در حال بارگذاری ...
میلاد مولوی در گفتگو با ایران تئاتر عنوان کرد

استقبال از تئاتر تجربی قابل اعتنا است

عضو هیات داوری بخش « تجربه‌های اجرا» بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران معتقد است؛ آثار تجربی در میان هنرمندان و علاقه‌مندان به هنرهای نمایشی مخاطب بسیاری دارد.

میلاد مولوی عضو هیات داوری بخش « تجربه‌های اجرا» بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران در خصوص میزان اقبال از این بخش از جشنواره به ایران تئاتر گفت: واضح است که آن دسته از هنرمندان  از بخش تجربه‌های اجرا استقبال می‌کنند که ایده و شیوه‌های نوینی را برای ارائه اثر انتخاب می‌کنند. به همین دلیل این بخش به اندازه دیگر بخش‌های جشنواره شناخته نشده و جای خود را باز نکرده است. این در حالی است که آثار تجربی در میان هنرمندان و علاقه‌مندان به هنرهای نمایشی مخاطب بسیاری دارد و روبه رو شدن با تجربه‌های متفاوت  برایشان از جذابیت ویژه‌ای برخوردار است.

او در توضیح نحوۀ پذیرش آثار در این بخش از جشنواره بیان کرد: روال بررسی و انتخاب آثار متقاضی شرکت در این بخش به این ترتیب برگزار شد که در مرحله اول آثار در قالب طرح و ایده اجرایی به جشنواره ارسال و بازخوانی این طرح‌ها منجر به انتخاب  طرح‌های قابل قبول هیات انتخاب به مرحله بعدی شد. همچنین در خصوص آن دسته از طرح‌های ارائه شده در مرحله اول  که ابهام‌هایی برای اجرایی شدن داشتند، جلسات حضوری ترتیب داده شد تا هنرمندان در این جلسات توضیحات تکمیلی درباره ایده و طرح خود را ارائه کنند. در مرحله بعد هم بازبینی نهایی آثار انتخاب شده صورت گرفت که به این ترتیب از بهمن ماه که فراخوان بخش تجربه‌های اجرا منتشر شد تا اردیبهشت ماه سه مرحله داوری برای انتخاب آثار طی شد.

مولوی در همین زمینه افزود: ازمیان مجموعه آثار انتخاب شده توسط هیات انتخاب این بخش، تعدادی از پروژه‌ها به علت عدم آماده شدن فرصت حضور در جشنواره را از دست دادند. در نهایت و با در نظر گرفتن جنبه‌های کیفی طرح‌های ارائه شده در نهایت 6 اثر  به جشنواره راه یافته‌اند که پس از داوری بخش« تجربه‌های اجرا » آثار برگزیده و شایسته تقدیر این بخش در مراسم اختتامیه جشنواره معرفی خواهند شد.

این عضو هیات داوری بخش « تجربه‌های اجرا» تئاتر دانشگاهی درارزیابی کیفی آثار این بخش از جشنواره بیان کرد:  پس از پنج دوره که بخش «تجربه‌های اجرا» به جشنواره تئاتر دانشگاهی افزوده شده شاهد ارائه آثار با کیفیتی در این بخش هستیم. برای نمونه یکی از آثار برگزیدۀ این بخش در دوره قبل موفق شد به جشنواره سی و ششم تئاتر فجر راه پیدا کند و حتی موفق به کسب جایزه شود. هرچند حضور نماینده‌ای از بخش تئاتر دانشگاهی در جشنواره فجر بستگی به سیاست‌های دبیران این رویداد دارد، اما روال کارها می‌تواند به صورتی باشد که در هر دوره آثار برگزیده بخش «تجربه‌های اجرا»به جشنواره تئاتر فجر معرفی شود که این امر از طریق رایزنی و هماهنگی دبیران این دو رویداد امکان تحقق پیدا خواهد کرد.

او در پایان با اشاره به قابلیت‌های تئاتر تجربی تصریح کرد: از آنجا که اقبال قابل توجهی هم از حیث مخاطب و هم از طرف هنرمندان عرصه تئاتر در زمینه تجربه‌های نوآورانه نمایشی وجود دارد، همچنین با تلاش‌های مدیریت کانون تئاتر خیابانی قصد بر این است تا از طریق رایزنی‌ها امکان حضور اجراهای تجربی در دیگر جشنواره‌ها و رویدادهای تئاتری نیز فراهم شود. با توجه به پتانسیل‌های موجود در این زمینه آثاری از این دست در اجراهای عمومی نیز قادر خواهند بود تجربه‌های موفقی را رقم بزنند و در صورت برقراری ارتباط مخاطبین عمومی هنرهای نمایشی با این دست آثار  تئاتر تجربی بیش از پیش به جایگاه خود در عرصه هنرهای نمایشی کشور دست پیدا خواهد کرد.

 




مطالب مرتبط

نظرات کاربران