در حال بارگذاری ...
نگاهی به تقویم نمایش ایران در اولین ماه از اولین فصل سال

فروردین ماه پر برکت برای تئاتر ایران

ایران تئاتر: اولین ماه سال، زادروز هنرمندان تئاتری بسیاری است. هنرمندانی که هریک در برهه ای، به عنوان تاثیر گذارترین هنرمندان تئاتر شناخته شدند.

به گزارش ایران تئاتر، هنرمندان و اساتید برجسته متعددی در  ماه فروردین متولد شده اند. هنرمندانی که هر یک از آن‌ها صاحبِ سبک و شیوه خاصی در آثارشان هستند و همواره از آنها به عنوان مولف و اساتید هنر نمایش یاد می شود. کمتر هنردوست و مخاطبی وجود دارد که نام اشخاصی همچون پری صابری، علیرضا نادری، شهرام کرمی، هایده حائری، سیامک صفری، محمد یعقوبی و... به گوشش نخورده باشد و یا آثار فاخر آنها را در دنیای تئاتر به یاد نیاورد. حتی اگر خیلی جوان باشد و شناخت اندکی از هنرمندان این حرفه داشته باشد، هنرمندانی مثل زنده یاد خسرو شکیبایی، مهران مدیری و نوید محمد زاده که هر دو از تئاتر به سینما و تلویزیون راه پیدا کردند را می شناسد... با توجه به اهمیت تقویم تئاتری ایران، در ادامه نگاهی خواهیم داشت به کارنامه کارگردانان، بازیگران و نویسندگان صاحب‌نامی که در فروردین ماه متولد شدند.

 

پری صابری؛ کارگردان و مترجم
پری صابری متولد یکم فروردین۱۳۱۱ در کرمان است. صابری پس از پایان دوره متوسطه برای ادامه تحصیل در رشته سینما و تئاتر به پاریس رفت. او در مکتب تانیا بالاشوا تئاتر آموخت و پس از مدتی که برای مطالعه در اسپانیا به سر بُرد و  در سال ۱۳۲۴ به ایران بازگشت. صابری در بازگشت به ایران گروه تئاتر پازارگاد را ایجاد کرد. هم‌چنین در سال‌های ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۷ مدیر فعالیت‌های فوق برنامه دانشگاه تهران بود و تالار مولوی را در تهران تأسیس کرد. او پس از انقلاب ۱۳۵۷ به خارج از ایران رفت. در این سال‌ها، نمایشنامه «من از کجا، عشق از کجا» را دربارهٔ زندگی فروغ فرخزاد نوشت و در ۱۹۸۱ در لس‌آنجلس اجرا کرد که بسیار موفق بود. سپس آن را به انگلیسی در جشنواره هنری بازی‌های المپیک اجرا کرد و پس از موفقیت هایی  به واسطه اجرای این نمایش به دست آورده بود، تصمیم به بازگشت به ایران گرفت.
نویسندگی و کارگردانی نمایش های «من از کجا، عشق از کجا» دربارهٔ زندگی فروغ فرخزاد، «من به باغ عرفان» دربارهٔ زندگی سهراب سپهری، «رند خلوت نشین» دربارهٔ حافظ، «هفت شهر عشق» با الهام از عطار نیشابوری، «شمس پرنده» دربارهٔ دیدار شمس تبریزی و مولوی، کارگردانی «شمس پرنده»، کارگردانی «آنتیگونه»، «یوسف و زلیخا»، «سوگ سیاوش»، «لیلی و مجنون»، «هفت خان رستم»، «باغ دلگشا» (برگرفته از زندگی، احوالات و شعر و شاعری سعدی) و.. تنها تعدادی از فعالیت های این هنرمند است که در کارنامه درخشانش ثبت شده است.
پری صابری تاکنون موفق به دریافت جوایز معتبر و مهمی شده است که از جمله آنها می توان به  نشان ابن سینا (یونسکو) ۲۰۰۴–۱۳۸۳، نشان شوالیه فرانسه ۱۳۸۳–۲۰۰۴، لوح سپاس هفدهمین جشنواره بین‌المللی فجر، تندیس و لوح سپاس هجدهمین، نوزدهمین، بیستمین، بیست و یکمین، و بیست و سومین جشنواره بین‌المللی فجر و... اشاره کرد.

 

