در حال بارگذاری ...
در پردیس تئاتر تهران رقم خورد ؛

افتتاحیه جشنواره فجر با نمایشی از محمد رحمانیان

سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر با برگزاری مراسم افتتاحیه ای با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرپرست سازمان سینمایی، سینماگران و دبیر جشنواره در حالی کلید خورد که نمایشی به کارگردانی محمد رحمانیان با عنوان «سلام چهل سالگی» در آن به صحنه رفت.

به گزارش ایران تئاتر به نقل از فرهنگ نویس سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر عصر دیروز با حضور عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی در محل پردیس تئاتر تهران افتتاح شد.
پس از پخش آیاتی چند از قرآن‌ مجید و سرود ملی، منصور ضابطیان مجری مراسم روی سن آمد و‌ گفت: از این لحظه سال تحویل سینمای ایران آغاز می شود؛ یا مقلب القلوب والابصار یا مدبر اللیل و النهار یا محول الحول و الحوال.

وی افزود: همه می دانیم در دوران تکنولوژی بخشی از انتقال اخبار برعهده فضای مجازی است پس باید این بخش را جدی بگیریم.

مجری افتتاحیه تاکید کرد: سینمای ایران با فراز و فرودهای مختلف پس از سال ۵۷ در مسیر جدیدی قرار گرفت و می توان سینما را در صدر تحولات پس از انقلاب دانست.

پس از این صحبت ها فیلمی از دوران انقلاب اسلامی پخش شد.

ابراهیم داروغه زاده دبیر سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر در سخنانی گفت: یاد و نام صدیقه کبری حضرت زهرا(س) که این ایام به نام ایشان است گرامی می داریم و سی و هفتمین جشنواره را با نام ایشان آغار می کنیم.

وی افزود: به همه سروران گرامی خصوصا اهالی جنوب تهران سلام‌ می کنیم، آمده ایم‌ بخشی از زحمات شما در پیروزی انقلاب را پاس داریم. سینمای ایران اکنون در چهل سالگی بزرگترین دستاورد جمهوری اسلامی است، سینمای ما پرآوازه است و تمام تلاشش را کرده است که نام آور باشد.

داروغه زاده تاکید کرد: چهلمین سال انقلاب را به شما مردم و سینماگران تبریک می گوییم. قدردان همه زحمات در برپایی سی و هفتمین مراسم سینمای انقلاب هستم.

وی در پایان تاکید کرد: سینمای ایران اکنون و در چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی از دوردست های ایران تا سراسر جهان پیام آور نجابت، انسانیت، صداقت، درستکاری و همه فضایل است. ادعای بزرگی نیست اگر بگویم سینمای نوین ایران خود بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی است و مظهر شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی به معنای واقعی آن است. آوازه افتخارات سینمای ما در همه جهان طنین انداز است و این سینما به سهم خود همه تلاش خود را کرده است که صدای آزادی و آزادگی باشد.

پس از صحبت های دبیر جشنواره فیلمی از چند سال گذشته جشنواره پخش شد.

 

سیمرغ عکس به حبیب مجیدی رسید

اهدای جوایز بخش اقلام تبلیغاتی سینما دیگر بخش مراسم بود. سیمرغ بلورین بخش بهترین عکس به حبیب مجیدی برای «بمب یک عاشقانه» تعلق گرفت. مجیدی گفت: رقابت در هنر بی معناست و یادمان نروند که سینما قرار است آدم ها را به هم‌نزدیک‌ کند. از پیمان معادی و‌کادر فیلم «بمب یک عاشقانه» صمیمانه تشکر می کنم.

 

سیمرغ پوستر برای طاها ذاکر

سیمرغ بهترین پوستر جشنواره سی و هفتم به طاها ذاکر برای فیلم‌ «کوپال» تعلق گرفت.

 

سیمرغ آنونس برای روح الله موحدی

سیمرغ بلورین بهترین آنونس به روح الله موحدی برای «گرگ بازی» تعلق گرفت. وی گفت: از سید محمود رضوی در موسسه سیمای مهر و از خانواده عزیزم تشکر می کنم. این جایزه برایم عزیز است و آن را به همسرم تقدیم‌ می کنم.

