در حال بارگذاری ...
با حضور مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران

دومین جشنواره فجر استانی خوزستان در بهبهان پایان یافت

دومین جشنواره تئاتر فجر استانی خوزستان با حضور مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران و با تقدیر از گروه‌های نمایشی در شهرستان بهبهان به کار خود خاتمه داد.

به گزارش ایران تئاتر، مراسم اختتامیه دومین جشنواره تئاتر فجر استانی خوزستان با حضور ارمغان بهداروند مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، اتابک نادری مدیر امور استان‌های اداره کل هنرهای نمایشی کشور، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان، محمد جوروند مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان، محمد یاقوت‌پور دبیر جشنواره و رئیس انجمن هنرهای نمایشی خوزستان، اردشیر صالح‌پور نویسنده و پژوهشگر تئاتر، ناصر چنانی معاونت هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، حبیب‌اله کشت زر نماینده بهبهان در مجلس شورای اسلامی، مسئولین استان و شهرستان و جمع زیادی از هنرمندان و پیشکسوتان تئاتر استان خوزستان و علاقمندان هنر تئاتر در تالار آفاق بهبهان برگزار شد.

استاندار خوزستان در آئین اختتامیه این جشنواره در سخنانی گفت: برگزاری دومین جشنواره فجر استانی تئاتر خوزستان فرصتی ارزشمند است که پیش‌روی این استان قرار گرفت و بستری برای تبادل تجربه و تبلور خلاقیت‌ها در فضای عطرآگین به مهر و محبت فراهم آورد.

غلامرضا شریعتی با بیان اینکه از جمله اقدامات ارزشمند این جشنواره می‌توان به برگزاری کارگاه‌های آموزشی در کنار اجراهای عمومی اشاره کرد اظهار داشت: امید است برگزاری این جشنواره نقطه عطفی در توسعه هنر نمایش استان به عنوان زنده‌ترین هنر جهان باشد و هنرمندان در کنار تولید و اجرای نمایش به پژوهش و آموزش نیز اجر نهند تا بتوانند در این زمینه بر غنای این رویداد فرهنگی بیافزایند.

او گفت: خوزستان با تلاش اهالی فرهنگ و رسانه‌ها می‌تواند مرکز ثقل فعالیت‌های فراگیر هنر نمایش در سطح کشور و حتی بین‌الملل باشد زیرا چنین پتانسیلی در آن وجود دارد که لازمه آن فراهم آوردن بستر مناسب است تا استعدادها خود را بروز دهند.

استاندار خوزستان تصریح کرد: تلاش می‌کنیم تا خانه هنرمندان را در استان تکمیل و پلاتوهای بیشتری احداث کنیم البته در صدد انعقاد تفاهم نامه‌ای با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور تکمیل پلاتوهای همه شهرستانهای استان هستیم.

او گفت: یکی از اهداف ما به اتمام رساندن ساختمان‌هایی است که زیر ساخت اصلی حوزه فرهنگ و هنر استان را تشکیل می‌دهند. فرهنگسراها و خانه‌های نمایش باید به تدریج در همه شهرستان‌های استان ساخته و آماده شوند تا بتوانیم از این راه استعدادهای استان را جذب کنیم.

شریعتی افزود: هنر نمایش تئاتر جامعه را به سمت و سویی می‌کشاند که می‌تواندمطابق با شرایط خودش وفق بدهد و حرکت کند.

هنرمندان تئاتر رویداد محور نباشند

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان نیز در این مراسم طی سخنانی گفت: هنرمندان تئاتر سعی کنند خیلی به رویدادها فکر نکنند و رویداد محور نباشند بلکه به سمت نمایش‌های عمومی برای مردم بروند تا چراغ تئاتر همیشه در استان خوزستان روشن باشد.

محمد جوروند بیان کرد: هر چند با وضع ایده آل تئاتر در استان هنوز فاصله داریم اما اگر به چند سال گذشته بازگردیم می‌بینیم که این همه رویداد تئاتر در استان خوزستان وجود نداشت.

او تاکید کرد: البته باید توزیع رویدادهای هنری در استان رعایت شود و همه شهرستانها از این رویدادها بهره مند شوند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان توضیح داد:وضعیت مالی و بودجه در حال حاضر راکد است اما با همه اینها هزینه‌های بسیاری در حوزه نمایش شده که میزان آن جای شگفتی دارد.

او بیان کرد: در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان تنها حوزه نمایش زیر مجموعه ما نیست بلکه حوزه‌های دیگری مثل موسیقی، ادبیات، سینما، شعر، تجسمی و مساجد نیز وجود دارد که باید فعالیت در این حوزه‌ها را نیز مد نظر قرار داد.

جوروند با تشریح کلی وضعیت تئاتر استان خوزستان اظهار کرد: علاوه بر ما هنرمندان تئاتر استان از وضعیت فعلی تئاتر رضایت دارند و عنوان کردند که وضع تئاتر استان خوب است. اگر شهرستانی دیده نشده حتما نقص در کار ما بوده است که آنرا می‌پذیریم.

او با اشاره به گلایه هنرمندان نمایش شهرهای ایذه ، باغملک ، رامهرمز و مسجدسلیمان گفت:در این شهرستان ها چند سالی است رکود ایجاد شده اما در تلاش برای رفع آنها هستیم و نگرانی هایشان را قبول داریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با اشاره به تشکیل شورای مشورتی تئاتر استان خوزستان عنوان کرد: این شورا دغدغه‌ ای است تا هنرمندانی که گوشه‌گیر و از تصمیم دور شده اند دوباره وارد حوزه تئاتر شوند برای همین این شورا به صورت مجموعه ای گردهم آمد و در کنار انجمن نمایش طرح‌های بسیاری خوبی دارد.

