در حال بارگذاری ...
مسئولین خراسان شمالی یک رخداد ملی در عرصه تئاتر را بررس کردند :

تاثیر قابل توجه جشنواره تئاتر رضوی در تقویت مفاهیم معنوی و اجتماعی

در گفت‌وگوهایی جداگانه درباره جشنواره تئاتر رضوی امام جمعه موقت بجنورد، مدیرکل صدا و سیمای خراسان شمالی، مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی و معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی نظرات خود را بیان کردند.

به گزارش ایران تئاتر حجت الاسلام رضا نوری امام جمعه موقت بجنورد، امیر هوشنگ آذردشتی مدیرکل صدا و سیمای خراسان شمالی، محمد سویدانلویی مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی و محمدتقی ایرانی  معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی در گفت‌وگو درباره جشنواره تئاتر رضوی به بیان دیدگاه خود نسبت به این رویداد فرهنگی پرداختند.

 

امام جمعه موقت بجنورد:
زبان هنر از بهترین شیوه ها برای ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) است
امام جمعه موقت بجنورد گفت: زبان هنر به سبب تازگی و گستردگی مخاطبان، یکی از بهترین شیوه ها در ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) است.
به گزارش ایران تئاتر حجت الاسلام رضا نوری با اشاره به برگزاری دوازدهمین دوره جشنواره تئاتر رضوی به میزبانی خراسان شمالی، اظهار کرد: برای ترویج فرهنگ دینی و اهل بیت(ع) باید از شیوه های متفاوتی استفاده کرد که یکی از بهترین شیوه ها، استفاده از زبان هنر است.
حجت الاسلام نوری تصریح کرد: هنر امروزه در شاخه های مختلفی گسترش پیدا کرده و توانسته است مخاطبان بسیاری را به خود جذب کند که این مهم، تاثیرگذاری زبان هنر را روشن می کند.
وی عنوان کرد: تمایل مردم به موضوعات هنری و علاقه مندی مخاطبان به هنر و هنرمند، زمینه خوبی برای استفاده از این ظرفیت در جهت ترویج فرهنگ رضوی و سبک زندگی اسلامی است.
وی با اشاره در خصوص دوازدهمین دوره جشنواره تئاتر رضوی گفت: تولیدات و آثار این جشنواره، تاثیرات خوبی در تقویت اعتقادات دینی و معنوی افراد جامعه برجای می گذارد.
امام جمعه موقت بجنورد افزود: هنر به سبب تازگی و خلاقیت در طرح مسائل، همواره مورد توجه مخاطبان قرار دارد و گاهی یک اثر هنری تاثرگذاری بیشتری از چندین کتاب که به صورت پند و اندرز نوشته شده دارد.
حجت الاسلام نوری تصریح کرد: چنانکه در حوزه زندگینامه امام علی(ع) و سیره ایشان کتاب های بسیاری نوشته شده است اما فیلم امام(ع) که در این رابطه تولید شد، مورد توجه همگان قرار گرفت و در جامعه تاثیرگذار بود.
وی عنوان کرد: دیگر آثار هنری همچون شعر، تئاتر و... هم می توانند همینگونه عمل کنند و با جذب مخاطبان، سبب ماندگاری شوند.
وی با بیان اینکه هر جشنواره ای که بخواهد در خراسان شمالی برگزار شود، برای ارتقای جایگاه، پیشرفت و تعالی استان در کشور حائز اهمیت خواهد بود، جشنواره تئاتر رضوی را از جمله برنامه هایی برشمرد که با درگیر کردن اذهان مردم به بحث های معنوی و تربیتی، نیاز جامعه است.
امام جمعه موقت بجنورد تصریح کرد: شرکت هنرمندانی از سراسر کشور در جشنواره تئاتر رضوی و نمایش آثار آنان در جشنواره، سبب تبادلات فرهنگی و در نتیجه رشد فرهنگی استان خواهد شد.
 


