در حال بارگذاری ...
در آیین بزرگداشت زنده یاد صدرالدین شجره مطرح شد

شجره درام‌نویس بزرگی بود که فرصت معرفی آثارش را نیافت

آیین بزرگداشت زنده یاد صدرالدین شجره هنرمند پیشکسوت تئاتر و نمایش های رادیویی برگزار شد.

به گزارش ایران تئاتر،آیین بزرگداشت زنده یاد صدرالدین شجره هنرمند پیشکسوت تئاتر و نمایش های رادیویی بعد از ظهر شنبه 1 تیر ماه در سالن عباس جوانمرد خانه تئاتر برگزار شد.

در این مراسم که اجرای آن را پیمان شیخی بر عهده داشت جمع کثیری از هنرمندان عرصه تئاتر حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم اجراخوانی یکی از نوشته های زنده یاد صدرالدین شجره  با هنرنمایی میکائیل شهرستانی و علی شجره اجرا شد.

در ادامه این مراسم شهرام گیل آبادی مدیرعامل خانه تئاتر ضمن خوشآمدگویی به حاضرین در این مراسم گفت: خوشحالیم که همچنان هرم نفس های صدرالدین شجره بر چهره های ما می نشیند به گونه ای که همه ما را بار دیگر دور هم جمع می کند. این معرفت حضور اوست. واقعیت موضوع این است که ما اهل رادیو خانواده خیلی بزرگی هستیم. خیلی از اوقات دو چیز را مایه فخر و مباهات خود می دانیم یکی رادیویی بودن و دیگر تئاتری بودنمان را. من که بیش از 20 سال نفس این بزرگوار بر صورتم نشسته و حتی از نوجوانی و جوانی در محضرشان بوده ام و حرف هایشان را شنیده ام، هیچوقت خاطرات ریز و درشتی را که داشته ام فراموش نمی کنم. جدیت، نگاه نافذ و نقاد و فضاهایی که من فضاهای معلمی می نامم از این جمله است. رادیو چهره ما را از ما گرفت تا به درون خودمان برگردیم و با درمحاق بودنمان سعی کنیم تا به درونمان آرایش دیگری بدهیم. بزرگان زیادی امروز اینجا هستند که من افتخار شاگردی شان را دارم. روی که با من تماس گرفتند وگفتند برنامه دوشنبه های رادیو پیام خالی شده در حالی که استاد روی تخت بیمارستان بود، گفتم من به هیچ وجه پایم را در استودیو پیام نخواهم گذاشت چرا که به محض آمدن پشت آن میکروفون احساس خواهم کرد که من کجا صدرالدین شجره کجا؟ اما امروز هرم نفس های صدرالدین شجره باز هم باعث شد تا دورهم جمع شویم.

بهزاد فراهانی بازیگر و کارگردان تئاتر نیز در بخش بعدی این مراسم گفت: ما در دهه 40 تلاش کردیم تا سبک کهنه رادیو را کمی تغییر دهیم و برویم به سمت آثاری که دلبستگی زمانه را با خود داشت.  سعی کردیم هم در ادبیات نمایشی ایران و هم در ادبیات نمایشی جهان سرک بکشیم و آثار ارزشمند را به رادیو معرفی کنیم. هیچکدام از این کارها نبود که من و صدرالدین با هم نباشیم. البته سن من بیشتر بود و موقعی که صدرالدین به رادیو آمد من احساس کردم که اینجا دیگر با شخصیتی طرف هستیم که کمی با خودمان فرق دارد. به نظر من صدرالدین شجره یکی از خجالتی ترین آرتیست های این ملک بود. او هرگز این فرصت را به خودش نداد که بگوید من هم کسی هستم و من هم بلدم. صدرالدین می توانست یک درام نویس بزرگ و موفق باشد . البته او در رادیو آثار بسایر زیادی را به وجود آورد ولی در تئاتر نه. اگر ما در تئاتر ایران چند نفر ر نام ببریم که دو تا از آن ها بزرگ باشند، حتما یکی از آن ها صدرالدین شجره است. او شاگرد رادی بود و تنها شاگردی که توانست دین خودش را  به رادی خوب ادا کند او بود. تحت تاثیر آثار چخوف بود و عاشقانه آثار او را دوست داشت. او از رادی بسیار آموخت. صدرالدین درام نویس بزرگی بود ولی آثارش کمتر معرفی شد و کمتر فرصت اجرا پیدا کرد. شاید به این خاطر بود که ریتم و ضرباهنگ کار صدرالدین به گونه ای بود که با ضرباهنگ چامعه خیلی همگون نبود. وقتی او با یک اثر نمایشی روبه رومی شد منقدی دقیق و نکته سنج و اندیشه ورزی کامل بود. امیدوارم فرصتی پیش بیاید تا آثار او توسط نهادی حتی خانه تئاتر منتشر شود و مطمئن هستم که در این صورت حداقل به نیم از خواسته هایی که در دلش بود خواهد رسید. او شخصیتی بود که خیلی ارزان جاری نمی شد و همیشه با نجابت غریبی حرکت می کرد.

