در حال بارگذاری ...
در گردهمایی صمیمانه تقدیر از معاون هنری سابق وزیر ارشاد مطرح شد:

مرضیه برومند: با حضور مرادخانی آرامش نسبی در عرصه تئاتر برقرار شد

عصر روز گذشته ۲۸ آذرماه جمعی از هنرمندان و مدیران تئاتر به همت مرضیه برومند و هنرمندان تئاتر عروسکی، نشست صمیمانه‌ای به منظور تقدیر و قدردانی از تلاش‌‌های دوران مدیریت علی مرادخانی در سمت معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کافی شاپ خانه کتاب دانشگاه تهران تدارک دیدند.

مرضیه برومند در ابتدای این گردهمایی صمیمانه که سیدمحمد مجتبی حسینی معاون هنری وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در آن حضور داشت گفت: خوشبختانه با انتصاب آقای مرادخانی در سمت معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سپس ورود مهدی شفیعی، پیمان شریعتی و دیگر مدیران این حوزه، آرامش نسبی در عرصه تئاتر برقرار شد. در این دوران سالن‌های خصوصی تئاتر تأسیس شد، هرچند که همچنان مسائل و مشکلاتی وجود دارد اما هنرمندان تئاتر به اجرای آثارشان بیش‌ازپیش امیدوار شدند.
او ضمن اشاره به اینکه مرادخانی در دوران مدیریت خود باوجود مشکلات پیش‌رو امور را با آرامش و گشاده‌رویی اداره می‌کرد، یادآور شد: او با اینکه کم و کسری‌هایی وجود داشت، همواره به هنرمندان پاسخگو بود و اکنون از صمیم قلب از ایشان سپاسگزارم و فقدانش را بزرگ می‌دانم.
دبیر جشنواره تئاتر عروسکی تهران- مبارک همچنین در ادامه افزود: در بخش تئاتر عروسکی زیرساخت‌هایی را ایجاد کرده‌ایم و امیدواریم در این مسیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همراهمان باشد و در صورتی‌که حمایت‌مان نکند، خودمان ادامه خواهیم داد.
در ادامه حسین پاکدل که در گذشته سابقه مدیریت در تلویزیون و مجموعه تئاترشهر را داشته، با بیان این موضوع که تصور نزدیکی به سختی‌های مدیریتی در این روزگار دارد، خاطرنشان کرد: مجموع گردش مالی هنر به اندازه یک برج در شمال شهر تهران نیست اما فرهنگ و هنر در جامعه بسیار تاثیرگذار است. هنرمندان سماجت، پایداری و نجابتی دارند اما زمانی‌که دستوری صادر می‌شود مدیریت تنها می‌تواند فشارها را کم کند.
او دلیل حضورش در این مراسم را احترام به مدیریت فرهنگی کشور عنوان کرد و متذکر شد: معاونت هنری باید به بخش‌های هنری مملکت پاسخگو باشد و این موضوع اهمیت بالایی دارد. شب گذشته در کنسرت همایون شجریان شرکت کردم و بسیار دچار شعف شدم ضمن اینکه برای مردم شهرستان که از کنسرت و تئاترها محرومند افسوس خوردم.
پاکدل افزود: به سهم خودم از آقای مرادخانی سپاسگزارم که بسیار تلاش کرد تا حداقل از آنچه تحویلش شده عقب‌تر نرود. هرچند که این اتفاق تنها محصول او نبوده اما نقش مهمی در این امر داشته است.
داوود فتحعلی‌بیگی نیز در ادامه این مراسم با اشاره به این موضوع که در گذشته و در بدو ورود از شهرستان به تهران در شرایطی بودیم که حتی کسی حق نداشت سازی را نشان دهد چه رسد به گروه ارکستر، گفت: از آنجا که در حوزه کار اداری بوده‌ام، در جریانم که در سیستم اداری جابه‌جایی ریالی برای انجام کارها بسیار سخت است و این امر در مقوله تئاتر دشوارتر است و نیازمند استقامت. در این شرایط رساندن کشتی به سر منزل مقصود جای تشکر دارد. امیدوارم آقای مرادخانی در عرصه هنر همچنان موفق بمانند.
حمیدرضا اردلان ازجمله هنرمندانی که در این گردهمایی حضور داشت نیز تصریح کرد: آقای مرادخانی در زمانی که مدیرکل موسیقی بود، نشان دادن و استفاده از ساز ممنوع بود. او هم باید مقامات بالا را توجیه می‌کرد و هم اینکه وارد گفت‌وگو با جامعه موسیقی که در آن دوران اهل گفتمان نبودند، می‌شد. در زمان مدیریت او در عرصه موسیقی عده‌ای از هنرمندان این هنر از کشور رفتند اما با سیاست و خرد مرادخانی بدنه اصلی و استادان این هنر ماندند و موسیقی در کشور زنده ماند. در گذشته موسیقی آئینی ناشناخته بود اما در زمان مرادخانی نگاه‌ها به این نوع موسیقی گسترش یافت.
او در ادامه صحبت‌هایش افزود: هنر موسیقی به همت آقای مرادخانی توسط پژوهشگران ثبت، ضبط و جمع‌آوری و تبدیل به موزه موسیقی شد. اکنون انجمن موسیقی حدود 17- 18 هزار نفر عضو دارد که همه بیمه هستند و صنف دارند.
در بخشی از این مراسم هادی حجازی‌فر با بیان اینکه در دوره مدیریت مرادخانی افرادی عهده‌دار مسئولیت تئاتر شدند که اهل تعامل بودند و هنرمندان آن‌ها را می‌شناختند، عنوان کرد: مهدی شفیعی، پیمان شریعتی، سعید اسدی و دیگر مدیران تئاتری این دوره بهترین گزینه‌ها بودند که بسیار در این حوزه زحمت کشیدند و با روی خوش پاسخگو اهالی تئاتر بودند. به آن‌ها خسته نباشید می‌گویم.
مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی در ادامه ضمن تشکر بابت تدارک این گردهمایی خاطرنشان کرد: طبیعی است که جامعه هنری در برابر موضوعات زاویه دید خود را دارد که بسیار محترم و همچنین پیش‌برنده است. در شرایط موجود و در فضای پیرامونی که فعالیت فرهنگی و هنری صورت می‌گیرد نقش افراد بسیار موثر است و نقش مدیر فرهنگی در زمان مدیریتش کم نیست. مدیریت هنری باید ظرافت‌ها، سیاست‌ها، حساسیت‌ها و مطالبات را بشناسد تا شرایط مناسبی را فراهم کند.
شفیعی یادآور شد: ما نسبت به گذشته به لحاظ مالی شرایط خوبی نداشتیم با اینکه از جهت کمی شاهد گسترش قابل توجهی در عرصه تئاتر بوده‌ایم. خوشبختانه باوجود این شرایط در جامعه هنری رضایت‌مندی نسبی ایجاد شده است که ناشی از نگاه آقای مرادخانی و تک تک فعالان فرهنگی و هنری بوده است.
مدیرکل هنرهای نمایشی با اشاره به اینکه باوجود همه فشارها هر وقت به سراغ آقای مرادخانی می‌رفتم، آرام می‌شدم، عنوان کرد: این سال‌ها در عرصه تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی گستردگی فعالیت‌هایی رقم خورد که بسیار موثر بوده است. خوشحالم که ایشان در جایگاه مشاور عالی شهردار فعالیت می‌کنند و امیدوارم با حضور آقای مرادخانی در این سمت از امکانات سخت افزاری شهرداری در حوزه فرهنگ و هنر بهره‌برداری مناسب شود. شهرداری تاکنون از امکاناتش در این حوزه به صورت کامل استفاده نکرده است.
علی مرادخانی نیز ضمن ابراز تشکر از حاضران بابت بدرقه‌اش، گفت: حوزه فرهنگ وهنر نیازمند صبوری مدیرانش است چرا که اتفاقی را که انتظارش را دارند روی نمی‌دهد زیرا مسئولین به اندازه لازم این حوزه را نمی‌شناسند. در گذشته به این موضوع فکر می‌کردم که چگونه می‌توان شهر را زنده نگاه داشت؟ این نگاه باعث شد تا اکنون در تهران حدود 100 نمایش بر صحنه داریم و گالری‌داران به نسبت گذشته فعال‌تر شده‌اند و همچنین عرصه موسیقی متحول شده است.
او در ادامه صحبت‌هایش اضافه کرد: سال گذشته در دو حراجی 32 میلیارد تومان تابلو خرید و فروش شد و در استان‌ها و شهرستان‌ها نیز گالری‌ها فعال شده‌اند.
مدیر سابق هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هنرمندان عرصه تئاتر به عنوان قشر اهل قلم، کلام و گفتار نام برد و خاطرنشان کرد: اهالی تئاتر از این حیث با دیگر هنرمندان متفاوتند. من سعی کردم میان مدیران و افراد حوزه تئاتر تعامل برقرار کرده تا اتفاقاتی ایجاد شود. در این مسیر از همکاری و کمک خانه تئاتر، مجموعه تئاتر عروسکی و دیگر هنرمندان این عرصه سپاسگزارم.
مرادخانی با بیان اینکه کارناوال عروسکی که با عنوان شاد‌پیمایی در جشنواره تئاتر عروسکی برپا شد، بازتاب جهانی داشت، عنوان کرد: اکنون جشنواره‌های ما تبدیل به جشنی با عمق بیشتری شده است. امیدوارم تئاتر نیز صاحب موزه‌ای شود. از بودجه ناچیزی که داشته‌ایم صرفه‌جویی کرده و ساختمانی را خریداری کردیم تا موزه تئاتر راه‌اندازی شود. اکنون نیز باید اسناد موجود را جمع‌آوری و زیرساخت‌ها را به این منظور آماده کنیم. به عنوان نماینده اهالی تئاتر در شهرداری هر کاری که امکانش باشد را انجام خواهم داد.
رونمایی از سایت جشنواره تئاتر عروسکی تهران- مبارک و بریدن کیک توسط علی مرادخانی از دیگر بخش‌های این مراسم بود و در پایان هدایایی از سوی مرضیه برومند، مهدی شفیعی،احترام برومند، حمیدرضا اردلان،  و دیگر هنرمندان به علی مرادخانی به‌رسم یادبود اهدا شد.
در این مراسم که سیدمحمد مجتبی حسینی معاون هنری وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در آن حضور داشت، احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران، مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی، حجت‌الاسلام بهداروند عضو شورای ارزشیابی اداره کل هنرهای نمایشی، ارمغان بهداروند مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، پیمان شریعتی مدیر مجموعه تئاترشهر، مرضیه برومند دبیر جشنواره تئاتر عروسکی، مریم کاظمی دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، سعید اسدی مدیر امور بین‌الملل اداره کل هنرهای نمایشی، حسین پاکدل، عادل بزدوده، پریسا مقتدی، افشین هاشمی، حمید پورآذری، داوود فتحعلی‌بیگی، حمیدرضا اردلان، احترام برومند، مهدی حاجیان ، علی‌اکبر عبدالعلی‌زاده، هادی حجازی‌فر، میلاد مولوی و افسانه زمانی ازجمله مدیران و هنرمندانی بودند که به منظور قدردانی و تشکر از تلاش‌های علی مرادخانی شرکت کردند.




مطالب مرتبط

نظرات کاربران