در حال بارگذاری ...
گزارش ایران تئاتر از حضور بین المللی تئاتر ایران در سال 96

سال گذشته؛ سالی پربار برای تئاتر در خاج از ایران

بارونق تئاتر در سال های اخیر، نمایش های ایرانی تنها به اجرا نمایش های در داخل کشور اکتفا نکرده اند. درگزارش پیش رو به مشروح به حضور بین المللی تئاتر ایران پرداخته ایم.

به گزارش ایران تئاتر، حضور بین المللی تئاتر ایران هرساله چشمگیر تر می شود به طوری که در سال گذشته نمایش های فراوانی اعم از حرفه ای و آماتور در این جشنواره ها شرکت کرده اند و با تشویق و استقبال و موفقیت هم روبه روشده اند. علاوه بر این جشنواره ها بعضی نمایش ها جهت اجرا برای مخاطبان خارجی و یا فارسی زبانان خارج ایران اجرا شدند،که اکثراً هم موفق بودند.
 آنچه می خوانید مشروح اطلاعات نمایش هایی است که در سال گذشته در جایی غیر از ایران به روی صحنه رفته و یا جایزه ای از فستیوال های جهانی تئاتر را به خود اختصاص دادند.

 

استقبال فرانسوی‌ها از نمایش «فراتر از کلمات» در روز جهانی تئاتر

نمایش «فراتر از کلمات» نوشته جعفر مهیاری و با کارگردانی مشترک دیزی فل و جعفر مهیاری از ۱۹ تا ۲۵ مارس (۲۹ اسفندماه ۱۳۹۵ تا ۵ فروردین ماه ۱۳۹۶) در شهر سن اتین فرانسه به صحنه رفت و با توجه به استقبال مخاطبان از سوی کمپانی لیتکوس فرانسه این نمایش ۲۶ و ۲۷ مارس مصادف با روز جهانی تئاتر، اجرا ویژه‌ای داشت.

نمایش «فراتر از کلمات» که بهمن‌ماه سال 95 در بخش به علاوه فجر سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در تماشاخانه ارغنون به صحنه رفت، کار مشترک کمپانی لیتکوس  فرانسه و گروه تئاتر زندگی از ایران است. این نمایش در شهریورماه همان سال در لیون فرانسه تولید شده و ترکیبی از دراما و حرکت است.

این نمایش بدون دیالوگ است و با ترکیبی از تکنیک‌های درام، حرکت، ویدیو و سایه اجرا شد. از دیگر ویژگی‌های این نمایش موسیقی آن است که با استفاده و ترکیب صداهای مختلف موجود در طبیعت تنظیم شده و در واقع با ترکیب صداهای طبیعی، ملودی و حرکت این نمایش شکل گرفته است.

بئاتریس گارنیر، سعید ابک و دیزی فل بازیگران نمایش «فراتر از کلمات» بودند.

 

«دریچه» در پاریس بسته شد

نمایش «دریچه» به نویسندگی سپیده عیدی و کارگردانی ندا شاهرخی که پیش از این در تماشاخانه «فانوس» اجرا شده بود، روزهای ۳۱ مارس و ۱ آوریل (۱۱ و ۱۲ فروردین ماه ۹۶) در شهر پاریس به صحنه رفت و با استقبال مخاطبان نیز همراه شد.

آوا تدین، المیرا آشفته، پگاه ابراهیمی، عارفه صادق محمدی، نیکی ساغری، مهسا بهاری، رضا مداح، آناهیتا هوشان و سپیده عیدی در این اثر به ایفای نقش می‌پرداختند.

«دریچه» نمایشی محیطی براساس رمان من منچستر یونایتد را دوست دارم اثر مهدی یزدانی خرم و تاریخ ایران در زمان اشغال در جنگ جهانی دوم بود.

 

2جایزه معتبر برای تئاتر عروسکی

«تایک بشمار» در سی امین دوره جشنواره رقابتی «والیس» در کشور لهستان به صحنه رفت که در بخش رقابتی این جشنواره ۱۴ نمایش از کشورهای مختلفی نظیر روسیه، آلمان، لهستان، ایتالیا و اسپانیا حضور داشتند.

محوریت جشنواره «والیس» لهستان بنا به گفته جاروسلاو انتونیوک مدیر جشنواره والیس مروری بر شرایط بشر بود و تمام نمایش ها با توسل به اساطیر و داستان های افسانه ای و قابل لمس، به شرایط و مشکلات در زندگی آدمی پرداخته بودند.

