در حال بارگذاری ...
گزارش ایران تئاتر از حضور هنرمندان در شبکه‌های اجتماعی

خاطره لحظه‌ای که دنیا فقط براى تو فراهم کرده

سالگرد درگذشت عباس کیارستمی، افتخارآفرینی کیمیا علیزاده در جهان، درخشش هنرمندان بر روی صحنه تئاتر و... ازجمله مباحث موردتوجه شبکه‌های اجتماعی هنرمندان در هفته گذشته است.

به گزارش ایران تئاتر، بخش فعالیت هنرمندان در شبکه‌های اجتماعی که با توجه به اهمیت شبکه‌های مجازی برای هنرمندان و مردم فعال‌شده، راهی است برای ارتباط مستمر و دوطرفه با مخاطبان ایران تئاتر. این بخش همواره سعی دارد تا فعالیت هنرمندان تئاتر  را در اینستاگرام و تلگرام زیر ذره‌بین قرار دهد و از میان تمامی پست‌هایی که در طول هفته منتشر می‌شوند، برجسته‌ترین آن‌ها را در اختیار مخاطبان قرار دهد. در ادامه به پست‌های برگزیده چند روز گذشته که به هنرمندانی همچون رضا کیانیان، پارسا پیروزفر، حسن فتحی، ماهایا پطروسیان و... اختصاص دارد، پرداخته‌ایم.

 

تو را در کنار خود احساس می‌کنیم؛ با همان رندی شیرین و خلاقیت شاعرانه

حسن فتحی کارگردان نمایش‌های «هی هی ماتادور» و «مضحکه پهلوان و پری» که این روزها فصل دوم سریال «شهرزاد» ش در حال پخش از شبکه نمایش خانگی است، به مناسبت سالگرد درگذشت عباس کیارستمی، شاعر سینمای ایران، نوشت: «سلام آقای کیارستمی. یک‌وقت خدای‌نکرده گمان نکنی فراموشت کرده‌ایم. گرفتار عجوز و لا یجوز روزگار هستیم درست، اما تا طعم گیلاس هست و درختان زیتون و بادی که در علفزار می‌پیچد، تو را در کنار خود احساس می‌کنیم؛ با همان رندی شیرین و خلاقیت شاعرانه و طنز همیشگی‌ات.»

 

 

انگار همین دیروز بود...

همچنین ماهایا پطروسیان بازیگر نمایش‌های «دختر گل‌فروش»، «معرکه در معرکه» و «عشق‌آباد» به مناسبت سالگرد درگذشت عباس کیارستمی، عکسی از فیلم «شیرین» منتشر کرد و نوشت: «یک سال و اتفاقات مربوط به آن، گاه بسیار به‌سرعت می‌گذرد... با خود می‌گوییم انگار همین دیروز بود که چنین و چنان شد... اما فقدان آدم‌های بزرگ چنان سنگین است و چنان حفره‌ای عمیق ایجاد می‌کند، که وقتی یک سال نیستند، گویی سال‌هاست جایشان خالی است...و هیچ‌چیز این حفره را پر نخواهد کرد...این بزرگان بی تکرارند.»

 

 

خوزستان هوا ندارد، صدای خوزستان باشیم

رضا کیانیان بازیگر نمایش «پرفسور بوبوس» در پی وضعیت آب و هوایی نامناسب استان خوزستان و جان باختان یکسری از هم‌وطنان در این منطقه کشور، نوشت: «رساندن صداى مظلومیت مردم خوزستان به گوش جهانیان! وادار کردن سازمان ملل به واکنش در برابر این فاجعه زیست‌محیطی! گردهم آوردن کشورهاى منطقه براى حل منطقه‌ای گردوغبار! ایجاد راه‌حل‌های داخلى، منطقه‌ای و جهان براى مقابله با ریزگردها...

خوزستان هوا ندارد. اهواز هم هوا ندارد، ایلام هم هوا ندارد...و خیلى شهرها و روستاهاى دیگر...همه باید کمک کنیم. صداى خوزستان باشیم...»

