در حال بارگذاری ...
همزمان با گردآوری طومارهای پرده‌خوانی

داود فتحعلی‌بیگی و تالیف «اصول و مبانی نقل و روایت»

داود فتحعلی‌بیگی از تالیف کتابی با عنوان « اصول و مبانی نقل و روایت» با هدف انتشار درسنامه‌ای در زمینۀ آموزش فن نقالی خبر داد.

داود فتحعلی‌بیگی کارگردان و پژوهشگر هنرهای نمایشی در خصوص فعالیت های اخیرش در حوزه پژوهش به خبرنگار ایران تئاتر گفت: مجموعه ای از طومارهای پرده خوانی را به سفارش مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گردآوری کرده ام که در مرحله آماده سازی است و قرار است  از سوی این مرکز در قالب کتاب منتشر شود.این مجموعه از آن جهت قابل اعتنا است که شخصاً سراغ ندارم که قصه های طومارخوانی پیش از این به چاپ رسیده باشد. در حال حاضر و در منابع قابل دسترس طومارنویسی ها به چند قصه محدود هستند و در این مجموعه قصد بر آن بوده تا با ارائه نسخه های متعدد از این شیوه، تا اندازه ای  بر وسعت فعالیت ها در زمینه طومارنویسی و طومارخوانی افزوده شود.

این کارگردان پیشکسوت تئاتر همچنین با اشاره به اثر تالیفی دیگر خود در زمینه نمایش ایرانی بیان کرد: این روزها همچنین در تدارک تالیف کتابی با عنوان « اصول و مبانی نقل و روایت» هستم و انگیزه ام از تالیف این کتاب نبود منبعی در زمینۀ آموزش فن نقالی است.  هرچند یادداشت هایی در ارتباط با این فن از جمله توسط شخصیت هایی چون واعظ کاشفی سبزواری و عبدالنبی فخرالزمانی پیش از این هم در دسترس بوده، اما اینکه در یک مجموعه به شکل درس‌نامه ای مدون امکان آموزش قدم به قدم اصول و مبانی هنر نقالی فراهم شود، پیش از این سابقه نداشته است.

او در هیمن ارتباط تصریح کرد: محدود شدن این آموزش ها در یاداشت هایی از این دست به این برمی گردد که در گذشته که هنر نقالی رواج بیشتر داشته امکان آموزش و انتقال این هنر به شکل استاد و شاگردی مهیا بوده و تجربیات اساتید گذشته از این طریق به نسل های بعدی منتقل می شده است. حالا و در شرایطی که با محدود شدن فعالیت ها در زمینه هنر نقالی این امکان تا اندازه زیادی از دست رفته، به نظر می رسد انتشار این مجموعه آموزشی بتواند بخشی از نیازهای علاقه مندان به فعالیت در این عرصه را برطرف کند.      

این پژوهشگر باسابقه هنرهای نمایشی در پایان سخنانش همچنین از تداوم تالیف مجموعه ای دیگر در زمینه نمایش ایرانی خبر داد و گفت: مجموعه « دفتر تقلید» که تا کنون سه مجلد از آن از سوی کانون نمایش های سنتی اداره کل هنرهای نمایشی به چاپ رسیده است در حال تکمیل است  که هدف از انتشار آن دسترسی به اسناد نمایش های شادی آور ایرانی است. این مجموعه از آرشیو شهربانی سابق انتخاب شده که در دوره ای به اداره تئاتر و پس از آن به کتابخانه تئاتر شهر انتقال می یابد و در حقیقت اسناد چند دهه تئاتر ایران را شامل می شود.

 

 




نظرات کاربران