در بخش رقابتی این جشنواره، هر اثر تنها یک اجرا داشت. نمایش «تا یک بشمار» موفق شد تا در سی امین جشنواره بین المللی «والیس» لهستان جایزه اول کارگردانی و جایزه طراحی نمایش را دریافت کند. البته منظور از جایزه طراحی نمایش، طراحی صحنه اثر نبود و این عنوان برای شکل کلی اجرای نمایش در نظر گرفته شده بود.

نمایش «تا یک بشمار» توسط زهرا صبری و برگرفته از اشعار خیام نوشته شده و محسن شاه‌پیری، حسین دیوان دری و رضا بهرامی بازیگران و بهرنگ عباسپور نیز نوازنده و آهنگساز این اثر نمایشی است. در این نمایش بازیگران با استفاده از گِل و در مقابل چشم مخاطبان، عروسک ها و صحنه های مختلف نمایشی را خلق می‌کردند.

هم‌چنین عروسک های نمایش های «طوطی پر»، «ننه دلاور»، «خانه برناردا آلبا»، «زمین و چرخ»، «هشت لحظه» و «تا یک بشمار» در قالب نمایشگاه آثار گروه تئاتر«یاس تمام» در موزه«تولوسا» در اسپانیا و همچنین«اپراهاوس» شهر ورشو و شهر لودز و کیلتس در لهستان در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.

 

آوینیون و تورنتو؛ میزبان در

نمایش «در» تنها نمایشی از تئاتر ایران بود که موفق شد در سال 96 در بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فرینج تورنتو در کنار اجراهایی از کشورهای آمریکا، آلمان، کانادا و فرانسه قرار بگیرد. این نمایش که پیش از این در کشورهای آلمان، سوئد و آمریکا با استقبال بی نظیر مخاطبان روبرو شده بود، پس از اجرا در تورنتو بلافاصله عازم فرانسه شد تا در بخش آفِ هفتاد و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر آوینیون نیز روی صحنه برود.

این نمایش به نویسندگی و کارگردانی مهدی مشهور و بازی شیوا مکی نیان و مینا زمان لحظاتی از زندگی ۲ زن ایرانی را روایت می کند که هر کدام به دلایلی قصد دارند از تهران به تورنتو مهاجرت کنند، شخصی به نام آقای گل بهاری قرار است کارهای مهاجرت آنها را انجام بدهد.

نمایش «در» به زبان انگلیسی از هفتم تا پانزدهم جولای ۲۰۱۷ در شهر تورنتو کانادا و از بیست و یکم تا بیست و پنجم جولای ۲۰۱۷ در آوینیون فرانسه روی صحنه رفت.

 

استقبال فرانسوی‌ها از «مسیر زندگی»

پرفورمنس آرت «مسیر زندگی» با طراحی و اجرای مجید امرایی شامگاه ۸ شهریورماه در شهر پاریس برگزار شد. در این اجرا پروفسور پیر کلاین رئیس انستیتو هنر درمانی پاریس، دکتر ادیته وی ار می مدرس هنر درمانی، سوفیا استاد بازی های حرکتی از ایتالیا، الکساندرخوچو طراح نمایش و تسهیل گر از کشور روسیه و ناصر عطیه طراح و نقاش و مهندس هنرهای ترکیبی از کشور قطر در خصوص نمایش «مسیر زندگی» سخنرانی کردند.

پروفسور پیر کلاین بعد از دیدن «مسیر زندگی گفت»: این نمایش مرا شگفت‌زده کرد؛ هرگز تصویر نمی کردم هنر درمانی در ایران اینقدر پیشرو باشد. به نظر می رسد با دیدن این نمایش باید حساب جدیدی برای هنر درمانی در ایران باز کنیم، دریچه جدیدی از هنردرمانی گشوده شده که ایران جلودار آن است.

دکتر وی آرمی مدرس هنر درمانی و طراح بازی های حرکتی نیز گفت: نمایش «مسیر زندگی» اثری ترکیبی است که نمونه بارز هنر در خدمت درمان است. من در مدت اجرای نمایش بهت زده شدم از ترکیبات ساده نور، نقاشی، موسیقی و حرکت که چه زیبا با همه ما حرف می زد.در این نمایش برون ریزی به اوج خود رسیده بود و این یعنی جادوی هنر درمانی.

