در حال بارگذاری ...
نگاهی به حضور تاثیرگذار بازیگران تئاتر در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر

درخشش خیره کننده تئاتری ها بر پرده نقره ای

ایران تئاتر:دیشب سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به دبیری ابراهیم داروغه زاده در حالی به کار خود پایان داد که بازیگران تئاتری جشنواره به مانند سال گذشته درخشش بسیاری داشته اند و به نسبت سال پیش حضور وسیع تری داشته اند.

به گزارش ایران تئاتر، امسال یکی از مهم‌ترین سال‌های جشنواره فیلم فجر بود که تئاتری‌ها در آن نقش مهم و بسزایی داشتند. امسال سال درخشش تئاتری ها در سینما بود و این امر نشان دهنده کم شدن فاصله بین سینما و تئاتر و از بین رفتن مرزبندی انتقادی برای حضور هر کدام از این دو عرصه‌ در آثار عرصه دیگر است. در این گزارش به بازیگران مهم وپرکار یا نقش پر اهمیتی که در آثار  وجود داشته است پرداخته ایم؛ در صورتی که حضور تئاتری ها درآخرین دوره جشنواره فیلم فجر خیلی وسیع تر وچشمگیرتر از سال های گذشته بوده است؛ به گونه ای که از میان 22 کاندید نقش های اول و مکمل زن و مرد 9 تئاتری در میان کاندیداها حضور دارند.

 

نوید محمدزاده

او یکی از استعدادهای سینمای ایران است که بازیگری را از طریق فراگیری مکتب تئاتر آموخته و اصالت و تعصب خاص تئاتری دارد. شاید برای همین هم هست که هر بار که در فیلمی بازی می‌کند، بازی‌اش مورد توجه منتقدان و داوران جشنواره فیلم فجر قرار می‌گیرد. او سال گذشته برای دومین سال پیاپی جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را برای بازی در فیلم «بدون تاریخ، بدون امضا» از جشنواره فیلم فجر دریافت کرد و با بازی‌ متفاوت خود در این فیلم همه را غافلگیر کرد.

محمدزاده با همان اولین نقشش در سینما (عصبانی نیستم)، بازی‌اش مورد توجه بسیاری از منتقدان قرار گرفت. او «بعد از عصبانی نیستم»، در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «ابد و یک روز» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را دریافت کرد. بازی نوید محمدزاده در این فیلم از نگاه برخی از منتقدان، کلاس بازیگری برای علاقه‌مندان تازه از راه رسیده این عرصه عنوان می‌شود.

محمد زاده امسال بسیار گزیده کار کرده و تنها با فیلم «مغزهای کوچک زنگ زده» هومن سیدی در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرد. او در این فیلم نفش یک فرد معتاد به شیشه را بازی می کند و در شمایلی کاملا متفاوت از «ابد و یک روز» ظاهر شده و برای این فیلم در بخش بهترین نقش اول مرد کاندید شده بود.

 

شبنم مقدمی

شبنم مقدمی در سال 77 کار بازیگری در سینما را با فیلم «زخمی» کامران قدکچیان آغاز نمود. او با گروه تئاتر شایا فعالیت حرفه ای خود را در تئاتر تهران آغاز کرد و بعد از آن  به دوره های آموزشی بازیگری سینما، در مدرسه بازیگری امین تارخ پیوست. شبنم مقدمی همسر علیرضا آرا است و تاکنون هر بار در سینما بازی کرده، بازی‌هایش مورد توجه قرار گرفته است. او در چهار دوره از جشنواره فیلم فجر برای نقش‌های متفاوتش در فیلم‌های «به نام پدر»، «امروز»، «زاپاس» و «نفس»(در یک دوره) و «آباجان» نامزد دریافت سیمرغ شده است و برای بازی در فیلم‌های «امروز» و «زاپاس» و «نفس»، دو بار از جشنواره موفق به کسب سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن شده است. مقدمی امسال با فیلم «خجالت نکش» رضا مقصودی در جشنواره فیلم فجر حضور دارد؛ مقدمی در این فیلم نقشی بسیار بزرگتر از سن خود را ایفا کرده است که با وجود داشتن چند فرزند و نوه، بچه دار می شود که با توجه به محیطی که در آن زندگی می کند برایش مسائل مختلفی را به همراه دارد. او برای ایفای این نقش کاندید بهترین نقش اول زن شده بود.