 شهرام کرمی؛ نویسنده، کارگردان، مدرس و مدیرکل هنرهای نمایشی ایران
شهرام کرمی متولد 1 فروردین 1351 در کرمانشاه است. او فارغ التحصیل مدرسه کارگاهی نمایشنامه نویسی حوزه هنری و دارای مدرک کارشناسی نمایش با گرایش ادبیات‌ نمایشی از دانشکده هنر و معماری، کارشناسی ارشد کارگردانی از دانشکده هنر و معماری و همچنین نشان درجه یک هنری(معادل دکتری) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این هنرمند و مدیر تئاتر که از اواخر دهه 60 فعالیت خود را در عرصه تئاتر آغاز کرد، تاکنون موفق به اجرای نمایش های مختلف و انتشار نمایشنامه های متعددی شده است که در کنار آنها باید به مسئولیت هایش هم در زمینه های مختلف تئاتر اشاره کرد.
چاپ نمایشنامه های «شب تار کاهگل نشینان» انتشارات نیستان ۱۳۸۰، «روزگار طولانی تنهایی» انتشارات نیستان ۱۳۸۰، «دیوار» انتشارات افکار ۱۳۸۴، «دربیداری» انتشارات خورشید آفرین ۱۳۸۵، «شوراب و هشو»  انتشارات سوره مهر ۱۳۹۴، «گل‌های پرچمی»  انتشارات هزاره ققنوس ۱۳۹۵، «مدریک»  انتشارات آواژ، «لطفا با مرگ من موافقت کنید» و «پوکه‌های برنجی»  انتشارات افراز ۱۳۹۶، «چه کسی سهراب را کشت؟»  انتشارات آواژ ۱۳۹۶،  «خورشید کجاست؟»  انتشارات نمایش ۱۳۹۶، «نامه‌های شرجی» انتشارات دفاع هنر ۱۳۹۶ تنها تعدادی از آثار چاپ شده شهرامی کرامی هستند.
 بازی در نمایش «خروسک پریشان» به کارگردانی داوود کیانیان- تهران – مرکز تولید تئاتر پارک لاله ۱۳۷۳، نگارش و کارگردانی نمایش «دارچنار» تهران – تئاتر شهر ‌(اولین جشنواره تئاتر دفاع مقدس) ۱۳۷۳، کارگردانی نمایش «گمسار» نوشته حمیدرضا نعیمی – تهران – فرهنگسرای نیاوران ۱۳۷۴، نگارش و کارگردانی نمایش «روزگار طولانی تنهایی» تهران – تالار سنگلج‌  ۱۳۷۵، کارگردانی نمایش «خانه کاغذی» نوشته حمیدرضا نعیمی – تهران – فرهنگسرای ابن‌سینا  ۱۳۷۶، نگارش و کارگردانی نمایش «شهر آدم، شهر حیوان» تهران – تئاتر شهر ۱۳۷۷، نگارش و کارگردانی نمایش «مدریک» سی و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر – تهران- تئاتر شهر ۱۳۹۲، نگارش و کارگردانی نمایش «خانه خورشید» تهران – مرکز تولید تئاتر کانون – ۱۳۹۳، نگارش و کارگردانی نمایش «خروس می‌خواند!»  تهران – تماشاخانه ایرانشهر ۱۳۹۵، نگارش و کارگردانی نمایش «چه کسی سهراب را کشت؟» مجموعه تئاتر شهر ۱۳۹۶ و... از جمله فعالیت های هنری کرمی در تئاتر محسوب می شوند.
شهرام کرمی که اواخر سال 96 به عنوان مدیر کل هنرهای نمایشی ایران به جامعه تئاتر معرفی شد، همانطور که در بالا ذکر شد، تاکنون مسئولیت های مهمی در تئاتر به عهده  داشته است که از میان آنها می توان به دبیری اولین جشنواره تئاتر شهر در سال  ۱۳۹۱، دبیری نوزدهمین جشنواره تئاتر بین المللی کودک و نوجوان در سال ۱۳۹۱، دبیری دومین جشنواره تئاتر شهر ۱۳۹۲، عضویت در شورای هنری مجموعه تئاتر شهر ۱۳۹۰ در سال های تا ۱۳۹۳، دبیری بیستمین جشنواره تئاتر بین المللی کودک و نوجوان در سال ۱۳۹۲، مدیر مرکز هنرهای نمایشی پردیس تئاتر تهران از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶، دبیری بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در سال ۱۳۹۵، دبیری ششمین جشنواره تئاتر شهر در سال ۱۳۹۶ و... اشاره کرد.
در کارنامه درخشان این هنرمند و مدرس تئاتر جوایز مهمی نیز یافت می شود. جایزه اول بازیگری در نمایش «منتیل‌پا» جشنواره استانی کرمانشاه ۱۳۶۹، جایزه ویژه نمایشنامه‌نویسی برای نمایشنامه «دارچنار» اولین جشنواره تئاتر دفاع مقدس ۱۳۷۳، جایزه اول فیلمنامه‌نویسی برای فیلمنامه «آسیه» یازدهمین جشنواره روستا ۱۳۷۵، جایزه ویژه دومین مسابقه داستان‌نویسی ادبیات ایثار برای داستان «و تا صبح» ۱۳۷۶، جایزه دوم فیلمنامه نویسی اولین جشنواره ایران سبز برای فیلمنامه «نی‌لبک و سیدایاز» ۱۳۷۹، دریافت مدالیون خانه تئاتر «انجمن نمایشگران تئاتر خیابانی»۱۳۸۸، جایزه ویژه کارگردانی از سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در نمایش «مدریک» ۱۳۹۳، جایزه اول مسابقه نمایشنامه نویسی مقاومت خرمشهر برای نمایشنامه «نامه های شرجی» ۱۳۹۵، جایزه اول مسابقه نمایشنامه نویسی ایثار برای نمایشنامه «پوکه های برنجی» ۱۳۹۰، جایزه دوم کارگردانی دومین دوره برگزیدگان کانون تئاتر کودک و نوجوان نمایش «خانه خورشید» ۱۳۹۳، جایزه دوم مسابقه نمایشنامه نویسی ایثار برای نمایشنامه «نامه های شرجی» ۱۳۹۶، دریافت مدالیون خانه تئاتر «انجمن تئاتر کودک و نوجوان در سال 96 و... از مهمترین موفقیت های این هنرمند و مدیر تئاتر در عرصه هنر هستند.

 

جمشید لایق؛ بازیگر و مدرس
جمشید لایق اول فروردین 1310 در تهران به دنیا آمد. او پس از اخذ مدرک دیپلم ادبی و دیپلم هنرستان هنرپیشگی در سال ۱۳۳۲ به گروه هنر ملی پیوست. این هنرمند فقید از سال ۱۳۳۳ تا ۱۳۳۴ دوره بازیگری و کارگردانی تئاتر را در آمریکا گذراند. پس از بازگشت به ایران در سال ۱۳۳۸ در اداره هنرهای دراماتیک به‌کار مشغول شد. لایق در سال ۱۳۵۳ در مقطع لیسانس رشته کارگردانی و بازیگری در دانشگاه تهران  به تحصیل پرداخت. او در ایران و دیگر کشورهای دنیا با گروه‌های هنری مختلفی همکاری کرد و همچنین در دانشگاه آزاد اسلامی تدریس می‌کرد. لایق همچنین درجه دکترای هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشت.
از تئاترهای مهم او بازی در نمایش های "بلبل سرگشته" نوشته و کارگردانی علی نصیریان، "افعی طلایی" نوشته و کارگردانی علی نصیریان، تولد نوشته آرمان گاتی به کارگردانی رکن‌الدین خسروی، "ادیپوس" نوشته سوفکل به کارگردانی رکن‌الدین خسروی، "باغ آلبالو" نوشته آنتوان چخوف به کارگردانی رکن‌الدین خسروی، "ریچارد سوم" نوشته ویلیام شکسپیر به کارگردانی داود رشیدی، میراث به کارگردانی بهرام بیضایی و... است.
دریافت لوح سپاس از موسسه آموزش عالی سوره به مناسبت روز جهانی تئاتر در سال 1378، دریافت لوح تقدیر به مناسبت نیم قرن فعالیت در تئاتر، سینما و تلویزیون در سال 1380، دریافت لوح سپاس به مناسبت یک عمر فعالیت هنری از انجمن بازیگران سینمای ایران، دریافت لوح تقدیر از کانون علمی، فرهنگی، هنری و... از مهم ترین افتخارات این هنرمند در زمینه هنر نمایش است.
این هنرمند فقید، در سن ۷۸ سالگی، پس از یک ماه اقامت در مرکز قلب تهران، ۲۱ آبان سال ۱۳۸۸ به دلیل ایست قلبی در گذشت.

 

علیرضا کوشک جلالی؛ نویسنده و کارگردان
علیرضا کوشک جلالی متولد اول فروردین سال ۱۳۳۷ در شهر تهران است. او عضو کانون کارگردانان آلمان و ایران است و در سال ۱۳۹۳ از طرف وزارت ارشاد، مدرک درجه یک هنری را دریافت کرد. کوشک جلالی در سال ۲۰۰۴، گروه تئاتری «علی جلالی آنسامبل» را در شهر کلن پایه‌گذاری کرد و هم اکنون مسئول هنری این گروه است. این هنرمند تاکنون بیش از ۴۰ نمایش در آلمان و ۱۵ نمایش نامه در ایران به روی صحنه برده و جوایز زیادی در زمینه کارگردانی و نویسندگی در فستیوال‌های تئاتری بین‌المللی کسب کرده‌است. از آثار به اجرا درآمده این کارگردان در ایران نیز مسخ، پابلو نرودا، بازرس، موسیو ابراهیم و گل‌های قرآن، و خدای کشتار، سیستم گرون هلم، پوزه چرمی  و... است.