 

سفر «موسیو ابراهیم» به آلمان

«موسیو ابراهیم» بر اساس رمان «موسیو ابراهیم و گل‌های قرآن» اثر اریک‌ امانوئل اشمیت به نویسندگی، طراحی و کارگردانی علیرضا کوشک جلالی با بازی رضا مولایی و اشکان خطیبی به دعوت اداره فرهنگ شهر کلن ٥ و ٦ اکتبر (۱۳ و ۱۴ مهر) در تئاتر کلر شهر کلن روی صحنه رفت.

این نمایش در برنامه ای تحت عنوان «یک سفر فرهنگی به ایران» اجرا شد. نمایش «موسیو ابراهیم» پیشتر کاندیدای بهترین اجرای سال ۲۰۰۳ در ایالت غرب آلمان، برنده جایزه بهترین کارگردانی سال ٨٥ در ایران از طرف انجمن منتقدان خانه تئاتر، کاندیدای بهترین بازیگران ایران در سال ٨٥ (هومن برق نورد) و اشکان خطیبی در سال ٩٦ از طرف انجمن منتقدان خانه تئاتر شده بود.

نمایش «موسیو ابراهیم» در سال ٨٥ در تالار چهارسوی مجموعه تئاتر شهر با بازی بهزاد فراهانی و هومن برق نورد به صحنه رفت و لقب پرفروش‌ترین نمایش سال را از آن خود کرد. همچنین این اثر در بازتولید خود در سال ٩٥ با بازی رضا مولایی و اشکان خطیبی در سالن کنش معاصر (پایتخت) رکورد فروش این تماشاخانه را در سه ماه اجرای خود شکست.

 

حضورهای بین‌المللی «بدن دیوانه»

گروه «بدن دیوانه» به سرپرستی یاسر خاسب با نمایش «هدیه مرموز» در فستیوال جهانی مونودرام در کشور لیتوانی حضور پیدا کرد و توانست جایزه ویژه بهترین نمایش از نگاه مخاطبان فستیوال را از آن خود کند.

در این فستیوال که میزبان اجراهای تک نفره بود، هنرمندانی از کشورهای آمریکا، فرانسه، لهستان، اکراین، روسیه و ارمنستان نیز حضور داشتند.

هم‌چنین یاسر خاسب در همایش اجتماعی جهان به کشور برزیل نیز «بدن دیوانه» را اجرا کرد. در این اجلاس چالشی و اعتراض گونه افرادی از ملیت ها، مذهب ها و تفکرهای متفاوت، گروه ها، انجمن ها و فعالان مختلف از رشته های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ... در یک محل گرد هم آمدند تا عقاید خود را ابراز کنند. این اجلاس جایگاهی برای گفتگو و ایجاد راه حل، همدلی، همفکری و همکاری است. هنر ضد جنگ، ضد خشونت و افراطی گری، ضد تروریست، مقاومت علیه ظلم و باطل، جدال با نسل کشی، دفاع از مردمان مظلوم، امنیت و آرامش و عشق و آزادگی، حقوق کودکان و زنان، آزادی و صلح و برابری ملت ها، عدم نژادپرستی و گذر از مرزها، همکاری های انسان دوستانه، همدلی و یاری رسانی همنوع، تبادل فرهنگی و تداوم سنت ها، تضاد و تعامل در مسیر تکامل، حفظ طبیعت و پیوند آیندگان، مشکلات محیط زیستی و هر آنچه که زیست انسانی را در جهان امروز تهدید می کند، از موضوع های این همایش بودند. یاسر خاسب در این همایش و با حضور هنرمندان دیگر به صورت بداهه به اجرای اثری نمایشی پرداختند. همایش اجتماعی جهان از ١٣ تا ١٧ مارچ ۲۰۱۸ (۲۲ تا ۲۶ اسفند ۹۶) در سائوپائولوی برزیل برگزار شد.

 

کانادا «غروب در دیار غریب» را تجربه کرد

گروه تئاتر«واچیک» در روز ۲۳ ماه آوریل ( چهارم اردیبهشت) با همکاری گروه تئاتر ایرانیان ونکوور، اپیزود اول از سه گانه عروسکی به نویسندگی بهرام بیضایی با عنوان «عروسک ها» را به کارگردانی طوفان مهردادیان در تماشاخانه «پرزنتیشن هاوس» ونکوور روی صحنه رفت.

