در حال بارگذاری ...
علی بازگیر دبیرجشنواره ملی تئاتر لاله های سرخ در گفت و گو با ایران تئاتر :

هدف اصلی برگزاری جشنواره ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

ایران تئاتر :دوران هشت سال دفاع مقدس تاثیرات بسیار مهم و سرنوشت سازی در تاریخ معاصر ایران داشته است و در این دوران اتفاقات تلخ و گزنده ای هم به وقوع پیوسته که یکی از این حوادث تلخ بمباران وحشیانه ارتش عراق در آذر سال ۶۵ شهر اندیمشک است .

 برگزاری جشواره دیرپای تئاتر لاله های سرخ تاکیدی بر این واقعه مهم تاریخی است .علی بازگیر از هنرمندان و مدیران فعال و اثر گذار تئاتر و آموزش و پرورش در شهرستان اندیشمک است و دبیری دو دوره از جشنواره ملی تئاتر لاله های سرخ را عهده دار بوده است . در آغازین روز برگزاری جشنواره با بازگیر درباره ویژگی های برگزاری جشنواره ملی تئاتر لاله های سرخ گفت و گوکرده ایم.

 

با توجه به میزان اثر گذاری و فراگیر بودن مقوله هنر ، برگزاری جشنواره ای تئاتری با محوریت رخدادهای دوران دفاع مقدس و انقلاب  چقدر می تواند باعث اثرگذاری این موضوعات بین مردم بشود؟

 هدف اصلی برگزاری جشنواره تئاتر لاله های سرخ بحث ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است . در طول بیش از دو دهه برگزاری جشنواره، این جشنواره  با فراز و نشیب های زیادی روبه رو بوده است . جشنواره از این دوره به بعد به صورت ملی برگزار می شود. جشنواره در دوره های قبل در بهمن برگزار می شد و امسال با تغییر زمانی به آذر ماه انتقال یافت . همچنین بخش ویژه ای در باره موضوع  بمباران آذر سال 65 شهر اندیمشک در آن داریم. بمبارانی بالغ بر یک ساعت و نیم که طی آن حدود 300 نفر شهید شدند و لقب طولانی ترین بمباران دوران 8 سال دفاع مقدس را به خودش اختصاص داد . به نظر من هیچ زبانی در جهت توصیف و بازخوانی این جنایت بهتر از زبان هنر نیست و یکی از شاخه های اثر گذار در هنر، تئاتر است . امیدوام در این بخش ویژه آثار خوب و موثری در دو بخش صحنه و خیابانی اجرا شود .

 

آیا جشنواره بیست و سوم تئاتر لاله های سرخ به لحاظ ابعاد برگزاریش نسبت به دوره های گذشته وسیع تر خواهد بود؟

تا دوره 22 ، جشنواره فقط در بخش صحنه ای برگزار می شد و از این دوره به بعد بخش خیابانی هم اضافه شد ، البته به صورت غیر رقابتی بود و امسال این بخش هم به صورت رقابتی برگزار می شود و با موافقت اداره کل هنرهای نمایشی ، نمایش برگزیده بخش خیابانی جشنواره، سال آینده در جشنواره تئاتر خیابانی مریوان حضور خواهد داشت و صحبت هایی هم انجام شده که نمایش برگزیده بخش صحنه ای هم سال آینده اجرایی در تئاتر شهر تهران داشته باشد .

 

بیش از 155 اثر متقاضی حضور در جشنواره ملی تئاتر لاله های رخ بودند. آیا این آمار نشان می دهد که جشنواره جایگاه  خودش را بین اهالی تئاتر پیدا کرده است؟

خیلی ها  جشنواره را بیشتر با عنوان جشنواره تئاتری استان های زاگرس نشین می شناختند و به لحاظ استمرار و قدمت یکی از مهم ترین جشنواره ای تئاتری ایران محسوب می شود و به خوبی دارای جایگاه و شانیت بین تئاترهای استان های مختلف بالاخص استان های زاگرس نشین رسیده است . ضمن اینکه یک جور هم اندیشی تئاتری در این جشنواره جریان دارد . هر ساله آثار بسیار با کیفیت و خوبی در جشنواره روی صحنه اجرا می شوند . البته بعد از اتمام فراخوان 25 اثر دیگر هم متقاضی حضور در جشنواره بودند که نتوانستند مورد بررسی قرار بگیرند .

 

استقبال مردم اندیمشک از برگزاری جشنواره به چه نحوی بوده است؟

 خوشبختانه مردم اندیمشک این جشنواره را به عنوان یک شاخص و نماد رویدادهای هنری شهرشان و حتی استان می شناسند و برایشان پیگیری و دیدن نمایش های جشنواره اولویت جدی است . دوره های گذشته در تمام سالن های اجرای نمایش های جشنواره با ظرفیت کامل برگزار می شد .

 

برای معرفی بهتر برگزاری جشنواره چه تبلیغات و اطلاع رسانی هایی انجام داده اید؟

نصب بلیوردهای تبلیغاتی در سطح شهر، تبلیغات در فضای مجازی ، خبرگزاری ها و نشریات از چند روز قبل به صورت گسترده ای انجام شده است .

 

گفت وگو از احمد محمد اسماعیلی

 




مطالب مرتبط

رئیس انجمن هنرهای نمایشی خوزستان:

بخش‌هایی از جشنواره تئاتر لاله‌های سرخ، بین‌المللی شد
رئیس انجمن هنرهای نمایشی خوزستان:

بخش‌هایی از جشنواره تئاتر لاله‌های سرخ، بین‌المللی شد

محمد یاقوت‌پور، رئیس انجمن هنرهای نمایشی خوزستان، از اضافه شدن بخش بین‌المللی نمایشنامه‌نویسی و همچنین دعوت از گروه‌های نمایشی اقوام لر از کشور عراق به جشنواره تئاتر لاله‌های سرخ اندیمشک خبر داد.

|

نظرات کاربران