در حال بارگذاری ...
در نشست وزیر ارشاد با معاون امور هنری و دبیران جشنواره‌های هنری فجر مطرح شد:

توجه به عناصر هویتی ضروری است

سیدعباس صالحی در نشستی با معاون امور هنری، مدیران کل این معاونت و دبیران جشنواره‌های هنری فجر بر توجه به عناصر هویتی در برگزاری جشنواره‌های فجر تأکید کرد.

به گزارش دریافتی ایران تئاتر در این نشست مدیران کل معاونت امور هنری و دبیران جشنواره‌های هنری فجر شامل جشنواره تئاتر، تجسمی، موسیقی و مد و لباس ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت‌ها و اقدامات صورت گرفته در حوزه فعالیتی خود، فرصت‌ها و تهدیدهای پیش رو در برگزاری این جشنواره‌ها را برشمردند.
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این نشست گفت: در حال حاضر شاهد تغییرات قابل‌توجهی در فضای هنری کشور ازلحاظ کمی و کیفی به‌ویژه در استان‌ها هستیم.
وی افزود: همچنین در طول ٤ سال گذشته در برگزاری جشنواره‌ها، عناصر هویتی شکل‌گرفته است و توجه به مضمون، فرم و... مشهود است و مسیر روبه‌جلویی را در پیش داریم.
صالحی با اشاره به تاریخ کهن کشورمان ادامه داد: عدم توجه به عناصر هویتی برای ما که کشوری باسابقه و صبغه هنری و فرهنگی هستیم، اتفاقی تلخ است؛ بنابراین توجه به عناصر هویتی ضروری است.
وی گفت: برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری فجر امسال در آستانه چهل امین سال پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی است و امیدوارم در این زمینه فصل تازه‌ای به وجود آید.
صالحی در ادامه با تأکید بر قابلیت مفاهمه و تأثیر آن در برگزاری جشنواره فجر گفت: برگزاری جشنواره‌های فجر از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جهات مختلفی دارای اهمیت است؛ بنابراین نمی‌توان صرفاً آن‌ها را یک رویداد تلقی کرد.
وی درعین‌حال تصریح کرد: اگر گستره ارتباط این جشنواره‌ها و موضوعات آن را با این وزارتخانه در نظر بگیریم دامنه وسیعی از مشارکت‌کنندگان و مخاطبان را به دست می‌آوریم که توجه به آن‌ها ضروری است.
صالحی ادامه داد: در این جشنواره‌ها از طریق فضای حقیقی و مجازی تأثیرات بسیاری بر فضای اجتماعی گذاشته می‌شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با توجه به تعداد جامعه مخاطبان این جشنواره‌ها، می‌توان به سرمایه‌گذاری در این حوزه توجه بیشتر داشت. این وزارتخانه با برگزاری این جشنواره‌ها درواقع میزبان انبوهی از مخاطبان عام و خاص است که با توجه به فراز و نشیب‌های دوره‌های گذشته باید با نگاهی جدید حرکت روبه‌جلو داشته باشد.
وی با تأکید بر اهمیت دیپلماسی فرهنگی در حوزه بین‌الملل گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حجم وسیع و قابل‌توجهی در حوزه دیپلماسی فرهنگی با محوریت فرهنگ و هنر در زمینه‌های مختلف ازجمله سینما، کتاب، هنرهای تجسمی و نمایشی، موسیقی، مد و لباس و ... دارد که در حوزه‌های دیپلماسی خارجی ما، توجه بیشتری بر نقش تأثیرگذار دیپلماسی فرهنگی باید صورت بگیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه تصریح کرد: از طریق دیپلماسی فرهنگی که شامل فرهنگ و هنر می‌شود می‌توان خطر تهدیدها و تحریم‌های جامعه بین‌المللی نسبت به کشورمان را نیز کاهش داد.
وی در ادامه تأکید کرد: آیین‌نامه‌های جشنواره‌ها باید به نحوی باشد که قابلیت مفاهمه را فراهم کند؛ زیرا با این اقدام زمینه‌های تفاهم و اقناع ایجاد می‌شود و به ما نیز کمک می‌کند تا در برگزاری جشنواره‌ها، منطقمان قابل دفاع‌تر باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم افزود: در برگزاری این جشنواره‌ها منطق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ازلحاظ ارتباط با جامعه مخاطب و مشارکت‌کننده باید روشن باشد. اهداف و رویکردهای خود را باید بازخوانی کنیم تا بتوانیم در پایان برگزاری آن‌ها، ارزیابی روشنی ارائه دهیم.