کوشک جلالی برای نمایش نامه "پا برهنه، لخت، قلبی در مشت" (با کاروان سوخته) جایزه نمایش نامه نویسی آلمان را دریافت کرده و در سال 2016 نیز برنده ی جایزه افتخاری تئاتر شهر "کلن" آلمان شد. .

 پنج اثر نمایشی از کوشک جلالی با نام های "پستچی پابلو نرودا"، "پوزه چرمی"، "با کاروان سوخته"، "محاصره شمال شرقی" و "من نفرت نمی ورزم" در سال های اخیر در زمره ی نامزدهای بهترین اجراهای کشور آلمان بوده اند.همچنین درسال 2014 انتشارات "گوته/حافظ" شهر "بن"، نمایشنامه "دیسکو ترور یا رقص در بهشت" را به زبان آلمانی روانه بازار کتاب کرد

 

علیرضا نادری؛ کارگردان و نمایشنامه نویس
علیرضا نادری ۱ فروردین ۱۳۴۰ در تهران به دنیا آمد. او فارغ‌التحصیل رشته کارشناسی کارگردانی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و کارشناس ارشد ادبیات نمایشی از دانشگاه هنر تهران است. نادری علاوه بر نویسندگی و کارگردان، کار تدریس تئاتر هم انجام می دهد. او تاکنون نگارش و کارگردانی آثاری چون عطا سردار مقلوب، چهار حکایت از چندین حکایت رحمان، کوکوی کبوتران حرم، پچپچه‌های پشت خط نبرد و... به عهده داشته است. علیرضا نادری که به عنوان یکی از نمایشنامه نویسان زیردست تئاتر شناخته شده، تاکنون موفق به دریافت جایزه اول نمایشنامه‌نویسی از جشنواره نوزدهم تئاتر فجر برای نمایش”سعادت لرزان مردمان تیره روز“ و" این قصه را ایرانیانی نبشته‌اند"، جایزه بهترین کارگردانی از دهمین جشنواره تئاتر دانشجویی برای نمایش”پچپچه‌های پشت خط نبرد“، جایزه سوم نمایشنامه‌نویسی از هفدهمین جشنواره تئاتر فجر برای نمایشنامه”دیوار“، جایزه بهترین نمایشنامه‌نویسی از سوی کانون ملی منتقدان تئاتر در جشنواره تئاتر فجر برای نمایشنامه”سعادت لرزان مردمان تیره روز“، لوح سپاس نمایشنامه‌نویسی از سوی کانون ملی منتقدان تئاتر در جشنواره تئاتر فجر برای نمایشنامه”چهار حکایت از چندین حکایت رحمان و... شده است.
 
هایده حائری؛ بازیگر، نویسنده و کارگردان

هایده حائری 2 فروردین ۱۳۳۳ در تهران به دنیا آمد. حائری فارغ التحصیل رشته تئاتر از دانشگاه «ویلیام پَترسون نیوجرسی در آمریکا است. شروع فعالیت نمایشی او در ایران از سال ۱۳۶۷ با نمایش «بلیت تئاتر و شش نمایش همراه» بود. او در سال ۱۳۸۱ موفق به اخذ دکتری در رشته «پژوهش هنر» (گرایش هنرهای نمایشی) از دانشگاه هنر ایران شد.
‎کارگردانی نمایش های «بلیت تئاتر و شش نمایش همراه»، «رام کردن زن سرکش»، «بپا از اتوبوس جا نمونی» و بازی در نمایش های «بلیط تئاتر و شش نمایش همراه» (هایده حائری)، «صعود مقاومت پذیرآرتورواونی»(مجید جعفری)، «مامان تورادر گنجه آویزان کرده و من خیلی دلم گرفته»(هومن نوروزی) و... از جمله فعالیت های او در عرصه تئاتر است.
همچنین عضویت در خانه سینما، کانون ایرانی مدرسان سینما و انجمن بازیگران، عضویت در جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست از سال 1375، عضویت در فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران از سال 1382تا1380 از دیگر فعالیت های او به شمار می آید.
دریافت جایزه برای نمایش «کهنه ننوی مادر» ( ساموئل بکت – ترجمه و کارگردانی هایده حائری)، برنده جایزه ویژه هیات داوران به لحاط خلاقیت و نو آوری و مهارت در نخستین جشنواره نمایش های تک نفره، فرهنگسرای نیاوران از مهم ترین موفقیت های این هنرمند است.

 

عبدالخالق مصدق؛ طراح نور، نویسنده و کارگردان تئاتر
عبدالخالق مصدق زاده متولد  3 فروردین 1333 در گرگان است. او دارای مدرک کارشناسی ارشد کارگردانی از دانشگاه تربیت و نشان درجه 1 هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
نورپردازی در اپراهای”اتللو“،”مادام باترفلای“،”هنزل و گرتل“،”کارمن“،”دون کارلوس“، ”لوچیا لامرمور، طراحی نور نمایش”سه خواهر “ به کارگردانی”محسن اسکوئی “، نگارش، طراحی نور, لباس, صحنه و کارگردانی نمایش”بازی آخر “، نگارش، طراحی نور، لباس، صحنه و کارگردانی نمایش”خون سرخ قفقاز، طراحی نور نمایش”زمزمه‌ی رفتن “ به کارگردانی”رامین محرابی، طراحی نور نمایش”آرامش سنگی “ به کارگردانی”حسن دولت‌آبادی، طراحی نور نمایش”حکایتی ساده “ به کارگردانی”هادی نامور، نگارش، طراحی و نور، لباس، صحنه و کارگردانی نمایش”آسایشگاه آبی، طراحی نور نمایش”رستم و سهراب “ به کارگردانی”پری صابری، طراحی نور نمایش”رومئو و ژولیت “ به کارگردانی”علی رفیعی و... از جمله فعالیت های مصدق در تئاتر به شمار می آیند.
دریافت جایزه اول متن، بازیگری و طراحی نور از دهمین جشنواره تئاتر فجر برای نمایش”آسایشگاه ابی“، دریافت جایزه ویژه هیات داوران از جشنواره سیزدهم تئاتر فجر برای نمایش”رقص پاهای من“، همکاری باگروه تئاتر ” آئین“ به سرپرستی ”داود دانشور“ از سال 1357 تاکنون، عضویت در کمیته تخصصی ازرشیابی هنرمندان کشور در رشته‌های نور، طراحی صحنه، گریم معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدرس دانشگاه‌های هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران مرکزی، دانشکده سینما و تئاتر, دانشگاه هنر, دانشکده‌های سوره تهران و اصفهان ودانشکده هنرهای زیبا، مولف کتاب‌”نور در تئاتر“ انتشارات سمت، 1383 (به عنوان دو واحد درسی برای تمامی گرایش‌های رشته نمایش) ، کارشناس فنی تالارهای نمایشی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تمام کشور و.... فعالیت ها و موفقیت های مهم او در عرصه تئاتر است.

