در حال بارگذاری ...

گزارشی از مراسم اختتامیه نخستین جشنواره تئاتر شمسه

اختتامیه نخستین جشنواره تئاتر شمسه روز چهارشنبه -۵ بهمن ماه – با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان  از جمله قالیباف –شهردار تهران- شهردار منطقه ۷ و ۱۳ تهران، رحمت امینی دبیر علمی و هنری جشنواره و... در ایوان شمس برگزار شد.

به گزارش سایت ایران تئاتر، در ابتدای مراسم نماهنگی از بازدید شهردار منطقه 7 تهران از بخش های مختلف جشنواره تئاتر شمسه پخش شد.
سپس میرزایی فلاح –شهردار منطقه 7 تهران- به سخنرانی پرداخت.
وی بیان کرد: در آغاز به مبدع و آغازگر این حرکت فرهنگی  و شهرداری تهران تبریک می گویم چراکه موضوعات جشنواره شمسه را به گونه ای نهادینه کردند که این حرکت به داخل محلات تهران کشیده شد؛ همچنین  این حضور علاوه بر اینکه باعث ایجاد انگیزه شد به محلات نیز  هویت بخشی کرد.
میرزایی فلاح تصریح کرد:ادامه این مسیر می تواند  بازگرداندن هویت کمرنگ شده اجتماع ما را  به همراه داشته باشد.
شهردار منطقه 7 بیان کرد: من شاهد حمایت پیشکسوتان عزیز بودم که در این جشنواره حمایت گر گروه های نوپا  شدند و حضورشان انگیزه روحی زیادی را ایجاد کرد.
میرزایی فلاح اظهار کرد : برگزاری جشنواره شمسه، تئاتر را بیش از پیش به محلات تهران می برد و این برای کسانی که دلسوز هنرهای نمایشی هستند، توفیقی است.
وی تاکید کرد: زبان من به عنوان شهردار منطقه 7 زبان اجرایی است نه زبان هنری . ما توانستیم در سایه حمایت شما و با پشت گرمی و حمایت مدیریت ارشد شهرداری تهران که هدفش تبدیل شهرداری از سازمان خدماتی به بهره گیری از منابع فرهنگی هنری است، جشنواره ای را به وجود آوریم تا با هم افزایی، این کارهای بزرگ که زیبنده مردم نیز هست را انجام دهیم.
میرزایی فلاح گفت : جامعه تئاتر با جامعه شهروندی از طریق زبان هنری و نمایشی رابطه بهترو قوی تری برقرار می کند؛ چراکه گاه درانتقال پیام و یا مفهومی خاص، یک نمایش کوتاه به اندازه یک سخنرانی تاثیر گذار است.
وی در پایان صحبت های خود اعلام کرد: من امروز تداوم این حرکت را از سوی شهرداری به شما نوید می دهم و بدانید حمایت گسترده و حضور شما موجب تشویق ما خواهد شد.
سپس رحمت امینی –دبیر علمی هنری نخستین جشنواره شمسه – روی صحنه حاضر شد و در سخنرانی خود عنوان کرد: به عقیده من تئاتر در شهرداری با برگزاری جشنواره تئاتر شمسه نهادینه شد.
وی ادامه داد: مسیر تئاتر حرفه ای از تئاتر مردمی می گذرد. در حقیقت جشنواره شمسه تئاتر مردمی را نهادینه کرده است و این یک شروع برای حرکتی بزرگ است که نه تنها در تهران بلکه در تمام ایران تئاتر مردمی  نهادینه شود.
امینی در ادامه ضمن تشکر ازجمعی از هنرمندان، شهردار منطقه  7، معاونت فرهنگی شهرداری و شهرداری تهران  که جشنواره شمسه را برگزار کرد، یاد آور شد: اوایل اسفندماه اختتامیه نهایی جشنواره شمسه در برج میلاد برگزار خواهد شد.
سپس حسین رحیمی –مدیر ستاد تخصصی تئاتر جشنواره شمسه- بیانیه هیات داوران را برای حاضران در این مراسم قرائت کرد و در ادامه جوایز برگزیدگان بخش های مختلف اهدا شد.
تئاتر صحنه ای محله:
هیات داوران پس از دیدن 30  نمایش راه یافته به مرحله نهائی این بخش از نمایش" شاهین طلائی "،" ایستگاه"، " آپارتمان" و "فیلم خانوادگی" تقدیر کردند. همچنین جایزه ویژه هیات داوران به جهت همکاری صمیمانه  با گروه های موجود محله ایی و برگزاری کلاس های آموزشی تئاتر متناسب با ساختار جامعه شهری به ریاست محترم هیات امنا و شورایاری محله - جهانگیر بهرامی- و مدیر زحمتکش محله - ابوطالب عسگری- تقدیم شد.