 

حمیدرضا آذرنگ

حمیدرضا آذرنگ نمایشنامه‌نویس، کارگردان و بازیگر تئاتر است که چند سالی است به بازی در آثار سینمایی روی آورده است. او تاکنون به دلیل بازی در فیلم «ملکه» و «آسمان زرد کم عمق» بازی‌اش مورد توجه بسیاری از اهالی رسانه و منتقدان قرار گرفته است. آذرنگ برای بازی در فیلم «ملکه» جایزه بازیگری جشن خانه سینما را به دست آورده و 3 بار از جشنواره فیلم فجر به دلیل بازی در فیلم «ملکه»، «آسمان زرد کم عمق» و «عادت نمی‌کنیم» نامزد دریافت سیمرغ شده است. او سال پیش با 6 فیلم «قاتل اهلی»، «رگ خواب»، «بیست و یک روز بعد»، «آذر»، «دعوتنامه» و «آباجان» در جشنواره فجر حضور داشت و جزو پرکارترین بازیگران جشنواره به حساب می‌آمد؛ اما امسال فقط با فیلم «تنگه ابوقریب» بهرام توکلی در جشنواره حضور دارد که به شدت مورد استقبال مردم و منتقدین قرار گرفته است.

  

سیامک صفری

سیامک صفری نزدیک به 20 سال است که در تئاتر به فعالیت و تدریس بازیگری می‌پردازد. صفری امسال در جشنواره فیلم فجر با 2 فیلم حضور داشت «بمب یک عاشقانه» پیمان معادی و «مصادره» مهران احمدی؛ که به نسبت سال گذشته که با 5 فیلم در جشنواره حضور داشت، تعداد کمتری است. او دوسال پیش برای فیلم «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» نامزد نقش مکمل مرد شد.

 

مهدی پاکدل

مهدی پاکدل کار بازیگری را از سال 76 و با بازی در نمایش «جنبش انفیه در کلکته» آغاز کرد و در سال 78 با فیلم سینمایی «آبی» وارد عرصه سینما شد. پاکدل در سال ۸۳ با بازی در فیلم «ماهی‌ها عاشق می‌شوند» به کارگردانی علی رفیعی اولین حضور جدی خود در سینما را تجربه کرد و پس از آن در فیلم‌های «مخمصه»، «تمشک»،«محمد (ص)» و... به ایفای نقش پرداخت. او در جشنواره سی و پنجم با دو فیلم «بن بست وثوق» و «ماجرای نیمروز» ظاهر شد؛ اما امسال با فیلم های «تنگه ابوقریب» بهرام توکلی در نقش یکی از فرماندهان گردان عمار و «چهارراه استانبول» مصطفی کیایی در نقش فرمانده آتش نشان ها در جشنواره حضور دارد.

 

احمد مهران فر

احمد مهرانفر از سال 78 اجرای حرفه‌ای تئاتر را در کنار بازیگرانی مانند پرویز پرستویی، پانته‌آبهرام، امیر جعفری، مهتاب نصیرپور و حبیب رضایی تجربه کرد. این بازیگر برای اولین بار با فیلم «نان، عشق و موتور 1000»  در سینمای ایران حضور پیدا کرد و پس از آن در فیلم‌های «اقلیما»، «حقیقت گمشده»، «درباره الی»«کلبه»و«آتش بس» به ایفای نقش پرداخت. مهرانفر که بعد از بازی در فیلم «درباره الی» در این چند ساله به بازی در سریال «پایتخت» و آثار کمدی سینمای ایران روی آورد، سال گذشته در فیلم «ماجرای نیمروز» در قالب یک نقش کاملا جدی ظاهر شد و بازی قابل قبولی را از خود ارائه داد. او امسال با فیلم «خجالت نکش» رضا مقصودی در جشنواره حضور دارد و نقش یک پیرمردی که بسیار از خود بزرگتر است را ایفا کرده است.

