در حال بارگذاری ...
جمعه 14 اردیبهشت در خانه هنرمندان ایران

اختتامیه پانزدهمین جشن خانۀ تئاتر برگزار شد

مراسم اختتامیه جشن کانون کارگردانان خانه تئاتر و گردهمایی نمایشگران تئاتر خیابانی در پانزدهمین جشن خانۀ تئاتر جمعه ۱۴ اردیبهشت در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

مراسم اختتامیه جشن کانون کارگردانان خانه تئاتر در سالن شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.در ابتدای جشن محمودرضا رحیمی دبیر جشن کانون کارگردانان از سهراب سلیمی را روی صحنه دعوت کرد. سهراب سلیمی نیز ضمن خوشامد به حضار از آنان بابت کمی و کاستی های احتمالی جشن عذرخواهی کرد.

سپس رحیمی گزارش کوتاهی از پانزدهمین جشن کانون کارگردانان ارائه داد و گفت: در این دوره اولین جشنواره‌ی کارگردانان جوان تئاتر برگزار شد. در این جشنواره شش گروه جوان از مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و آموزشگاهی در شش شب نمایش های خود را در فضایی غیر رقابتی به روی صحنه بردند. کانون کارگردانان در این جشنواره پرسشی را مطرح نمود و آن این بود که آیا جامعه‌ی تئاتر مکانیسمی برای ورود جوانان به دوران کارآموزی و وصل به بدنه‌ی تئاتر دارند؟ همچنین این کانون در این هفته نشست تخصصی «تئاتر خصوصی- تئاتر دولتی» را با حضور متخصصین این حوزه برگزار کرد.

در ادامه دبیر پانزدهمین جشن کانون کارگردانان از هرمز هدایت و جمشید جهان‌زاده دعوت کرد تا جوایز سه گروه اول کارگردانان جوان را به آنها اهدا کنند.

گروه‌های نمایش «مستخدم ماشینی»، «پیکر زن همچون میدان نبرد» و «خرده جنایت های زن و شوهری» سه گروهی بودند که در بخش نخست اهداء جوایز، تقدیر شده و جوایز خود را از دو پیشکسوت تئاتر دریافت کردند.

سپس گروه وصل یار به سرپرستی ابراهیم اثباتی به اجرای موسیقی پرداختند و در ادامه مراسم از کتاب عبدالحسین نوشین نوشته‌ی احسان حاجی پور رونمایی شد.

احسان حاجی پور ابتدا به پژوهش‌های عبدالحسین نوشین اشاره کرد و گفت: شاهنامه‌ی چاپ مسکو، آخرین کار پژوهشی استاد نوشین بود و نوشین یکی از کسانی است که پژوهش های زیادی را در تئاتر ایران رقم زد.

نویسنده‌ کتاب  نوشین در خصوص نگارش این کتاب گفت: نوشتن این کتاب را از سال 91 شروع و حدود دو سال و نیم به طول انجامید و چاپ آن هم همین مقدار زمان برد.

سپس حاجی پور از ایرج راد، بهزاد فراهانی، اصغر همت، سهراب سلیمی، شهرام کرمی(مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی)، سید عباس عظیمی(مدیرعامل موسسه‌ی هنرمندان پیشکسوت) و رجبی معمار (مدیر عامل خانه‌‌ی هنرمندان) دعوت کرد تا برای رونمایی کتاب و اهداء جوایز پیشکسوتان به روی صحنه بیایند.

پس از رونمایی کتاب، هرمز هدایت، پرویز پورحسینی، جمشید جهانزاده و محمدباقر کریم‌پور از طرف خانه‌ی تئاتر و موسسه‌ی هنرمندان پیشکسوت تقدیر شده و لوح تقدیر و هدایای خود را دریافت کردند.

در ادامه پس از خاطره‌ی مریم معترف از اولین همکاریش با ژاله علو، مدالیوم کانون کارگردانان خانه‌ی تئاتر به وی تقدیم شد.

پس از تقدیر از پیشکسوتان، سه گروه  نمایش «کلفت‌ها»، «چه کسی از ویرجینیا ولف می ترسد» و «مده آ» جوایز خود را دریافت کردند.

بزرگداشت محمد کوثر برنامه‌ی دیگر جشن بود. ایرج راد در مدح محمد کوثر گفت: من شاگرد او نبودم اما او یکی از کسانی است که به تئاتر ایران خدمات زیادی کرده و شاگردان بزرگی را پرورانده است.

سپس کانون کارگردانان مدالیوم دیگر خود را که به دکتر محمد کوثر اختصاص داده بود را به اصغر همت مدیرعامل خانه‌ی تئاتر داد تا به دست دختر محمد کوثر برساند.اصغر همت نیز ضمن گرامیداشت یاد دکتر کوثر گفت: در آینده خواهیم فهمید که جامعه‌ی تئاتر چه استاد بزرگی را از دست داده است.