در همین راستا گروه «واچیک» پنجشنبه ۲۵ آبان(شانزدهم نوامبر) اپیزود دومِ سه گانه نمایش عروسکی بهرام بیضایی با عنوان «غروب در دیار غریب» را در «پال استودیوی» ونکوور در قالب ۲ اجرا به صحنه برد.

این گروه با همراهی هنرمندان و بازیگرانِ ایرانی شهر ونکوور، تصمیم گرفت که تمامی عوایدِ حاصل از نمایش را برای کمک به زلزله زدگانِ استانِ کرمانشاه اختصاص دهد.

در «غروب در دیار غریب» به کارگردانی طوفان مهردادیان ماهان آل داوود، محمدرضا بهار، رضا راد، الناز رضایی، مهسا قراگزلو، ایمان کربلائیان، ارمغان کشمیری، پریا نظری، ترکان واحدی رجبی، محمد ضیا یزدانی و آرزو خسروی حضور داشتند.

 

فنلاندی‌ها «هم‌هوایی» را خواندند

«هم هوایی» نوشته مهین صدری در فستیوال«R.E.A.D» در شهر هلسینکی، پایتخت کشور فنلاند نمایشنامه خوانی شد. این نمایشنامه خوانی حاصل سه روز ورک شاپ با بازیگران و کارگردانان حرفه‌ای فنلاند بود.

این فستیوال از سال ۲۰۱۴ در شهر هلسینکی فنلاند با هدف آشنایی مخاطبان و دست اندرکاران تئاتر فنلاند با نمایشنامه‌های جدید برگزار می‌شود.

در این دوره از فستیوال «R.E.A.D» نمایشنامه‌هایی از کشورهای یونان، فرانسه، مولداوی و آلمان نیز توسط هنرمندان تئاتر فنلاند خوانده شد.

نمایشنامه «هم هوایی» پیش از این و در کشور ایران با کارگردانی افسانه ماهیان اجرای عمومی شده  و باران کوثری، الهام کردا و ستاره اسکندری در آن ایفای نقش می‌کردند.

 

نمایشی به مثابه کلاس درس

«بهار پانتومیم»(تابلوهایی از زندگی) به کارگردانی ساسان قجر 20 دی ماه در دانشگاه هنر شهر استانبول ترکیه اجرا شد. این نمایش در قالب ۱۲ اپیزود کوتاه که هر کدام مفهوم مستقلی را دنبال می کنند با عنوان های شکار، آخرین بند، خاطره، وکالیست، نقاش، مکعب، دیزلر، حباب، پرواز، هملت، دینگلی دوبال، در کوچه باد می آید، در مدت زمان ۷۰ دقیقه روی صحنه رفت. مخاطبان در هر کدام از این اپیزودها با اشکال گوناگون پانتومیم آشنا می شوند و هنگام تماشای این اثر نمایشی انگار به یک کلاس درس آموزشی درباره میم آمده اند. بازیگران این نمایش جمعی از دانش آموختگان رشته بازیگری دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد یازده تهران به همراه بازیگران گروه نمایشی «بهاران» زنجان بودند که برای آماده سازی این نمایش به مدت ۲ ماه روزی چهار ساعت تمرین می کردند..

بازیگران «بهار پانتومیم» به ترتیب اپیزودها مهسا مهدی، سپیده سادات اردستانی، غزاله امینی، محمدعلی نجف پور، امیرارسلان خالویی، فرشاد فرهادپور، زهرا اسلام پناه، علی سوهانی، علی فتحی، بهاره قاسمی تحریر، ساسان قجر، محمد احمدی، امیرحسین حیدری، میثم مهدیون، حسام دولت یاری، مهرداد رحیمی، مریم اله ورن، نسیم سعیدی و مهرداد قربانی بودند. نمایش «بهار پانتومیم» (تابلوهایی از زندگی) از ۲۶ آذرماه با مدت زمان ۷۰ دقیقه و به مدت ۶ شب تا اول دی ماه در پلاتو اجرای مجموعه تئاتر شهر تهران روی صحنه رفت.

