در حال بارگذاری ...
مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران خبر داد:

طراحی سر در پردیس تئاتر تهران به پایان رسید

مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اینکه سر در پردیس تئاتر تهران (خاوران) در حال ساخت است، گفت: ایده این سردر بر اساس پرده‌های نمایش و نت‌های موسیقی طراحی‌شده است.

به گزارش ایران تئاتر به نقل از ایسنا علیرضا جعفری با اشاره به ضرورت هویت بخشی به کالبدهای فیزیکی در سطح شهر، بیان کرد: یکی از مهمترین شاخص‌های هویت شهری کالبد و بافت شهر است.
به گفته مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، کالبد و بافت شهری از عوامل مهم در تفاوت های عمده شهرها از یکدیگر است به همین دلیل توجه به کالبد شهری از اهمیت خاصی برخوردار است چرا که بعد بصری شهر را شکل می دهد.
وی با اشاره به اینکه شکل گیری بافت کالبدی شهر متاثر از اندیشه ها، باورها، فعالیت ها و سطح فرهنگ جامعه است، گفت: هر مکان و فضای فیزیکی با توجه به ویژگی‌ها، کارکردها و تاریخچه آن، دارای هویتی خاص و منحصربه‌فرد است که هویتی نمادین دارد و این هویت و جلوه نمادین آنچنان در ذهن و خاطره مردم ماندگار می‌شود که به‌ راحتی از نسلی به نسل دیگر قابل انتقال است؛ برای نمونه دانشگاه تهران و سر در آن از جمله موارد نمادین به شمار می آیند که نقشی بارز در نمادسازی دارند.
وی با اشاره به اینکه کالبدهای شهری نیازمند نمادهای معماری برای تجسم در ذهن مخاطب هستند، افزود: به طور مثال سردر اصلی دانشگاه تهران هویت معماری این مجموعه فرهنگی دانشگاهی را مجسم می کند، بنابراین پروژه پردیس تئاتر تهران (خاوران) نیز به عنوان پاتوق فرهنگی و هنری در قالب هویت بخشی به معماری آن نیازمند طراحی و ساخت سردر اصلی است.
وی ادامه داد: بر این اساس با اخذ نقطه نظرات هنرمندان مختلف، طراحی سردر این مجموعه فرهنگی و هنری برگرفته از پرده های نمایش و نت‌های موسیقی انجام شد.

جعفری همچنین گفت: قالب بندی، بتن ریزی و فوندانسیون پروژه انجام شده و اسکلت سازه نیز تا 20 روز آینده آماده خواهد شد.

به گفته جعفری، ارتفاع سردر پردیس، پردیس تئاتر حرفه ای شهر تهران (خاوران) 13 متر و اسکلت آن فلزی است.

وی گفت: پردیس تئاتر تهران که به همت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران ساخته شده است یکی از مراکز مهم تئاتر به شمار می آید که قابلیت اجرایی چندین نمایش به طور همزمان در آن وجود دارد و با توجه به محاسبات و اجرای آکوستیک ویژه، امکان اجرای موسیقی ارکسترا، سمفونیک، موسیقی کلاسیک و پاپ به شکل کاملاً حرفه ای در آن در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: موقعیت قرارگیری مرکز تئاتر حرفه ای به گونه ای است که با توجه به نزدیکی به اتوبان امام علی (ع) برخلاف سایر مجموعه هایی از این دست به راحتی دسترسی مناسب سواره از شمال و جنوب شهر را داراست و فضای باز موجود و همچنین فضاهای فرهنگسرای خاوران پارکینگ مورد نیاز مجموعه را تأمین می کنند.

بر اساس گزارش روابط عمومی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، سالن اصلی به ظرفیت 1000 نفر برای اجرای نمایشهای حرفه ای با امکانات کامل پشت صحنه و کارگاه دکور، دوسالن تئاتر با قابلیت چیدمان های مختلف برای اجرای تئاتر تجربی هر کدام به ظرفیت 150 نفر، یک سالن نمایش عروسکی برای کودکان و نوجوانان به ظرفیت 130 نفر، یک سالن سینما برای کودکان و نوجوانان به ظرفیت 150 نفر، کتابخانه تخصصی تئاتر، فروشگاههای عرضه محصولات فرهنگی، سه سالن تمرین با تمامی امکانات، فضای گردهمایی و برگزاری کنفرانسها و جشنواره ها، فضاهای باز و اجرای نمایشهای خیابانی و آئینی، دسترسی‌های مختلف برای مراجعین، تماشاگران، بازیگران و مهمانان ویژه، لابی بزرگ و ورودی دارای مرکز کنفرانس و گردهمایی که امکان برگزاری جشنواره ها و گروههای مرتبط با کاربری مجموعه در آن وجود دارد و رستوران و فضاهای خدماتی برای مراجعان از جمله کاربری های در نظر گرفته شده برای این مجموعه فرهنگی است.

 




مطالب مرتبط

نظرات کاربران