در ادامه از درگذشتگان سینمای ایران کلیپی با دکلمه زنده یاد حسین پناهی و آوای همایون شجریان پخش شد.

آیین افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با نکوداشت عزت الله انتظامی ادامه پیدا کرد. منصور ضابطیان این بخش را با نقل قولی از کتاب «آقای بازیگر» عزت الله انتظامی آغاز کرد و ه نقل از وی گفت: هیچ وقت توقع زیادی نداشتم. اگر می خواستم از بازیگری پولی درآورم راهش را بلد بودم ولی چون برای حرفه ام ارزش قایل بودم این کار را نکردم.

ضابطیان همچنین گفت: سال سختی برای سینمای ایران بود و فهرست بلند بالایی از عزیزانی که سال قبل در جمع ما بودند امسال دیگر نیستند.

پس از آن کلیپی با تصاویری از نقش آفرینی های استاد انتظامی در فیلم ها و سریال های مختلف پخش شد.

در نکوداشت استاد انتظامی از سید عباس صالحی وزیر فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی و ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره دعوت شد تا روی سن بیایند. همچنین از مجید انتظامی دعوت شد تا روی صحنه بیاید.

مجید انتظامی در سخنانی گفت: این روز خجسته را به سینماگران تبریک می گویم. امیدوارم سال پرباری برای سینما باشد و از خانه سینما بابت زحماتشان تشکر می کنم که ما را تنها نگذاشتند. وی سپس تابلو و لوح تقدیر این بخش را دریافت کرد.

پس از نکوداشت عزت الله انتظامی، نوبت به بزرگداشت های این دوره از جشنواره رسید که در ابتدا فیلمی درباره عزیزالله حمیدنژاد و فعالیت های او نمایش داده شد.

نکته قابل توجه در این بخش این بود که مجری اعلام کرد وقتی به وزیر ارشاد گفته اند سخنرانی کند وی گفته است جایی که هنرمندان هستند ما باید شنونده باشیم.

علیرضا شجاع نوری بازیگر و علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی برای تجلیل از عزیزالله حمیدنژاد روی سن آمدند.

علیرضا شجاع نوری در سخنانی درباره حمیدنژاد گفت: می گویند اگر کسی را می خواهی خوب بشناسی باید با او کار کنی و یا به سفر بروی و منن سال ۱۳۶۱ وقتی سیف الله داد اولین فیلمش را می ساخت با حمیدنژاد دستیاران او بودیم و از او یاد گرفتیم و بالاخره در آخرین همکاری سریال «بانوی عمارت» را کار کردیم.

وی افزود: حمیدنژاد یکی از شخصیت های دوست داشتنی است و مثل یک چتر است در یک سفر بارانی که تو را از خیلی از آسیب ها حفظ می کند. ممکن است لبخندهای او را کم ببینی، اما وقتی لبخند بزند بسیار به جان می نشیند. من تاکنون غیر از خیر از او چیزی ندیده ام.

علیرضا تابش نیز در سخنانی درباره عزیزالله حمیدنژاد گفت: آقای حمیدنژاد شاید ۲۰ساله بودند که با مرحوم سیف الله داد وارد سینما شدند و در این ۴۰ سال ثمره کارشان فیلم های هنری و ارزشمند است که در جشنواره های خارجی وقتی نمایش داده می‌شد مخاطبان باورشان نمی شد که زیبایی های سرزمین عزیز ما است و فکر می کردند در استودیو ساخته شده است. برای عزیزالله حمیدنژاد طول عمر و عزت روزافزون می خواهم. ان شاالله همیشه عزیز باشی.

 

حمیدنژاد: کارهایی که دوست داشتم ساختم

عزیزالله حمیدنژاد نیز در سخنانی گفت: آقای شجاع نوری و تابش من را خجالت دادند. من از نظر کیفی و کمی انقدری کار ندارم که نیازی به بزرگداشت داشته باشد. من باید کارهای بیشتری م یساختم ولی با توجه به شرایط موجود نشد و نوانستم، ولی خوشحالم فیلم هایی ساختم که دوستشان دارم و شرایط زندگی باعث این نشد که هر کاری را بسازم.