 

«هملتک» در ونکوور کانادا

گروه تئاتر «نور آبی»، نمایش کمدی موزیکال «هملتک» را با پیامی از علی نصیریان در تاریخ ۱۸ فوریه ۲۰۱۸ مطابق با ۲۹ بهمن‌ 96 در سالن سنتنیال تیاتر شهر ونکوور کانادا روی صحنه برد.

متن این نمایش توسط محسن و افق ایرجی از هنرمندان شهرستان خمین و از نسخه «هملت از زبان مردم کوچه و بازار» نوشته شل سیلور استاین در سبک «شعر تهران» نوشته شده است. بازنویسی و دراماتورژی اجرای این نمایش برای اجرا، حدود ۲۰ ماه طول کشید.

در بازنویسی نمایشنامه با جایگزینی ضرب‌المثل‌ها و متل‌ها و همچنین اضافه کردن صحنه سیاه بازی و در صحنه‌هایی دیگر استفاده از عروسک‌های نمایش‌های سنتی و آیینی مثل مُبارک، تَکَم و خیمه شب بازی به نوعی به سنت‌ها و آیین‌های کهن و باستانی ایرانی ادای دین شده است.

 

هامبورگ گذر «سال ثانیه» را تجربه کرد

در روزهای ۱۶ تا ۱۸ ماه مارچ ۲۰۱۸ (۲۵، ۲۶ و ۲۷ اسفند ۹۶) در نخستین دوره فستیوال «تنوع» در شهر هامبورگ آلمان، نمایش «سال ثانیه» به صحنه رفت. ویژگی این فستیوال این است که چند جوان آلمانی که رشته تحصیلی شان زبان فارسی بوده به این فکر افتادند که فستیوالی برگزار کنند تا هنرهای ایرانی را معرفی کنند. این چند جوان آلمانی که به زبان فارسی تسلط دارند سه سال برنامه ریزی کردند تا سال گذشته اولین دوره فستیوال «تنوع» برگزار شود.

«سال ثانیه» مرداد تا مهر 94 در زمین تنیس مجموعه فرهنگی تاریخی کاخ سعدآباد با بازی پرستو قربانی، مینا زمان، تینا یونس تبار، سحر صبا، مریم حیدری، سوده سعدایی، آبان حسین آبادی، هدی حیدری، سعیده نیازخانی و نسرین درخشان زاده اجرا شده بود.

 

کشورهای زیادی صدای امیررضا کوهستانی را شنیدند

نمایش «شنیدن» کاری از امیررضا کوهستانی اولین نمایش ایرانی اجرا شده در بخش اصلی فستیوال آوینیون در کشورهای سوییس، هلند، آلمان، فرانسه، بلژیک، ایتالیا، اتریش، یونان اجرا رفته است و در ادامه تورهای بین المللی گروه تئاتر مهر در فصل پاییز در کشورهای فرانسه و بلژیک و زمستان در پرتغال و ایتالیا به صحنه رفت. الهام کردا، مهین صدری، مونا احمدی و آیناز آذرهوش در نمایش «شنیدن» ایفای نقش می‌کردند.

«شنیدن» روزهای ۱ و ۲ سپتامبر (۱۰ و ۱۱ آذر) در ناسیونال تئاتر «دی ماریا» در شهر لیسبون کشور پرتغال و روزهای ۲۸ و ۲۹ بهمن(۱۷ و ۱۸ فوریه ۲۰۱۸) در شهر میلان کشور ایتالیا روی صحنه رفت.

این نمایش در سال ۹۴ در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر و خرداد و تیر سال 96 بار دیگر در ایران و در تئاتر مستقل تهران به صحنه رفت.

 