در ادامه ی جشن  محمودرضا رحیمی از محمد برومند برگزار کننده‌ی اولین جشنواره‌ی عروسکی مشهد با نام جیگی جیگی تقدیر و تشکر کرد.

در پایان جشن نیز گروه وصل یار برای دومین اجرای خود به روی صحنه رفتند . ابراهیم اثباتی سرپرست این گروه پیش از اجرا، یاد و نام ناصر چشم آذر را گرامی داشت و حضار به احترام این موسیقیدان بزرگ لحظاتی را  ایستادند و سکوت کردند. جشن با اجرای موسیقی گروه وصل یار به پایان رسید.

 

گردهمایی نمایشگران تئاتر خیابانی در  پانزدهمین جشن خانۀ تئاتر

مراسم جشن کانون نمایشگران تئاتر خیابانی جمعه 14 اردیبهشت با حضور مدیر عامل مرکز هنرهای نمایشی شهرام کرمی و سهراب سلیمی دبیر جشن و جمعی از پیشکسوتان و فعالان این حوزه تئاتر برگزار شد.

در ابتدای مراسم شهاب راحله رییس هیات مدیره کانون نمایشگران خیابانی ضمن  ابراز خرسندی به مناسبت جشن از تمام پیشکسوتان این عرصه تشکر و قدردانی کرد.
 سپس گروه موسیقی ایما به سرپرستی داود اسداللهی اجرای خود را به روح بلند ناصر چشم آذر موسیقیدان نام آشنای موسیقی ایران که 14اردیبهشت به دیار باقی شتافت تقدیم کرد .
در ادامه از بهزاد فراهانی وامیرحسین شفیعی دعوت شد تا مدالیوم خانه تئاتر را به محمد هادی عطایی اهدا کنند. محمد هادی عطایی ضمن ابراز خوشحالی این تندیس را به پدر، مادر و همسرش تقدیم کرد.

در ادامه  از سهراب سلیمی و شهاب راحله دعوت شد تا از مجید امرایی به پاسداشت چند سال کار حرفه ای و هنری تقدیر شود. دکتر امرایی در صحبت‌های کوتاهی از دست‌اندکاران و حضار تقدیر و تشکر کرد.
رونمایی از کتاب عسل عصری ملکی توسط کاظم شهبازی و بهزاد فراهانی با عنوان "جایگاه و نقش های زنانه..." و اجرای گروه حرکت به سرپرستی محسن شاهد از جمله برنامه های جشن بود.
 سپس در بخش اهدا جوایز از سامان خلیلیان مجید امرایی، عباس درویش نژاد، عباس عظیمی، شهرام کرمی و مرتضی وکیلیان دعوت شد تا از فعالان استان ها از جمله مرتضی اسدی مرام، سعید خیراللهی  و ابراهیم نصیری تقدیر شود.

اسامی برگزیدگان منتخبین نهایی سال انجمن نمایشگران خیابانی به شرح زیر است:
-  برگزیده در بخش نویسندگی به احمد صمیمی اهدا شد
-  برگزیده دربخش کارگردانی به حمید رضایی اهدا شد
-  برگزیده دربخش بازیگری مرد به مصطفی کولیوند اهدا شد
-  برگزیده در بخش بازیگری زن به زهرا غلامی اهدا شد
در بخش فعالین تئاتر خیابانی از محمود عباس زاده ، حامد ولی لو ، پروانه علی ضامنی، اکبر قهرمانی، سید محمود موسوی و علیرضا دهقانی تقدیر شد.
 در بخش تقدیر از پیشکسوتان نیز عباس عظیمی از آتش تقی پور و فریده سپاه منصور و محمد باقر کریم پور تقدیر و تجلیل به عمل آورد .

در بخشی دیگر، کانون خانه تئاتر خیابانی از شهرام کرمی مدیرکل‌هنرهای نمایشی توسط بهزاد فراهانی، شهاب راحله، سامان خلیلیان تقدیر و تجلیل کرد.
شهرام کرمی در حسن ختام جشن با آرزوی  بهترین ها برای تئاتر خیابانی گفت: دغدغه های بسیاری برای تئاتر خیابانی از سالها پیش وجود داشت، اما در این چند سال اخیر رشد بسزایی داشته و این حاصل تلاش شما بزرگواران بوده که بدون هیچ چشم داشتی به انجام رسانده اید. اینک وظیفه تک تک ما است که به کمک یکدیگر برای هنرمندان تئاتر خیابانی استمرار اجراهای فصلی را در همین سال جاری به مرحله اجرایی برسانیم و شاهد رشد و توسعه این هنر باشیم .

گفتنی است که جشن انجمن نمایشگران خیابانی در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان برگزار شد.




نظرات کاربران