در حال بارگذاری ...
نقش رسانه در توسعه تئاتر(کهگیلویه و بویر احمد)

پرتال تئاتر استانی باعث پرداخت تخصصی به مقوله تئاتر شده است

اردشیر کیانی رئیس انجمن نمایش کهگیلویه و بویر احمد اعتقاد دارد که پرتال تئاتر استانی یک منبع موثق کامل است و از روزی که فعالیت خود را شروع کرده، در استان ها نیز جدی تر دنبال شده و به همین دلیل رسانه ها به اتفاقات تئاتری بیشتر می پردازند.

نقش و جایگاه رسانه در توسعه و گسترش تئاتر را بعنوان موضوعی که چندی‌ست با روسای انجمن‌های نمایش استان‌های کشور مطرح کردیم را با اردشیر کیانی رئیس انجمن نمایش استان کهگیلویه و بویر احمد بعنوان هنرمندی که علاوه بر مسئولیتی که دارد خود از هنرمندان پیشکسوت تئاتر استان محسوب می‌شود در میان گذاشتیم و نظر او را در این‌باره جویا شدیم.

اردشیر کیانی با بیان این که تصور جامعه بدون رسانه بسیار سخت است و هیچ چیزی در آن جامعه زنده نیست؛ عنوان کرد: از نظر من تئاتر، خود یک رسانه است. نقش رسانه ها در تئاتر، اقتصاد تئاتر، زیرساخت تئاتر و... مورد بررسی است و بدون وجود شرایط رسانه ای روز، پایه های تئاتر می لنگد.

کیانی که معتقد است مقوله تئاتر، به خط فقر نزدیک تر است؛‌ توضیح داد: به همین دلیل است که رسانه ها کمتر سراغ ما می آیند و با این روند توسعه رسانه ای تئاتر کمتر می شود و به دلیل شرایط سیاسی کشور،‌ رسانه ها بیشتر به آن مسائل می پردازند و کسی به زیرساخت های فرهنگی توجه نمی کند.

او در ادامه افزود: ما هرچه به سمت خصوصی سازی در تئاتر می رویم، در بخش رسانه ها دچار مشکل می شویم؛‌ به طور مثال برای برگزاری یک نشست رسانه ای باید یک هدیه به اصحاب رسانه داده شود و اگر این اتفاق نیفتد، بازتاب خبری اتفاق نمی افتد و این ایراد بزرگی است که متاسفانه در رسانه های استان ما مرسوم شده؛ اگر ما رسالتی داریم، باید آن را انجام دهیم.

اردشیر کیانی با بیان این که در هر استان شرایط تئاتر متفاوت است؛ عنوان کرد: کهگیلویه و بویر احمد،  یک استان سیاست زده است و هم چنین در آن غفلت فرهنگی اتفاق افتاده و ما باید تلاش کنیم تا مردم یک آشتی مجدد با تئاتر داشته باشند. هم چنین متاسفانه سالن هایی داریم که به دلیل ساخت نامناسب و عدم امکانات، از آن ها استفاده ای نمی شود و کسی تمایل به اجرا در آن سالن ها ندارد.

او درباره ارتباط اهالی تئاتر در استان کهگیلویه و بویر احمد و رسانه های استانی گفت: در استان ما به دلیل این که خیلی دیر به بحث رسانه های پرداختیم؛ عمر خانه مطبوعات ما به بیست سال هم نمیرسد؛ اما از همان ابتدا، روزنامه هایی که وجود داشتند، بخشی از فعالیت های تئاتر ما را ساپورت می کردند. ما به دلیل بنیه ضعیف مالی، نمی توانیم اصحاب رسانه را تقویت کنیم؛ اما افرادی هم هستند که احساس مسئولیت در قبال فرهنگ می کنند و خود در این زمینه فعالیت دارند. هم چنین در این چند وقت، ما سعی کردیم که با خانه مطبوعات در ارتباط بوده و متوجه شویم که چند سایت و روزنامه و مجله در استان، مجوز فرهنگی دارند تا بتوانیم از این طریق اقدام کنیم؛ اگر رسانه ها به کمک تئاتر این کشور بیایند، ما یک راه 10 ساله را می توانیم در چند سال طی کنیم و تعامل رسانه با حوزه نمایش باید به گونه ای باشد که ما در کمترین زمان، مفیدترین مطالب را در اختیار مخاطبان قرار دهیم.

رئیس انجمن نمایش درباره نقش معاونت مطبوعاتی در تسهیل رابطه بین اهالی تئاتر و رسانه عنوان کرد: معاونت مطبوعاتی در این زمینه وظیفه دارد که مجوز روزنامه ها و مجلات را بررسی کرده و اگر در مجوز آن ها فرهنگی و هنری نوشته شده، آن ها را موظف به پوشش خبری تئاترها کند و همچنین درصد پوشش خبری هر قسمت را نیز مورد بررسی قرار دهند.