۶ تئاتر ایرانی در بلژیک

به دعوت موسسه بوزار بلژیک در اسفند ماه سال جاری بروکسل میزبان ۶ نمایش از ایران بود. این برنامه با عنوان «خوش آمد به ایران» به همت موسسه «بوزار» و همکاری اداره کل هنرهای نمایشی ایران از تاریخ ۲۴ تا ۲۷ اسفند ماه ۱۳۹۶ در بروکسل برگزار شد. برنامه یاد شده ابتکاری از این موسسه برای معرفی بیشتر بخشی از ویژگی های تئاتر امروز ایران است. در این مجموعه اجراها که با انتخاب مدیر بخش تئاتر موسسه بوزار انجام شد، نمایش های «ابر صورتی» به کارگردانی حسن معجونی، «نسبیت خاص» به کارگردانی سمانه زندی نژاد، «پرواز شماره ۷۴۵» به کارگردانی مرجان پورغلامحسین، «مده آ» به کارگردانی فریبرز کریمی، «با من بخوان» به کارگردانی افسانه نوری و «ویدئو کال ۲» به کارگردانی پانته آ آرمانفر روی صحنه رفت. بوزار (موسسه هنرهای زیبا) نهادی فرهنگی است که در سال ۱۹۲۹ میلادی در بروکسل تاسیس شد. این موسسه در حوزه های گوناگون هنرهای زیبا از جمله سینما، تئاتر، موسیقی فعال و  سالانه پذیرا و معرفی کننده آثاری در این حوزه های هنری است. مدیریت این موسسه از سال ۲۰۰۲ میلادی بر عهده پل دِ-ژاردن است.

 

نمایش‌های حاضر در جشنواره هایفست ارمنستان

نمایش های «خائوس» به کارگردانی رضا رفیعی نسب از شیراز، «دارالحرب» به کارگردانی پوریا قلی پور از کرمان، «زندگی در یک اتاق شیشه ای» به کارگردانی حیدر رضایی از دهلران(نمایش خیابانی)، «نارکولپسی» به کارگردانی هادی امامی مقدم از مرودشت استان فارس، «اگر شبی از شب های تهران» و «بهادر» به کارگردانی جواد صداقت و الهام ابنی از بوشهر، نمایش خیابانی «با دریا برقص» و صحنه ای «پشیمانی» به کارگردانی نازنین والاجم از تهران، «جنگ رستم و اسفندیار» به کارگردانی داریوش نصیری از تهران، «هویت» به کارگردانی احسان خیرمند از تهران، «مرگ بر مرگ» به کارگردانی مهران سلگی از تهران، «سکوت بر برهوت» به کارگردانی ماندانا ابقری از تهران و «مارشملو» به کارگردانی آبرت بیگجانی از تهران آثار ایرانی شرکت‌کننده در جشنواره هنرهای اجرایی هایفست ارمنستان بودند. آثاری که برای حضور در جشنواره انتخاب شدند؛ آثاری بودند که از حرکات بدنی استفاده کردند و جنبه های بصری قوی داشتند و کم دیالوگ نیز بودند و همچنین آثار سنتی، تک نفره و نقالی نیز در بخش ایران جشنواره حضور داشتند.

 

«اتللو به روایت یاگو» در آلمان

نمایش «اتللو به روایت یاگو» در جشنواره «بونته بونه» که از ۱۴ تا ۱۹ آذرماه مصادف با ۵ تا ۱۰ دسامبر در کشور آلمان برگزار شد ، در تاریخ 9 دسامبر به صحنه رفت. سال گذشته بیست و هفتمین دوره از این جشنواره برگزار شد. نمایش «اتللو به روایت یاگو» نوشته اصغر نوری و براساس نمایشنامه «اتللو» شکسپیر به نگارش درآمده است. غزاله رشیدی و اصغر نوری بازیگران این نمایش بودند. این نمایش در ادامه کار گروه تئاتر «۸۸» روی متون شکسپیر بود. شیوه کار در این پروژه به این شکل بود که نمایشنامه های شکسپیر را به شیوه روایی و با استفاده از تکنیک های تئاتر ایرانی مثل نقالی و پرده خوانی با حضور ۲ بازیگر که داستان را روایت می کنند به صحنه رفت.

 

تئاتر ایران در آتن

نمایش «از زیرزمین تا پشت بام» روزهای ۱۸ و ۱۹ خردادماه (۸ و ۹ ژوئن) در فستیوال بین المللی تئاتر یونان که هر سال در آتن برگزار می شود و یکی از قدیمی ترین فستیوال های تئاتر آتن است، روی صحنه رفت.

در این نمایش سعید زارعی، نسرین درخشان زاده، مهران شجاع و ایلکای بیلگیس به ایفای نقش پرداختند.

نمایش «از زیرزمین تا پشت بام» تابستان و پاییز ۹۵ در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به صحنه رفت؛ صابر ابر، هوتن شکیبا، الهام کردا و مارن ون هولک در اجرای عمومی این اثر به ایفای نقش پرداختند.

