در حال بارگذاری ...
آیین افتتاح نمایش «عکس خانوادگی» با حضور مدیرکل هنری‌ها نمایشی در تماشاخانه سنگلج برگزار شد

کرمی: بی‌تردید نام استادمحمد یادآور هنر با عظمت نمایش ایرانی است

مراسم شب‌چراغ و آیین افتتاح نمایش «عکس خانوادگی» شامگاه یکشنبه ۲۰ خرداد‌ماه با حضور شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی در تماشاخانه سنگلج برگزار شد.

به گزارش ایران تئاتر، در ابتدای این مراسم شهرام کرمی با اشاره به جالب توجه بودن مراسم افتتاح نمایش‌ها و اهمیت حضور تماشاگران فرهیخته تئاتر گفت: اتفاق خوبی است که ما جشن آغاز یک نمایش را برگزار کنیم. چنین اتفاقی در حقیقت اعلام تولد یک رویداد نمایشی است که می‌تواند اقدامی خجسته و هنرمندانه باشد. برای من این موضوع باعث خوشحالی است که شاهد زنده شدن دوبارۀ یکی از نمایشنامه‌های مورد علاقه‌ام هستم.

مدیرکل هنرهای نمایشی ادامه داد: محمود استادمحمد یکی از چهره‌های شناخته شده عرصه تئاتر است و امروز که در تماشاخانه سنگلج به عنوان مکانی که یادآور مفهومی با عنوان نمایش ایرانی است جمع شده‌ایم، بدون تردید نام محمود استادمحمد هم یادآور این هنر با عظمت یعنی نمایش ایرانی خواهد بود.

کرمی همچنین با ابراز خرسندی از  کارگردانی این نمایش توسط رضا بهرامی، افزود: بهرامی را سال‌ها است که با وجوه مختلف شخصیتی‌اش می‌شناسم؛  گاه او را بازیگر دیده‌ام، گاه کارگردان و گاه فعال عرصه تئاتر. هر چند به خاطر نمی‌آورم که متنی از او خوانده باشم ولی چون در عرصه‌های مختلفی فعال است، احتمال می‌دهم نمایشنامه هم نوشته باشد که امیدوارم توفیق این را داشته باشم تا نمایشنامه‌هایی از او را هم بخوانم. رضا بهرامی جزو عاشقان تئاتر است و هربار که به فعالیتی در این زمینه می‌پردازد این عاشقانه کار کردن در فعالیت‌های او به وضوح نمایان است.

کرمی همچنین خاطر نشان کرد: من اقدام او برای برگزیدن متنی از استاد محمد را به فال نیک می‌گیرم. اولین قدم یک کارگردان این است که برای اجرای یک نمایش متن خوبی را انتخاب کند. رضا بهرامی از نسلی است که معمولاً به اصالت تئاتر و متن‌ها، آنچنان که بزرگان ما در گذشته اهمیت قائل بوده‌اند توجه کافی نداشته است؛ اما بهرامی به سراغ متنی رفته که اصالت‌های خاص خود را دارد و اقدام او از این جهت قابل ستایش است.

مدیرکل هنرهای نمایشی در پایان گفت: امیدوارم امشب شاهد لحظات خوبی از یک نمایش ناب ایرانی با کارگردانی یک جوان خوش آتیه باشیم که بتواند برگ دیگری از افتخارات نمایش ایرانی را رقم بزند. همچنین از همه همکارانم در مجموعه تماشاخانه سنگلج هم تشکر می‌کنم که یاری کردند تا این نمایش خوب بتواند روی صحنه برود.

در ادامه این مراسم پریسا مقتدی مدیر تماشاخانه سنگلج نیز در سخنان کوتاهی گفت: در مورد جایگاه محمود استادمحمد در نمایش ایرانی، کیفیت و ساحت‌های مختلف آثارش صحبت‌های زیادی شده است. قطعاً در این مجال اندک نخواهم توانست حق مطلب را ادا کنم اما می‌خواهم از این فرصت استفاده کنم و بگویم که استادمحمد زلال‌ترین شخصیتی بوده که من در زندگی شناخته‌ام. به جامعه تئاتری تبریک می‌گویم که چنین انسان والایی را در این خانواده داشته‌ایم و من نیز بسیار به خود می‌بالم از اینکه افتخار آشنایی با این شخصیت برجسته را داشته‌ام. همچنین به آقای بهرامی و گروهش هم برای این انتخاب تبریک می گویم و امیدوارم یک دوره اجرایی موفق را در تماشاخانه سنگلج پشت سر بگذارند.

