در حال بارگذاری ...
گزارشی از نشست روند نوسازی تماشاخانه سنگلج

راه اندازی کمپینی برای طرح توسعه یک تماشاخانه قدیمی

نشست خبری تشریح روند نوسازی تماشاخانه سنگلج صبح امروز با حضور مسعود معمار سرپرست دفتر طرح های عمرانی وزارت مطبوع، علی عابدی مدیر تماشاخانه سنگلج و محسن حسن زاده مدیر اجرایی و روابط عمومی تماشاخانه برگزار شد.

به گزارش ایران تئاتر، در این نشست ابتدا  محسن حسن زاده به دو رویکرد مهمی که توسعه و بازسازی تماشخانه سنگلج بر اساس آن اتفاق افتاده اشاره کرد و گفت: «ما در بحث بازسازی به دو هدف مهم توجه داشتیم. اولین هدف ما این بود که سنگلج را از شرایط کنونی فراتر ببریم و به هویت گذشته این تماشاخانه نزدیک‌تر کنیم. هدف دیگر ما نیز این بود که بحث سخت افزاری و استاندارد سازی ساختمان سنگلج و ایجاد جاذبه برای حضور مردم و تماشاگران بیشتر شود.»  

علی عابدی مدیر تماشاخانه سنگلج نیز در ادامه صحبت‌های حسن زاده درباره مشکلات زیربنایی تماشاخانه سنگلج افزود: «از زمانیکه من و دیگر دوستان وارد مبحث نوسازی تماشخانه سنگلج شدیم، مشکلات بسیار زیادی در  زمینه سخت افزاری وجود داشت. ما با تلاش آقای معمار سعی کردیم این مشکلات را برطرف کنیم. شاید وضعیت سنگلج ایده آل نباشد اما نسبت به گذشته تغییرات بسیار چشمگیری داشته است.» او در ادامه تاکید کرد: «دغدغه اصلی ما از توسعه بخشی به سنگلج، هویت بخشی به آن و همچنین بازگشت به دوران طلایی تئاتر ایران بود که در تماشاخانه سنگج این اتفاق افتاد. سنگلج خاستگاه نمایش‌های ایرانی با دغدغه‌های اجتماعی و سیاسی است.»  او همچنین درباره نحوه عملکرد سیستم سنگلج در بخش استاندارد سازی نیز یاد آور شد: «ما تلاش کردیم به یک استاندارد و جایگاه قابل توجهی برسیم که از دیدگاه هنرمندان و عوامل تئاتر مورد قبول باشد. در این بخش نور خوب و سالن مدرنی را فراهم کردیم و مطمئن هستم اگر امکانات سنگلج را به روز کنیم خیلی از تئاتری‌ها راغب می‌شوند که در این سالن نمایش اجرا کنند.» عابدی در بخش دیگری از صحبت‌هایش عنوان کرد: «بعضا شنیده‌ام که سنگلج موقعیت جغرافیایی خوبی ندارد اما به نظرم این سالن نسبت به اکو و پالیز وضعیت بهتری دارد.»

او با اشاره به اینکه سال آینده یکی از نمایش‌های قطعی شده برای اجرا در تالار سنگلج «بنگاه تئاترال» به کارگردانی هادی مرزبان است، خاطرنشان کرد: «ما در سنگلج با هیچ کدام از نمایش‌های سنتی و آیینی مشکلی نداریم و اتفاقا به آن‌ها علاقه‌مند هستیم، اما بیشتر بحث ما بر سر کیفیت نمایش‌های آیینی است؛ بنابراین از آثاری حمایت می‌کنیم که کیفیت بالایی برخوردار باشد.»

مدیر تالار سنگلج افزود: «در صدد این هستیم یک کمپین طرح توسعه سنگلج راه بیاندازیم تا شاید صدایمان از این طریق به گوش آقای قالیباف برسد.»

علی عابدی  درباره طرح توسعه تالار سنگلج با اشاره به شروع این پیگیری از زمان مدیریت اتابک نادری توضیح داد: «کمیسیون فرهنگی مجلس قول پیگیری طرح را داده بود تا موضوع را از طریق شهردار دنبال کند اما از آن کمیسیون خبری نشد و ما تلاش کردیم با همکاری نمایندگان دیگر پیام خود را به آقای قالیباف برسانیم که در این بین آقای داود رشیدی فوت کردند و همان زمان شهردار تهران در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد که به وصیت این هنرمند عمل می‌کند.» او ادامه داد: «یک روز پس از مراسم تشییع مرحوم رشیدی جلسه‌ای با مسئولان شهرداری منطقه ۱۲ در اینجا برگزار شد و آن‌ها رفتند که خبر بدهند اما ما همچنان در حال پیگیری هستیم و به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.»