مدیرکل صدا و سیمای خراسان شمالی:
جشنواره تئاتر رضوی فرصتی برای کشف استعدادهای ناشناخته است
مدیرکل صدا و سیمای خراسان شمالی ضمن تاکید بر مغتنم شمردن و استفاده حداکثری از فرصت حضور هنرمندان ملی در مرکز خراسان شمالی، گفت: جشنواره تئاتر رضوی فرصتی برای کشف و رشد استعدادهای ناشناخته است.
 به گزارش ایران تئاتر؛ دکتر امیر هوشنگ آذردشتی گفت: جشنواره های ملی نظیر تئاتر رضوی، فرصتی بکر برای هنرمندان و مشتاقان هنر است تا در استان خود و بدون هزینه و صرف زمان، بتوانند از آثار هنری با ارزشی بهره مند شوند.
وی حضور اساتید، بازیگران، نویسندگان، کارگردانان و هنرمندان را فرصتی جهت تعامل بیشتر و یادگیری بهتر برای هنر آموزان و مشتاقان هنر اصیل تئاتر در استان عنوان کرد.
این مسئول با بیان اینکه مراکز استان ها، ظرفیت های ناشناخته و سرمایه های بزرگی را درون خود پنهان دارند، خاطرنشان کرد: برگزاری اینگونه جشنواره ها، استعدادها و ظرفیت های ناشناخته را به مرحله رشد و بالندگی رسانده و مردم استان نیز با حضور در این جشنواره ها، امکان شرکت در یک تفریح فرهنگی سالم و آموزنده را پیدا می کنند.
آذردشتی یکی از دستاوردهای میزبانی جشنواره تئاتر رضوی را علاوه بر بالندگی هنرمندان و ایجاد انگیزه، ارتقاء سطح فرهنگی استان دانست و تاکید کرد: حمایت از این جشنواره های فرهنگی در استان ها لازم، ضروری و مفید است.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان شمالی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ترویج هنر متعالی، تصریح کرد: انتقال ارزش ها در قالب هنر جلوه گر می شود و تئاتر یکی از هنرهایی است که با تاثیر گذاری عمیق خود می تواند ارزش ساز و ارزش آفرین باشد.
وی اظهار کرد: هنر تئاتر می تواند در جهت رشد و تعالی ارزش های والای اسلامی و انسانی، جلوه گری کند که البته لازمه و شرط آن، حاکم بودن بر تمام ارکان و عناصر و حتی مجریان اثر است.


مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی:
جشنواره تئاتر رضوی فرصتی برای تزریق نشاط معنوی به جامعه است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی جشنواره تئاتر رضوی را فرصتی برای تزریق نشاط معنوی و دینی به جامعه توصیف کرد.
به گزارش ایران تئاتر محمد سویدانلویی اظهار کرد: مهم ترین دستاورد این جشنواره ملی برای استان، معرفی توانمندی و ظرفیت های خراسان شمالی در حوزه های مختلف هنری و ظرفیت های متعدد و متنوع مردم شناختی است.
وی با بیان اینکه ظرفیت متنوع قومیتی در خراسان شمالی، زمینه ساز تنوع فرهنگ ها و آداب رسوم شده است، ادامه داد: این تنوع فرهنگی نیز موجبات غنای فرهنگی در زمینه های مختلف تئاتر، موسیقی، گردشگری و غیره را فراهم آورده و زمینه ساز ارتقای حوزه هنر در استان می باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی یکی از دلایل مهم میزبانی جشنواره تئاتر رضوی در این استان را، غنای فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: این جشنواره به معرفی فرهنگ رضوی و اهل بیت(ع) کمک می کند و همچنین نشان دهنده پتانسیل استان در زمینه ارزش ها و باورهای معنوی است.
سویدانلویی خراسان شمالی را گنجینه ای از فرهنگ و آداب رسوم معنوی ذکر کرد و یادآور شد: برای نمونه مراسم آئینی نخل گردانی روز عاشورا در جاجرم، نمونه ای کم نظیر از مراسم مذهبی در کشور است و کمترنقطه ای از ایران، مراسم آئینی به این کیفیت برگزار می شود.
وی اضافه کرد: جشنواره تئاتر رضوی نیز، غنای باورهای دینی است که توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال پیگیری برگزاری این رویداد فرهنگی با ارزش در استان است تا فرصتی برای تزریق نشاط معنوی و دینی در جامعه استانی دوباره فراهم شود.
این مسئول در ادامه سخنان خود، کارکرد هنر را، بسیار اثر بخش توصیف کرد و گفت: با زبان هنر می توان ارزش ها را به بهترین شکل ممکن منتقل کرد و همانطور که از نام هنر پیداست،با ظرافت های خاص خود اثرگذار و مفید است.
سویدانلویی اظهار کرد: باید فرهنگ اهل بیت(ع) برای نسل امروز که هر موضوع را براحتی نپذیرفته و نسلی خاص و آگاه، روشن فکر و متفاوت است، با زبان هنر که زبانی ظریف و موثر است بیان شود تا جوانان ما در اعتقاد خود راسخ تر از گذشته به استقبال مضامین دینی و مذهبی بروند.
وی افزود: نقش هنر در زمینه انتقال ارزش های دینی و معنوی به نسل جوان نقشی بی بدیل است و امیدواریم برگزاری برنامه های فرهنگی ملی نظیر جشنواره تئاتر رضوی را در استان شاهد باشیم و تداوم داشته باشد.


معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی:
میزبانی جشنواره تئاتر رضوی، نشان از صلاحیت استان در مدیریت برنامه های ملی دارد
معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه این استان دارای ظرفیت های فرهنگی با تمدن و سابقه طولانی در منطقه است، گفت: میزبانی خراسان شمالی از جشنواره تئاتر رضوی، نشان از صلاحیت استان در مدیریت برنامه های ملی دارد.
به گزارش ایران تئاتر دکتر محمدتقی ایرانی  اظهار کرد: وجود آداب و رسوم، فرهنگ و قومیت اصیل در این خطه از خراسان بیان گر این نکته می باشد که باید بسیاری از ظرفیت های مردمی آمایش شود.
وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی صلاحیت میزبانی از جشنواره های ملی را دارد، ادامه داد: دولت و بخش خصوصی باید بدانند که مدیریت استان خراسان شمالی با تکیه بر مردم و فرهنگ اصیل اجتماعی، آماده میزبانی از برنامه های ملی است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی کارنامه درخشان استان در میزبانی از برنامه های ملی نظیر تئاتر رضوی در سال های گذشته را، دلیل بر ادعای صلاحیت میزبانی از جشنواره ها دانست و افزود: میزبانی از تئاتر رضوی به دبیری اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی و استقبال مردم از این برنامه فرهنگی-ارزشی، نشان از اهمیت ویژه تئاتر دینی در میان مردم این خطه دارد.
ایرانی با تاکید بر اینکه مردم خراسان شمالی خود را وابسته به آستان علی ابن موسی الرضا(ع) می دانند، تصیح کرد: خراسان بزرگ متبرک به نام ثامن الحجج(ع) است و اگرچه از نظر سیاسی و جغرافیایی سه استان، سال ها قبل از یکدیگر تفکیک شدند، اما از نظر اعتقادی این جدایی ممکن نیست و مردم خراسان و سراسر ایران اسلامی، وابستگی خاصی به درگاه آن حضرت دارند.
وی اضافه کرد: با توجه به وابستگی های اعتقادی و فرهنگ و تاریخ مشترک مردم خراسان، تاکید بر ارزش های دینی و اعتقادی، امری بسیار شایسته است و این رویداد هنری مهم، توانمندی مدیریت فرهنگی و هنرمندان خراسان شمالی را به منصه ظهور می رساند.
وی از هنرمندان و مدیران خراسان شمالی خواست تا ضمن همکاری و تهیه آثار فاخر در شان و جایگاه جشنواره تئاتر رضوی، ظرفیت غنی این استان در بخش فرهنگ را به گوش میهمانان کشوری و مسئولان برسانند.
این مسئول در ادامه سخنان خود، به تاکید مقام معظم رهبری در بخش اهمیت هنر و هنرمند اشاره کرد و یادآور شد: مقام معظم رهبری به دفعات اشاره کرده اند که از منظر فرهنگ و هنر برای انتقال مفاهیم دینی تلاش کنیم و با توجه به مسائل و مشکلات اقتصادی، موضوع مهم هنر و ارزش های دینی مغفول واقع نشود.
ایرانی با بیان اینکه نسل جوان باید از طریق هنر، با ارزش های دینی مانوس شوند، گفت: وقتی هنر تعزیه به عنوان هنر جهانی ثبت یونسکو می شود، باید تلاش کنیم تا فرهنگ غنی دینی ایران اسلامی، با وجود مفاهیم بسیار ارزشمند خود در سطح دنیا بدرخشد.
وی خاطرنشان کرد: البته لازم است در راستای معرفی بسیاری از مراسم مذهبی و ارزشی به جهانیان، تلاش بیشتری شود چرا که آداب و رسوم ایران اسلامی غنی بوده و بسیاری از جنبه های آن، همچنان مغفول واقع شده است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی ادامه داد: دنیای امروز به سمت معنویات گرایش یافته و مراجع دینی کشور تمام احکام دینی را طبق نیاز روز، در فضای مجازی و در اختیار همگان قرار داده اند تا الگویی برای جهانیان شود که بهترین روش انتقال این ارزش ها، از طریق زبان هنر است.
ایرانی ، هنر را زبانی بین المللی عنوان کرد و گفت: امروز با ساخت یک فیلم یا موسیقی، بسیاری از مفاهیم اعتقادی و انسانی به جهانیان منتقل می شود و این راهکار نشان داده، همیشه هنر اثرگذارترین راه انتقال مفاهیم است.
وی در بخشی از سخنان خود به جایگاه هنرمندان اشاره کرد و یادآور شد: باید به هنرمند پر و بال داد و نگاه دستوری که با ارائه بخش نامه و به صورت دستوری هنر خود را عرضه کند، راهکاری غلط و به دور از اثرگذاری مناسب می باشد.
وی خاطرنشان کرد: باید ذهن هنرمند با آزادی بیان به پرواز درآید تا در عمل، نتیجه ای حاصل شود که به دل و جان مخاطب نفوذ کند.
ایرانی با اشاره به اینکه هنرمندان در توسعه ارزش های دینی مسئولیت دارند، اضافه کرد: باید فضا برای توسعه فرهنگ و ارائه اصل هنر هنرمندان فراهم شود تا اثر گذاری آن در عرصه اجتماع، ملموس باشد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی تاکید کرد: خراسان شمالی با وجود فرهنگ غنی خود و آداب و رسوم متنوع، بدون اغراق می تواند پایلوت فرهنگی شرق کشور و خراسان بزرگ باشد و سراسر کشور را با ارائه برنامه های متنوع فرهنگی و هنری پوشش دهد.

گفتنی ست دوازدهمین دوره جشنواره سراسری تئاتر رضوی نیمه اول مردادماه آینده به میزبانی خراسان شمالی برگزار می شود.