 

عزت الله مقبلی؛ دوبلور و بازیگر
عزت‌الله مقبلی 4  فروردین ۱۳۱۲ در تهران به دنیا آمد. او کار هنری خود را از تئاتر شروع کرد. عزت‌الله مقبلی همچنین سالهای طولانی در برنامه رادیویی صبح جمعه با شما به هنرنمایی در نمایش های رادیویی پرداخت. مقبلی در ۱۳ دیماه ۱۳۶۷ در سن ۵۵ سالگی در لندن به علت بیماری قلبی درگذشت و در روز چهارشنبه ۲۰ دی ماه ۱۳۶۷ پس از انتقال به ایران، در قطعه ۱۲ بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

 

هادی مرزبان؛ کارگردان، نمایشنامه نویس و مدرس تئاتر
هادی مرزبان متولد 4 فروردین 1323 در شهر سبزوار استان خراسان رضوی است. مرزبان فارغ‌التحصیل رشته بازیگری و کارگردانی از دانشکده هنرهای زیبا  تهران در سال ۱۳۵۲ است و فعالیت خود در تئاتر را از سال ۱۳۴۵ آغاز کرد. او همچنین دارای مدرک کارشناسی ارشد «طراحی و کارگردانی تئاتر» از «دانشگاه برونل انگلستان» در سال ۱۳۵۷(۱۹۷۹) است.
نویسندگی و کارگردانی نمایش سیمرغ، ‏کارگردانی نمایش های طالب" نوشته ایمد آلاچای، "فریاد" نوشته محمود رهبر، ‏"پلکان" نوشته اکبر رادی ، "شاهزاده و گدا" نوشته سرگئی میخالگف، ‏"تنبور نواز" نوشته محمد رحمانیان،"شب روی سنگ فرش خیس" نوشته اکبر رادی، ‏"آهسته با گل سرخ" نوشته اکبر رادی، هاملت با سالاد فصل" نوشته اکبر رادی،‏ "میر عشق" نوشته امیر دژاکام، ‏"آمیز قلمدون" نوشته اکبر رادی،"باغ شبنمای ما" نوشته اکبر رادی،"خاطرات هنرپیشه نقش دوم" نوشته بهرام بیضایی، "نوبت دیوانگی" نوشته پرویز زاهدی،"ملودی شهر بارانی"نوشته اکبر رادی، پایین، گذرسقاخانه نوشته اکبر رادی،"دزد آب" نوشته امیر دژاکام، "خانمچه و مهتابی" نوشته اکبر رادی، مومیا" نوشته ایوب آقاخوانی، "شب روی سنگفرش خیس"نوشته اکبررادی،‏"رستم و سهراب" نوشته مصطفی اسکوئی، ‏"ملاقات بانوی سالخورده" نوشته حمید سمندریان و... از جمله کارهای این هنرمند صاحب نام در عرصه تئاتر است.

 

شبنم مقدمی؛ بازیگر
شبنم مقدمی متولد4 فروردین ۱۳۵۱ در تهران است. او دارای مدرک کارشناسی ادبیات فارسی و دانش آموخته آموزشگاه آزاد بازیگری امین تارخ است.
بازی در نمایش های”خانه کاغذی“ به کارگردانی شهرام کرمی،  ”شهر آدم، شهر حیوان“ به کارگردانی شهرام کرمی،”سه سال و 2/1 “به کارگردانی امیر آقایی،”داستان باور نکردنی سه آدمکش“ به کارگردانی بنفشه توانایی، ”نمکی“ به کارگردانی بابک توسلی،هتل عروس“ به کارگردانی سیما تیرانداز، ”بازرس“به کارگردانی علی رضا کوشک جلالی، ”کبوتری ناگهان“به کارگردانی عباس غفاری و... از جمله فعالیت های او در عرصه تئاتر است. در کارنامه هنری این بازیگر نیز طراحی لباس نمایش”نمکی“به کارگردانی بابک توسلی و منشی صحنه نمایش”وعده گاه نهنگ‌ها“به کارگردانی حمیدرضا نعیمی  دیده می شود.
عضویت در گروه تئاترمهر، دریافت جایزه بازیگری از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان برای بازی در نمایش”نمکی، دریافت جایزه دوم بازیگری زن از جشنواره آئینی سنتی برای نمایش”زائر“، دریافت جایزه بازیگری زن از جشنواره تئاتر ماه برای بازی در نمایش کسی که هیچکس نمی‌دانست کیست از افتخار آفرینی های این هنرمند محسوب می شوند.

 

ریما رامین فر؛ بازیگر و کارگردان
ریما رامین‌فر متولد ۵ فروردین ۱۳۴۹ در تهران است. او همسر امیر جعفری است و فارغ التحصیل کارگردانی تئاتر است. رامین فر فعالیت در تئاتر را از سال ۱۳۷۶ با نمایش «شب بخیر مادر» آغاز کرد و از همان سال به بعد به صورت پیاپی یا در تئاتر بازی کرد یا کارگردانی کرد یا نمایشنامه نویسی. رامین فر در سال ۶۷ دیپلم گرفت و در همان سال در رشته گرافیک قبول شد و بعد از یک سال تصمیم گرفت که به اروپا برود و آنجا ادامه تحصیل بدهد. او سه الی چهار سال در آلمان بود حتی وارد دانشگاه شد ولی بعد به دلایلی برگشت. وقتی برگشت زیاد وقت نداشت. مهلت ثبت نام در آزمون دولتی گذشته بود فقط ده روز داشت به امتحان دانشگاه آزاد که وقتی در آلمان بود خانواده اش برایش ثبت نام کرده بودند. در رشته نمایش قبول شد. همزمان با ورود به دانشگاه درگیر کار تئاتر شد.
بازی در نمایش های رومولوس کبیر (نادر برهان مرند)، کابوس‌های پیرود بازنشسته خائن ترسو (نادر برهان مرند)، شب بخیر مادر (محمد یعقوبی)، مرگ دستفروش (نادر برهانی مرند)، زمزمه مردگان (سیامک احصائی)، همان همیشگی ( به کارگردانی خودش)، دل سگ (محمد یعقوبی)، یک دقیقه سکوت (محمد یعقوبی)، پس تا فردا (محمد یعقوبی)، رقص کاغذ پاره‌ها (محمد یعقوبی)، زمستان ۶۶ (محمد یعقوبی)، آن سوی آینه (علی سرابی) و... از جمله فعالیت های رامین فر در عرصه تئاتر به شمار می آیند.
رامین فر برای اولین نمایشنامه اش با نام «پس تا فردا» جایزه سوم نمایشنامه نویسی جشنواره تئاتر فجر را گرفت. در سال ۸۰ در نمایش «یک دقیقه سکوت» بازی کرد و جایزه دوم بازیگری جشنواره تئاتر فجر را گرفت و در نمایش «زمزمه مردگان» هم جایزه اول بازیگری جشنواره تئاتر فجر را کسب کرد.  