 

 

زندگی من در هنر

پارسا پیروزفر کارگردان و بازیگر تئاتر، تصویری زیبا و شاعرانه از خانه استانیسلاوسکى در سال‌های 1921 به اشتراک گذاشت و در وصف این تصویر بخشی از کتاب «زندگى من در هنر» نوشته کنستانتین سرگیویچ استانیسلاوسکى را منتشر کرد: «اگر کسى به تماشاى تمرین نمایش می‌آمد و آنتون پاولویچ را می‌دید که با چهره‌ای محجوب در ردیف عقب نشسته است، هرگز نمی‌توانست باور کند که او نویسنده آن نمایشنامه است. هر چه می‌کوشیدیم که او را واداریم بر جاى کارگردان صحنه بنشیند، بیهوده بود و هرگاه که به این کار موفق می‌شدیم، او آغاز می‌کرد به خندیدن. دشوار می‌توان گفت که او به چه چیز می‌خندید - آیا بازى در نقش کارگردان و نشستن در چنین جایگاه مهمى او را سرگرم ساخته بود و یا به مسخرگى کارگردانان می‌اندیشید؟ همیشه چنین پاسخ می‌داد: «من آن را نوشته‌ام، اما کارگردان نیستم؛ حرفه من پزشکى است.«وقتى رفتار چخوف را در تمرین‌ها با رفتار نویسندگان دیگر مقایسه می‌کنم، هیچ چاره‌ای ندارم جز اینکه از حجب و حیای بی‌اندازه این مرد بزرگ ستایش کرده و تکبر و خودپرستى نویسندگان دیگر را کمتر از او به یادآورم.»

 

 

باحال خوش برگردید به زندگی

حبیب رضایی بازیگر و مشاور نمایش‌هایی همچون «فنز»، «عشقه» و...، پس از تماشای بازی بهادر مالکی در نمایش «بیست و یک» نوشت: «بهادر مالکی صداپیشه بی تکرار شخصیت «فامیل دور» یکی از خلاق‌ترین و دوست‌داشتنی‌ترین و البته بانمک‌ترین موجوداتی است که هرکس در زندگی‌اش ممکن است امکان شناختنش را داشته باشد. او این روزها نمایشی دارد به نام «بیست و یک»، که عصاره خلاقیت و طنز شیرین و روایت پر جزییاتی است که فقط از ذهن و هوش بهادر مالکی قابل استخراجه. هر شب ساعت ٨ در تالار تازه تأسیس شهرزاد، این اجرای جذاب، روی صحنه است. از من می‌شنوید همین‌الان بلیت بگیرید با دوستان یا تنها برید و یک ساعت، در تخیل و طنز و فضای جذاب و زلال ِ نمایش غرق بشین و با حال خوش برگردید سراغ زندگی...همین»

 

 

کیمیاگری دختر ایران زمین

مهدی سلطانی بازیگر و کارگردان تئاتر در پی موفقیت جهانی کیمیا علیزاده و کسب مدال نقره جهان نوشت: «به‌سختی می‌شود شرایط دشوار کیمیا علیزاده این دختر ورزشکار هم‌وطن را درک کرد، به‌ویژه براى ما مردها شاید درکش سخت‌تر هم باشد. فقط می‌شود بهش افتخار کرد که با بدن مجروح و آسیب‌دیده، مدال نقره جهانى را به دست آورد.»

 

 

رنگین‌کمانی از لطافت و حس و ادراک

عاطفه رضوی بازیگر نمایش‌های «یک صبح ناگهان» و «امر ملوکانه» که این روزها در حال تمرین نمایش «زنمرد» به کارگردانی کامران رسول‌زاده است، درباره همکاری خود با فریدون شهبازیان در این اثر نوشت: «از نگاه من، فریدون شهبازیان نقاش نت‌هاست. تصویرگر موسیقى است، اثر او تنها صداى موزون نت‌ها نیست؛ رنگین‌کمانی است از لطافت و حس و ادراک. شهبازیان موسیقى را نوازش می‌کند؛ و حالا او با ارکستر ملى همراه ماست در موسیقى نمایش «زنمرد»، به قلم و کارگردانى کامران رسول‌زاده که هنرمندى است خوش‌ذوق. ما با یک بغل شعر، نور و نت منتظرتان هستیم.»

 

 

تئاتر لاله زار یا انبار کلید و لامپ صد و مهتابی!

مهدی پاکدل بازیگر نمایش «کابوس حضرت اشرف» با انتشار تصویری از نمای بیرونی ساختمان تئاتر لاله‌زار و نادیده گرفته شدن قدمت تاریخی این تماشاخانه، نوشت: «روز/ خارجى/ تهران/ لاله‌زار/ راسته الکتریکیا
صداى راوى: این ساختمان اگر هر جاى دیگر این کره خاکى خشتش بنا شده بود اکنون موزه‌ای درخور بود و فرهنگ و هنر سرزمینش را فریاد می‌زد. هنرمندانى که بر روى صحنه‌اش نقش آفریده بودند، به خود می‌بالیدند
اما اکنون این تئاتر و دیگر تئاترهاى لاله‌زار تبدیل‌شده‌اند به انبار کلید و پریز و لامپ صد و مهتابى و کم‌مصرف و کابل و فازمتر و دست‌پرورده‌های دیگر ادیسون رحمة الله علیه...

