در حال بارگذاری ...
در نشست رسانه‌ای جشنواره عنوان شد

حضور 16 مهمان خارجی در بیست‌و‌یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی

ایران تئاتر- نشست رسانه‌ای بیست و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران سه شنبه ۲۸ فروردین ۹۷ در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر؛ در این نشست که با حضور مسئولان بخش های مختلف این دوره از جشنواره همراه بود، ابتدا مسعود حکیمی نژاد مسئول بخش مناطق جشنواره گفت: امسال قرار شد بعد از وقفه ای سه ساله بخش مناطق جشنواره تئاتر دانشگاهی با قدرت بیشتری احیا شود و کار خود را از سر بگیرد.دانشگاه خلیج فارس ۳ تا ۷ اردیبهشت ما را در برگزاری جشنواره همراهی می کند.

وی در ادامه در خصوص آثار ارسال شده به این بخش از جشنواره اظهار کرد: 244 اثر در قالب طرح و ایده در سایت ثبت نام جشنواره بارگذاری شد و از این میان 153 اثر به مرحله اول بازبینی راه پیدا کردند. از این تعداد در نهایت 19 اثر به دبیرخانه جشنواره معرفی شد، همچنین یک اثر در این بخش به عنوان مهمان بخش مناطق از دانشگاه خلیج فارس در جشنواره حضور خواهد داشت. در بخش نمایشنامه نیز در بررسی 157 متن رسیده هیات داوران در نهایت 10 متن را به عنوان کاندیدا معرفی کردند.

حکیمی نژاد در ادامه به مشارکت های صورت گرفته در این بخش از جشنواره اشاره کرد و گفت:  در  این دوره شاهد همکاری های نزدیک نهادها در برگزاری این بخش از جشنواره هستیم. حوزه هنری تهران یکی از این مشارکت کننده ها است که تامین هدایا و جوایز بخش مناطق، همچنین تامین حق الزحمۀ هیات های انتخاب، بازبینی و داوران را عهده دار شده است. همچنین اداره کل هنرهای نمایشی کشور با مدیریت آقای شهرام کرمی نیز حمایت های شایان توجهی از این رویداد داشته اند. از دیگر همکاران بخش مناطق بیست و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران نیز می توان به دانشگاه خلیج فارس شهر بوشهر اشاره کرد که هزینه اسکان، رفت و آمد و پذیرایی این بخش از جشنواره را تقبل نموده است.

او در همین زمینه افزود: حوزه هنری، سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی و شورای شهر بوشهر نیز از دیگر مشارکت کنندگان این رویداد هستند و انجمن هنرهای نمایشی شهر بوشهر نیز با مهیا کردن بستر اجرایی جشنواره، همچنین در اختیار گذاشتن تئاتر شهر بوشهر حمایت های شایانی از این بخش جشنواره تئاتر دانشگاهی را به عمل آورده اند.

در بخش بعدی این نشست نیز صادق برقعی معاون هنری و پژوهشی بیست و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران به ارائه اطلاعاتی از این بخش پرداخت و گفت: در بخش صحنه ای تهران و البرز مجموعاً 624 طرح و ایده اجرایی و در بخش تجربه های اجرا 73 طرح به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. بر اساس داده های آماری 32 درصد شرکت کنندگان بانوان و مابقی آقایان بوده اند. همچنین 66 درصد شرکت کنندگان از مقطع کارشناسی، 28 درصد کارشناسی ارشد، 5 درصد کاردانی و 1 درصد نیز از مقطع دکتری در این بخش شرکت کرده اند.

معاون پژوهشی این دوره از جشنواره تئاتر دانشگاهی نیز در ادامه این نشست به ارائه اطلاعاتی در خصوص این بخش از جشنواره پرداخت و گفت: فراخوان بخش پژوهش و جایزه استاد ناظرزاده کرمانی همزمان با فراخوان بخش اصلی منتشر شد اما تصمیم بر این شد تا به واسطه دلایلی چون عدم تداخل برنامه های پژوهشی و اجراها برنامه های بخش پژوهش جشنواره یک هفته قبل از جشنواره آغاز شود. از ابتدا تصمیم بر این بود تا برنامه ها را با دوتیم مشورتی شامل اساتید و دانشجویان پیش ببریم.

وی افزود: در بخش رقابتی جایزه ناظرزاده کرمانی 47 چکیده مقاله به دستمان رسید. در بررسی اولیه هیات داوران 16 چکیده مقاله انتخاب شد و در مرحله دوم بررسی ها 12 مقاله انتخاب و در نهایت 5 مقاله برای خوانش در هفته پژوهش تایید نهایی شد. در این بخش از جشنواره مجموعه ای از نشست ها، خوانش مقاله، جلسه نقد کتاب و مجموعه سمینارهایی با موضوع نسبت تئاتر و دانشگاه برگزار خواهد شد. در بخش آموزشی نیز ورک شاپ هایی در زمینه های کارگردانی، بازیگری، تئاتر محیطی و تئاتر عروسکی را خواهیم داشت.

هادی همتی نیز که به نمایندگی از حامد سلیمان زاده مدیر بخش بین الملل در توضیح اطلعات مربوط به این بخش از جشنواره گفت: 16 مهمان خارجی از کشورهای مختلف جهان همچون فرانسه، آلمان، بلژیک، استرالیا، روسیه، رومانی و نروژ در این دوره از جشنواره تئاتر دانشگاهی حضور خواهند داشت. در این دوره 5 اثر نمایشی از هنرمندان خارجی نیز روی صحنه خواهد رفت.

وی افزود: اتفاق جدیدی که در این دوره در بخش بین الملل رخ خواهد داد تعامل سه جانبه ای است که میان دانشجویان ایرانی و دانشجویان و اساتید خارجی روی خواهد داد. همچنین ورک شاپ هایی با هدایت هنرمندان خارجی خواهیم داشت که یکی از این ها ورک شاپ «گیل شایلات» هنرمند فرانسوی است که پیش از این نیز با نمایش « منزل به منزل» در سی وششمین جشنواره تئاتر فجر حضور داشته است. در مجموع بیش از 90 ساعت ورک شاپ، مستر کلاس و پنل های تخصصی در حوزه تئاتر برای ای دوره از جشنواره تدارک دیده شده است.

در بخش پایانی نشست رسانه ای  بیست و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران نیز مسئولین بخش های دیگر جشنواره چون بخش عکس ، پوستر، تیزر و تبلیغات توضیحات مختصری را ارائه کردند. مهدی آشنا مدیر بخش پوستر و عکس در این بخش از نشست به برگزاری نمایشگاهی از پوسترهای برگزیده دوره پیشین جشنواره و برگزاری ورک شاپ هایی در زمینه عکاسی تئاتر اشاره کرد و محمد امین علیزاده از نحوه اطلاع رسانی و تبلیغات جشنواره از طریق بیلبوردها و تابلوهای محیطی در سطح شهر و ایستگاه های مترو تهران خبر داد.

 




نظرات کاربران