صالحی همچنین گفت: هم‌افزایی و توجه بر نقش آن در پیشبرد اهداف تعیین‌شده نیز یکی دیگر از نکاتی است که باید به آن توجه داشت. هم‌افزایی در برنامه‌ریزی‌ها موجب ارتقای سطح کیفی برگزاری این جشنواره‌ها می‌شود.
در ادامه این نشست علی مرادخانی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت‌های این معاونت در بخش‌های مختلف هنری، گزارشی از مجموعه اقدامات این معاونت در قالب جشنواره‌های هنری فجر ازجمله هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، موسیقی و مد و لباس ارائه داد.
در بخش دیگری از این نشست مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در دو سال اخیر با برگزاری جلسات مختلف با ستاد جشنواره و هنرمندان سعی شد در این جشنواره به گروه‌های هنری نسبت به موضوعات تولیدی توجه بیشتری شود.
وی درعین‌حال تصریح کرد: توجه به گروه‌ها و ساختارهای جمعی نمایشی از ضروریات بود که با این اقدام، تئاتر از فردیت زدگی و توجه به اشخاص خاص فاصله گرفت.
شفیعی گفت: همچنین توجه به ظرفیت‌های بخش‌های خصوصی از دیگر اقداماتی است که در ٢ سال اخیر صورت گرفته است.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در بخش بین‌الملل نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است. حضور افراد، گروه‌ها و هنرمندان شاخص در این بخش ازجمله این اتفاقات است. برخی از اجراهای بین‌المللی حتی محدود به‌روزهای برگزاری جشنواره نمی‌شد و بعد از جشنواره هم اجرا شدند.
وی گفت: سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها در حوزه تئاتر تغییرات مشهودی داشته و طبعاً شرایط برگزاری جشنواره تئاتر نیز بر این اساس تغییراتی داشته است.
وی افزود: توجه به ظرفیت‌های غیردولتی از دیگر موضوعاتی است که در دوره‌های اخیر به آن توجه بیشتری شده است و دبیرخانه این دوره از برگزاری جشنواره تئاتر از ابتدای سال جاری آغاز به کارکرده است.
شفیعی ادامه داد: با توجه به اینکه اولویت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نگاه کارشناسی است کار ما در انجام فعالیت‌ها و داوری‌ها آسان‌تر است.
وی در ادامه با اشاره به برخی بخش‌های فراخوان این دوره از جشنواره، افزود: بخش‌های عمده‌ای از موارد مورد تأکید این فراخوان انجام‌شده و روبه‌پیشرفت است.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان بابیان اینکه اکثر آثار داخلی و خارجی رسیده به دبیرخانه جشنواره، انتخاب شده‌اند، گفت: امیدوارم امسال شاهد برگزاری جشنواره بهتری نسبت به جشنواره‌های گذشته باشیم.
در ادامه فرهاد مهندس پور دبیر سی و ششمین جشنواره تئاتر فجر گفت: در برگزاری این دوره از جشنواره ٣٠ هزار نفر از نیروهای جوان به فعالیت می‌پردازند.
وی با اشاره به نقش و جایگاه تئاتر در زندگی اجتماعی افراد، افزود: تئاتر نسبت به بسیاری موارد دیگر می‌تواند تأثیر اجتماعی عمیق‌تری در زندگی انسان‌ها ایجاد کند.
مهندس پور با اشاره به تعداد کشورهای شرکت‌کننده در این دوره از جشنواره گفت: امسال کشورهای آلمان با ٤ نمایش، ترکیه، گرجستان، عراق و ایتالیا هرکدام ١ نمایش و اسپانیا و فرانسه و هلند نیز هرکدام با ٢ نمایش در این دوره از جشنواره حضور دارند.
وی همچنین افزود: تعداد ٣٥ نمایش از استان‌ها، ٢٥ نمایش از تهران، ٥ نمایش دانشجویی، ١٥ نمایش میهمان، ١٥نمایش خارجی، ٢٠ نمایش بیرون صحنه و ١٥ نمایش کار خیابانی در سی و ششمین جشنواره تئاتر فجر حضور خواهند داشت.
این نشست عصر یکشنبه ٥ آذرماه در سالن جلسات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.