جایزه ویژه هیات داوران به خاطر حضور شهروندان نابینا و کم بینا در عرصه نمایش با امید به پیوستگی حضور و پربار شدنشان به گروه نمایشی " هدفمند در شهر " ( کارگردان نمایش سید محمد رضوی )اهدا شد.
در بخش طراحی نور هیات داوران انتخابی نداشتند.
در بخش بروشور نیز لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره به طراح بروشور نمایش " پلی از جنس شیشه"  امیر فرهنگ لطفی اهدا شد.
در بخش موسیقی، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره به سازنده موسیقی نمایش " تغییرات غم انگیز زندگی آقای صاد" مصطفی شایان فرد تقدیم شد.
در بخش طراحی لباس نیز هیات داوران  اهداء لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره  رابه خاطر طراحی  لباس نمایش " روبل های نازنین "به مرضیه رادفر اهدا کردند.
در این مراسم نمایش "نقل سرخ "،"سلاح سرد" و "عروس" به عنوان گروه های برتر به لحاظ توجه به مفاهیم دینی و ارزشی معرفی شدند.
همچنین جایزه دوم گروه برتر به لحاظ مشارکت دادن عموم شهروندان به نمایش : " متنتو بزار زیر پات تا قدت بلند شه " اهدا شد و نمایش "شاهین طلائی"به عنوان اثر برگزیده لوح تقدیر و جایزه نقدی این جشنواره را دریافت کرد.
هیات داوران جایزه دوم گروه برتر به لحاظ پرداخت به معضلات شهری را به نمایش :" آپارتمان خانم کیان" و جایزه اول این بخش از مراسم را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی می شد را به نمایش " پلی از جنس شیشه" اعطا کردند.
همچنین نمایش " پارک گلسار" اثر برگزیده در بخش گروه برتر به لحاظ پرداخت به معضلات محله معرفی شد و نمایش "به من نگاه کن" به خاطر ترکیب منطقی افراد با تجربه و آماتور به عنوان  اثر برگزیده جایزه و لوح تقدیر هیات داوران را دریافت کرد.
همچنین  نمایش " روز دهم" به عنوان گروه برتر به لحاظ  خلاقیت و نوآوری موفق به کسب جایزه و لوح تقدیر شد.
در بخش بازیگری مرد در رده سنی زیر 15 سال رتبه دوم به بازیگر  نمایش "عروس" سید سهیل سلیمی و رتبه اول به بازیگر نمایش  "شاهین طلائی" حسام عظیمی اهدا شد.
در رده سنی 15 تا 30 سال این بخش رتبه سوم  که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره بود به صورت مشترک به سید محمود موسوی و مسعود محرابی برای بازی در نمایش " اینجا همه چیز خوبه" اعطا شد.
رتبه دوم این بخش نیز به خاطر بازی در نمایش "روز دهم" به علی آتشانی و رتبه اول به بازیگر نمایش" تغییرات غم انگیز زندگی آقای صاد" به حسین توازنی زاده اهدا شد.
در رده سنی 45 سال به بالا هیات داوران رتبه اول بازیگری را با اهداء لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره به بازیگر  نمایش" روبل های نازنین" به سیدمحمد حسن حسینیان تقدیم کرند.
در بخش بازیگری زن و در رده سنی 15 تا 30 سال   رتبه چهارم: به بازیگر نمایش "سلاح سرد" به زهرا مقدسی، رتبه سوم به بازیگر نمایش " روبل های نازنین" به مهشید حسینیان، رتبه دوم: به بازیگر نمایش  " پلی از جنس شیشه" فروغ کریمی و رتبه اول به بازیگر  نمایش " روبل های نازنین" صبا قاسمی اهدا شد.
در رده سنی 30 تا 45 سال هیات داوران رتبه اول بازیگری را با اهداء لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره به خاطر بازی در نمایش"روبل های نازنین" به گلشاد مرادی تقدیم کردند.
در بخش نویسندگی  نیز پرویز نعمتی نویسنده نمایش "شاهین طلائی"، محسن آهنین جان نویسنده نمایش  "سلاح سرد، امیر اسماعیلی نویسنده نمایش "اینجا همه چیز خوبه"،حسین توازنی زاده نویسنده نمایش "تغییرات غم انگیز زندگی  آقای صاد"  مورد تقدیر قرار گرفتند.
جایزه بخش کارگردانی به کارگردانی گروهی نمایش "روبل های نازنین "، به غلامرضا عربی کارگردان نمایش" سلاح سرد" و به سعید تاجیک کارگردان نمایش "سامانه نشاط " اعطا شد.