 همچنین مسعود معمار در ادامه صحبت‌های عابدی افزود: «ما امسال برنامه‌ای برای رفع کمبود مسائل جزئی تدارک دیدیم اما معضلی به وجود آمده بود و مجبور شدیم چیلرها را تغییر دهیم. ما تلاش کردیم با بهبود شرایط پیش رو کاری کنیم که از امکانات فرهنگی و هنری نگهداری کنیم.»

معمار درباره بودجه‌ای که صرف بازسازی سنگلج شده است نیز افزود: «از ابتدای سال هیچ اعتبار تخصیصی به ما ارائه نشد. ما 600 میلیون برای این منظور هزینه کردیم و سعی داشتیم پشت صحنه تئاتری سالن را بازسازی و بهره برداری کنیم.»

سرپرست دفتر طرح های عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره وضعیت آکوستیک تماشاخانه سنگلج افزود: «ما در این نوسازی ها و تعمیرات به ترکیب داخل سالن دست نزدیم و از این رو آکوستیک سالن حفظ شده است. البته پیش از این روی آجرهای داخل سالن رنگ زده شده بود که این امر باعث شده تا روی آکوستیک سالن تأثیر گذاشته شود که این مشکل را از طریق سندپلاست برطرف می کنیم.»

در پایان نیز محسن حسن زاده به بخشی از اقدامات صورت گرفته نیز اشاره کرد و گفت: «طراحی دو اتاق مجزا گریم خانم ها و آقایان، طراحی و تجویز اتاق حراست، طراحی و تجویز اتاق کارگردان، طراحی و تجویزی مکانی برای استراحت گروه نمایشی، سیم کشی اعلان حریق، تعویض تابلوهای برق و... از جمله اقدامات شکل گرفته در جهت بهره‌مندی تماشخانه سنگلج بود که ما در طول این یکی دو سال برای بهبود وضعیت سنگلج آن ها را انجام دادیم.»

 

 




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با عزت‌الله رمضانی‌فر، بازیگر پیشکسوت

تماشاخانه سنگلج، می‌‌تواند بهشت تئاتر ملی شود
گفت‌وگو با عزت‌الله رمضانی‌فر، بازیگر پیشکسوت

تماشاخانه سنگلج، می‌‌تواند بهشت تئاتر ملی شود

عزت‌الله رمضانی‌فر، بازیگر پیشکسوت می‌گوید با برنامه‌ریزی و مدیریت درست و اختصاص بودجه مناسب، می‌توان تماشاخانه سنگلج را به بهشت تئاتر ملی ایران تبدیل کرد.

|

گفت‎وگو با کارگردان «مجلس بلبشو جور کردن»

فرشیدقلی‌پور: نمادها راهی شدند تا قصه، معنا نبازد
گفت‎وگو با کارگردان «مجلس بلبشو جور کردن»

فرشیدقلی‌پور: نمادها راهی شدند تا قصه، معنا نبازد

فرشید قلی‌پور، نویسنده و کارگردان نمایش «مجلس بلبشو جور کردن» می‌گوید برای بیان دغدغه‌های زنان از استعاره‌ها و نمادها بهره برده است تا قصه معنای خود را از دست ندهد و کشف و شهودها از طرف خود تماشاگر صورت بگیرد.

|

تئاتر در سالی که گذشت؛ چالش‌هایی که به امید رسید

تئاتر در سالی که گذشت؛ چالش‌هایی که به امید رسید

تئاتر در سالی که گذشت شرایط رو به بهبودی را تجربه کرد و از مشکلاتی که در دوران کرونا برایش ایجاد شده بود، دور شد. در این راستا، به‌نظر باید سال آینده را روزهای بسیار خوب و شکوفا تئاتر کشور دانست.

|

گفت‌وگویی کوتاه با رضا بابک

بنیاد تئاتر ملی، می‌تواند عرصه نمایش ایرانی را به روزهای اوجش برگرداند
گفت‌وگویی کوتاه با رضا بابک

بنیاد تئاتر ملی، می‌تواند عرصه نمایش ایرانی را به روزهای اوجش برگرداند

رضا بابک، هنرمند تئاتر، تلویزیون و سینمای ایران می‌گوید تشکیل بنیاد تئاتر ملی، می‌تواند گونه نمایش ایرانی را که مدتی است دچار کلیشه‌ها و تکرار شده است، دوباره شکوفا کند و به روزهای اوجش برساند.

|

با حضور علی نصیریان و دیگر هنرمندان پیشکسوت

جشن پایان دوره مکتب‌خانه سنگلج برگزار شد
با حضور علی نصیریان و دیگر هنرمندان پیشکسوت

جشن پایان دوره مکتب‌خانه سنگلج برگزار شد

در جشن پایان دوره مکتب‌خانه سنگلج که با حضور علی نصیریان و جمعی دیگر از هنرمندان پیشکسوت برگزار شد، خریداری ساختمان کناری تماشاخانه سنگلج، بازسازی ساختمان سابق اداره تئاتر و تصویب تشکیل بنیاد تئاتر ملی ایران مورد تاکید مجدد قرار گرفت.

|

نظرات کاربران (1)