شب/ خارجى/ تئاتر شهر/ چند سال بعد/ راسته بلبرینگ فروش‌ها

در این صحنه راوى سکوت کرده و در گودال مترو گم می‌شود.»

 

 

انار و گل سرخ و دیگر هیچ

سام قریبیان بازیگر نمایش‌های «عذرخواهی از آقای امانوئل»، «نگاهمان می‌کنند» و.. که به‌تازگی ترجمه یک کتاب را به پایان رسانیده و از آن رونمایی کرده است، در ارتباط با این اتفاق نوشت: «مراسم رونمایی از کتاب «انار و گل وسرخ» نوشته آریانا باندی و ترجمه سام قریبیان از نشر روزنه در شهر کتاب فرشته. ممنونم از حضور جناب آقای فرامرز قریبیان و سرکار خانم‌ها مارال فرجاد و بهاره کیان افشار. باعث افتخار است که کتاب بانویی که در شبکه نشنال جئوگرافی در مورد معرفی آداب و سنن و فرهنگ ایران تلاش می‌کند و برنامه دارد را، به فارسی ترجمه کردم.»

 

 

یواشکی‌های از جنس کودکی

بهنوش طباطبایی بازیگر نمایش‌های «ابرهای پشت پنجره» و «فصل شکار بادبادک‌ها» نوشت: «یواشکی‌ها خیلى خوب هستند مثل بچگی‌هایمان که یک عالمِ یواشکى داشتیم... باربى، ماشین و پاستیل خرسی‌هایی که قایم می‌کردیم؛ وقتى مهمان بچه‌دار داشتیم. یواشکی‌های من از جنس کودکی است شاید اگر لو برود از نظر دیگران خیلى اهمیت نداشته باشد ولى وقتى قایم شان می‌کنم یعنى خیلى باارزش هستند. وقتى یواشکى دارى یعنى دلت را عادت می‌دهی به راز دارى؛  آن‌وقت راز دیگران را هم می‌توانی توی قلبت نگه دارى... وقتى یواشکى دارى می‌توانی یکسری عکس‌ها را نگذارى توى قاب ولى این تویى که فقط می‌دانی حتماً عکسى وجود دارد.  بله... حتماً عکسى وجود دارد دقیقا همان‌جا... توى قاب عکس... ولى پشت صفحه مقوایى پشت شیشه قاب و هر وقت که دلت خواست تنها بشى با خودت، یواشکى پشت قاب را باز می‌کنی و عکس را می‌بینی، آن عکس فقط مال چشم‌های تو است، آن عکس خاطره لحظه‌ای است که دنیا فقط براى تو فراهم کرده است.  آن خاطره‌ها را با کسى قسمت نکن... بگذار بکر و ناب بماند توی ذهنت؛ که هر بار به اراده، خواستى مرورش کنى، بی‌اراده لبخند بزنى. آن لبخند تو در تنهایی‌ات به هزار قهقهه می‌ارزد.»

 

 

 قافله عمر عجب می‌گذرد

مجید صالحی بازیگر نمایش‌های «چه می کنه این عادل فردوسی پور» و «شایعات» عکس جالبی از خودش و یک کودک منتشر کرد و نوشت: «این قافله عمر عجب می‌گذرد...خیلى زود دیر می‌شود و جایمان عوض می‌شود. موافقید یا نه؟»

 

 

 

تلاش برای بازگشت عروسک محبوب تلویزیونی

محمد بحرانی بازیگر نمایش «بهمن کوچیک» و صداپیشه عروسک معروف جناب خان که چندی است خبر همکاری مجددش با برنامه «خندوانه» با حضور عروسک جدیدی به گوش می‌رسد، در واکنش به این خبر توضیحاتی را ارائه داد و در اینستاگرام نوشت: «عروسکی به نام ملوان هرگز وجود خارجی نداشته است و بنده هرگز هیچ جا اسمی از عروسک ملوان نیاورده‌ام. رامبد عزیز به خاطر لطفی که به بنده داشته‌اند یکی دو بار صحبت از عروسک جدید با صداپیشگی بنده کرده‌اند اما او هم هرگز نامی از ملوان نیاورده. بله. از ابتدای نبودن جناب خان، سفارش عروسک جدید مطرح بوده و هنوز هم منتفی نیست، بنده و دوستانم هم به عروسک جدید فکر کرده‌ایم و تست هم زده‌ایم اما هنوز که هنوز است به هیچ نتیجه روشن و قابل قبولی نرسیده‌ایم که البته شاید به خاطر دل‌بستگی بنده و همکارانم به کاراکتر جناب خان باشد. به‌روشنی می‌گویم از روز اول نبودن جناب خان تا همین الان حتی یک روز هم‌دست از تلاش برای بازگرداندن جناب خان برنداشته‌ام؛ و کماکان امیدوارم که جناب خان را دوباره ببینیم. دست‌بوس تک‌تکتان هستم که بعد از ماه‌ها نبودن جناب خان هنوز و هرروز از ابراز محبتتان به بنده و جناب خان دریغ نمی‌کنید. هیچ‌چیز هنوز روشن و مشخص نیست. به هر نتیجه روشنی که رسیدیم بلافاصله از همین‌جا به اطلاعتان می‌رسانم؛ اما از ته دلم امیدوارم.»