مطالب مرتبط

خبر خوشِ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جشنواره تئاتر فجر

پرداخت سرانه یک میلیاردی انجمن‌های نمایشی استان‌ها، آغاز می‌شود
خبر خوشِ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جشنواره تئاتر فجر

پرداخت سرانه یک میلیاردی انجمن‌های نمایشی استان‌ها، آغاز می‌شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با حضور در تالار وحدت که یکی از سالن‌های میزبان جشنواره تئاتر فجر 42 است،خبر داد ۵۰ درصد از سرانه یک میلیارد تومانی انجمن‌‌های هنرهای نمایشی استان‌ها، هفته آینده پرداخت خواهد شد.

|

ارزیابی مدیرکل هنرهای نمایشی از شرایط تئاتر در سال 1402 

هرچه در توان داشتیم، انجام دادیم ولی با شرایط مطلوب فاصله داریم
ارزیابی مدیرکل هنرهای نمایشی از شرایط تئاتر در سال 1402 

هرچه در توان داشتیم، انجام دادیم ولی با شرایط مطلوب فاصله داریم

کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی با بیان این نکته که هرچه در توان داشتیم برای تئاتر در سال 1402 انجام دادیم ولی با شرایط ایده‌آل فاصله داریم، گفت برای پیشبرد اهداف عرصه هنر و فرهنگ، نهادهای دیگر هم باید به کمک وزارت ارشاد بیایند.

|

معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره شبستان

وزیر فرهنگ: مساجد می‌توانند کانون اصلی تربیت هنرمندان تئاتر باشند
معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره شبستان

وزیر فرهنگ: مساجد می‌توانند کانون اصلی تربیت هنرمندان تئاتر باشند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه مساجد باید کانون‌های اصلی تربیت نیرو در حوزه‌های مختلف باشند، یکی از نمودهای این رویکرد را برگزاری جشنواره تئاتر شبستان دانست.

|

محمود سالاری مطرح کرد

تئاتر شبستان، طلیعه بازگشت هنر به زندگی مردم است
محمود سالاری مطرح کرد

تئاتر شبستان، طلیعه بازگشت هنر به زندگی مردم است

محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و هنر می‌گوید جشنواره تئاتر شبستان طلیعه‌ای است برای این که هنر و زندگی دوباره در کنار هم قرار گیرند. اوج هنر ما در دورانی بود که هنر و زندگی با هم ممزوج بودند. تئاتر شبستان باید «هنرپیشه» تربیت کند نه «بازیگر». هنر پیشه بودن است که ...

|

واکنش مدیرکل هنرهای نمایشی به شورآفرینی هنرمندان در انتخابات 1402

نمایندگان مجلس دوازدهم، این روز را فراموش نکنند
واکنش مدیرکل هنرهای نمایشی به شورآفرینی هنرمندان در انتخابات 1402

نمایندگان مجلس دوازدهم، این روز را فراموش نکنند

کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی که از صبح زود جمعه 11 اسفند در حوزه ویژه انتخاباتی در تالار وحدت حضور داشت، با سپاسگزاری از حضور هنرمندان در این حماسه ملی، از نمایندگانی که به مجلس دوازدهم شورای اسلامی راه می‌یابند، درخواست کرد این روز را فراموش نکنند و با اختصاص بودجه مناسب ...

|

در گفت‌وگو با معاون امور هنری مطرح شد

تلاش برای تولید آثار فاخر در حوزه گفتمان انقلاب اسلامی و هنر «تحول هنر»
در گفت‌وگو با معاون امور هنری مطرح شد

تلاش برای تولید آثار فاخر در حوزه گفتمان انقلاب اسلامی و هنر «تحول هنر»

محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌گوید حقیقتاً تلاش‌مان این است برای سال بعد بتوانیم چند کار فاخر و آبرومند را تولید کنیم تا برای تاریخ هنر این مملکت بماند.

|

نظرات کاربران