در حال بارگذاری ...
داوود فتحعلی بیگی در گفت‌وگو با ایران تئاتر مطرح کرد:

اضافه شدن بخش کودک و نوجوان به هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی

داوود فتحعلی بیگی دبیر هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی ، برگزاری چنین جشنواره‌هایی را بستری برای رشد، معرفی و احیای نمایش‌های آیینی و سنتی می‌داند.

به گزارش ایران تئاتر، داوود فتحعلی بیگی درباره این دوره از جشنواره گفت:‌ «بااینکه هنوز برنامه‌های هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی به‌طور کامل مشخص نیست، اما از ابتدای شکل‌گیری رویکرد این جشنواره احیای نمایش‌های آیینی و سنتی به‌منظور بسترسازی برای شکل‌گیری تئاتر ملی بود. خوشبختانه در سال‌هایی که برگزارشده است، یکی از تأثیرات جشنواره این بوده که توجه عده زیادی از هنرمندان به این‌گونه از نمایش‌ها جلب شده است».

او گفت: «در مقطعی در سال‌های اولیه برگزاری، بیشتر کسانی که در این جشنواره شرکت می‌کردند، خودشان از گروه‌های فعال در زمینه تئاتر آیینی و سنتی بودند. در بین تحصیل‌کردگان تئاتر به‌ندرت افراد در این حوزه به‌صورت حرفه‌ای فعالیت می‌کردند. رفته‌رفته از بین فارغ‌التحصیلان تئاتر افراد زیادی در جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی شرکت کردند و بعضی از آن‌ها حتی پایان‌نامه‌های خود را با چنین محوریتی نوشتند».

فتحعلی بیگی افزود:‌ «یکی از تأثیراتی که برگزاری جشنواره تا امروز داشته، توجه دادن به‌ضرورت و اهمیت زنده نگه‌داشتن نمایش‌های آیینی و سنتی بوده که به طبع آن در دانشکده‌های مختلف برخی استادان همت کردند و دانشجوها را به سمت تحقیق پیرامون نمایش‌های آیینی و سنتی سوق دادند که خودش اتفاق میمون و مبارکی بوده و هست».

او در ادامه گفت:‌ «در این دوره یکی از رویکردهای نوین ما که جلوه‌هایش از چند سال قبل پدیدار شده بود، تمرکز به بخش کودک و نوجوان است و با افزودن چنین بخشی به جشنواره دیدیم برحسب سنت خیلی از کسانی که مبادرت به ساخت نمایش‌ها سنتی کرده‌اند، از بچگی در این حوزه فعال بوده‌اند. از طرفی در چند دوره اخیر می‌دیدم نوجوانان زیادی علاقه‌مند هستند و نقالی و... اجرا می‌کنند؛ بنابراین حس کردیم این بخش بسیار مهم است و خوب است از طفولیت افراد در حوزه نمایش‌های سنتی کار کنند. در غیاب یک هنرستان یا دانشکده درزمینه چنین رشته‌ای، عدم توجه تلویزیون به این هنرها و نداشتن مرکز گسترده‌ای برای حفظ نمایش‌های آیینی و سنتی، جشنواره می‌تواند کمی کمک کند».

داوود فتحعلی بیگی افزود: «ما نه‌تنها در زمینه نمایش‌های آیینی و سنتی خودمان که در زمینه نمایش‌های آیینی و سنتی کشورهای دیگر مثل کشورهای آسیایی می‌توانیم تلاش و تحقیق کنیم. ما با این کشورها مشابهت‌های فرهنگی داریم».

او در ادامه گفت:‌ «دفتر نمایش‌های آیینی و سنتی و جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی برای حفظ و اشاعه این هنر تلاش می‌کند، اما امکانات و فضا بسیار محدود است. من مطمئنم اگر روزی البته تا دیر نشده، رشته‌ای در حوزه نمایش‌های آیینی و سنتی دایر شود، بدون شک فارغ‌التحصیلان این رشته در فاصله زمانی نه‌چندان دور همه عرصه‌های هنرهای نمایشی را تصرف می‌کنند».

او در مورد تمدید ارسال درخواست به جشنواره گفت: «به دلیل درخواست افراد از شهرستان‌ها و گروه‌های علاقه‌مند برای تمدید مهلت ارسال درخواست و کامل نبودن متن‌ها و تمرینات و... ما تا 10 اسفند ارسال درخواست‌ها را تمدید کردیم».

فتحعلی بیگی در مورد حضور هنرمندان برجسته تئاتر در جشنواره گفت: «در زمینه نمایش‌های تخت حوضی شاید دیگر واقعاً کسی را نداریم که جدی کار کند، اما از هنرمندان پیشکسوت دانشگاهی و غیردانشگاهی علاقه‌مند به این‌گونه نمایشی برای همکاری ابراز علاقه کرده‌اند. تا این لحظه احتمالاً صدرالدین حجازی، امیر دژاکام، دکتر رحمت امینی، عبدالرضا اکبری، هنگامه مفید، افشین هاشمی با ما در هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی همکاری خواهند کرد که امیدوار هستیم این اتفاق بیفتد و افراد بیشتری در این زمینه حضورداشته باشند».

هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی با دبیری دکتر داوود فتحعلی بیگی در تابستان 1396 برگزار می‌شود.




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با داوود فتحعلی‌بیگی به بهانه روز ملی هنرهای نمایشی

تئاتر اندیشه‌ورز، بودجه مناسب می‌خواهد
گفت‌وگو با داوود فتحعلی‌بیگی به بهانه روز ملی هنرهای نمایشی

تئاتر اندیشه‌ورز، بودجه مناسب می‌خواهد

داوود فتحعلی‌بیگی، با تبریک روزملی هنرهای نمایشی، تاکید کرد تئاتر خصوصی و خودگردان چون دربند گیشه است، نمی‌تواند فرهنگ‌سازی کند و برای همین، تولیدات اندیشه‌ورز، نیازمند بودجه مناسب هستند.

|

نگاهی به نمایش «تخت و خنجر» نوشته داوود فتحعلی‌بیگی و کار محمدعلی نجف‌پور

قابلیت بالای نمایشی شدن ادبیات دینی
نگاهی به نمایش «تخت و خنجر» نوشته داوود فتحعلی‌بیگی و کار محمدعلی نجف‌پور

قابلیت بالای نمایشی شدن ادبیات دینی

سیدعلی تدین‌صدوقی: نمایش «تخت و خنجر» به کارگردانی محمدعلی نجف‌پور که این شب‌ها در تماشاخانه قدیمی و پرخاطره شهر تهران، سنگلج به صحنه می‌رود، سال‌ها قبل توسط استاد داوود فتحعلی‌بیگی ...

|

داوود فتحعلی‌بیگی از کارگردانی نمایش «شب‌نشینی با مولیر» گفت

هم‌‌نشینی روح نمایشنامه‌نویس شهیر و روح سعدی افشار
داوود فتحعلی‌بیگی از کارگردانی نمایش «شب‌نشینی با مولیر» گفت

هم‌‌نشینی روح نمایشنامه‌نویس شهیر و روح سعدی افشار

داوود فتحعلی‌بیگی، نویسنده و کارگردان نمایش «شب‌نشینی با مولیر» که یکی از آثار حاضر در بخش مهمان چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر است می‌گوید مصائبی که مولیر، یکی از نمایشنامه‌نویسان برتر قرن هفدهم فرانسه پس از نگارش «تارتوف» از سر گذراند موجب نگارش این اثر با ...

|

نظرات کاربران