 

 

تردید؛ وسیله مهم اهریمن برای نفوذ در انسان

حسین سلیمانی بازیگر نمایش «ترن» که معمولاً پست‌های عارفانه و فلسفی را در صفحه خود به اشتراک می‌گذارد، در جدیدترین پست اینستاگرامی خود متن کوتاهی را از کتاب «از آن‌سوها» نوشته جی پی سواوانی منتشر کرد: «می‌گویند روزی شیطان تصمیم گرفت که از کار خود دست بکشد، بنابراین اعلام کرد که می‌خواهد ابزارش را به قیمتی مناسب به فروش بگذارد. پس وسایل کارش را به نمایش گذاشت که شامل خودپرستی، نفرت، ترس، خشم، حسادت، شهوت، قدرت‌طلبی و غیره می‌شد؛ اما یکی از این ابزار، بسیار کهنه و کارکرده به نظر می‌رسید و شیطان حاضر نبود که آن را به قیمت ارزان بفروشد. کسی از او پرسید: این وسیله گران‌قیمت چیست؟ شیطان گفت: این نومیدی و افسردگی است. پرسیدند: چرا این‌همه گران است؟ شیطان گفت: زیرا این وسیله برای من بیش از این ابزار دیگر مؤثر بوده است. هرگاه سایر وسایلم بی‌اثر می‌شوند، تنها با این وسیله می‌توانم قلب انسان‌ها را بگشایم و کارم را انجام دهم. اگر بتوانم کسی را وادارم که احساس ناامیدی، یأس، دلسردی، مطرود بودن و تنهایی کند، می‌توانم هرچه که می‌خواهم با او بکنم. من این وسیله را روی همه انسان‌ها امتحان کرده‌ام و به همین دلیل این‌همه کهنه است.
راست گفته‌اند که شیطان دارای دو ترفند اساسی است که یکی از آن‌ها دلسرد کردن ماست، به‌این‌ترتیب برای مدتى نمی‌توانیم مفید باشیم. ترفند دیگر تردید افکندن در دل ماست تا ایمانمان نسبت به خدا و خودمان ضعیف شود. پس مراقب این دو ترفند باشیم!»

 

 

هنوز هم باورم نمی شود

سپند امیرسلیمانی بازیگر نمایش «فراموش نامه»، عکسی را به همراه زنده‌یاد علی معلم و عارف لرستانی منتشر کرد و نوشت: «من مرگ هیچ عزیزى را باور نمی‌کنم، در کنار على آقاى معلم و عارف جان و شهاب و امید و هومن و رضا و حسام و على.»

 

 

بالاخره موهامو کوتاه کردم  

رضا یزدانی خواننده صاحب‌نام موسیقی کشورمان که تاکنون تجربه حضور در نمایش‌های «اگر باران بخواهد»، «در روزهای آخر اسفند»، «کمی بالاتر» و... را داشته است، این روزها قرار است یکی از نقش‌های اصلی سریال «از یاد رفته» را بازی کند. او که به خواننده مو بلند موسیقی ایران معروف است و سالهاست که موهایش را کوتاه نکرده است، برای اولین بار و به دلیل ایفای نقش در این مجموعه موهایش را کوتاه کرده است. او در این باره نوشته: «موهامو بعد از ٢٠ سال براى یکى از نقش‌های اصلى سریال بهرام بهرامیان کوتاه کردم. بلند میشه زود...البته جلوش بلنده هنوز...»

 




مطالب مرتبط

نگاهی به نمایش «پدر» نوشته فلوریان زِلِر و کار آروند دشت‌آرای

سرما صحنه را در برمی‌گیرد
نگاهی به نمایش «پدر» نوشته فلوریان زِلِر و کار آروند دشت‌آرای

سرما صحنه را در برمی‌گیرد

علیرضا نراقی: هنگام خواندن نمایشنامه «پدر» نوشته فلوریان زِلِر که توسط ساناز فلاح‌فرد به فارسی ترجمه شده است، یکی از نقاط قوت متن که به‌سرعت خود را نمایان می‌کند، ایجاز زبان و فنی بودن ...

|

نظرات کاربران