در حال بارگذاری ...
فرهاد مهندس پور در نشست «چشم‌انداز تئاتر استان‌ها»:

هیئت انتخاب 15 نفره در استان‌ها راه‌اندازی می‌شود

فرهاد مهندس پور گفت: پیشنهاد ما این است که یک هیئت انتخاب ۱۵ نفره با مراجعه به رأی عمومی تشکیل شود و بر اساس نظر آن‌ها، آثار به جشنواره فجر راه پیدا کند.

مهندس پور دبیر سی و ششمین جشنواره تئاتر فجر در ابتدای صحبتش در نشست «چشم‌انداز تئاتر استان‌ها» درباره هیئت‌های انتخاب استان‌ها گفت:‌گاهی شاهد برخی روابط غیراصولی در بین تعداد کمی از استان‌ها هستیم، افرادی که به‌اندازه کافی آگاه به جزئیات و اتفاقات تئاتر ایران و حرکت‌های تئاتر استان‌ها نیستند. این افراد گاهی در جایگاهی قرار می‌گیرند که برای بچه‌های استان تصمیم می‌گیرند و این‌ یک مشکل جدی است.
وی در ادامه یادآور شد: از امسال قرار شده بخش کارهای نو تهران به‌جای تماشای dvd برای جشنواره فجر توسط یک هیئت انتخاب هفتاد نفره از همه طیف‌های سنی و سلیقه‌ای انتخاب شود. این‌ها متشکل از کسانی می‌شوند که نمایش زیاد می‌بینند و به میانگین رأی آن‌ها کارها انتخاب می‌شود.
مهندس پور با اشاره به تفویض این مسئولیت به گروه مطرح‌شده، گفت: پیشنهاد ما این است که در هر استان با مراجعه به رأی عمومی، 15 نفر همین‌گونه انتخاب شوند. من خیلی دوست داشتم امسال این اتفاق می‌افتد اما آقای شفیعی توصیه داشتند که ما این پیشنهاد را برای سال بعد اجرا کنیم.
وی درباره این هیئت پانزده نفره گفت: پیشنهاد داریم هیئت انتخاب پانزده نفره شامل سه نویسنده،‌سه کارگردان، سه طراح صحنه و سه منتقد از اعضای هر انجمن استان در طول سال ایجاد شود و این‌ها کارهای فجر را هم در نظر داشته باشند.
مهندس پور همچنین گفت:‌یک پیشنهاد دیگرمان هم این است که اگر بخواهید همان مدل اول را حفظ کنید یعنی سه نفر خود را برای داوری به جشنواره ارسال کنید، به این ضمانت می‌توان کار کرد که سه نفر حفظ شوند، آن 15 نفری هم که گفتیم مثل آکادمی‌های بزرگ جهان برای جشنواره فجر فعال شوند. فرآیند این عملیات که چطور این پانزده نفر رأی بگیرند را در یک فرصت بهتر اعلام می‌کنیم.
وی همچنین گفت: از این طریق هم استقلال استان‌ها حفظ‌شده و هم رفتارشان دموکراتیک‌تر می‌شود. گروه پانزده نفره پیشنهادی حتماً باید از بین کسانی انتخاب شوند که در هر استان می‌توانند در طول سال نمایش‌ها را تماشا کنند.
وی با اشاره به اینکه فراخوان جشنواره فجر سال آتی تا چند هفته آینده آماده و منتشر می‌شود، گفت: این جشنواره تصمیم دارد از کارهای استانی تنها کارهایی را بپذیرد که کارگردان اول یا دومی باشند، چراکه گروه‌های باسابقه بیشتر ضرورتی برای حضور در این بخش ندارند و آن‌ها همین‌که می‌توانند اجرای عموم بگیرند از طریق بخش مرور می‌توانند به جشنواره راه یابند.
مهندس‌پور اظهار داشت: واقعیتی که امروز وجود دارد این است که در تهران تماشاچی نمایش‌ها قابل‌توجه است اما کسانی که تماشاچی‌ها را تأمین می‌کنند کارگردان‌های تهرانی نیستند بلکه مقدار قابل‌توجه تولیدکنندگان از استان‌ها هستند.
وی در ادامه گفت: ‌بیش از 80 درصد از این تولیدکنندگان نمایش‌ها از طریق جشنواره استانی به فجر راه‌یافته‌اند و بعد جایگاهی برای خود پیدا کردند اما در طول یک دهه گذشته کمتر شاهدش بوده‌ایم چراکه دیگر چنین چهره‌هایی را به تئاتر تهران یا حتی بین‌الملل معرفی نکرده‌ایم. به‌طور مثال پس از افرادی مثل امیررضا کوهستانی چهره درخشان دیگری از استان‌ها نداشته‌ایم.
مهندس پور با پیشنهاد کوچک‌تر کردن کانال جشنواره استانی به فجر اظهار داشت: دراین صورت می‌توانیم چهره‌های جدید و درخشان را کشف کنیم و بنا را براین بگذاریم که جشنواره هدفش کشف چهره‌ها و نبوغ تازه است.
وی در پایان گفت: درهر صورت برای اصلاح فرایندها ممکن است خطاها و سوءرفتارهایی داشته باشیم این امر اجتناب ناپذیر است و من هم نمی‌گویم که مدلمان بی نقص است یا از آغاز بی نقص بوده، اما به مرور مشکلاتش رفع خواهد شد. به اعتقاد من نهادینه شدن مراجعه به رأی عمومی هنرمندان برایمان یک کار پایدار خواهد بود و نتایجش از دلش استخراج می‌شود.

 




نظرات کاربران