در حال بارگذاری ...
شنبه ۱۲ اسفندماه در تالار فارابی دانشگاه هنر؛

برگزیدگان نهمین جشنواره مونولوگ معرفی شدند

نهمین دوره جشنواره مونولوگ در چهار بخش نمایش نامه نویسی، مونولوگ اجرا، مونولوگ متعارف و بداهه پردازی برگزار شد و عصر روز ۱۲ اسفند در تالار فارابی دانشگاه هنر برگزیدگان آن اعلام شدند.

به گزارش ایران تئاتر نهمین دوره جشنواره مونولوگ در تماشاخانه هنر در چهار بخش نمایش نامه نویسی، مونولوگ اجرا، مونولوگ متعارف و بداهه پردازی برگزار شد و عصر روز 12 اسفند در تالار فارابی دانشگاه هنر به پایان رسید و برگزیدگان آن اعلام شدند.

در این دوره، اپلیکیشن طاقچه، اسپانسر جشنواره مونولوگ بود.
پدرام معصومی، دبیر جشنواره در خصوص این جشنواره به ایران تئاتر گفت: از آن جایی که این جشنواره دوره نهم را پشت سر میگذاشت، توقعات بیشتر میشد و ما سعی کردیم با بودجه کمی که داشتیم جشنواره را به بهترین شکل ممکن برگزار کنیم. من در دوره های قبل هم در کادر اجرایی جشنواره مونولوگ بودم و به نظرم کیفیت کارها بهتر شده است و بچه ها با مفهوم کار مونولوگ آشنا شده اند.
او درباره انتخاب داوران گفت: سعی کردیم برای داوران از نسل های جوان و آکادمیک و بالا آمده از بدنه دانشجویی استفاده کنیم و در این زمینه با بهزاد آقا جمالی و دکتر ناصربخت مشورت های زیادی داشتیم.
شهرام زرگر استاد دانشگاه هنر درباره ی این جشنواره گفت: باید از جشنواره زدگی دوری کرد؛ همزمان با این جشنواره چندین جشنواره دیگر در حال برگزاری است؛ در حالی که لزومی به وجود این همه جشنواره نیست. حسن این جشنواره در اختصاص دادن آن به یک فرم خاص از اجراست و باید به آن بهای ویژه ای داد.
او اضافه کرد: بهتر است برای این جشنواره هزینه های جداگانه ای در نظر گرفته شود تا بتوان آن را با کیفیتی بهتر برگزار کرد.

داوران بخش بداهه پردازی جشنواره سروش صحت، اصغر دشتی و مهران نائل بودند.