وی تاکید کرد: کانون‌های دانش آموختگان اتفاقات خوبی را در استان رقم خواهند زد چرا که حضور افراد آکادمیک و علمی در آن سطح کار را بالا می‌برد و نقدی را که آنها وارد می‌کنند بجاست.

خوزستان روزهای خوب تئاتر را سپری می‌کند

رئیس انجمن هنرهای نمایشی خوزستان و دبیر جشنواره نیز با بیان اینکه خوزستان روزهای خوب تئاتری را سپری می‌کند، گفت: حمایت‌های مرکز و اداره کل بیانگر این واقعیت است که توجه ویژه‌ای به تئاتر استان‌ها می‌شود.

محمد یاقوت‌پور بیان کرد: 26 دفتر نمایش فعال در استان داریم در حالیکه چند سال پیش بسیاری از شهرستان‌ها فعال نبودند و اکنون در شهرهایی مثل باوی، حمیدیه، لالی، رامشیر دفاتر فعال است.

او با بیان اینکه هفت کانون در حوزه تئاتر در استان راه‌اندازی شده است توضیح داد: 40 دانش آموخته تئاتر در مقاطع کارشناسی ، ارشد و دکترا عضو کانون دانش آموختگان هستند که راه اندازی آن اتفاق بسیار خوبی است.

رئیس انجمن نمایش خوزستان ادامه داد: طی سال گذشته در بسیاری از شهرستانها کارگاه‌های آموزشی تخصصی با حضور مدرسان استانی و غیر استانی برگزار کردیم.

یاقوت‌پور گفت: تعامل با رسانه بسیار خوب شکل گرفت و دغدغه تئاتری که در مخاطبان ایجاد شده از طریق رسانه‌ها بود.

او پیشنهاد داد مسابقه نمایشنامه‌نویسی در استان برای نمایشنامه نویسان بومی برگزار شود که رئیس انجمن هنرهای نمایشی کشور با این پیشنهاد موافقت کرد.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی خوزستان تاکید کرد: مسابقات نمایشنامه نویسی به منظور پویایی نمایشنامه نویسان بومی از نگارش تا تولید است.

او با اشاره به برگزاری دومین دوره از جشنواره استانی تئاتر فجر در خوزستان گفت: همچون سال گذشته در 6 شهرستان استان این جشنواره را با هدف بهره مندی هنرمندان سراسر استان از این اتفاق فرخنده برگزار کردیم و به 6 شهرستان تعمیم دادیم که مورد استقبال ویژه قرار گرفت.

یاقوت‌پور ادامه داد: در جشنواره امسال در کنار پنج کار فاخر سراسری 11 نمایش از برگزیده‌های جشنواره‌های استانی سال‌های گذشته نیز به نمایش درآوردیم.

در بخشی از این مراسم در سالروز شهدای شیمیایی بهبهان از خانواده شهید اردشیر گله دارزاده از شهدای شیمیایی بهبهان با حضور ارمغان بهداروند، اتابک نادری، محمد جوروند و محمد یاقوت پور تقدیر و تجلیل شد.

در این آئین از دست اندرکاران برگزاری جشنواره و همچنین یاسر خاسب برای نمایش «گل»، سید اسماعیل سخایی برای نمایش «کازابلانکا»، مرتضی امینی‌پور برای نمایش خیابانی «فینیکس»، حسین کارگر برای نمایش «قزل آلالا»، جهانشاه زراعت پیشه برای نمایش خیابانی «گل به گل»، معصومه عموری برای نمایش خیابانی «من عاشق آبشارم»، امیر خردمند برای نمایش «ظن»، مرتضی سخاوت برای نمایش «هذیان»، حسین قنوات امانی برای نمایش خیابانی «نقل آریو» و محمد اشکان مهر و سروش مداح برای نمایش «نجواهای شبانه» تقدیر شدند.

دومین جشنواره فجر استانی تئاتر خوزستان به دبیری محمد یاقوت‌پور از 16 تا 21 دی ماه همزمان در شهرهای اهواز، بهبهان، اندیمشک، امیدیه، دزفول و شوش برگزار شد.

در این جشنواره 16 گروه نمایش از شهرهای تهران، گچساران، اراک، اهواز، بهبهان، اندیمشک، امیدیه، دزفول، ماهشهر، شوشتر و شوش شرکت کردند که از این تعداد پنج گروه برگزیدگان فجر و 11 گروه برگزیده جشنواره‌های مختلف استان هستند.

امسال هفت گروه نمایش از خوزستان در جشنواره تئاتر فجر کشور حضور پیدا کردند و خوزستان پس از تهران و خراسان رضوی بیشترین حضور را در این رویداد هنری دارد.




مطالب مرتبط

پژمان محراب‌پور، کارگردان شرکت‌کننده در جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی مطرح کرد

مشکل رفت‌وآمد هنرمندان با پخش شدن جشنواره در سطح کشور
پژمان محراب‌پور، کارگردان شرکت‌کننده در جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی مطرح کرد

مشکل رفت‌وآمد هنرمندان با پخش شدن جشنواره در سطح کشور

پژمان محراب‌پور، کارگردانی که با نمایش «دامادی قاسم» در جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری حضور دارد، از برگزاری بخش‌هایی از این رویداد در شهرستان‌ها استقبال کرد و البته رفع مشکل رفت‌وآمد هنرمندان در سطح کشور را ضروری دانست.

|

نظرات کاربران