در حال بارگذاری ...
ندا ثابتی پس از انتشار «چقدر جای اسطوره های مقاومت در تئاتر ما خالی است» در یادداشتی مطرح کرد:

نمایشنامه صبح پرواز سالهاست در انتظار اجراست

ایران تئاتر :پس از انتشار مطلبی تحت عنوان «چقدر جای اسطوره های مقاومت در تئاتر ما خالی است» در سالروز شهادت سمیه کردستان ،در ایران تئاتر، ندا ثابتی نمایشنامه نویس حوزه دفاع مقدس در یادداشتی نسبت به آن واکنش نشان داد.

در سایت ایران تاتر، یادداشتی تحت عنوان «چقدر جای اسطوره های مقاومت در تئاتر ما خالی است» در تاریخ 7آذر97، به مناسبت سالگرد شهادت ناهید فاتحی کرجو، ملقب به سمیه کردستان، به بهانه نگاهی به تاتر مقاومت و دفاع مقدس و انقلاب اسلامی،نوشته شده بود که در آن متذکر شده بودند که ما شخصیت های واقعی و تاریخی و ملی بسیار خوبی داریم که هم قابلیت دارند از بیوگرافی و اتفاق های زندگی شان، متون دراماتیک  نوشته شود و هم به عنوان الگوهای حماسی مطرح شوند و ادامه داده بودند که چرا درباره چنین  شهید شاخصی که در راه باور و اعتقادهایش، بسیار زجر کشیده، در حوزه تئاتر کاری صورت نگرفته است.
من،دغدغه و دلسوزی این متن را درک می کنم و به نویسنده حق می دهم که چنین مطلبی را نوشته اند، چون نمایشنامه ای درباره شهیده ناهید فاتحی کرجو دارم که با وجود انتشار و نیز کسب جوایز مختلف، هنوز دیده نشده و به مرحله اجرا در نیامده است، نظر به به یادداشت متعهدانه ایران تئاتر که الحق به درستی به این موضوع اشاره کرده اند، وظیفه خود دانستم در این باره توضیح مختصری ارائه دهم:
اول آنکه در حیطه قهرمان های واقعی و ملی خود بسیار کارهای زیادی هست که بایستی با عشق و ارادت و با تحقیق و روحیه حق طلبی انجام دهیم و شخصیت های بسیار دراماتیکی وجود دارند که هنوز آنها را نمی شناسیم.
به طور مثال، هنوز عده بسیاری نمی دانند که سالن قشقایی به نام شهید حسین قشقایی که از اهالی تئاتری بوده و اوایل انقلاب شهید شده است و با آنکه در سالن انتظار این سالن، نام و عکس شهید قشقایی زده شده، هنوز هم عده ای ایشان را نمی شناسند و این حقیر، داستانی که درباره ایشان نوشته ام و در تلاش هستم در تاریخ 6دی 97،در همان سالن این داستان یک شب، خوانده شود.
درباره شهید ناهید فاتحی کرجو، هم داستان و نمایشنامه ای به نام «صبح پرواز» با تحقیق درباره ایشان نوشته ام. درباره داستان و نمایشنامه خانم فاتحی کرجو، در گفت و گو با خانواده ایشان و مردم متوجه شدم که برخی اطلاعات در اینترنت هم غلط است که شرحش مفصل است و حتما بایستی در خصوص چنین متونی، تحقیق دقیق داشت که نمایشنامه با شبهه نوشته، اجرا و چاپ نشود.
داستانی که در خصوص شهیده سمیه کردستان به رشته تحریر در آمد، در زمانی که آقای امیر نصیربیگی مدیر تاتر روایت فتح بودند در کتابی با عنوان «در پی عشق دویدن» که مشتمل بر تعدادی داستان دراماتیک و نمایشنامه بود، زیر نظر آقای دکتر نصرالله قادری، توسط نشر ساقی به چاپ رسیده است.
در خصوص جوایزی که این نمایشنامه دریافت کرده است نیز باید بگویم نمایشنامه صبح پرواز، در جشنواره ملی دانشگاهی قرآن و عترت که در سطح کشوری و زیر نظر وزارت علوم، برای کلیه دانشگاه های کشور است، مقام دوم کشوری را در آبان 97 دریافت کرد؛ همچنین داستان این شهید در بخش ادبی داستان جشنواره ایثار منتخب متون شده است که جشنواره و مراسم از تاریخ 10تا 15آذر 97 در مشهد توسط بنیاد شهید برگزار می شود. این اثر در جشنواره دانشگاهی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی نیز منتخب شده است که  مراسم آن در کرمان برگزار می شود.
در حال حاضر،نمایشنامه صبح پرواز را برای بررسی اجرای صحنه ای به سالن سرو داده ام و در جلسه ای حضوری با مدیر محترم تاتر روایت فتح،آقای محسن سلیمانی،صحبت کرده ام که این نمایشنامه،توسط این حقیر یا کارگردانی که دغدغه کارگردانی چنین متونی را دارد، روی صحنه برود.
یادداشت زیبای سایت ایران تاتر،موجب شد که چند خطی بنویسم. شخصا بسیار علاقه مند هستم تا درباره شهدا و قهرمان های ملی و مذهبی و تاریخی و واقعی خودمان ،تمام تلاشم را انجام دهم تا در عرصه تئاتر و ادبیات نمایشی، خدمتی کنم. البته شخصا بارها با موانع و سختی هایی چه در بخش تحقیق میدانی و چه در بخش چاپ و بخش اجرا مواجه شده ام که اکثرا مساله مالی و بودجه است و یا متاسفانه چرخه تولید و تحقیق و حتی تدریس،بارها در دست افرادی است که تکرار می شود و کمتر برخی مدیران و مسوولین چه در حیطه نگارش و چه در بخش اجرایی به افراد دیگر اعتماد می کنند و یا کار را پخش نمی کنند و فقط عده معدودی در این فضا،شناخته شده هستند
غرض از نوشتن این یاداشت، معرفی نمایشنامه صبح پرواز بود که بگویم، این حقیر درباره این بانوی کرانی، تلاش هایی کرده ام و اگر یاری مدیران  تئاتری در این موضوع ها بیشتر هم شود، باز هم با کمال میل تحقیق و نگارش خواهم کرد.
همچنین تاکنون هر تحقیق و نمایشنامه ای که درباره شخصیت های واقعی از منظر اعتقادات دین اسلام و مذهب شیعه نوشته ام که بخشی از آنها به توابین و شهدا برمی گردد، با هزینه شخصی و میل و  ذوق باطنی خودم بوده است و کسی نه سفارشی و نه حمایت مالی داده بود؛ مثلا حدود یک ماه به آبادان، دشت ذوالفقاری، یادمان شهدای فداییان اسلام رفتم و درباره شهید سید مجتبی هاشمی و شهید شاهرخ ضرغام نمایشنامه ای نوشتم که قرار است با بررسی آقای محمود فرهنگ،از طرف نشر شاهد به چاپ برسد.
آرزو می کنم که نمایشنامه صبح پرواز، به بهترین شکل روی صحنه برود تا هدیه کوچکی به روح والای این بانوی عزیز تقدیم کنم.
باز هم تشکر می کنم از همه عزیزانی که با موضوع ایثار و شهادت و مفاهیم اعتقادی، دست یاری می دهند و از همه مدیران و مسئولان و هنرمندان عزیز که در این خصوص، به بنده لطف و محبت داشته اند.

 

 




مطالب مرتبط

نظرات کاربران