در این بخش تندی، لوح تقدیر و جایزه ویژه به صورت مشترک به حانیه فراهانی و طاهره هزاره، جایزه دوم به مراضی سلطان محمدی و جایزه سوم به صورت مشترک به امیر کریم زاده و امیرحسین دیانتی تعلق گرفت.
داوران بخش نمایشنامه نویسی این جشنواره رفیق نصرتی، زهرا خسروی و احسان عرفانی بودند و مطابق سال های گذشته نمایشنامه هایی که تا موعد مقرر به دستشان رسیده بود را داوری کردند و نتیجه آن در مراسم اختتامیه اعلام شد.
از نمایشنامه "زیر خاکی" رحیم رشیدی تبار و "لیدی در شب مکبث" محسن رهنما تقدیر شد و تندیس کار به سعید رضا  خوش شانس برای متن "در کنج جمجمه جایی که خواب لانه می کند" و مرضیه ی آژینی برای "داوطلب پروژه زمین" اعطا شد.
در بخش مونولوگ اجرا که امسال برای نخستین بار به این جشنواره دانشجویی اضافه شده بود، کار "من/کلفت/ها" به کارگردانی آیدا بیات برنده بهترین کارگردانی و بهترین بازیگری مونولوگ اجرا شد.
داوران این بخش را علیرضا کی منش، حسین توازنی و سیاوش قاعدی برعهده داشتند.
علی رضا کیمنش در خصوص این بخش از جشنواره گفت: متاسفانه شرکت کنندگان این بخش متوجه مقصود مونولوگ اجرا نشده اند. البته بهتر بود که نام این بخش، مونولوگ نا متعارف گذاشته شده و به این شکل ارتباط شرکت کنندگان با این بخش بیشتر میشد و می توانستند جسارت بیشتری در آن به خرج بدهند.
او اضافه کرد: هیچ کدام از کارهایی که در این بخش شرکت کردند ویژگی مونولوگ نامتعارف را نداشتند. با وجود اینکه این هنر یک هنر جدید است؛ در دانشگاه ها واحدی برای تدریس این قضیه وجود ندارد. 
علی رضا کی منش مونولوگ نامتعارف را به این شکل توضیح داد: وقتی که نام مونولوگ اجرا به میان می آید از بچه ها انتظار می رود که از اجراهای متعارف و صحنه ای فاصله بگیرند و به فرم پرفورمنس آرت و هپنینگ ها نزدیک تر شوند؛ ولی این جسارت در دانشجویان ما دیده نشد و البته این نخستین باری است که این بخش به جشنواره اضافه شده و در همین حد هم کارهای خوبی به اجرا درامد.
سیاوش قاعدی داور دیگر بخش مونولوگ اجرا درباره آثار به ایران تئاتر گفت: داوری کارهای این بخش بسیار سخت بود و می شود گفت که کارها هیچ شباهتی به یکدیگر نداشتند و مفهوم مونولوگ اجرا را نمی رساندند. ولی در انتها کاری که خیلی ساده و زیبا سعی کرده بود از دل نمایشنامه کلفت ها خود را بیرون بکشد به عنوان کار برتر انتخاب شد.
داوران در بخش مونولوگ متعارف محمد منعم ، وحید آقاپور و سمانه زندی نژاد بودند و جوایز به شرح زیر اعلام شد:
تقدیر بهترین نمایشنامه به عرفان نظریان پور برای "کلین" و تندیس به سیاوش حیدری "ال اس دی" اعطا شد. 
در بخش بهترین بازیگر مرد از عرفان نظریان پور برای نمایش "کلین" و سپهر طهرانچی برای نمایش "لچک" و علی میری برای "همه پروانه های من" تقدیر شد. تندیس این بخش در نهایت به پویا عرب گری اعطا شد.
در بخش بهترین بازیگری زن از عطیه پور جعفری برای "انتخابات" تقدیر و تندیس بهترین بازیگر زن به نساء قمشه‌ای برای کار "عرباب" اهدا شد.
تقدیر بهترین نورپردازی به نمایش "همه پروانه های من" به نیلوفر نقیب ساداتی و طراحی صحنه به فرزاد محمدی برای نمایش "واگویه" اعطا شد.
تندیس بهترین کارگردانی نیز به سید علی میری برای نمایش "همه پروانه های من" رسید. از عرفان نظریان پور برای "کلین" و  پوریا عرب گری برای "ال اس دی" تقدیر شد.
محمد منعم از داوران این بخش درباره کیفیت آثار امسال جشنواره به ایران تئاتر گفت: معیار انتخاب آثار برای جشنواره کیفیت آن‌ها بود. هر آنچه که از قدیمی ها به ما رسیده و متر و معیار هایی که به عنوان یک اثر خوب شناخته شده است؛ ابزاری بود که برای گزینش آثار از آن استفاده کردیم.
او اضافه کرد:کیفیت نمایش‌ها بسیار نزدیک به هم بود و انتخاب برترین از میانشان بسیار سخت بود.
سپهر طهرانچی برنده تقدیر بازیگری برای کار "لچک" گفت: متن را امیر ابراهیم زاده آبان ماه به من داد و کار از اواسط آذرماه شروع شد ولی شکل کلی و نهایی کار در دو ماه آخر و مخصوصا سه هفته پایانی اجرا به دست آمد.
پوریا عرب گری برنده تندیس بهترین بازیگری و تقدیر کارگردانی برای کار "ال اس دی" به ایران تئاتر گفت: من متن را دوست داشتم و به همین دلیل ما به هر شکلی بود آن را تمرین می کردیم؛ اگر پلاتو نبود حیاط باغ ملی و گاهی حتی در پارک ملت این اجرا را تمرین می‌کردیم. نمایش‌های دیگر را ندیدم ولی امیدوارم جوایز به افرادی که لیاقتش را داشتند رسیده باشد.
سید علی میری برنده بهترین کارگردانی و تقدیر بهترین بازیگری برای کار "همه پروانه های من" درباره جشنواره مونولوگ گفت: جشنواره مونولوگ فضایی گرم و صمیمی و بچه های زحمتکشی دارد. جشنواره برای جمع شدن جامعه تئاتر امر خوشایندی است و در آن به همه ما خانواده بودنمان را یادآوری می‌کند؛ ولی به لحاظ کیفی هر سال پسرفت می کنیم .
او ادامه داد:گرچه انصافا به لحاظ بازبین ها و داوران، سطح کیفی جشنواره اصلا پایین نیامده است؛ ولی به جهت موانع اجرایی، هر روز در حال پسرفت هستیم. باید پذیرفت که مسئولان دانشگاه‌های ما هم وظیفه شان را یادشان رفته است.
من سال گذشته، جایزه نمایشنامه نویسی جشنواره سوره را گرفتم، امسال نمایش من، بهترین کارگردانی، تقدیر بازیگری و نورپردازی جشنواره دانشگاه هنر را گرفت؛ اما چه می‌شود؟
او اضافه کرد: مسئولان اصلا بچه هایی که کار می کنند را فراموش کرده اند. هیچکس خبردار نمی شود که من به عنوان دانشجو در این جشنواره شرکت کردهام. هیچکس نمی گوید چیزی کم و کسر نیست؟! نه تنها اینها را نمی گویند که برعکس، بعد از بردن جایزه هم کسی حال ما را نمی پرسد. مسئولین نباید بگذارند که این جشنواره اینقدر مظلوم بماند.

دبیرخانه این جشنواره از آثار "واگویه" فریال رشیدی و "لچک" سپهر طهرانچی با اهدای لوح تقدیر ویژه، تقدیر نمود.

در پایان نمایش‌های "همه پروانه های من" و "من/کلفت/ها" برای اجرای عموم در عپارت روبه‌رو معرفی شدند.

دو نمایش "ال اس دی" پکیا عرب‌گری و "کلین" عرفان نظریان‌پور به بخش مرور بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی معرفی شدند.




نظرات کاربران