 

ایرانی های جشنواره آوینیون

علاوه بر نمایش «در»، در تالار کوچک نمایشی به نام «برخورد» اثری از سحر شاهگلدی و مانلی وفاداری ۲ بار اجرا شد؛ اثری باز با مضمون مهاجرت که این بار درباره کودکی است که حین مهاجرت جانش را از دست می دهد.

آیدا اصغرزاده بازیگر و نمایشنامه نویس ایرانی الاصل متولد پاریس، با ۲ نمایش در جشنواره امسال حضور داشت؛ «دست های لیلا» که اصغرزاده و کامل ایگر نویسنده های آن هستند و خود اصغرزاده در آن بازی کرد، داستانی را در دهه هشتاد در الجزایر دنبال می کرد. نمایش دیگری که اصغرزاده نوشته، «آخرین سرو لبنان» نام داشت که باز داستان زنانه ای را روایت می کرد.

سارا دورقی کمدین ایرانی که از ۱۰ سالگی در فرانسه زندگی می کند با آخرین اثر خود به نام «صف عوض می کنم» مشتاقان کمدی های تک نفره را با اثری درباره مهاجرت و تفاوت های فرهنگی ایرانیان و فرانسویان، به خود جلب کرد.

 

«هیپولیت» در زورگرافو

«هیپولیت» با دراماتورژی و کارگردانی فرزاد امینی به دعوت سفیر یونان به جشنواره بین المللی تئاتر زوگرافو آتن دعوت شد. «هیپولیت» اثر اوریپید به دراماتورژی و کارگردانی فرزاد امینی مرداد و شهریور سال 95 در تالار حافظ روی صحنه رفت. این نمایش به دعوت سفیر یونان و جشنواره بین المللی تئاتر «زوگرافو» ١٢ شهریور در آتن روی صحنه رفت. افتتاحیه جشنواره بین المللی تئاتر «زوگرافو» با نمایش «هیپولیت» انجام شد و شهردار آتن نیز یکی از مدعوین این اجرا بود. بازیگران این نمایش به ترتیب حروف الفبا عبارتند بوند ار الناز اسماعیل زادگان، سروش حائری، سرور خسروانی، مهرنوش ستاری، بهرام عباسی فرد، عماد قرهی و نیره سادات میرزایی.

 

«پرواز ستاره ای» از ایران در فرانکفورت​

نمایش «پرواز ستاره ای» که در ادامه تفاهم نامه اجرای نمایش های کودک و نوجوان به آلمان دعوت شده بود روزهای ۳ تا ۶ اردیبهشت ماه سال 96 در تئاتر هاوس فرانکفورت در قالب اجرای عمومی به صحنه رفت.

پیش از این «پرواز ستاره ای» در جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان سال ۹۴ اجرا شده بود. خانه تئاتر فرانکفورت مرکز تئاتر کودک و نوجوان به شمار می  رود و به اجرای نمایش ویژه این گروه سنی اختصاص دارد. 

«پرواز ستاره ای» که کاری از گروه تئاتر «ماد» به سرپرستی احمد بیگلریان است توسط نیما بیگلریان نوشته و کارگردانی شده و در  امیر شهابی در این نمایش بازی کرده است.

 

«مامایرما» در گرجستان

نمایش «ماما یرما» به طراحی،نویسندگی و کارگردانی فرزین نوبرانی در جشنواره پوتی فست گرجستان به روی صحنه رفت.

این نمایش در روز یکشنبه اول مرداد 96 (بیست سوم جولای) در شهر پوتی توسط گروه تئاتر خلاق ، به اجرا در آمد. «ماما یرما» در سال ۲۰۱۵ در جشنواره هایفست و در سال ۲۰۱۶ در جشنواره لوری فست به اجرا در آمد و توانست جایزه ویژه هیئت این جشنواره را از آن خود کند. همچنین این نمایش در هفدهمین جشنواره دانشگاهی تجربه توانست کاندیدای دریافت بهترین بازیگری زن و کاندیدای دریافت بهترین موسیقی بشود. «ماما یرما» در بهمن ۱۳۹۵ در خانه هنرمندان استاد انتظامی به اجرا درآمد و یکی از پنج کار پرمخاطب این سالن شد. بازیگران این نمایش امیر فراهانی، شبنم اسکندری، فرزاد برهمن، عباس علیرضا، ملینا قدیمی و سهیل قناعتی بودند.




نظرات کاربران