خسرو شکیبایی؛ بازیگر
خسرو شکیبایی ۷ فروردین ۱۳۲۳ در کرمان متولد شد. او تحصیلاتش را در رشته بازیگری در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به پایان برد. مرحوم شکیبایی پیش از انقلاب فقط در عرصه تئاتر و دوبله فعالیت داشت. در ۱۹ سالگی برای اولین بار روی صحنه تئاتر رفت و بعد از مدتی به عباس جوانمرد، معرفی و به صورت کاملاً حرفه‌ای بازیگر تئاتر شد. از جمله نمایش‌هایی که او در آن‌ها ایفای نقش نموده‌است، می‌توان به سنگ و سرنا، همه پسران من، شب بیست و یکم و بیا تا گل برافشانیم پنجهٔ عدالت، زیر گذر لوطی صالح، تراژدی کسری، هنگامهٔ شیرین وصال، بلیت تئاتر، پنجه به دست آوردن، صیادان، با خشم به یاد آر، بازرس و... اشاره کرد. او چندین نمایش تلویزیونی مانند فیزیکدان‌ها و هنگامه شیرین وصال را هم در کارنامه دارد.
شکیبایی ۲۸ تیرماه ۱۳۸۷ در سن ۶۴ سالگی در اثر بیماری عارضه قلبی در بیمارستان پارسیان تهران درگذشت و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

 

نعمت الله گرجی؛ بازیگر
نعمت‌الله گرجی 9 فروردین ۱۳۰۵ در تهران به دنیا آمد. او در جوانی به دلیل علاقه اش به نمایش‌های سیاه بازی، به گروه‌های سیار این نمایش‌ها پیوست و مدتی را به اجرای نمایش در شهرستان‌ها گذراند. پس از بازگشت به تهران، در تئاترهای جامعه باربد، نصر و دهقان فعالیت کرد. در ادامه او به فعالیت در سینما و تلویزیون روی آورد و بازی در مجموعه های تلویزیونی در اوایل دهه 1350 از جمله «قصه عشق» و «تلخ و شیرین» موجب شهرت گرجی شد. زنده یاد نعمت الله گرجی هفدهم فروردین 1379 در سن 74 سالگی بر اثر بیماری ریوی از دنیا رفت.

رضا صابری؛ کارگردان، نویسنده و بازیگر
رضا صابری زاده 9 فروردین ۱۳۲۷ در مشهد است. او سال 1382 موفق به دریافت نشان درجه یک هنری معادل دکترا از شورای ارزشیابی کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد. دریافت جایزه برتر نویسندگی از اولین، دومین و سومین جشنواره همکاری و سمینار تئاتر شهرستان در تهران؛ ‏‏1354 تا 1356‏، دریافت بهترین نویسنده، طراح و کارگردان "خانات" تهران، اولین جشنواره تئاتر فجر؛ 1362‏، دریافت بهترین نویسنده، طراح و کارگردان "مظلوم پنجم" تهران، دومین جشنواره تئاتر فجر ؛ 1362‏، دریافت لوح زرین دست خط مبارک حضرت امام از جشنواره ادبیات دفاع مقدس "مظلوم پنجم"؛ 1364‏، دریافت بهترین نویسنده، طراح و کارگردان "شنا در آتش" تهران ،دوازدهمین جشنواره تئاتر فجر ؛1372‏ و... از جمله موفقیت های او در عرصه هنر است.

رضا صابری همچنین به مدت 2 سال عضو کمیته ملی تئاتر ایران بود.


هدایت هاشمی؛ نویسنده و بازیگر
هدایت هاشمی متولد 10 فروردین 1354 در سبزوار است. او دارای مدرک کارشناسی رشته نمایش با گرایش بازیگری از دانشگاه آزاد تهران و کارشناسی ارشد نمایش با گرایش کارگردانی از دانشکده سینما_تئاتر است. هاشمی از سال ۱۳۷۷ به طور حرفه‌ای بازی در تئاتر را آغاز کرد.
بازی در نمایش های ترناس جان " (کاظم برغمدی)، ‏‌"رومئو و ژولیت " (علی رفیعی)، ‏‌"آبگوشت زهرماری" (آرش آبسالان) ‏، لوله " (نیما دهقان)،‏‌ از دست رفته " (فرهاد اصلانی)، "شازده کوچولو " (علی‌اصغر دشتی)، "تیغ کهنه " (نادر برهانی‌مرند)، "هر چی دلت بخواد " (حمید پورآذری)، افرا یا روز می گذرد (بهرام بیضایی) و... از جمله فعالیت های او در تئاتر است. او همچنین سابقه نویسندگی نمایش "مهاجران" (حمید پورآذری) و کارگردانی نمایش"صیادان را در کارنامه هنری خود دارد.
هاشمی به مدت 4 سال به تدریس بازیگری ـ گرایش بدن و حرکت ـ‍ در موسسه فرهنگی هنری ‏کارنامه، به مدیریت پرویز پرستویی پرداخت.
کسب دیپلم افتخار و ‌دوم بازیگری، در دومین جشنواره دانشجویی فجر‌(‌خرس)، دیپلم افتخار و لوح زرین بهترین بازیگر نقش"سیاه"، یازدهمین جشنواره سنتی و آئینی ‏‏(یک نوکر و دو ارباب)‌، لوح سپاس برای حضور فعالانه در عرصه تئاتر دانشجویی، پانزدهمین جشنواره دانشجویی، لوح تقدیر بهترین نمایشنامه‌خوانی، (صیادان) از جمله موفقیت های هاشمی در زمینه تئاتر است.

