در حال بارگذاری ...
با حضور نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک

کتاب تخصصی «شبیه نامه» تالیف اسماعیل مجللی رونمایی شد

کتاب «شبیه نامه» تالیف اسماعیل مجللی با حضور نماینه ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک رونمایی شد.

به گزارش ایران تئاتر، در این جلسه که در عصر روز یکشنبه 18شهریورماه با حضور آیت‌الله دری‌نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک، شریفی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام چمانی معاون سازمان تبلیغات اسلامی استان مرکزی، علیرضا مرادی عضو شورای اسلامی شهر اراک، مجید طبیب‌زاده معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، تنی چند از نویسندگان، پژوهشگران، شبیه‌خوانان و هنرمندان آیینی استان برگزار شد، از کتاب تخصصی شبیه‌نامه رونمایی شد.

بر اساس این خبر، نماینده ولی فقیه و امام جمعه اراک نخستین کسی بود که در این جلسه به ایراد سخنرانی پرداخت.

آیت‌الله قربانعلی دری نجف آبادی در آیین رونمایی از کتاب شبیه‌نامه در فرهنگسرای آیینه اراک، افزود: هر جلوه از واقعه عاشورا کلاس درس بزرگ تربیتی است و باید با راهبری درست آیین‌های سوگ این ایام بستر انتقال مفاهیم ناب و ارزش‏های انسانی و اسلامی را به اقشار مختلف مردم بیشتر فراهم کرد.

او ادامه داد: عزاداران و دلسوختگان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) باید با بینش و بصیرت در این ایام عزاداری کنند و از موارد شبهه‌ناک و خرافی در آیین‌ها که آب به آسیاب دشمن می‌ریزد، بپرهیزند.

امام جمعه اراک اظهار داشت: ملت ایران به عنوان طلایه‌داران مذهب مقدس تشیع وظیفه خطیری در برگزاری آیین عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع)، تشریح و تبیین اهداف و آرمان های آن امام همام برعهده دارند و آحاد جامعه باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

آیت‌الله دری نجف آبادی ادامه داد: هر اندازه در فراگیر کردن فرهنگ عاشورا و اهداف والای حضرت سیدالشهدا(ع) تلاش شود، آینده مذهب مقدس تشیع بیمه می‌شود.

او اضافه کرد: تحقیق، پژوهش و نگارش کتاب در بخش های مختلف مذهبی و فرهنگی گام مهمی در راستای زدودن تحریف در سبک و سیاق عزاداری است که دستگاه های فرهنگی باید در این راستا محققان و پژوهشگران را حمایت کنند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بیان کرد: پیام و فلسفه عاشورای حسینی دارای مضامین بلندی است که عزتمندی و اقتدار نظام اسلامی از آن نشات گرفته و این مهم باید با قلم نویسندگان و پژوهشگران به بهترین شکل ممکن در جامعه گسترش یابد.

وی در خصوص عزاداری به شیوه تعزیه‌خوانی نیز گفت: این آیین فراز و فرودهایی داشته ولی همچنان با حضور هنرمندان متعهد و دلسوز پویایی خود را حفظ کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین چمانی معاون اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی  که دومین سخنران این نشست بود ضمن اظهار خرسندی از این اتفاق ادبی نسبت به رعایت بیش از پیش شعائر اسلامی توسط شبیه‌خوانان و همچنین تصحیح و اصلاح نسخه های تعزیه مغایرت با تاریخ اسلام تاکید نمود. اسدالله عباسیان از شاعران برجسته آیینی استان و هنرمندان موسیقی  دیگر سخنران این برنامه بود که در اظهارات خود از مسائل کلی و جزئی تعزیه که تاکنون مغفول مانده و کمتر به آنها پرداخته شده است اما در کتاب شبیه نامه مکتوب شده است اظهار رضایت نمود.

غلامرضا خوش آواز کارشناس موسیقی سنتی استان سخنران دیگری بود که در پشت تریبون حاضر شد و در اظهارات خود نسبت به موسیقی آیینی و سنتی ایران و جایگاه آن در تعزیه و همچنین ارتباط بین شعر و موسیقی  مطالبی را بیان نمود.

در ادامه علیرضا مرادی عضو شورای اسلامی شهر اراک و از مداحان پیشکسوت استان در سخنان خود اظهار داشت: اینکه چنین اتفاقی صورت گرفته که از بدنه تعزیه و شبیه‌خوانان کسی اقدام به نگارش کتابی بنماید باعث مباهات است.

وی افزود: حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) پیام عاشورا را از کربلا به کوفه منتقل نمودند و پس از ایشان سایر ائمه بزرگوار شیعه این نهضت سرخ حسینی را برای سایرین تبیین نمودند و امروزه  بخشی از این رسالت بزرگ  بر دوش مداحان و تعزیه خوانان است که می بایست در تبیین پیام عاشورا بدون هرگونه تحریف وکم و کاستی تلاش شود. 

اسماعیل مجللی مولف کتاب «شبیه نامه» آخرین کسی بود که به عنوان سخنران حاضر شد و ضمن تشکر از حضور حضاری که از استان‌های مختلف در این برنامه حاضر شدند، اظهار داشت: از 89 تا 96 بدون هیچگونه وقفه‌ای بر اساس علاقه که داشتم به نگارش این اثر پرداختم و با توجه به اینکه کارفرما و سفارش دهنده این اثر خود بنده بوده‌ام لذا در جلب رضایت خود با حساسیت بسیاری همراه بودم.

وی اضافه کرد: در این اثر بیش از 520 منبع کتابخانه‌ای و 380 نسخه مجالس تعزیه از سراسر کشور را مورد بررسی قرار دادم و صدها نکته از این هنر ارزشی را بیان کردم که تاکنون توسط هیچ پژوهشگری مکتوب نشده است.

او اذعان داشت: بنده در این اثر با مطالعه دقیق هنر و ادبیات ایران تا حدودی زمان دقیق شکل‌گیری تعزیه‌خوانی را اعلام نموده‌ام و در کتاب «شبیه نامه» در مورد پیشینه تعزیه در کشور از رازهایی پرده‌برداری شده که تاکنون توسط هیچکدام از پژوهشگران به آنها اشاره‌ای نشده است.

اسماعیل مجللی در پایان اظهار داشت:  در این اثر علاوه بر اینکه نگاه تحلیلی به نسخ و اجرای تعزیه وجود داشت به چگونگی اجرای تعزیه در تمام استان‌ها و مناطق کشور پرداخته شده که این شیوه تحقیق تاکنون توسط هیچ‌کسی به انجام نرسیده و به طور قاطع اعلام می‌کنم که اثر بسیار مفیدی برای دانشجویان، شبیه‌خوانان و علاقه‌مندان خواهد بود.




مطالب مرتبط

تشکیل سازمان هنرهای نمایشی؛ راهی کارآمد برای جلوگیری از زوال هنر مردمی تعزیه

تشکیل سازمان هنرهای نمایشی؛ راهی کارآمد برای جلوگیری از زوال هنر مردمی تعزیه

اسماعیل مجللی پژوهشگر تعزیه، شبیه‌خوان و پژوهشگر استان مرکزی می‌گوید تشکیلات فعلی هنرهای نمایشی در قالب اداره کل فقط می‌تواند مجموعه‌ای در حد یک استان را مدیریت کند و امکانات لازم را برای مدیریت کلان کشور ندارد درحالی‌که تعزیه در تمام استان‌ها ساری و جاری است و بیشتر از ...

|

نظرات کاربران