وی افزود: از همسرم تشکر می کنم که طی این سال ها مرا حمایت کرد که دست به هر کاری نزنم و‌ دوست دارم از منتقدانی نام ببرم که وقتی «هور در آتش» را ساختم از فیلم حمایت کردند و باعث انرژی ساخت فیلم های دیگر من شدند زیرا این برای یک فیلمساز اولی خیلی مهم است؛ حمید صدیقی، هوشنگ گلمکانی، خسرو دهقان و مسعود محرابی. زمانی که ما این فیلم را ساختیم ویژوال افکت کامپیوتری نبود و باید با جلوه های ویژه میدانی می ساختیم و من باید از کسانی که برف و بوران را برای ما ایجاد کردند یعنی آقای شوقی و دستیارشان تشکر کنم.

این کارگردان در پایان گفت: خوشحالم در آخرین کارم با آقای شجاع نوری همکاری داشتم و خانم مومن در نقش فخرالزمان درخشیدند و خوشحالم در هرکارم تعدادی چهره جوان معرفی کردم و امیدوارم بتوانم فیلم های دلخواهم را بسازم.

بزرگداشت بعدی این مراسم به ابراهیم حقیقی اختصاص داشت که فیلمی از او به نمایش گذاشته شد. برای بزرگداشت ابراهیم حقیقی از رسول صدرعاملی، آتیلا پسیانی و علی اکبر صادقی دعوت شد تا روی سن بیایند. صادقی در سخنانی بیان کرد: افتخار من این است که با ابراهیم حقیقی دوست خانوادگی هستیم. او هنرمند والا و برجسته ای است به او خیلی تبریک‌ می گویم که امشب از او تجلیل می شود.

صدرعاملی نیز گفت: خوشحالم که در این دهه ها بیشترین همکاری را با ابراهیم حقیقی داشتم. بیاییم گرافیک را جدی بدانیم و در این دوران کپی پیست ها قدر هنرمندان ارزنده را بدانیم. جای مرتضی ممیز و فرشید مثقالی خالی.

آتیلا پسیانی هم در سخنانی عنوان کرد: خوشحالم که برای این مراسم‌ و اهدای تندیس ابراهیم عزیزم اینجا هستم. تناسبی که بین طرح، فکر و‌ اجرای حقیقی است اعجاب انگیز است. او این نظم گرافیکی را همه جا به کار می برد به خصوص در کارهای صنفی.

در ادامه لوح تقدیر ابراهیم حقیقی اهدا شد. حقیقی نیز گفت: دوستان پرسیدند گرامیداشت چگونه است گفتم قطعا برای من خوشحال کننده است.

وی افزود: از دومین جشنواره فجر که برای آن پوستر کشیدم تا سال چهارم که تندیسآن را طراحی کردم‌ و تا امروز در حال تکامل است، خوشی من این بوده که در کنار عزیزانم حضور دارم.

این گرافیست درباره بزرگداشت های امسال بیان کرد: با صدای خسرو خسروشاهی بزرگ شدیم، عباس گنجوی تدوینگر خوب و حرفه ای است، آقای حمیدنژاد را سال هاست که می شناسم، با فاطمه معتمدآریا کار مشترک زیاد دارم. همچنین از آقای بهشتی یاد می کنم که تندیس با همکاری ایشان شروع شد.

حقیقی در پایان عنوان کرد: هر بار که به خانه هنرمندان می روم جای خالی عزت الله انتظامی را می بینم. برای من حسرت است که خودش در این جمع نیست.

بزرگداشت بعدی به فاطمه معتمدآریا تعلق داشت که فیلمی از او به نمایش گذاشته شد. در این فیلم رضا کیانیان به کنایه گفت: خیلی دیر خیلی دیر برای فاطمه معتمدآریا بزرگداشت گرفتند و من از جانب قبلی ها عذرخواهی می کنم.

پیش از این کیارش اسدی زاده کارگردان فیلم از یک غافلگیری برای معتمدآریا و هوادارانش خبر داده بود. این غافلگیری حضور این هنرمندان در یک کافه که ترانه ای که با اسامی فیلم هایش ساخته شده بود خوانده می شد بود و معتمدآریا با حضور در این کافه و دیدن دوستانش غافلگیر شد.

همایون اسعدیان، رضا کیانیان و علیرضا رییسیان برای بزرگداشت این بخش روی صحنه آمدند.