در ادامه این مراسم کلیپی حاوی نقطه نظرات هنرمندان رادیو و تئاتر چون بهروز رضوی و نادر برهانی مرند درباره شخصیت و فعالیت های صدرالدین شجره پخش شد.

در ادامه این مراسم نیز ایرج راد در سخنان کوتاهی گفت: من آقای شجره را چهل سال پیش از طریق رادیو می شناختم اما جایی که بیشتر با او آشنا شدم سریال مدار صفر درجه بود. در هنگام تولید این سریال مدتی در خارج از کشور بودیم و فرصت هایی دست می داد تا با هم صحبت کنیم و قدم بزنیم، آنجا بود که من صدرالدین شجره را به عنوان یک انسان وارسته و با مطالعه و فروتن دیدم که خودش را خیلی کمتر از آنچه حقیقتا بود به حساب می آورد. در همان مدت کوتان چنان انس و الفتی با او برقرار شد که هرگز فراموش نخواهم کرد.

 

 




مطالب مرتبط

اجرای «کجایی ابراهیم؟» و «جهنم سرد» در روز دوم جشنواره تئاتر فجر

میزبانی تئاتر شهر و موزه عبرت از علاقه‌مندان به نمایش‌های رادیویی و تلویزیونی
اجرای «کجایی ابراهیم؟» و «جهنم سرد» در روز دوم جشنواره تئاتر فجر

میزبانی تئاتر شهر و موزه عبرت از علاقه‌مندان به نمایش‌های رادیویی و تلویزیونی

شش نمایش رادیویی و دو نمایش تلویزیونی در دومین و سومین روز برگزاری چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر میزبان علاقه‌مندان و هنرمندان استان‌های مختلف در تئاتر شهر و موزه عبرت بودند.

|

در ویژه‌برنامه «یلدای خُرَمروز» مطرح شد

یلدا می‌گوید امید در پس ناامیدی متولد می‌شود
در ویژه‌برنامه «یلدای خُرَمروز» مطرح شد

یلدا می‌گوید امید در پس ناامیدی متولد می‌شود

احمد محیط طباطبایی، رییس ایکوم در ویژه‌برنامه «یلدای خُرَمروز» که به مناسبت شب یلدا و آغاز فصل زمستان در خانه هنرمندان برگزار شد، گفت یلدا مطابق همه آن چیزی بوده که در فرهنگ ایران بوده است و آن این‌که تاریکی به‌روشنی رسیده؛ شب به‌روز ختم شده و امید در پس ناامیدی متولد ...

|

انجمن مدرسان خانه تئاتر برگزار می‌کند

نشست تخصصی با موضوع «روابط عمومی، رسانه و تبلیغات؛ انتقال و گسترش آگاهی»
انجمن مدرسان خانه تئاتر برگزار می‌کند

نشست تخصصی با موضوع «روابط عمومی، رسانه و تبلیغات؛ انتقال و گسترش آگاهی»

انجمن مدرسان خانه تئاتر با همکاری مرکز آموزش، پنجمین و آخرین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی اکوسیستم تئاتر را با موضوع «روابط عمومی، رسانه و تبلیغات؛ انتقال و گسترش آگاهی» برگزار می‌کند.

|

با حضور جمعی از هنرمندان و دانشجویان زنده‌یاد صادق صفایی

کتابخانه هنرمند فقید، در سالروز تولدش به خانه تئاتر اهدا شد
با حضور جمعی از هنرمندان و دانشجویان زنده‌یاد صادق صفایی

کتابخانه هنرمند فقید، در سالروز تولدش به خانه تئاتر اهدا شد

بیش از دو سال از درگذشت صادق صفایی، هنرمند تئاتر و سینما و مدرس دانشگاه می‌گذرد و روز گذشته، هم‌زمان با سالروز تولد او، کتابخانه شخصی‌اش به خانه تئاتر اهدا شد.

|

نظرات کاربران