در بخش طراحی عروسک تئاتر کودک و نوجوان نخستین جشنواره تئاتر شمسه لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره به خاطر طراحی عروسک نمایش "به پادشاهی رسیدن کیخسرو" به سودابه هاشمی " تقدیم شد.
بازیگری خردسال:
رتبه دوم به بازیگر نمایش "ما همه انسانیم" به "بهناز همتی" و رتبه اول که شامل  لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره به صورت مشترک می شود  به هر یک از بازیگران خردسال نمایش "تک ضربه های نرم" اهدا شد.
در بخش بازیگری زن رتبه سوم  به طور مشترک به شبنم خالباز بازیگر نمایش "ماجرای جنگل سوخته"و گلناز ادهمی بازیگر نمایش "موش باهوش" تقدیم شد.
رتبه دوم این بخش نیز به طور مشترک به زهراسادات حسینی بازیگر نمایش "ماهی" و پری سکوتی بازیگر نمایش "خانه مهر"اعطا شد.
هیات داوران در این بخش بازیگری را به عنوان برگزیده رتبه اول معرفی نکردند.
در بخش بازیگری مرد رتبه سوم به طور مشترک به محمد رضا نخعی بازیگر نمایش "رستم و سهراب"، میثم مجیدی بازیگر نمایش " گل خاتون "و  رتبه دوم به طور مشترک به سیدجلال موسوی بازیگر  نمایش "دروغ"و  حمیدرضا نعیم حسنی بازیگر  نمایش " ماجرای جنگل سوخته" اعطا شد.
هیات داوران در این بخش بازیگری را به عنوان برگزیده رتبه اول معرفی نکردند.
در بخش نمایشنامه نویسی جایزه رتبه سوم  به نویسنده نمایشنامه " گل خاتون" علی حسنی و جایزه رتبه دوم به نویسنده نمایش "دروغ" هوشنگ آخوندپور اعطا شد. هیات داوران در این بخش نویسنده ایی را به عنوان برگزیده رتبه اول معرفی نکردند.
پس از اهدای جوایز بخش کودک، محمد مهدی ایازی معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران به ایراد سخنرانی پرداخت و بر ادامه جشنواره تئاتر شمسه و شروع دومین دوره این جشنواره تاکید کرد و همچنین از راه اندازی دو مجموعه تخصصی تئاتر که هر کدام شامل چندین سالن تئاتر هستند، خبر داد.
سپس علیرضا دهقانی برای خواندن آرای بخش خیابانی به روی سن آمد.
 وحید لک، مجید امرایی، میرزایی(شهردار منطقه7) از جمله افرادی بودند که برای اهدای جوایز روی صحنه آمدند.
سپس کاظم بلوچی برای خواندن آرای داوران در بخش صحنه ای آزاد به روی سن آمد. محمد عزیز، شبنم قلی خانی، بیوک میرزایی، از جمله اهدا کنندگان جوایز بودند.
پس از آرای بخش صحنه ای آزاد، آرای بخش صحنه ای محله توسط حسین رحیمی خوانده شد. مهدی ایازی، مهدی مشهور، صمد چینی فروشان، شهرام زرگر و گلاره عباسی جوایز این بخش را اهدا کردند.
در بخش کارگردانی جایزه  رتبه سوم به طور مشترک به  فهیمه رحیمی کارگردان نمایش "ماهی" و فاطمه پیر هادی و شیرین صمدپور کارگردان نمایش "گل خاتون" رتبه دوم به کارگردان نمایش "تک ضربه های نرم" فهیمه دست باز، و رتبه اول به کارگردان نمایش" دروغ" امیر حیدری اهدا شد.
همچنین هیات داوران سه اثر برگزیده خود را به عنوان گروه های برتر معرفی کردند که نمایش "تک ضربه های نرم" برگزیده اول، نمایش "دروغ" برگزیده دوم و نمایش "گل خاتون" برگزیده سوم این بخش بود.
در بخش تئاتر صحنه ای محله جشنواره تئاتر شمسه، هیات داوران لوح تقدیر خود را به هنرمند پیشکسوت "عزیز هنرآموز" تقدیم کردند. همچنین هیات داوران لوح تقدیر خود را برای حضور جوان ترین کارگردان این بخش به محمدعلی ابراهیمی برای نمایش "خدا هیچ مانکنی را دوست ندارد" و علی برومند برای نمایش "شکلک" تقدیم کردند.
بازیگری زن:
هیات داوران جایزه دوم بازیگری زن جشنواره را به صورت مشترک به فرزانه فدوی بازیگر نمایش "خداحافظ" و محبوبه دستگردی بازیگر نمایش "خدا هیچ مانکنی را دوست ندارد" اهدا کردند.
جایزه اول بازیگری زن این جشنواره نیز به  الهه پورجمشید بازیگر نمایش "انتظار با بوی نرگس تقدیم شد.
