در حال بارگذاری ...
...

جشنواره تئاتر فجر به روایت حواشی‌الدوله (9)

تماشاگرانِ بلیط در دست پشت درهای بسته

جشنواره تئاتر فجر به روایت حواشی‌الدوله (9)

تماشاگرانِ بلیط در دست پشت درهای بسته

ایران تئاتر- حسین سینجلی: سرانجام جشنواره سی‌وپنجم تئاتر فجر هم با تعداد زیادی از تماشاگرانِ بلیط در دستی که موفق نشدند به سالن‌ها وارد شوند به پایان رسید.

 وقتی جشنواره‌ کم‌کم به روزهای آخر نزدیک می‌شود احوالات حواشی‌الدوله هم بهم می‌ریزد. البته حق دارد چون برای کسی که چنین شغلی دارد روزهای جشنواره مثل کسب و کار فروشندگان پوشاک در شب عید می‌ماند و حسابی پُر رونق است. البته جشنواره فیلم فجر حداقل تا 10 روز آینده نمی‌گذارد که کار دوست ما خیلی از سکه بیفتد اما او که همیشه خود را مرد همیشه حاضر در صحنه می‌نامد، علاقه‌اش به تئاتر قابل مقایسه با دیگر حوزه‌های هنری نیست. به هر روی امروز آخرین ایمیل جشنواره‌ای را از حواشی‌الدوله دریافت کردم.

1) دیروز با اینکه تعداد اجراهای کمتر از روزهای قبل بود اما قطعا بی‌نظم‌ترین روز جشنواره هم بود. انگار که همه جشنواره را رها کرده و دیگر به فکر برگزاری اختتامیه هستند و مهم نیست که اجراهای روز آخر با چه وضعی روی صحنه می‌رود. مثلا در تالار قشقایی تئاترشهر برای نمایش «رویا-1» از اسپانیا – آرژانتین، خودم شاهد بودم که تعداد زیادی از تماشاگرانی را که بلیط (با شماره ردیف و صندلی) در دست داشتند و نتوانسته بودند به سالن وارد شوند. تماشاگرانی که کارت یا بلیط مهمان داشتند که پیشکش. در تماشاخانه ایرانشهر هم اوضاع حتی بدتر از تئاترشهر بود و برای اجرای نمایش «نامه‌های عاشقانه از خاورمیانه» در سالن سمندریان با اینکه تعداد زیادی روی زمین و ین صندلی‌ها نشسته بودند اما باز بسیاری نتوانستند وارد سالن بشوند. درباره تاخیرهای روز آخر هم بهتر است دیگر حرفی نزنم.

2) برای تماشای نمایش «دشمن مردم» کاری از علی پویان به تالار چهارسو تئاترشهر رفتم. البته خیلی‌ها آمده بودند که این کار ببینند و در مجموع استقبال زیادی از این نمایش شده بود. اما وقتی بروشور کار پهش شد نه تنها من بلکه بسیاری از حاضران در کمال تعجب دیدند که اسامی بازیگرانی که در بروشور ذکر شده با بازیگرانی که در کاتالوگ جشنواره آمده زمین تا آسمان فرق دارد. در واقع کل گروه بازیگری تغییر کرده بود و به جای اصغر همت، محمدرضا شیریفی‌نیا، گلچهره سجادیه، محمد ساربان، خسرو احمدی، سیامک انصاری، مارال فرجاد، بابک قادری و کیاندخت کیانفر، گروه دیگری از بازیگران تئاتر از جمله ایوب آقاخانی، کوروش زارعی، جلیل فرجاد، بهرام ابراهیمی، نورالدین جوادیان و... ایفای نقش کردند. هیچ کس هم هیچ توضیحی درباره چرایی این مسئله نداد.  

3) راستی تا فراموش نکردم این را هم بگویم که نورپردازی اطراف مجموعه تئاترشهر که در روز سوم جشنواره گفته شد که فاز یک آن مورد بهره‌برداری قرار گرفته و به زودی تکمیل می‌شود، ظاهرا هنوز در حال تکنیل شدن است. اما تکمل آن بماند چرا در این روزها همان چراغ‌های فاز یک هم خاموش بودند. باور کنید اگر کسی صحبت از نورپردازی نمی‌کرد اصلا زیاد برای کسی مهم نبود ولی وقتی با تبلیغات صحبت از نورپردازی می‌کنید به همان نسبت توقع‌ها بالا می‌رود.

4) در آخرین روز جشنواره چهره‌های شناخته شده بسیاری را می‌شد در سالن‌ها دید که حضورشان گرمی‌بخش فضای سالن‌ها بود. علی مرادخانی، مهدی شفیعی، سعید اسدی، طناز طباطبایی، هانیه توسلی، پانته‌آ پناهی‌ها، مریم معترف، مسعود فروتن، محمد ساربان، احمد ابراهیمیان، سعید ذهنی، اصغر همت، ایرج راد، ارمغان بهداروند، پرستو گلستانی، السا فیروزآذر، عبدالحسین مختاباد، سروش جمشیدی، منیژه محامدی ، اتابک نادری، بهزاد فراهانی و... از جمله چهره‌هایی بودند که در آخرین روز جشنواره به تماشای کارها نشستند.