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با محمد جهانپا، مدیر دفتر هنرهای نمایشی بنیاد ملی رضوی

جشنواره تئاتر رضوی، اجراهای عمومی را در سال آینده رونق می‌بخشد
گفت‌وگو با محمد جهانپا، مدیر دفتر هنرهای نمایشی بنیاد ملی رضوی

جشنواره تئاتر رضوی، اجراهای عمومی را در سال آینده رونق می‌بخشد

محمد جهانپا، مدیر دفتر هنرهای نمایشی بنیاد ملی رضوی می‌گوید امری که امسال به طور جد در این رویداد فرهنگی دنبال می‌شود، تقویت کمی و کیفی نگارش متون و تولید آثار برای اجرای عمومی است. به گفته او در این راستا، شهرهای مختلف کشور در سال آینده، شاهد به صحنه رفتن نمایش‌های ...

|

در نشست خبری جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) مطرح شد

صادر کردن تئاتر دینی و ایرانی به دیگر کشورها
در نشست خبری جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) مطرح شد

صادر کردن تئاتر دینی و ایرانی به دیگر کشورها

اتابک نادری، در نشست خبری بخش هنرهای نمایشی جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع)، تاکید کرد این رویداد با خروج از کلیشه‌ها، می‌تواند در راه صادر کردن تئاتر دینی و ایرانی به دیگر کشورها گام بردارد.

|

در گفت‌و‌گو با محمود پاک نیت مطرح شد

جشنواره تئاتر رضوی در صورت تداوم، ظرفیت گسترده‌ای ایجاد می‌کند
در گفت‌و‌گو با محمود پاک نیت مطرح شد

جشنواره تئاتر رضوی در صورت تداوم، ظرفیت گسترده‌ای ایجاد می‌کند

محمود پاک نیت هنرمند تئاتر، سینما و تلویزیون با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره‌های موضوعی مانند رضوی یا بسیج در ارتقای کیفی گروه‌های تئاتر براین باور است که متولیان امر باید احترام به مخاطب را سرلوحه کار خود قرار دهند و جشنواره تئاتر رضوی در صورت تداوم؛ ظرفیت گسترده‌ای حتی ...

|

دبیران جشنواره تئاتر رضوی معرفی شدند

دبیران جشنواره تئاتر رضوی معرفی شدند

اتابک نادری به عنوان دبیر جشنواره تئاتر صحنه‌ای و علی‌محمد رادمنش به عنوان دبیر جشنواره تئاتر خیابانی بیست‌ویکمین جشنواره‌های فرهنگی هنری امام رضا (ع) معرفی شدند.

|

غزل ملک‌حسینی، کارگردان نمایش «رویای شیرین عروسک‌ها»

تئاتر باید به مدارس بیاید
غزل ملک‌حسینی، کارگردان نمایش «رویای شیرین عروسک‌ها»

تئاتر باید به مدارس بیاید

کارگردان «رویای شیرین عروسک‌ها» که در جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی اجرا داشت، از ضرورت پرداختن به تئاتر و این‌گونه نمایشی در مدارس سخن گفت و آن را لازمه رشد و شکوفایی فردی و اجتماعی دانش‌آموزان دانست.

|

با برگزاری نشستی خبری در بجنورد

بخش‌های عروسکی و دانشجویی جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی به پایان رسید
با برگزاری نشستی خبری در بجنورد

بخش‌های عروسکی و دانشجویی جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی به پایان رسید

پنج نمایش در روز آخر دو بخش عروسکی و دانشجویی بیست‌ویکمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی، میزبان تماشاگران شدند. برگزاری یک نشست خبری با حضور دبیر جشنواره و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، نقطه پایان این رویداد به میزبانی بجنورد بود.

|

همزمان با اجرای آثار نمایشی جشنواره آیینی و سنتی انجام شد

تقدیر از تنها بازمانده نسل «توره‌چی‌ها» در خراسان شمالی
همزمان با اجرای آثار نمایشی جشنواره آیینی و سنتی انجام شد

تقدیر از تنها بازمانده نسل «توره‌چی‌ها» در خراسان شمالی

«عید محمد پگرگ» تنها بازمانده نسل «توره‌چی‌ها» در خراسان شمالی در سومین روز از برگزاری بخش عروسکی و دانشجویی، بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی در بجنورد مورد تجلیل قرار گرفت.

|

نظرات کاربران