رضا کیانیان در سخنانی روی سن گفت: من خیلی خوشحالم که امشب برای بزرگداشت سیمین سینما روی صحنه آمدم. خیلی دیر برایشان بزرگداشت گرفتند. من وقتی وارد سینما شدم سیمین ستاره تمام عیار بود.

اسعدیان نیز گفت: سینمای ایران بعد از انقلاب خیلی فضای مورد اعتمادی نداشت و نگاه خوبی به سینما و آنچه پشت صحنه می گذشت وجود نداشت ولی دوستان تلاش کردند شان و‌ منزلت واقعی را به این هنر برگردانند تا بتوان به سینما اعتماد کرد و مردم دخترانشان را به این حرفه بسپارند. ما این را مدیون بازیگرانی مانند فاطمه معتمدآریا هستیم که آنچنان شان و منزلتی به حرفه سینمای دادند که قابل اعتماد باشد. من به‌نوبه خودم به حضور ایشان افتخار می کنم. خانم‌ معتمدآریا از شما خیلی تعریف کردم.

رییسیان کارگردان سینما نیز گفت: از ۶ بزرگداشت امسال که برگزار شد پنج نفر آنها در فیلم‌ اول من «ریحانه» حضور داشتند که برای من افتخار است. مردم از ته قلب معتمدآریا را دوست دارند. او اخلاق حرفه ای دارد و به معنای واقعی به حرفه خود احترام‌ می گذارد و موقعیت خود را درک می کند. او درک بالایی از نقشی که بازی می کند دارد همچنین شعور اجتماعی بسیار بالایی دارد. این ویژگی ها در هر کسی جمع شود حتما آدم بزرگی است که در فاطمه معتمدآریا جمع شده است.

در ادامه ضابطیان خواست که حضار به احترام‌ فاطمه معتمدآریا و تمام زنان ایران بیاستند و تشویق کنند.

فاطمه معتمدآریا نیز گفت: دست تک تک همکارانم را می بوسم و خوشحالم به عنوان یک زن گوشه ای از احساساتم را با سینما انتقال می دهم. جای خیلی بزرگی چون بهرام بیضایی را خالی می کنم؛ کسانی که سهم عظیمی در این سینما دارند.

وی افزود: خوشحالم که خانواده سینما در اینجا جمع هستند و‌ من سهم کوچکی در این جمع آوری دارم. باعث افتخارم است که بگویم تمام تیغ تیزهای سیاسی فرهنگی به سوی ایران است چون گوهر دست نیافتنی است. ما هرجا قرار داریم پیکان تیز انتقادها به سویمان است اما ما خانواده معتقد‌ و دوست داشتنی هستیم. صنعت سینمای ما بزرگترین سفیر فرهنگ ما است و این دلیل حملات به‌ سمت ماست.

این بازیگر سینما اشاره کرد: دلخور نیستم که هرجا رفتم برایم مانع ایجاد کردند زیرا این کارها به من جهش داد و به من کمک کرد که بگویم زن ارزش والایی دارد. ار خانه سینما و دوستانم که حقوق صنفی سینماگران را حفظ می کنند متشکرم.

معتمدآریا که از سن پایین رفته بود مجدد به سن بازگشت و گفت: اولین بار است که در فیلمی بازی کردم (جاندار) که کارگردانان آن سنشان یک سوم سن من است. امیدوارم از فیلمسازان جوان حمایت شود. من به دلیل اینکه سر کار دیگری هستم نمی توانم در اکران این فیلم در فجر حضور یابم ولی شما از آنها و دیگر فیلم اولی ها حمایت کنید.

 

سلام رحمانیان به چهل سالگی

در ادامه مراسم افتتاحیه جشنواره، نمایشی به کارگردانی محمد رحمانیان با عنوان «سلام چهل سالگی» با موضوع جشنواره فیلم فجر در دوره های مختلف و خاطره بازی با جشنواره اجرا شد. پس از پخش تئاتر، نیما مسیحا و رضا تاجبخش قطعه ای به‌نام «پروانگی» را با موسیقی بابک بیات اجرا کردند. این قطعه ای از موسیقی فیلم «دست های آلوده» بود. ترانه «وطن... عشق... آزادی...» ساخته علیرضا افکاری قطعه بعدی بود که مسیحا و تاجبخش با هم اجرا کردند.