 

جواد عزتی

او کارش را با اجرای تئاتر های خیابانی شروع کرد و از سال 75 به شکل حرفه‌ای وارد دنیای بازیگری شد. جواد عزتی کار تصویری‌اش را با بازی در سریال تلویزیونی «قصه‌های شبانه» سعید آقاخانی شروع کرد. عزتی با ایفای نقش بابا اتی در سریال «قهوه تلخ» مهران مدیری به محبوبیت دست یافت و پس از آن به عنوان بازیگر طنز سریال ها و فیلم های کمدی شناخته شد. این بازیگر در فیلم‌های سینمایی چون «آفریقا» و «طلا و مس» هم به خوبی از پس اجرای نقش‌های جدی‌تر بر آمد. جواد عزتی سال گذشته با بازی در فیلم «ماجرای نیمروز» نامزد نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد. او در این فیلم یکی از 5 شخصیت اصلی فیلم را بازی می‌کرد و بازی کاملا متفاوت و زیر پوستی را از خود ارائه داده بود. او امسال در «تنگه ابوقریب» بهرام توکلی و «لاتاری» محمدحسین مهدویان در جشنواره حضور داشت.

 

محسن کیایی

محسن کیایی که تحصیلاتش کارشناسی نمایش است، بازیگری را با تئاتر آغاز کرده و در چند نمایشنامه، علاوه بر بازیگری، به کارگردانی نیز پرداخته است. او که چند سالی است به بازیگری در عرصه سینما و تلویزیون روی آورده و اغلب بازی در نقش‌های کمدی را تجربه می‌کند، با فیلم‌های «ضد گلوله»، «خط ویژه»، «عصر یخبندان» و «بارکد» به سینمای ایران معرفی شد. کیایی سال گذشته با سه فیلم «سد معبر»، «یک روز بخصوص» و «ایستگاه اتمسفر» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت. امسال او دو فیلم «چهارراه استانبول» مصطفی کیایی و «جشن دلتنگی» پوریا آذربایجانی را در جشنواره داشت و در فیلم «آستیگمات» نیز ایفای نقش می کرد که به جشنواره راه پیدا نکرد.

 

سارا بهرامی

سارا بهرامی به شکل آکادمیک تئاتر خوانده و فارغ‌التحصیل رشته تئاتر است. او از ۹ سالگی به فراگیری دانش تئاتر در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پرداخت و مدت‌ها با نمایش‌های مختلف بازیگری را در عرصه  تئاتر تجربه کرده است. بازیگر سریال‌های «فرات» و «مثل یک کابوس» که با «آینه‌های روبرو» به سینما نیز ورود کرده است، دو سال پیش با فیلم‌های «گیتا» و «خانه‌ای در خیابان چهل و یکم» به جشنواره فیلم فجر آمد و بیشتر از قبل دیده شد. او سال پیش در فیلم «ایتالیا ایتالیا» بازی کرد و برای ایفای نقش در آن نامزد سیمرغ نقش اول زن شد. او امسال در فیلم «دارکوب» نقش یک مادر معتاد را ایفا کرد و در این فیلم سطح بالاتری از توانایی‌های خود را در بازیگری نشان داد و مثل همیشه بازی کاملا حسی را از خود ارائه داده است. سارا بهرامی برای ایفای این نقش جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره را دریافت کرد.

 

لوون هفتوان

لوون هفتوان اگر چه بازیگر فیلم‌های سال‌های اخیر سینماست اما بازیگری را از سال 69 با بازی در فیلم«کوچه‌های عشق» به کارگردانی خسرو سینایی آغاز کرد. او فارغ التحصیل رشته هنرهای نمایشی از دانشگاه تهران است و فوق لیسانس خود را در رشته کارگردانی تئاتر از آکادمی هنرهای نمایشی روسیه دریافت کرد. هفتوان که به مدت 19 سال به کانادا مهاجرت کرده بود، سال 89 به ایران بازگشت و به فعالیت‌های خود در عرصه بازیگری ادامه داد. او در ایران نیز به عنوان کارشناس تئاتر، همکاری‌ با جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در زمینه داوری و انتخاب نمایشنامه‌های ایرانی و غیر ایرانی را آغاز کرد.

«کوپال» تنها فیلمی بود که هفتوان به واسطه آن در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت. او در این فیلم نقش دکتر کوپال، یک شکارچی و تاکسیدرمیست را بازی می‌کند. او امسال در فیلم «کار کثیف» خسرو معصومی ایفای نقش کرده است.