 

محمد یعقوبی؛ نمایشنامه نویس و کارگردان
محمد یعقوبی 11 فروردین 1346 در لنگرود متولد شد. او تحصیلات خود را در زمینه کارشناسی حقوق از دانشگاه شهید بهشتی و گذراندن دوره‌ی بازیگری زیر نظر زنده‌یاد مهین اسکویی و پذراندن دوره تئاتر در کانون تئاتر‎ ‎تجربی زیر نظر استاد حمید سمندریان به سرانجام رسانده است. یعقوبی اولین بار در سال ۱۳۷۶ با کسب جایزهٔ بهترین کارگردانی برای «زمستان ۶۶» به عنوان کارگردانی جوان مطرح شد و در آثار متعددی به عنوان نویسنده و کارگردان حضور داشت.
نویسندگی نمایشنامه های بازگشت"، ‏ از دوستت دارم"، ‏"صدای گربه"، دل سگ"، "زمستان 66"،"رقص کاغذپاره‌ها"، یک دقیقه سکوت"،  از تاریکی"،"قرمز و دیگران"،گل‌های شمعدانی"،  ‏"تنها راه ممکن"، ماه در آب"، ‏ماچیسمو"،"خشکسالی و دروغ"، برلین" و کارگردانی نمایش های"شب به‌خیر مادر"(نویسنده: مارشا نورمن)،"زمستان 66"،"رقص کاغذپاره‌ها"،‏"دل سگ"، "پس تا فردا"،"یک دقیقه سکوت"،قرمز و دیگران"، ‏گل‌های شمعدانی"،"تنها راه ممکن"، ماه در آب"، ماچیسمو"، خشکسالی و دروغ" و... از جمله آثار نمایشی این هنرمند است. ‏
در کارنامه هنری این هنرمند، موفقیت‌های زیادی به چشم می‌خورد که ازجمله آن‌ها می‌توان به جایزه‌ نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی از جشنواره تئاتر فجر برای ‏نگارش و کارگردانی نمایش‌نامه‌ی "زمستان 66‏" در سال1376 ، جایزه‌ نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی از جشنواره تئاتر فجر برای ‏نگارش و کارگردانی نمایش‌نامه‌ی "رقص کاغذ پاره‌ها" در سال ‏1377، جایزه‌ بهترین کارگردانی از کانون ملی منتقدان برای کارگردانی ‏نمایش "رقص کاغذ پاره‌ها" در سال 1378، جایزه‌ کارگردانی از جشنواره تئاتر فجر برای کارگردانی ‏نمایش‌نامه‌ی "پس تا فردا" در سال 1378،  جایزه‌ کارگردانی از جشنواره تئاتر فجر برای کارگردانی ‏نمایش‌نامه‌ی" یک دقیقه سکوت" در سال1379، جایزه‌ بهترین کارگردانی از کانون ملی منتقدان برای کارگردانی ‏نمایش" یک دقیقه سکوت" در سال 1380 ،جایزه‌ بهترین تنظیم رادیویی و اقتباس از رمان برای رادیو برای ‏نگارش نمایش "دل سگ" در سال1381، جایزه‌ بهترین نمایش‌نامه از کانون ملی منتقدان برای نگارش ‏نمایش‌نامه‌ی "گل‌های شمعدانی" اشاره کرد.

 

جمشید جهان زاده؛ بازیگر و نمایشنامه‌نویس
جمشید جهان زاده متولد 12 فروردین 1330 در گچساران است. جهان زاده همسر فرزانه نشاط خواه بازیگر تئاتر است و تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی بازیگر کارگردانی از دانشگاه هنر به پایان رسانده است.
کارگردانی و نویسندگی و بازیگری نمایش‌های "نوعی"، "شب سیب‌زمینی و "نادرشاه آکتور تئاتر، کارگردانی و نویسندگی نمایش "شیطان در زیرزمین، بازی در نمایش‌های "بو ولنا" به کارگردانی "رجب محمدینی، "تولد" به کارگردانی "رکن‌الدین خسروی و... ازجمله فعالیت‌های او درزمینهٔ هنر نمایش است.
همچنین در کارنامه هنری این هنرمند، تدریس مدیریت تولید فیلم در دانشگاه سوره تهران از سال   تا 1377، تدریس بازیگری در انجمن زرتشتیان ایران، تهران؛ از سال 1361 تا 1364 ثبت‌شده است.

 

سیروس ابراهیم‌زاده؛ مترجم، بازیگر و کارگردان
سیروس ابراهیم‌زاده متولد 13 فروردین 1317 در اردبیل است. او پس از تحصیلات مقدماتی در ایران در رشته زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه تهران جهت تحصیل در رشته تئاتر عازم انگلستان گردید و موفق به اخذ مدرک فوق‌لیسانس تئاتر در آن کشور شد. او هم‌زمان با تحصیل در رشته تئاتر در رشته موسیقی دانشگاه بیرمنگام به تحصیل پرداخت.
ابراهیم‌زاده فعالیتش را در ایران از سال 1346 در رادیو و تلویزیون شروع کرد. همچنین در تئاتر به بازی در نمایش‌هایی چون «اتللو»، «جعفرخان از فرنگ برگشته»، «ملیحه» و ... پرداخت.

 

فاطمه نقوی؛ کارگردان و بازیگر
فاطمه نقوی متولد 15 فروردین 1333 در تهران است. او دارای مدرک لیسانس،‌ مدرسه عالی شمیران، در رشته آموزش‌وپرورش قبل از دبستان (دوره‌های کوتاه‌مدت در کارگاه نمایشی بایوشی اونیدا) است. نقوی تاکنون در نمایش‌هایی چون پچ‌پچه"(محمد چرم شیر)، "تیغ و ماه"(آتیلا پسیانی)، "هابیل و قابیل"(آتیلا پسیانی)، "دیوار چین"(داریوش فرهنگی)، "مرگ تصادفی یک آنارشیست"(فردوس کاویانی)، دیابولیک؛ رومئو و ژولیت (آتیلا پسیانی)، ‏"همشهری"(مهدی هاشمی) و... به‌عنوان بازیگر، کارگردان و دستیار کارگردان فعالیت داشته است.
همکاری با گروه تئاتر بازی (از تأسیس تاکنون) با بیش از 30 نمایش آموزش بازی به بچه‌های زیر سن دبستان در مهدکودک در تهران از دیگر فعالیت‌های او درزمینهٔ تئاتر است.

حسین پارسایی؛ بازیگر،کارگردان و مدیرکل هنرهای نمایشی(1384-1389)
حسین پارسایی متولد 15 فروردین 1346 است. شروع فعالیت‌‌های حرفه‌ای و تئاتری حسین پارسایی به ابتدای دهه 60 بازمی‌گردد، هم‌زمان با پیروزی انقلاب و چند اثر نمایشی که حاصل علاقه و تجربیات شخصی او بود. او هم‌زمان با شروع جنگ، چندین نمایش ازجمله «طریق عشق» را تدارک دید، در سال‌هایی که جامعه متأثر از فضای جنگ و  حال و هوای پیروزی انقلاب بود، او این نمایش‌ها  را با این موضوعات به روی صحنه برد که علاوه بر شهر خودش قم در مناطق جنگی نیز ماه‌ها اجرا شد. پارسایی در دهه ۸۰ نیز مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی را نیز به عهده گرفت.

