در حال بارگذاری ...
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در نشست خبری جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی عنوان کرد

معاونت فرهنگی دنبال نابودی جشنواره نیست

محمدهادی عسکری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: شاید این برداشت وجود داشته باشد اما معاونت فرهنگی دنبال نابودی جشنواره نیست. باید در ساختارها تجدید نظر کرد و این امروز کلید خورده و ما با کمک دوستان و تیم کنونی قبل از اختتامیه فراخوان جشنواره را ارسال و شورای مشورتی را فعال می‌کنیم.

به گزارش ایران تئاتر، دومین نشست مطبوعاتی جشنواره بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی پیش از ظهر امروز ۱۶ اردیبهشت ماه در تالار مشاهیر مجموعه تئاترشهر با حضور حسین عبداللهی دبیر جشنواره، محمدهادی عسکری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، معاونین  اعضای ستاد اجرایی جشنواره و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.در ابتدای این نشست محمدهادی عسکری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم طی سخنانی گفت: جشنواره تئاتر دانشگاهی از جشنواره های طراز اول ما است که امسال به بیست و یکمین دوره رسیده و سرمایه خوبی به حوزه فرهنگ ما اضافه کرده است.
او در ادامه با اشاره به اهمیت این جشنواره در کشور گفت: سیاست ما در اداره کل این است که همه عرصه هایی که میتواند به اعتلای جشنواره کمک کند در نظر گرفته و ظرفیت‌ها را احیاکنیم.
عسکری با تشکر از دبیر و مسئولان جشنواره بیان کرد: امیدوارم با کمک هم بتوانیم برنامه ریزی صحیحی دراین عرصه داشته باشیم.
امیر پارسائیان مدیر روابط‌ عمومی و ارتباطات بیست‌ویکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی توضیحاتی درباره اختتامیه بخش مناطق و برگزاری بخش پژوهش و آموزش جشنواره داد.
سپس علی محمدی درباره بخش پژوهش و آموزش گفت: شرایط امسال از تصور خود من بهتر بود؛ سالن ها پر شد و نزدیک به ۳۰ سخنرانی تئاتر و هنرهای تجسمی و علوم اجتماعی و فلسفه برگزار کردیم. دراین هفته بر گفتمان بینارشته‌ای تاکید کردیم تا قدری از این شرایط صرف تئاتری‌ها خارج شده و حوزه های دیگر را هم وارد این عرصه کنیم.
او همچنین افزود: به نظر من باید یک بار دیگر به جشنواره نگاه کرد و الان در بهترین شرایط، رده دومی از جشنواره فجر است و صرفا یک بولتن بزرگی می شود که یک عده تمام توانشان را می‌گذارند تا دانشجویان کارهایشان را اجرا کنند به نظرم جشنواره باید وجه دیگری هم داشته باشد. وزارت علوم خواسته یا ناخواسته جشنواره را به نابودی می‌کشاند؛ از انتخاب دیرهنگام دبیر تا رویکردها و عدم همکاری مدیران قبل و بعد وزارت علوم همه اینطور است.
او در ادامه توضیح داد: به نظر من کانون‌ها و دانشجویان می بایست برنامه ریزی درستی کنند؛ فشار دبیرخانه زیاد است و همه هم و غم برای رایزنی اسپانسرها و سالنها و دیگر بخشها گذاشته شده و به نظرم نیاز فراوانی به فراخوانی درست برای برنامه ریزی صحیح داریم تا جشنواره از این باتلاق خارج شود.
همچنین صادق برقعی معاون هنری جشنواره نیز با توضیحی درباره جدول جشنواره و آثار مختلف آن گفت: در بخش مسابقه بیست و شش اجرا به صحنه می‌روند که پنج اثر از آنها برگزیده مناطق و هشت اثر خارج از مسابقه هستند. در بخش مرور قرار بود ۶ اثر اجرا بروند که یک اثر کم شد. سه اثر از این پنج اثر مهمان کانون‌های نمایش هستند، چهار اثر نیز از مدرسان در بخش مهمان هستند. در بخش مسابقه تجربه‌های اجرا شش اثر داخلی و پنج اثر بین المللی اجرا می‌روند.
برقعی در ادامه افزود: سالن های اجرا از تئاتر مولوی و محیط بیرون تا تئاتر شهر و سالن استاد انتظامی و دانشگاه تهران، عمارت روبرو و کارگاه دکور رودکی و پلاتوهای دانشگاه هنر هستند.
مجتبی آدمیان معاون اجرایی جشنواره نیز در صحبتی گفت: برای بخش بین الملل هتل آپارتمان دانشگاه شیراز را در اختیار گرفتیم و بخشی از مشکلات اسکان حل شده اما در بخشی دچار مشکل هستیم با توجه به اینکه اولین گروه را فردا باید اسکان دهیم.
او در ادامه گفت: ما در بخش سالن مشکلی داریم که اگر هفت میلیون سالن انتظامی واریز نکنیم، نمیتوانیم کار اجرا ببریم و امروز هم اجرا داریم. در بحث دستمزد داوران و بازبین ها هم مشکل داریم چون هنوز هزینه بازبینی‌ها پرداخت نشده است. کمک‌هزینه گروه‌ها هم هنوز پرداخت نشده با اینکه میدانم آنها هم دانشجو هستند و از جیب خود یا قرض از دیگران هزینه کردند. من در نهایت پیشنهادی برای گروه در این زمینه ندارم.