بازیگری مرد:
هیات داوران جایزه دوم بازیگری مرد جشنواره را به صورت مشترک به امیرمختار جعفری بازیگر نمایش "قرمز و دیگران"و میثم جهانگیری بازیگر نمایش "اتوبان سکوت"اهدا کردند. جایزه اول بازیگری مرد جشنواره نیز به مهدی یزدانی بازیگر نمایش "سقاخانه" تقدیم شد.
کارگردانی:
هیات داوران جایزه دوم کارگردانی را به صورت مشترک به فرهاد شریفی کارگردان نمایش "شهر شکلاتی"و احسان ملکی کارگردان نمایش "اتوبان سکوت" تقدیم کرد و جایزه اول کارگردانی به  فرشید دولت آبادی کارگردان نمایش "اپرای پیاز" تقدیم شد.
نویسندگی:
هیات داوران جایزه دوم نویسندگی را به محمد ایمانی فولادی نویسنده نمایش "گزارش سرگذشت دو روزنامه نگار " و جایزه اول نویسندگی را به محمود طیاری نویسنده نمایش "اپرای پیاز"تقدیم کردند.
در بخش  طراحی صحنه نیز هیات داوران جایزه اول طراحی صحنه را به روح ا.. امامی طراح صحنه نمایش "اتوبان سکوت" اعطا کردند.
موسیقی:
هیات داوران جایزه اول موسیقی را به صورت مشترک به سعید محمدی مطلق از نمایش "شهر شکلاتی"و محمد علی داستان از "نمایش خدا هیچ مانکنی را دوست ندارد" اهدا کردند.
نمایش "اپرای پیاز" گروه های برتر، نمایش "اتوبان سکوت" گروه برگزیده دوم و گروه نمایش "شهر شکلاتی" گروه برگزیده سومین بخش معرفی شد.
بازیگری مرد مسابقه تئاتر خیابانی:
میثم عباسی بازیگر نمایش " مسافرت پر ماجرا " به عنوان بازیگر سوم، مهدی ضیائیان پور بازیگر نمایش " شهر آشوب " به عنوان بازیگر دوم و حسام خلیل نژاد بازیگر نمایش " نیاز " را به عنوان بازیگر اول معرفی کردند.
در بخش بازیگری زن نیز  هیات داوران به خاطر حضور ملموس گروه هنرجویان زن نمایش در " وهم خود بیدارم " جایزه ویژه خود را که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی بود به این گروه کرد.
کارگردانی:
هیات داوران در بخش کارگردانی جایزه خود را شامل دیپلم افتخار و جایزه نقدی به احمد صمیمی کارگردان نمایش " شهر آشوب " تقدیم کرد.
طرح و ایده:
هیات داوران جایزه خود را به احمد صمیمی طراح نمایش " شهر آشوب " اهدا کردند.
همچنین هیات داوران لوح تقدیر و هدیه نقدی را به دلیل خلق فضاهای مختلف شهری و موقعیت های نمایشی به گروه نمایش " محله ما "  اهدا کردند.
همچنین نمایش  " شهر آشوب " به کارگردانی احمد صمیمی را به عنوان نمایش برتر، نمایش " در وهم خود بیدارم " به کارگردانی هادی شبانی قهرودی به عنوان نمایش برگزیده و نمایش " عمو ماهیگیر " به کارگردانی افشین قاسمی به عنوان نمایش برگزیده سوم معرفی کردند.
آرائ مردمی بخش جنبی تئاتر خیابانی:
لوح تقدیر جشنواره برای کسب رتبه سوم از منظر آراء مردمی به ژاله کاظمی برای کارگردانی نمایش "ارث پدری"، رتبه دوم از منظر آراء مردمی به علیرضا حیدری برای کارگردانی نمایش "همه می دونیم" و رتبه اول از منظر آراء مردمی، به هادی کاظمی طامه برای کارگردانی نمایش "محدوده من" اهدا شد.
آرای مردمی گروه های آیینی:
لوح تقدیر جشنواره برای کسب رتبه دوم از منظر آراء مردمی، به حامد ابراهیمی برای تعزیه حضرت علی اکبر و رتبه اول از منظر آراء مردمی، به احمد عزیزی برای تعزیه حضرت ابوالفضل اهدا شد.
در آرائ مردمی بخش جنبی صحنه ای نیز  نمایش "شعبده و طلسم"  به کارگردانی هادی کاظمی به عنوان نمایش برتر، نمایش "فکر کن جای من بودی"  کاری از بینا قادری نیکو رتبه دوم و نمایش "خشم و هیاهو" به کارگردانی علی طاهری  به عنوان رتبه سوم این بخش معرفی شد.