 

نوید محمد زاده؛ بازیگر
نوید محمد زاده متولد 17 فروردین 1365 در ایلام است. محمد او از بازیگران جوان و بااستعداد تئاتر است که بر تئاتری بودنش تعصب خاصی دارد. محمد زاده گرچه این روزها بیشتر به فعالیت درزمینهٔ سینما می‌پردازد، اما این موضوع باعث عقب افتادن او از عرصه تئاتر نشد و همچنان سعی کرد سالی یکی دو بار بر صحنه تئاتر ظاهر شود.
او دانش‌آموخته مکتب تئاتر است و بازیگری را از سال 82 زیر نظر هنرمندانی همچون محمد یعقوبی، مهتاب نصیرپور، علی سلیمانی و امیر قنبری آموزش‌دیده است.
نمایش‌های «ماه در آب» ساخته محمد کوروش نیا، «فاصله تاریک ستاره‌ها» ساخته ایثار ابومحبوب، «یک دقیقه سکوت» ساخته آیدا کیخایی، «دهانی پر از پرنده» ساخته فارس باقری، «آخرین نامه» ساخته مهرداد کوروش‌نیا، «بالاخره این زندگی مال کیه» ساخته اشکان خیل‌نژاد، «زمستان 66» ساخته محمد یعقوبی، «ورود آقایان ممنوع»ساخته کتایون فیض مرندی، «نورگیر» ساخته اشکان خیل‌نژاد، «ویران» ساخته یوسف باپیری، «عشق و عالیجناب» ساخته حسین پاکدل، «روایت ناتمام یک فصل معلق» ساخته هومن سیدی، «ایستاده‌ها سر سوراخ سوپ‌خوری» ساخته علی ثقفی و «پچ‌پچه‌های پشت خط نبرد» ساخته اشکان خیل‌نژاد، «دیابولیک؛ رومئو و ژولیت» ساخته آتیلا پسیانی و... از فعالیت‌های مهم او در زمینه هنر نمایش است.
محمد زاده سال 87 با بازی در نمایش «ماه در آب» نوشته فارس باقری و کار محمد کوروش‌نیا به تئاتر حرفه‌ای راه پیدا کرد و برای بازی در این نمایش، جایزه بازیگری مرد را در جشنواره استانی تهران دریافت کرد.

 

مهران مدیری؛ کارگردان و بازیگر
 مهران مدیری، کمدین محبوب و شناخته شده ایران، متولد ۱۸ فروردین ۱۳۴۶ در تهران و زادگاهش شهر اراک است. او  فعالیت‌های هنری خود را از اولین سال‌های نوجوانی آغاز کرد و تا قبل از ورود به رشته تئاتر در دانشگاه، در چندین اثر نمایشی به‌عنوان بازیگر شرکت کرد. تحصیلات آکادمیک مهران مدیری در رشته “تئاتر”، به دلیل حضور او در جبهه‌های جنگ، ناتمام ماند اما عشق و علاقه او به هنرهای نمایشی، بار دیگر مدیری را به عرصه نمایش در تئاتر و رادیو کشاند. او تا سال ۱۳۷۲ با نمایش‌های زیادی چون: خرگوش، شوخی، تلگراف، آرسنال، پانسیون، پلنگ نادان، یک طنز و یک غم آوا، سیمرغ، هملت، کیسه‌بوکس،  و … روی صحنه تئاتر رفت و در این دوران با بسیاری از بزرگان تئاتر کشور چون “قطب‌الدین صادقی” و “میکائیل شهرستانی” همکار شد.
مدیری همچنین در این دوران به‌عنوان بازیگر در نمایش‌های رادیویی “قصه‌های شب” نیز حضور یافت. او در سال‌های آغازین دهه ۸۰، نخستین تجربه حضور خود را در برنامه‌های مذهبی تلویزیون تجربه نمود تا آنکه برحسب اتفاق، وارد وادی “طنز نمایشی” در تلویزیون شد.

 

سیامک صفری؛ کارگردان و بازیگر

‎سیامک صفری  متولد ۲۳ فروردین ۱۳۴۳ تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر به پایان رسانده  و افزون بر دو دهه است که در سطح اول بازیگری تئاتر و تدریس این رشته فعالیت می‌کند. همکاری با بزرگانی نظیر دکتر محمدعلی رفیعی، کوروش نریمانی، تاجبخش فنائیان، فرهاد مهندس‌پور، علیرضا نادری، اکبر زنجان‌پور و بسیاری دیگر از بزرگان تئاتر گواه چنین ادعایی است.

بازی در نمایش های آنها زنده‌اند(حمیدرضا قطبی)، مکبرد (تاجبخش فنائیان)، پایان و آغاز(کورش نریمانی)، پیک نیک در میدان جنگ (نبی‌الله گیاهچی)، یادگار سال‌های شن (علی رفیعی)، حساب پرداخت نمی‌شه(نبی‌الله گیاهچی)، مهر تقلبی (محمد امیری)، مایا (نبی‌الله گیاهی)، یک روز خاطره انگیز از زندگی دانشمند وو (علی رفیعی)، شبهای آوینیون (کورش نریمانی)، عروسی خون(علی رفیعی)، والس مرده‌شوران(کورش نریمانی)، مکبث (فرهاد مهندس‌پور)، تولد (نادر برهانی‌مردن)، دیر راهبان(فرهاد مهندس‌پور)، روز رستاخیز (فرهاد مهندس‌پور)، چه کسی داستان‌ها را به یاد می‌آورد (رضا حداد)، در مصر برف نمی‌بارد(علی رفیعی)، درد دل با سگ (آتیلا پسیانی)، بحرالغرائب (آتیلا پسیانی)، سی‌ویک، شیش... (علیرضا نادری)، تکیه ملت (حسین کیانی)، تهران زیر بال فرشتگان (نادر برهانی مرند)، دن کامیلو (نوشته و کارگردانی کورش نریمانی)، دشمن مردم (نوشته ایبسن به کارگردانی اکبر زنجان‌پور)، وزیر خان لنکران (نوشته آخوندزاده به کارگردانی بنفشه توانایی)، سمفونی درد (حسین پاکدل)، مرگ فروشنده (نوشته آرتور میلرر کارگردانی نادر برهانی‌مرند)، خاطرات و کابوس‌های یک جامه دار از زندگی و قتل میرزا تقی خان فراهانی (علی رفیعی)، شوایک (کوروش نریمانی)، همسایه آقا (حسین کیانی)، آنتیگونه در نیویورک (هما روستا)، تولد (نادر برهانی مرند)، تئاتر بی‌حیوان (مهدی مکاری)، ماکاندو (آزاده انصاری)، هتل پلازا (کورش نریمانی)، شکار روباه (علی رفیعی)، اهل قبور (حسین کیانی)، منهای دو (داوود رشیدی)، جن گیر (کورش نریمانی)، آقای اشمیت کیه؟ (داوود رشیدی)، مشروطه بانو (حسین کیانی )، می سی سی پی نشسته می میرد (همایون غنی زاده)، لامبورگینی (سیامک صفری) و... ازجمله فعالیت های مهم این هنرمند در عرصه هنر نمایش به شمار می روند.

 

سهراب سلیمی؛ کارگردان و بازیگر

سهراب سلیمی متولد 24 فروردین 1329 در مشهد است. او دارای مدرک کارشناسی کارگردانی و بازیگری از دانشکده هنرهای دراماتیک و نشان ‏درجه‌یک هنری معادل درجه دکترا توسط شورای عالی ارزشیابی وزارت ارشاد است.

