در حال بارگذاری ...
مالک آبسالان کارگردان «خون و لجن»در گفتگو با ایران تئاتر مطرح کرد:

مخاطب شهرستان ها به «جشنواره صاحبدلان» نیاز دارد

نمایش «خون و لجن» به کارگردانی ملک آبسالان و نویسندگی امین ابراهیمی در بخش صحنه‌ای جشنوارهٔ صاحب دلان از ۱۰ تا ۱۸ مهرماه در آمفی‌تئاتر اداره ارشاد دهلران به روی صحنه رفت.

به گزارش ایران تئاتر مالک آبسالان در گفت‌وگو با خبرنگار ایران تئاتر دربارهٔ این نمایش گفت: «خون و لجن» یک نمایش دو پرسوناژِ دربارهٔ زن‌وشوهری در بغداد است. زن شیعه است و مرد سنی. داستان در زمانی رخ می‌دهد که آمریکا صدام را دستگیر کرده است. اختلاف عقیدتی میان این زن و شوهر وجود دارد و این نمایش نمایانگر این اختلاف است.
او در ادامه گفت: شیوهٔ اجرایی این نمایش سورئال است. من از فلش بک فلش فوروارد و صدای تفکرات انتزاعی این زن و شوهر در این نمایش استفاده کردم. از نور و صدا و موسیقی نهایت استفاده را برده‌ام و با توجه به اینکه به زبان و فرهنگ عربی آشنایی دارم سعی کردم آن را در کار لحاظ کنم. تلاش کردم تا مخاطب فکر کند که اکنون سال 1380 است و در بغداد به سر می‌برد. در نهایت مخاطب متوجه می‌شود که این زن و شوهر مرده‌اند و در واقع روح آن‌هاست که ماجرای این اختلاف را روایت می‌کند و این نمایش واگویهٔ مردگان است.
کارگردان نمایش «خون و لجن» دربارهٔ استقبال تماشاگران گفت: خوشبختانه سالن 200 نفری ما برای هر اجرا کاملاً پر شد. همه رده سنی مخاطبی داشتیم. پیر کودک جوان میان‌سال. هر جا لازم بود پیش از اجرا توضیحاتی می‌دادم تا مخاطب صرف نظر از سن و سالش بتواند از تئاتر استفاده کند. اجراهای ما رایگان بوده است و من معتقدم که تئاتر باید به سادگی و با صرف کمترین هزینه برای مخاطب در دسترس باشد.
مالک آبسالان دربارهٔ اهمیت حضور تئاتر در جامعه گفت: به نظر من تئاتر هنری فاخر است و باید تلنگری باشد برای تماشاگر. باید در آن تکرار گذشته لحاظ شود. من بعد از اجرا باهمان لباس و باوجود خستگی شاید نزدیک دو ساعت می‌نشینم و به گفت‌وگوها و نظرات مردم دربارهٔ تئاترم گوش می‌دهم. دهلران شهر کوچک و محرومی است. چه‌بهتر است که در این فضا همه باهم دربارهٔ تئاتر صحبت کنیم. دهلران همیشه در جشنواره‌های تئاتر حضور فعالی داشته است.
او دربارهٔ به‌روزرسانی موضوع و گسترش سوژه در تمامی زمینه‌ها اضافه کرد: تئاتر باید به‌روز باشد تا مخاطب هم به‌روز باشد. من تمامی تلاشم را کردم تا همهٔ المان‌ها را در نظر بگیرم. من سعی کردم تا از تئاتر برای سرگرمی مردمم و ارتقا تفکر آن‌ها استفاده کنم.
او دربارهٔ اهمیت جشنواره صاحب دلان در تئاتر امروز گفت: من معتقدم که  این نمایش‌ها باید به موضوعات روز روی بیاورند. تئاتر باید تمامی تلاشش را بکند تا در تماشاگر فکر عمیق ایجاد کند. من خودم به عمد به سراغ موضوع تعارض شیعه و سنی رفتم چون این مسئله مربوط به گذشته نیست و هنوز گاهی در جریان است.
او ادامه داد: به‌خصوص مخاطب  در شهرستان ها به«تئاتر صاحبدلان» نیاز دارد و باید در تقویم فرهنگی کشور این رویداد وجود داشته باشد تا هنرمندان به تکاپو بیفتند و برای فکر مردمشان تلاش کنند.

شایان ذکر است هشتمین دوره تئاتر صاحبدلان توسط دفتر تئاتر دینی در تهران و شهرستان با 42 اثر در بخش تئاتر صحنه‌ای، تئاتر خیابانی و شبیه‌خوانی از اول محرم به مدت 70 روز در سراسر کشور برگزار می‌شود.




مطالب مرتبط

نظرات کاربران