محمدهادی عسکری در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست گفت: ما با کمک همه هنرمندان تئاتر کار میکنیم، این جشنواره ارزشمند است، یک راه طی شده و یک افق پیش رو دارد. اداره کل و معاونت فرهنگی دنبال نابودی جشنواره نیست شاید این برداشت باشد. شاید باید در ساختارها تجدید نظر کرد، این امروز کلید خورده و ما با کمک دوستان و تیم کنونی قبل از اختتامیه فراخوان جشنواره را ارسال میکنیم و شورای مشورتی را فعال میکنیم و از رسانه‌ها دعوت می‌کنیم تا گزارش‌ها را مستند شوند.

او افزود: به هرحال سازمان‌های فرهنگی هم باید دین خود را به تئاتر فاخر ادا کنند؛ اینطور نمیشود که فقط وزارت علوم فعال باشد اما تلاش داریم تعامل با ارشاد و سایر سازمان‌ها درباره تامین اعتبار اتفاق بیفتد. من هم لحظه به لحظه هوشیارم که با همه فشار، این مشکلات حل شوند.
عسکری در باره انتخاب دبیر دوره بعد هم گفت: ما نیاز به فضاهای مشورتی داریم تا جشنواره بیست و دوم را بهتر شروع کنیم و دبیر را هم تلاش داریم زودتر انتخاب کنیم؛  در این زمینه راهکار میانه برای انتخاب دبیر خواهیم داشت.
او همچنین تاکید کرد که یکی از سیاست‌های این دوره انتخاب زود هنگام دبیر و فراخوان دوره بعد است و گفت: این از سیاستهای ماست که دبیر فارغ از مسایل مالی به کار بپردازد.

در ادامه حسین عبدالهی دبیر جشنواره تئاتر دانشگاهی نیز در سخنانی اظهار کرد: دوستانم گلایه زیاد کردند اما من خوش‌بین هستم، از دکتر ایرجی مدیرکل قبلی و دکتر عسکری مدیر فعلی برای کمک‌هایشان تشکر می کنم و امیدوارم با کمک آنها روز اختتامیه همه حالمان خوب باشد.
او با ابراز خوشحالی از برپایی بخش مناطق گفت: خوشبختانه پنج اثر از بخش مناطق به جشنواره آمدند و امیدوارم برای سال های بعد این روند گسترش یابد.
عبدالهی با اشاره به فشردگی زمان اجراها گفت: مکان اختتامیه هم امروز مشخص خواهد شد و تلاش داریم از ارگانهایی که به ما کمک نکردند تشکر کنیم. امروز انرژی می‌گذاریم که نشان دهیم چطور میشود از شهرداری و دیگر جاهایی که باید کمک کنند تقدیر کرد، مگر نمیشود برخی امکاناتی که برای فامیلهایشان در سطح شهر می‌گذارند درا ختیار گروه های تئاتر بگذاریم؟ امیدوارم در هفته آتی چند نشست داشته باشیم تا آسیب شناسی کنیم که سال‌های بعد جشنواره چطور برگزار شود که کارآمدتر از قبل شود.
او درباره بلیت فروشی جشنواره نیز گفت: سایت تیوال به عنوان عامل فروش بلیت ها و همراه جشنواره این مسئولیت را عهده‌دار شده است. ما احتمالا برای برخی سالن‌ها گیشه نخواهیم داشت.

حسین عبداللهی در ادامه افزود: در پایان هر روز از جشنواره ساعت 20:30 در عمارت روبه رو جلسه نقد و بررسی آثار آن روز با حضور منتقدان برجسته‌ای همچون هاجر سعیدی‌نژاد، عرفان خلاقی و رفیق نصرتی و با حضور حسام سلامت و مهدی یوسفی از افراد فعال در علوم اجتماعی برگزار می‌شود که نمایش‌ها هم از جنبه تخصصی تئاتر و هم از لحاظ پیوند آن‌ها با علوم اجتماعی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

عبداللهی در پایان با بیان این‌که ترکیب داوران امسال از هرسال دیگر جوان‌تر است؛ داوران هر بخش را معرفی کرد: در بخش مسابقه صحنه؛ پانته‌آ پناهی‌ها، رضا مهدی‌زاده، بهزاد آقاجمالی، اشکان خیل‌نژاد و عباس جمالی. در بخش تجربه‌ها اجرا؛ ندا شاهرخی، امیر راد و میلاد مولوی و در بخش مرور سمانه زندی‌نژاد،‌پیام لاریان و سیاوش پاکراه.




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با حسین عبداللهی، دبیر بخش دانشجویی جشنواره تئاتر فجر42

اجرای تئاتر با رویکردهای آکادمیک از اهداف جشنواره است
گفت‌وگو با حسین عبداللهی، دبیر بخش دانشجویی جشنواره تئاتر فجر42

اجرای تئاتر با رویکردهای آکادمیک از اهداف جشنواره است

حسین عبداللهی، دبیر بخش دانشجویی چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، رونق‌بخشی به حوزه پژوهش و آموزش و نیز اجرای تئاتر با رویکردهای آکادمیک را از مهم‌ترین اهداف این بخش از جشنواره برشمرد.

|

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد

محمود سالاری: تعمیرات ساختمان تئاتر شهر به‌زودی آغاز می‌شود
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد

محمود سالاری: تعمیرات ساختمان تئاتر شهر به‌زودی آغاز می‌شود

محمود سالاری، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن توضیح درباره اولویت‌های عمرانی این معاونت از آغاز تعمیرات ساختمان تئاتر شهر و نیز از بهسازی تالارهای سنگلج و هنر خبر داد.  

|

نظرات کاربران