 

ماهور الوند

او فارغ‌التحصیل رشته تئاتر از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی و دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته بازیگری و کارگردانی است. او همچنین در جشنواره تئاتر دانشجویی در زمینه تئاتر نیز فعالیت‌هایی داشته‌است به گونه‌ای که ۲ سال در این جشنواره شرکت کرده و هر دو بار کارهایش به عنوان برگزیده انتخاب شده‌اند. ماهور الوند در نقش ستاره فیلم «دختر» رضا میرکریمی نقش اصلی را ایفا کرد؛ ستاره دختری است که برای رسیدن به خواسته‌هایش دست به هر کاری می‌زند. او امسال در فیلم «چهارراه استانبول» مصطفی کیایی ایفای نقش کرده است و برای این نقش نامزد بهترین نقش اول زن جشنواره شده است.

 

هانیه توسلی

از ۱۷ سالگی کار تئاتر را به صورت آماتور در همدان شروع کرد. وقتی نمایش پدر دوست داشتنی با بازی او، در یکی از جشنواره‌های تئاتر، در تبریز روی صحنه رفت، نصرالله قادری که به عنوان داور آنجا حضور داشت، هانیه توسلی را برای بازی در نمایش پدر انتخاب کرد. توسلی فعالیتش در سینما را با فیلم «شانم آخر» جیرانی آغاز کرده است. او امسال در جشنواره با فیلم «سوتفاهم» احمدرضا معتمدی حضور داشت که برای ایفای این نقش کاندید بهترین نقش اول زن شد.

 

آتیلا پسیانی

آتیلا پسیانی فارغ‌التحصیل کارگردانی و بازیگری تئاتر از دانشکده‌ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. بازی در تئاتر را از سال ۱۳۵۶ آغاز کرده و بازی در سینما را از سال ۱۳۶۰ با قیلم عفریت، کاری از فرشید فلک‌نازی تجربه کرد. او امسال با فیلم «جاده قدیم» منیژه حکمت در جشنواره حضور داشت.

 

نگار عابدی

او در رشته تئاتر از دانشکده هنر و معماری فارغ‌التحصیل شده‌است. فعالیت اصلی وی تئاتر است و در  نمایش‌هایی چون «بازگشت به خان نخست» به کارگردانی محمد رضایی‌راد و «آندرانیک» به کارگردانی حمید پورآذری ایفای نقش نموده‌است. عابدی فعالیت سینمایی خود را از سال ۱۳۸۷ و با فیلم مانا آغاز کرد. او امسال در فیلم «دارکوب» بهروز شعیبی ایفای نقش کرده است که کاندید بهترین نقش مکمل زن شد.

 

فرهاد اصلانی

او در سال ۱۳۷۰ از  دوره دو ساله کارگردانی و بازیگری در زمینه تئاتر از فرهنگسرای نیاوران دانش‌آموخته شد. بازی در تئاتر را در سال ۱۳۵۷ هم‌زمان با تحصیل و هم‌چنین بازی در نمایش‌های رادیویی را از سال ۱۳۷۱ آغاز نمود. وی در سال ۱۳۷۲ اولین بار در مجموعه تلویزیونی همسایه‌ها ایفای نقش کرد و سپس حضور در جلوی دوربین را در سال  ۱۳۷۳ با فیلم روسری آبی کاری از رخشان بنی‌اعتماد تجربه کرد. وی در سال ۱۳۹۰ در سه فیلم خود یعنی خرس، زندگی خصوصی و من مادر هستم خوش  درخشید و توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد را برای دو فیلم اول نامبرده شده دریافت کند.اصلانی در سال ۱۳۹۵ با بازی درخشان خود در فیلم دختر اثر رضا میرکریمی، توانست اولین جایزه بین‌المللی خود را از سی و هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو دریافت کند و در ادامه هم در چهار فستیوال بین‌المللی دیگر نامزد دریافت جایزه شود. اصلانی امسال با فیلم «مغزهای کوچک زنگ زده» در جشنواره حضور داشت که برای آن کاندید بهترین نقش مکمل مرد شده بود.

 

سحر دولتشاهی

او فارغ‌التحصیل رشته‌های ادبیات نمایشی و مترجمی زبان فرانسه می‌باشد. دولتشاهی از سال 1380 با نمایش «نیمروز خواب آلود» فعالیتش را در تئاتر آغاز کرد. او سال 1390 در فیلم طلا و مس همایون اسعدیان ایفای نقش کرد. سحر دولتشاهی امسال با سه فیلم «چهارراه استانبول»، «عرق سرد» و «امیر» در جشنواره حضور داشت که برای دو فیلم اول جایزه بهترین نقش مکمل زن را دریافت کرد. 

