید گفت: امیدوارم که مسئولان شهرداری به ما کمک کنند
بعد از پایان یافتن صحبت‌های همت از هنرمندان در سه بخش عکس، نمایشنامه خوانی و پژوهشی با حضور ایرج راد، علی نصیریان و حسین پارسایی تقدیر شد.
در بخش عکس جوایز به اختر تاجیک، جهت ترصدی مجید خمسه، سیدحسین فدایی و حسین ناصر عرفانیان اهدا شد.
همچنین در بخش نمایشنامه خوانی از عباس غفاری، مجید جعفری و سیروس همتی تقدیر شد و به سید عظیم موسوی، امیرکاووس بالازاده، افشین خورشید باختری، محمود عزیزی، مجید سرسنگی، اردشیر صالح پور و محمدحسین ناصربخت در بخش پژوهش جوایز اهدا گردید.
علی نصیریان، بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون در مورد همایش آئین‌های عاشورایی برحساس بودن این همایش تاکید کرد و گفت: تعزیه زمان و مکان مشخص خود را به همراه تاثیرگذاری دارد و نباید به این موضوع جنبه های تزئینی و لوکس داد
وی ادامه داد: تعزیه و آیین‌های عاشورایی با کیفیت واقعی می‌تواند با تماشاگر ارتباط برقرار کند و باید از حضور زریق و برق و تزئینات بیجا در تعزیه جلوگیری کنیم.
نصیریان یادآور شد: مجریان روایتگر هستند و کسی نمی‌تواند خود را جای حسین (ع) بگذارد. تعزیه خوان باید داستان امام‌حسین (ع) را روایت کند. آوردن حسین (ع) در تئاتر حساسیت دارد و برای آن باید حساسیت نشان داد.
در ادامه مراسم اصغر همت به عنوان مجری برنامه از وزیر دعوت کرد تا برای سخنرانی به روی صحنه آید. وی قبل از آمدن وزیر در مورد گیشه‌ای شدن تئاتر از وی خواست تا درباره این موضوع توضیح دهد و در همان سخنرانی تکلیف تئاتری‌ها را مشخص نماید.
احمد مسجدجامعی نیز در سخنان خود درباره تئاتر و برگزاری همایش آیین‌های عاشورایی اظهار داشت: فعالیت‌های حول محور امام حسین (ع) را شیرازه فرهنگ ایران باید دانست که اگر این شیرازه ندیده گرفته شود ما در حوزه هنر و فرهنگ دچار گسیختگی خواهیم شد.
مسجدجامعی ادامه داد: ایرانیان در ترویج مراسم و پیام حسین (ع) نقش عمده و اساسی داشته‌آند اگرچه در واقعه کربلا حضور نداشتند.
وی افزود: علم عزاداری امام حسین (ع) در زمان امام رضا (ع) برافراشته شد و این عشق به خاندان حسین (ع) یک جور آمیختگی با فرهنگ ایرانیان داشته است.
وزیر ارشاد در ادامه به سئوال مجری برنامه (همت) اشاره کرد و گفت: قبل از شروع مراسم در مورد گیشه‌ای شدن با آقای نشان صحبت کردم، آنچه دوستان توضیح دادند در مورد امکانات برای یک اثر هنری است که به آن اختصاص داده می‌شود.
وی گفت: اولویت کار با آثاری خواهد بود که مخاطب بیشتری را داشته باشد و این امر پذیرفته شده است.
سپس با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس مرکز هنرهای نمایشی و علی نصیریان جوایزی به هنرمندان شرکت‌کننده در همایش اهدا شد.
این جوایز به ذبیح‌الله بهاری (پرده خوان)، محمد گیلانی (چاووش خوان)، عباس بهاری، محمد احدی و مرشد فرامز (مناقب خوانی)، فرشید بزرگ‌نیاز (کتل گردانی)، محمد ناصری (نخل گردانی)، احمد جولایی (دمار نوازی)، علاءالدین قاسمی (شبیه خوانی)، فرشید غریب نژاد (موسیقی مذهبی) تعلق یافت.
همچنین در بخش صحنه‌ای آیین‌های عاشورایی به کارگردانی‌هایی چون داود فتحعلی بیگی برای نمایش (غرفه‌ای از بهشت)، رحمت امینی برای نمایش (مجلس غریب تنهایی)، مهرداد رایانی برای نمایش (سه خانه کوچک)، سیروس کهوری‌نژاد برای نمایش (داغ پوست) و حسین کشفی اصل برای نمایش (آوای باد) اهدا شد.
در بخش تقدیر ویژه هم جوایزی به حسین مسافرآستانه به عنوان کارگردان فعال و ناصر تقوایی به خاطر فیلم مستند (تمرین آخر) تعلق گرفت.