او در ادامه افزود: پیشنهاد من این است که اگر اخبار تئاتر در مطبوعات یا نشریه ها در استان های مختلف پوشش داده میشود؛ مسئولین انجمن ها در پرتال های استانی قرار داده و در ایران تئاتر نیز، یک بخشی با نام تئاتر در رسانه ایجاد شده و آنجا انعکاس داده شود. این اتفاق باعث می شود که مطبوعات و رسانه های مختلف ترغیب شده و همکاری بیشتری با انجمن ها و گروه های تئاتری در استان ها داشته باشند.

کیانی که معتقد است پرتال تئاتر استانی باعث شده که در شهرهای مختلف، به صورت تخصصی به مقوله تئاتر پرداخته شود؛ ادامه داد: امروزه هرچه جلوتر می رویم، از نشریات مکتوب فاصله می گیریم و به سمت رسانه های دیجیتال می رویم. در شرایط فعلی،‌ باید نقش رسانه ها را از گذشته جدی تر بگیریم. پرتال تئاتر استانی یک منبع موثق کامل است و از روزی که فعالیت خود را شروع کرده، در استان ها نیز جدی تر دنبال شده و به همین دلیل رسانه ها نیز به اتفاقات تئاتری بیشتر می پردازند.

او افزود: مسئول پرتال استانی ما، مدیر مسئول یک روزنامه است و همزمان با فعالیت هایی که در آن حوزه انجام می دهند، به پرتال هم می پردازند و به همین دلیل نباید انتظار داشت که بیشتر از این انرژی بگذارند؛ و به این دلیل است که ما هنوز بودجه ای برای تهیه یک کامپیوتر یا حتی دوربین نداریم تا بتوانیم افرادی را بیاوریم که در این زمینه فعالیت بیشتری کنند.

کیانی معتقد است که در جذب تماشاگر به سالن های تئاتر، دو مسئله حائز اهمیت است؛ یکی رسانه و دیگری استفاده از فرهنگ های بومی هر منطقه. برای مثال در استان کهگیلویه و بویر احمد، با یک متن خارجی که متعلق به سالیانی دور است؛ چگونه می توان درد مردم و جامعه را نشان داد؟

رئیس انجمن نمایش عنوان کرد که ما در یک اوضاع نابسامان اقتصادی کار تئاتر انجام می دهیم وقتی کشور گل و بلبل بود، تئاتر از لحاظ اقتصادی جایگاه ویژه ای نداشت؛ به این دلیل که مدیران و کارگزاران تئاتر ما آموزش هایی در این زمینه کسب نکرده اند تا بتوانیم تئاتر را از سیستم دولتی خارج کرده و به وضعیت دیگری برسانیم. معضل بعدی در همه ابعاد تئاتر، این است که قائم به شخص فکر می کنیم و با تغییر مدیران، ساختار ها عوض می شود؛ در واقع باید یک ساختار مدون و منظم چندساله وجود داشته باشد تا بر اساس آن برنامه، گام به گام جلو برویم.

او درباره سالن های نمایش و وضعیت بلیط فروشی در استان کهگیلویه و بویر احمد گفت: در استان ما حدود ده سالن تئاتر وجود دارد و در طی سال نمایش هایی نیز اجرای عموم دارند. هم چنین ما یک تئاترشهر در یاسوج داریم که نقصان هایی دارد، من جمله نداشتن کارگاه دکور. اما خوشبختانه قرار است تا پایان سال 96 کارگاه دکور آنجا دایر شود که اتفاق مهمی برای تئاتر یاسوج است. همچنین قرار است در گچساران، پردیس تئاتر افتتاح شود. امسال، دو سالن تئاتر و پلاتو افتتاح و به بهره برداری رسید و در شهرهایی نیز سالن ها تجهیز شدند. هم چنین در استان ما تا الان بیشتر از 15 هزار تومان بلیط تئاتر فروخته نشده؛ و در این شرایط ایجاد یک بستر فرهنگی به کمک رسانه ها نیاز است تا مردم را به دیدن تئاتر تشویق کنند و ما باید بسته های فرهنگی خود را در قالب هایی به مردم ارائه دهیم که آن ها به سالن های تئاتر جذب شوند. خوشبختانه در شهرهایی مانند گچساران، اقبال مخاطب روز به روز در حال افزایش است و ما حتی برای نمایشنامه خوانی هایمان، بلیط فروشی انجام می دهیم.

او در پایان عنوان کرد: در حال حاضر، تمام دفاتر نمایش استان، کانال مخصوصی در فضای مجازی دارند اطلاع رسانی، تبادل کاری و اطلاعات نمایش ها از این طریق هر روزه اتفاق می افتد.

 

 

 




نظرات کاربران