 

دیگر تئاتری های حاضر در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر

امیررضا رنجبران(اتاق تاریک/ سید روح الله حجازی)، مهدی عامل هاشمی(امیر/ نیما اقلیما)، صبا گرگین پور(بمب؛ یک عاشقانه/ پیمان معادی)، بهناز جعفری(جاده قدیم/ منیژه حکمت)، بانیپل شومون(جاده قدیم/ منیژه حکمت، خجالت نکش/ رضا مقصودی، تنگه ابوقریب/ بهرام توکلی)، پوریا رحیمی سام(جاده قدیم/ منیژه حکمت، چهارراه استانبول/ مصطفی کیایی)، بهنام تشکر(جشن دلتنگی/ پوریا آذربایجانی)، پانته آ پناهی ها(جشن دلتنگی/ پوریا آذربایجانی)، سعید چنگیزیان(چهارراه استانبول/ مصطفی کیایی)، بابک بهشاد(چهارراه استانبول/ مصطفی کیایی)، خسرو احمدی(چهارراه استانبول/ مصطفی کیایی)، تینو صالحی(چهارراه استانبول/ مصطفی کیایی)، مسعود کرامتی{نامزد بهترین نقش مکمل مرد}(چهارراه استانبول/ مصطفی کیایی)، صبا کمالی(امپراتورجهنم/ پرویز شیخ طادی)، فرزین محدث(امپراتور جهنم/ پرویز شیخ طادی)، رضا بهبودی(سرو زیرآب/ محمدعلی باشه آهنگر)، مهتاب نصیرپور(سرو زیرآب/ محمدعلی باشه آهنگر)، شهرام حقیقت دوست(سرو زیرآب/ محمدعلی باشه آهنگر)، سیاوش چراغی پور(سرو زیرآب/ محمدعلی باشه آهنگر)، هامون سیدی(مغزهای کوچک زنگ زده/ هومن سیدی)، علیرضا کی منش(دارکوب/ بهروز شعیبی)، مونا فرجاد(ماهورا/ حمید زرگرنژزاد)، مهران نائل(کار کثیف/ خسرو معصومی).




مطالب مرتبط

«من نوید نیستم!» به اجرا بازگشت

«من نوید نیستم!» به اجرا بازگشت

نمایش محیطی «من نوید نیستم!» به کارگردانی سیدعلی خوشرو برای دور دوم اجرا در کافه‌تریای قشقایی تئاتر شهر پیش‌روی مخاطبان قرار می‌گیرد.

|

نمایشگاه «شب عکس تئاتر» افتتاح شد

ثمره 40 سال دوستی حمید جبلی و آتیلا پسیانی
نمایشگاه «شب عکس تئاتر» افتتاح شد

ثمره 40 سال دوستی حمید جبلی و آتیلا پسیانی

حمید جبلی، در مراسم افتتاحیه نمایشگاه و جشن «شب عکس تئاتر» در خانه هنرمندان، با اشاره به دوستی 40 ساله‌اش با آتیلا پسیانی، عکس‌هایش از آثار به صحنه رفته گروه تئاتری «بازی» را به نمایش گذاشت.

|

کارگردان و بازیگر جوان نمایش «من نوید نیستم!»:

علی خوشرو: خود بودن، چالش اصلی این روزهای ماست
کارگردان و بازیگر جوان نمایش «من نوید نیستم!»:

علی خوشرو: خود بودن، چالش اصلی این روزهای ماست

سیدعلی خوشرو، کارگردان و بازیگر 20 ساله نمایش «من نوید نیستم!» که این روزها در کافه‌تریای چهارسو تئاتر شهر اجرا می‌شود، می‌گوید یکی از چالش‌های اصلی در زندگی هر آدمی، دور شدن از اصل خود است که می‌تواند بسیار آسیب‌زا باشد.

|

نشستی با بازیگران، کارگردان و تهیه‌کننده نمایش «سه شب با مادوکس»

متن خوب راهنمای بازیگر است
نشستی با بازیگران، کارگردان و تهیه‌کننده نمایش «سه شب با مادوکس»

متن خوب راهنمای بازیگر است

بازیگران، کارگردان و تهیه‌کننده نمایش «سه شب با مادوکس» با بیان این‌که متن خوب راهنمای بازیگر است، از برتری تئاتر به نسبت سینما، به‌واسطه فرصتی که برای تمرین و کشف ریزه‌کاری‌های نقش به بازیگر می‌دهد، گفتند.

|

نظرات کاربران