در حال بارگذاری ...

گفتگو با خسرو نشان رییس مرکز هنرهای نمایشی

امسال ما کاری انجام داده ایم که اگر در سال آینده نیز ادامه پیدا کند به صورت ۱۰۰ در صد در دو سال آینده ما شاهد نمایش هایی هستیم که بدون شرکت در جشنواره و با انتخاب خود اجرا خواهند شد.

جشنواره دیگر پل عبور برای اجرای عمومی نمایش ها نیست.
خسرو نشان رییس مرکز هنرهای نمایش با بیان این مطلب در خصوص برآورده شدن یکی از تقاضاهای همیشگی هنرمندان تئاتر به خبرنگار سینا گفت : امسال ما کاری انجام داده ایم که اگر در سال آینده نیز ادامه پیدا کند به صورت 100 در صد در دو سال آینده ما شاهد نمایش هایی هستیم که بدون شرکت در جشنواره و با انتخاب خود اجرا خواهند شد.
وی در تشریح این روند افزود: در دو فصل ابتدایی سال 84 نمایش های شرکت کننده در جشنواره فجر 83 به صورت منظم و با قراردادهای یک ماهه به روی صحنه می روند و در دو فصل بعدی نمایش های گوناگون که در جشنواره شرکت نکرده اند می توانند امکان اجرای عمومی پیدا کنند.
به این ترتیب در جشنواره سال 84 فجر ما شاهد برگزیده نمایش هایی خواهیم بود که در سال به روی صحنه رفته اند. به این صورت جشنواره سال دیگر به عنوان مکانی برای نمایش های سال قبل خواهد بود نه به عنوان پلی برای عبور به اجرای عمومی.
خسرو نشان با اشاره به غیر رقابتی برگزار شدن این دوره جشنواره گفت :تمام بخش های جشنواره امسال به صورت غیررقابتی برگزار می شود . آن رقابتی که در جشنواره فجر بود رقابت ناقصی بود زیرا بخش بین الملل در رقابت شرکت نمی کرد. هنرمندان برجسته به خواست خود در بخش مسابقه شرکت نمی کردند بنابراین بخش رقابتی جشنواره فجر در حد یک رویداد شهرستانی تنزل می کرد و به همین دلیل می شود گفت آن چیزی که در جشنواره مطرح می شد رقابتی ناقص بود. از سوی دیگر به دلیل گستردگی حضور گروههای گوناگون شرکت کننده درجشنواره امکان دیدن تمام آثار توسط داوران نبود.
حسین قنواتی مدیر اجرایی مرکز هنرهای نمایشی نیز با اشاره به این که یکی از دلایل تاخیر در برگزاری نمایش های جشنواره دیر رسیدن داوران برای دیدن جشنواره ها بود گفت : امسال این اتفاق نمی افتد.
خسرو نشان در خصوص کارهای خارجی شرکت کننده در جشنواره گفت : نمایش های خارجی شرکت کننده در جشنواره تئاتر فجر امسال از میان 180 نمایشی که توسط کارشناسان اعزام شده مرکز به جشنواره های گوناگون و معتبرجهان دیده اند انتخاب شده اند.
گروه کارشناسی ما در سفرهای گوناگونی که به کشورهای آلمان ،انگلستان ، فرانسه و.. داشته اند 120 اثر را انتخاب کرده اند و همین طور 60 گروه فیلم های خود را به دبیرخانه ارسال کرده بودند . در همین حضورها به بخش اعظمی از این ارتباطات دست پیدا کردند. مثلا کاری که از لهستان می آید در سفری که به جشنواره ادینبرو داشتند و در مذاکراتی که صورت گرفت این اثر معرفی و انتخاب شد.
البته در ضمن از گروه ها خواسته شد که فیلم های اجرای خود راارسال کنند . در این مرحله با این که دعوت از گروه های خارجی دیر انجام شد و اصولا گروه های خارجی برنامه یک سال خود را بسته بودند اما انتخاب ها با دقت بیشتری صورت گرفت.
توزیع جغرافیایی کار نیز خوب است از ارمنستان گرفته تا آلمان که با 4 کار در جشنواره شرکت کرده است و دو کار تولید مشترک ایران و آلمان است. اسکاتلند و فلسطین و کاری که از کویت می آید تولید مشترک کویت و انگلیس است. از هلند ، انگلیس ، کانادا نمایش وجود دارد.
وی درباره ویژگی های نمایش های شرکت کننده در جشنواره گفت : ما در انتخاب نمایش ها با معیارها و محدودیت هایی روبرو هستیم که از آن جمله زبان است. کارهایی که بتوانند ارتباط بیشتری انتخاب کنند و تجاربیات جدیدی را منتقل کنند و برای تماشاگر جذاب باشد.
فرهاد مهندس پور دبیر جشنواره تئاتر فجر نیز آثار خارجی شرکت کننده در جشنواره را کارهای تازه ، متنوع دانست.
خسرو نشان هم چنین آثار شهرستانی شرکت کننده در جشنواره را آثاری متفاوت ، خلاق دانست که امکان رقابت با آثار تهرانی دارند.