رضا بهرامی کارگردان  نمایش «عکس خانوادگی» نیز در بخش پایانی این مراسم در سخنانی اظهار داشت: پیش از هرچیز باید از بنیاد محمود استادمحمد تشکر داشته باشم از بابت اینکه بدون هیچ چشمداشت مالی اجازۀ اجرای این متن را به ما دادند. باید بگویم استادمحمد همچنان زنده است به دلیل اینکه هنرمندی است که دغدغه‌های ایرانی را همیشه اولویت خود قرار داده است.

بهرامی افزود: برایم بسیار اهمیت داشت که ادای دینی به استادمحمد داشته باشم. گروه تئاتر ما یعنی گروه تئاتر نزدیک به صورت مستقل فعالیت می‌کند و تلاشش بر این است که دغدغه‌های اجتماعی را به روی صحنه نمایش بیاورد. 

پس از سخنان کارگردان این نمایش و روشن شدن چراغ نمایش توسط مدیرکل هنرهای نمایشی، حاضران به تماشای نخستین اجرای «عکس خانوادگی» نشستند.




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با عزت‌الله رمضانی‌فر، بازیگر پیشکسوت

تماشاخانه سنگلج، می‌‌تواند بهشت تئاتر ملی شود
گفت‌وگو با عزت‌الله رمضانی‌فر، بازیگر پیشکسوت

تماشاخانه سنگلج، می‌‌تواند بهشت تئاتر ملی شود

عزت‌الله رمضانی‌فر، بازیگر پیشکسوت می‌گوید با برنامه‌ریزی و مدیریت درست و اختصاص بودجه مناسب، می‌توان تماشاخانه سنگلج را به بهشت تئاتر ملی ایران تبدیل کرد.

|

گفت‎وگو با کارگردان «مجلس بلبشو جور کردن»

فرشیدقلی‌پور: نمادها راهی شدند تا قصه، معنا نبازد
گفت‎وگو با کارگردان «مجلس بلبشو جور کردن»

فرشیدقلی‌پور: نمادها راهی شدند تا قصه، معنا نبازد

فرشید قلی‌پور، نویسنده و کارگردان نمایش «مجلس بلبشو جور کردن» می‌گوید برای بیان دغدغه‌های زنان از استعاره‌ها و نمادها بهره برده است تا قصه معنای خود را از دست ندهد و کشف و شهودها از طرف خود تماشاگر صورت بگیرد.

|

تئاتر در سالی که گذشت؛ چالش‌هایی که به امید رسید

تئاتر در سالی که گذشت؛ چالش‌هایی که به امید رسید

تئاتر در سالی که گذشت شرایط رو به بهبودی را تجربه کرد و از مشکلاتی که در دوران کرونا برایش ایجاد شده بود، دور شد. در این راستا، به‌نظر باید سال آینده را روزهای بسیار خوب و شکوفا تئاتر کشور دانست.

|

گفت‌وگویی کوتاه با رضا بابک

بنیاد تئاتر ملی، می‌تواند عرصه نمایش ایرانی را به روزهای اوجش برگرداند
گفت‌وگویی کوتاه با رضا بابک

بنیاد تئاتر ملی، می‌تواند عرصه نمایش ایرانی را به روزهای اوجش برگرداند

رضا بابک، هنرمند تئاتر، تلویزیون و سینمای ایران می‌گوید تشکیل بنیاد تئاتر ملی، می‌تواند گونه نمایش ایرانی را که مدتی است دچار کلیشه‌ها و تکرار شده است، دوباره شکوفا کند و به روزهای اوجش برساند.

|

با حضور علی نصیریان و دیگر هنرمندان پیشکسوت

جشن پایان دوره مکتب‌خانه سنگلج برگزار شد
با حضور علی نصیریان و دیگر هنرمندان پیشکسوت

جشن پایان دوره مکتب‌خانه سنگلج برگزار شد

در جشن پایان دوره مکتب‌خانه سنگلج که با حضور علی نصیریان و جمعی دیگر از هنرمندان پیشکسوت برگزار شد، خریداری ساختمان کناری تماشاخانه سنگلج، بازسازی ساختمان سابق اداره تئاتر و تصویب تشکیل بنیاد تئاتر ملی ایران مورد تاکید مجدد قرار گرفت.

|

نظرات کاربران