در حال بارگذاری ...
علی مرادخانی پس از تماشای نمایش یک دقیقه و سیزده ثانیه :

فضای تعاملی تئاترمی‌تواند در حل معضلات راهگشا باشد

 علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، شب گذشته به تماشای نمایش "یک دقیقه و سیزده ثانیه" نشست.

به گزارش ایران تئاتر، نمایش "یک دقیقه و سیزده ثانیه" با نویسندگی مشترک محمد چرمشیر و بهمن عباسپور و کارگردانی شهرام گیل آبادی، که از  یکم مرداد اجراهای خود را در سالن سمندریان تماشاخانه ایران شهر آغاز نموده؛ شب گذشته میزبان علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

مرادخانی پس از تماشای نمایش به خبرنگار ایران تئاتر گفت: از عوامل نمایش "یک دقیقه و سیزده ثانیه" نمایش خوبی بود. من فکر می‌کنم که وقتی ما این فضا را می‌بینیم، می‌توانیم چالش‌هایی را که به نحوی با آن درگیر هستیم، از طرق مختلف حل کنیم. کارتن‌خوابی می‌تواند موضوع خیلی خوبی باشد و می‌توانیم از فضای تاریخی و فرهنگی گذشته برای الگوسازی استفاده کنیم. من با بازیگران هم که صحبت کردم، این نکته را به آن‌ها یادآورشدم، خیلی خوب است که علاوه بر ایفای این نقش، دغدغه اجتماعی این مساله را هم دارند.

وی افزود :این توفیقی است که هنرمند با باور خودش کاری را انجام دهد. اکنون در جامعه یک ارتقاء فرهنگی در حال رخ دادن است و با مطرح کردن این‌گونه مباحث، چالش‌های جدی پیش‌روی مخاطبان می‌گذاریم تا فکر کنند چگونه می‌شود از چیزی که آن را محتوم فرض می‌کردیم رهایی پیدا کنیم؛ شاید اساسا یک نوع رویا، خیال و یا مطلبی بوده که ما را به آنجا کشانده، اما ما می‌توانیم آن را به نحو دیگری حل‌و‌فصل بکنیم و مشارکتی که در این فضای اینتراکتیو (تعاملی) شاهد بودم، می‌تواند در حل این معضل راهگشا باشد.
مرادخانی در رابطه با توقف یک سانسی نمایش پس از شب اول اجرا و مسائل پیرامون آن بیان کرد: معمولا تئاتر همیشه یک‌سری مطالب و مباحث را با خود به همراه دارد و این موارد فقط مختص به این نمایش نمی‌شود. به همین دلیل نه ما نه هنرمندان نباید هیچ‌گونه هراسی از چالش‌های بین خودمان داشته باشیم. به این دلیل که ما به هنرمندان اعتماد داریم و هنرمندان هم به ما و می‌توانیم با هم‌دیگر مسائل را حل‌و‌فصل کنیم.

وی با اشاره به صحبت هایی که پس از تماشای نمایش با کارگردان داشت، گفت:  یک‌سری‌ مباحث وجود دارد که خود همکاران ما می‌دانند چگونه آن‌ها را حل‌و‌فصل کنند. امروز بین ما و هنرمند  یک تعامل، همکاری فعال و اعتمادی هست و به همین واسطه می توانیم تئاتر را رشد دهیم و اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.
مرادخانی افزود :بعد و قبل یک سری موضوعات، اتفاقاتی می افتد که شاید در بعضی موارد اصول موضوعه بوده و از نظر گروه بدیهیات خودشان و از نظر ما بدیهیات خومان تصور شده و ممکن است یک مقدار اختلاف نظرهایی داشته باشیم. البته این مسائل قابل حل است و بخش‌های مشترک ما و هنرمندان بیش از بخش‌های اختلاف‌برانگیز است، پس می‌توانیم مسائل را حل‌و‌فصل کنیم.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با این‌که عنوان شده در این نمایش تک‌خوانی  بانوان وجود دارد گفت: در این نمایش یک گروه کر وجود داردو تمام بازیگران و مخاطبان جزو این گروه کر بودند و چیزی به‌نام تک‌خوانی به آن معنا نمی‌تواند در این نمایش صحت پیدا کند؛  ماشاالله تمام تماشاگرانی که اینجا حضور داشتند، همخوانی و  همراهی می‌کردند.

 




نظرات کاربران