در ادامه مراسم بزرگداشت عباس گنجوی با نمایش فیلم او به کارگردانی مرجان اشرفی زاده آغاز شد. برای بزرگداشت عباس گنجوی از بهمن فرمان آرا و مسعود کیمیایی دعوت شد تا روی سن بیایند.

مسعود کیمیایی گفت: درباره عباس گنجوی باید بگویم در سال های دور خیلی با هم کار کردیم. فیلم های سیاه سفیدم قبل انقلاب مثل خاک و سفر سنگ را با او‌ کار کردم. او فیلم را خوب می شناسد، همه چیز را می فهمد و می بیند، فیلم را چک می کند و بعد از یک هفته به تو جدول می دهد. خیلی ها مانند او نیستند. ما روزهای سختی را با هم گذراندیم؛ روزهای سرد و سخت و تحت فشار ساواک.

بهمن فرمان آرا نویسنده و کارگردان پیشکسوت سینما نیز گفت: از وقتی وارد سینما شدم با خیلی ها آشنا شدم ولی یک دوست دارم که گنجوی است. تفاوت آشنا و دوست را می دانید. می خواهم از ناصر تقوایی یاد کنم زیرا عباس تمام فیلم های ناصر را مونتاژ کرده است البته فیلم های من را هم او تدوین کرده است.

وی افزود: او کسی است که اگر صدای من کمی ناراحت باشد سریع خود را به من می رساند. عباس همتا ندارد او کسی است که خودش از ابتدا برای موقعیتش تلاش کرده است. هرچه از عباس بگویم کم گفته ام.

فرمان آرا اشاره کرد: امروز ویدیویی دیدم که در آن عکسی از جوانی شهلا ریاحی را به خودش نشان دادند آن هم در حالی که او الان آلزایمر دارد




مطالب مرتبط

جمعه ۲۹ دی‌ در تالار ناصری خانه هنرمندان

آیین پایانی دهمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران برگزار می‌شود
جمعه ۲۹ دی‌ در تالار ناصری خانه هنرمندان

آیین پایانی دهمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران برگزار می‌شود

طی نشستی که امروز، (سه‌شنبه ۲۶ دی) در خانه تئاتر برگزار شد، محمد رحمانیان، دبیر دهمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران با همراهی بهزاد صدیقی، دبیر اجرایی این جایزه، پوستر این رویداد هنری را رونمایی کردند و به ارائه توضیحاتی درباره روند برگزاری این دوره از جایزه ...

|

تاریخ برگزاری آیین پایانی انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران اعلام شد

تاریخ برگزاری آیین پایانی انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران اعلام شد

آیین پایانی دهمین دوره‌ انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران که پیش از این قرار بود روز پنجم دی، هم‌زمان با زادروز بهرام بیضایی و جاودانگی اکبر رادی برگزار شود، به دلیل پاره‌ای از مشکلات، به روز 30 دی موکول شد.

|

تهیه‌کننده نمایش «رستاخیز عشق» مطرح کرد

جلیل اکبری‌صحت: تئاتر بستر مشخصی برای تبلیغات ندارد
تهیه‌کننده نمایش «رستاخیز عشق» مطرح کرد

جلیل اکبری‌صحت: تئاتر بستر مشخصی برای تبلیغات ندارد

جلیل اکبری‌صحت با اشاره به اینکه نمایش «رستاخیز عشق» به زندگی مولانا می‌پردازد، تأکید کرد «رستاخیز عشق» در 14 پرده، مقاطع مهم زندگی مولانا را دنبال می‌کند. او همچنین درباره نقش تبلیغات در دیدن شدن آثار نمایشی گفت ما در تئاتر با بستر مشخص و تعیین‌شده‌ای برای تبلیغات مواجه ...

|

در بخش نمایشنامه‌های تألیفی و اقتباسی

داوران دهمین دوره‌ انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران معرفی شدند 
در بخش نمایشنامه‌های تألیفی و اقتباسی

داوران دهمین دوره‌ انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران معرفی شدند 

در احکامی جداگانه‌ توسط محمد رحمانیان، دبیر دهمین دوره‌ انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران، هیئت داوران بخش نمایشنامه‌های تألیفی و اقتباسی این رویداد ملی و فرهنگی، انتخاب و معرفی شدند.

|

نظرات کاربران