در حال بارگذاری ...
پیشنهاد دکتر محمدرضا خاکی برای دیدن یک نمایش:

 مخاطبان واقعی تئاتر «آخر بازی» ببینند

به گزارش ایران تئاتر، دکتر محمدرضا خاکی؛ نویسنده، کارگردان، مدرس دانشگاه در حوزه تئاتر، یادداشتی را درباره نمایش «آخر بازی» نوشته ساموئل بکت و با طراحی و کارگردانی محمدمهدی شاهی نوشته است.

«آخر بازی» نمایش خوبی بود. باید در نظر داشته باشیم که نمایشنامه «آخر بازی» اصلا متن ساده‌ای نیست، این متن یکی از متون قابل توجه و مهم تئاتر است. متاسفانه در آثاری که این روزها روی صحنه می‌روند، کمتر با نمایشی که به‌صورت کامل به اثر نویسنده مربوط باشد، مواجه هستیم. مدتی طولانی است نوعی شیوه اجرای متن در تئاتر ما حاکم شده است که نمی‌دانم بر اساس چه نوع تحلیل یا ذهنیتی، به‌زعم خود نمایشنامه‌ها را دراماتورژی می‌کنند که اصلا قابل توجیه و توضیح نیست چون در دانشگاه‌های ایران ما حتی دو واحد درس دراماتورژی نداریم. نمی‌دانم این کارگردان‌ها از کجا این کار را یاد گرفته‌اند! اما در نمایش «آخر بازی»، محمدمهدی شاهی وفادارانه متن ساموئل بکت را اجرا کرده است و از دید من تلاش خوبی برای اجرای درست این نمایشنامه صورت گرفته است. البته منظور من این نیست که این نمایش هیچ نقصی ندارد؛ من از نمایشنامه «آخر بازی» اجراهای دیگری در اروپا دیده‌ام که بسیار عالی بوده‌اند اما تئاتر ما فاصله‌های طولانی با آثار جهانی دارد اما این‌که گروهی تمام تمرکز خود را بر این گذاشته‌اند که اجرای وفادارانه‌ای از بکت داشته باشند و درک و تحلیل خود از اثر را با توجه به امکاناتی که در اختیار داشتند، روی صحنه آورده‌اند که از این نظر، کار بسیار خوبی است. باید در نظر گرفت که از تئاتر ایران حمایت نمی‌شود و تئاتر ما امکاناتی ندارد.

یکی از نکات مهم در این نمایش این است که گروه، نمایشنامه «آخر بازی» را فهمیده‌اند. دیده‌ام بسیاری از بازیگران که به‌عنوان چهره شناخته می‌شوند، درک درستی از متن و نقش خود ندارند و حتی از خود نمی‌پرسند که چرا باید این‌گونه نقش را ایفا کنم اما در این نمایش شرایط این‌گونه نیست و فهم خوبی جریان دارد. بر روی همه‌چیز در این نمایش فکر شده است.

نکته دیگر این است که به دلیل بی‌سامانی مدیریت، بخش زیادی از هدف تئاتر ما بر حضور تعداد زیاد مخاطبان در سالن‌ها و گیشه معطوف شده است. درنتیجه متاسفانه حتی آثار شناخته‌شده جهانی ما دستخوش تغییرات بدون معنی و غیرقابل توجیه می‌شوند که این تغییرات تنها برای خوش‌آیند تماشاگران، سرگرم کردن آن‌ها و درواقع به‌نفع گیشه انجام می‌شود

«آخر بازی» نمایشی قابل تامل است و به گروه خسته نباشید می‌گویم. رویکرد این گروه جوان می‌تواند در جریان تئاتر ما و برخورد با متون تاثیرگذار باشد.

در پایان به مخاطبان واقعی تئاتر و نه افرادی که برای سرگرمی و وقت‌گذرانی به سالن‌ها می‌آیند، توصیه می‌کنم «آخر بازی» با کارگردانی محمدمهدی شاهی را ببینند.

نمایش «آخر بازی» نوشته ساموئل بکت است که با ترجمه بهروز حاجی‌محمدی و با طراحی و کارگردانی محمدمهدی شاهی با شعار «باهم کنار می‌آییم» از روز یک‌شنبه 14 آذرماه ساعت 19:30 در سالن کوچک تالار مولوی اجراهای خود را آغاز کرده است و تا سوم دی‌ماه در این سالن به اجراهای خود ادامه می‌دهد.

مجید اصغری، راحیل روحانی‌زاده، مصطفی مقیمی و حمیدرضا نقره‌دوست در «آخر بازی» به ایفای نقش می‌پردازند. «آخر بازی» پس از 30 سال با شعار «باهم کنار می‌آییم»، اجراهای خود را آغاز کرده است و تنها 14 اجرای دیگر را پیش رو دارد.

این نمایش تاکنون میزبان هنرمندانی چون دکتر مسعود دلخواه، هوشنگ قوانلو، لوریس چکناواریان، دکتر محمدرضا خاکی، سیاوش چراغی‌پو، یارتا یاران و ... شده است.

دیگر عوامل این نمایش عبارتند از: دستیار کارگردان: محمود هدایتی و محمد روحانی‌زاده، طراح گریم: آرزو سلطانی، منشی صحنه: ملیکا خزاعی، مشاور رسانه‌ای: مینا صفار، تبلیغات مجازی: گروه هنر مدرن، طراح پوستر و بروشور: سعید رضوانی (استودیو وهمن) و عکاس: هیلار حسینی

علاقه‌مندان برای تهیه بلیت می‌توانند به سایت تیوال مراجعه کنند.

 




مطالب مرتبط

نظرات کاربران