کارگردانی و بازی در نمایش های "شک قلابی" (نصرت زمانی)، "تاجماه و عروس" (فریده فرجام) ،"قوچ شایسته قربانی است" (تقی تقی‌پور) ،"گلدونه خانم" (اسماعیل خلج) ،‏"حالت چطور مش رحیم" (اسماعیل خلج) ،"توی خودت باش" (اسماعیل خلج)، "از پا نیفتاده‌ها" (غلامحسین ساعدی)، ‏"مسافران" (اکبر رادی) ،"از پنجره نگاه کن" (نادر ابراهیمی)، کارگردانی نمایش های خرده جنایت‌های زن و شوهری" (اریک امانوئل اشمیت) ،‏"نوای اسرار آمیز" (اریک امانوئل اشمیت)،‏"کبودان و اسفندیار" (آرمان امید)، "مهمانسرای دو دنیا"(اریک امانوئل اشمیت) ،"عشق لرزه" (اریک امانوئل اشمیت)،‏ بازی در آثاری چون "به خاطر وطنم" (رضا رضاپور) ،"کوروش پسر ماندانا" (تیمور قهرمان)،"آرش کمانگیر" (تیمور قهرمان)،‏"صیادان" (فرامرز طالبی)،"آندورا" (ابوالقاسم معارفی)، "مدال درجه یک شجاعت" (حمید مظفری) ،"چراغ گاز" (شهلا میربختیار)،‏"دایره گچی قفقازی" (حمید سمندریان)،"درد دل با سگ" (آتیلا پسیانی)،‏ "ریچارد سوم" (داود رشیدی)، "تهران زیر بال فرشتگان"(نادر برهانی مرند)،"رمولوس کبیر" (نادر برهانی مرند) و... از جمله فعالیت های سهراب سلیمی در عرصه تئاتر هستند.

دریافت تقدیرنامه‌ای به‌عنوان مدیر جشن خانه تئاتر از معاونت هنری مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد ‏اسلامی در سال 1387‏، دریافت جایزه سوریه و لبنان برای جشن خانه تئاتر از طرف موسسه انتشارات به آفرین به‌عنوان ‏مدیر جشن، از موفقیت‌های مهم این هنرمند در تئاتر به شمار می روند.

او همچنین به مدت دو سال مدیر جشن خانه تئاتر به مناسبت روز جهانی تئاتر بوده و با گروه”رکن‌الدین خسروی“ از سال ١٣۵٣ همکاری کرده است. رئیس انجمن کارگردانان خانه تئاتر از سال 1382 تا 1386 ، مدیر جشن خانه تئاتر به مناسبت روز جهانی تئاتر از سال 1386 تا 1388‏ ، موسس گروه تئاتر”صورتک“ در سال 1381‏ و... از دیگر فعالیت های مهم این هنرمند نیز محسوب می شوند.

 

محمدعلی کشاورز؛ بازیگر

محمدعلی کشاورز متولد ۲۶ فروردین ۱۳۰۹ در اصفهان و دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر است. او در زمینه بازیگری همراه عزت الله انتظامی، علی نصیریان، جمشید مشایخی، داوود رشیدی پنج  بازیگر مرد ماندگار تاریخ تئاتر و سینما و تلویزیون ایران به‌ شمار می‌رود.

کشاورز دانش‌آموخته بازیگری در هنرستان هنرپیشگی تهران و دانشکده هنرهای دراماتیک است و فعالیت هنری‌اش را از سال ۱۳۳۹ با حضور در نمایش «ویولن‌ساز کره‌مونا» آغاز کرد و سپس با ایفای نقش در نمایش‌هایی همچون «آنتیگون»، «آندورا»، «ادیپوس شهریار»، «بازی استریندبرگ»، «دایی وانیا»، «عاشق مترسک»، «لبخند باشکوه آقای گیل» و شماری دیگر، به بازیگری حرفه‌ای در تئاتر بدل شد.

او برای نخستین بار در سال ۱۳۴۳ با فیلم «شب قوزی» ساخته فرخ غفاری بازیگری سینما را نیز تجربه کرد و تاکنون در ۴۷ فیلم سینمایی ایفای نقش کرده است. این هنرمند پیشکسوت در سال ۴۷ به تلویزیون رفت و کارگردانی هنری قسمت‌هایی از سریال «خانه قمر خانم» را به عهده گرفت. کشاورز در سریال‌های تلویزیونی زیادی به ایفای نقش پرداخت که از جمله آنها می توان به دایی جان ناپلئون، هزار دستان، سربداران، سلطان و شبان، گرگ ها خاکستری رنگ اند، پدرسالار و... اشاره کرد.

 

دیگر هنرمندان فروردین‌ماهی
فریده سپاه منصور  (بازیگر)، پرویز زاهدی (نمایشنامه‌نویس)، مهتاج نجومی (بازیگر)، محسن تنابنده (بازیگر)، احمد بیگلریان (نویسنده، کارگردان و بازیگر)، علی اصغر شادروان (بازیگر و کارگردان)، بدرالسادات برنجانی (بازیگر و کارگردان)، حسن سلیمی فر (نمایشنامه نویس و کارگردان)، حسین توشه (بازیگر، نمایشنامه‌نویس و کارگردان)، مرضیه محبوب (عروسک گردان و نمایشنامه نویس)، خسرو نشان (رئیس سابق مرکز هنرهای نمایشی، نمایشنامه‌نویس و کارگردان)، محمد سرابی (بازیگر و کارگردان)، عباس کریمی (کارگردان)، عباس سلطانی (نمایشنامه‌‌نویس وکارگردان)، ساسان قجر (بازیگر، نمایشنامه‌نویس و کارگردان)، کتایون حسین زاده (منتقد و بازیگر)، علی پاکدست (کارگردان) ، محمد خزاعی (مدیر فرهنگی) ، سعید زندی (بازیگر)، مهدی محمدی (کارگردان)، علی رضایی (نمایشنامه‌‌نویس)، سید‌رحیم موسوی (نمایشنامه‌‌نویس وکارگردان)، عباس غفاری (منتقد،کارگردان و بازیگر)، رامتین بالف (نمایشنامه‌نویس و کارگردان)، فاطمه توکلی  (بازیگر)،  فاطمه نقوی  (بازیگر)،  عادل بزدوده  (طراح عروسک و کارگردان)، حسین ابراهیمی  (کارگردان)، حسن پورشیرازی  (بازیگر)، سعید موحدی (نمایشنامه‌‌نویس وکارگردان)، ناصر جعفری  (بازیگر)، زنده یاد جمشید اسماعیل‌خانی (بازیگر و کارگردان)،  جعفر نورمحمدی (نمایشنامه‌‌نویس وکارگردان)




نظرات کاربران