در حال بارگذاری ...
سینا شفیعی کارگردان نمایش «اسماعیل» در گفت‌وگو با ایران تئاتر

تئاتر رضوی گردهمایی از هنرمندان و برای رفع دغدغه‌هایشان است

سینا شفیعی  کارگردان‌ و نویسنده تئاتر ؛ امسال با نمایش «اسماعیل» در جشنواره تئاتر رضوی حضور دارد .وی در گفت‌وگو با ایران تئاتر به مسائل تئاتر نگاهی انداخت.

به گزارش ایران تئاتر سینا شفیعی نویسنده و کارگردان نمایش «اسماعیل» از استان البرز که برای اولین بار در بخش صحنه‌ای دوازدهمین جشنواره تئاتر رضوی شرکت دارد ، در آستانه آغاز این جشنواره ؛ درباره روند شکل‌گیری و تولید نمایش و همچنین نمایش‌های راه‌یافته به بخش صحنه‌ای این دوره جشنواره تئاتر رضوی  گفت :اسماعیل را نوروز امسال نوشتم .داستان شخصی است که خادم مشهدالرضا است و اکنون پسرش مریض است. او دچار چالشی برای درمان بچه‌اش می‌شود.«اسماعیل» در چند شب اجرا عموم بازخورد خوبی داشت اما بایستی دید که این کار نظر داوران را نیز جلب می‌کند یا خیر !

شفیعی نوشتن نمایشنامه را متکی به تحقیق و پژوهش نمی‌داند . ازنظر او نمایشنامه بایستی دغدغه نویسنده باشد و موضوع انتخابی وی نیازی به تحقیق نداشت. او نوشتن هر آنچه به زندگی مرتبط باشد را بیشتر از کارهای سفارشی دوست دارد بنابراین به نظرش «اسماعیل» یک دغدغه شخصی و ذهنی در شابلون دراماتیک است .او کار کردن در وادی دینی ،معنوی را سخت می‌داند و به نظرش نمایش نباید دائماً توصیه و سفارش داشته باشد‌،چراکه انجام این مسئله تماشاگر را از مضمون واقعی نمایش دور می‌کند .او ساخت و تولید نمایشی مرتبط به امام رضا را کاری سخت برشمرد و آشنایی‌زدایی از ذهن تماشاگر برای کلیشه‌های موجود را یکی از مشکلات ساخت این اثر می‌داند.

وی در رابطه با تمهیدات لازم در اجرای نمایش گفت:«نمایش ما یک رئالیسم جادویی است. درواقع برای طراحی دکور دوتا خانه را باید می‌ساختیم که باکمی خلاقیت این کار انجام شد .با توجه به رئالیست بودن متن اصلاً رویکرد رئالیستی برای اجرا نداشتم . شیوه اجرا کمی سورئال است تا تخیل تماشاگر را به پرواز درآوریم .ازنظر من در این نوع جنس کارها ؛توجه به مضمون زیاد است و نباید فرم اجرا را تبدیل به شعار کنیم . »

شفیعی در پایان در رابطه بااهمیت جشنواره تئاتر رضوی ادامه داد:«من به‌شخصه چون نمی‌توانم اجرای عموم داشته باشم برای جشنواره کار می‌کنم .جشنواره رضوی به دلیل اعتبار خود یکی از بهترین نمونه‌های جشنواره برای شرکت کردن است . تأثیر تئاتر رضوی به جغرافیای اطراف خود تاکنون بیشتر بوده  است ؛ مثلاً تئاتر مشهد هم‌اکنون پیشرفت خوبی دارد اما دیگر شهرها هنوز هم اجرای عموم‌های دینی کم و محدود دارند. تئاتر رضوی گردهمایی از هنرمندان و برای رفع دغدغه‌هایشان است . متأسفانه ساخت تئاتر دینی به دست بعضی افراد افتاده است که اصلاً چنین دغدغه‌ای ندارند و چنین اتفاقی باعث گم‌شدن ارزش‌های تئاتر دینی است.آیا قدرت تولید تئاتری که بدون شعار تماشاگر را منقلب کند نداریم؟»

اجرای عموم این نمایش نیز در سه روز 4 ،5 و 6 مرداد در کرج برگزار شد.

دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی ٨ تا ١١ مردادماه ١٣٩٦ در خراسان شمالی برگزار می‌شود.




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با محمد جهانپا، مدیر دفتر هنرهای نمایشی بنیاد ملی رضوی

جشنواره تئاتر رضوی، اجراهای عمومی را در سال آینده رونق می‌بخشد
گفت‌وگو با محمد جهانپا، مدیر دفتر هنرهای نمایشی بنیاد ملی رضوی

جشنواره تئاتر رضوی، اجراهای عمومی را در سال آینده رونق می‌بخشد

محمد جهانپا، مدیر دفتر هنرهای نمایشی بنیاد ملی رضوی می‌گوید امری که امسال به طور جد در این رویداد فرهنگی دنبال می‌شود، تقویت کمی و کیفی نگارش متون و تولید آثار برای اجرای عمومی است. به گفته او در این راستا، شهرهای مختلف کشور در سال آینده، شاهد به صحنه رفتن نمایش‌های ...

|

در نشست خبری جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) مطرح شد

صادر کردن تئاتر دینی و ایرانی به دیگر کشورها
در نشست خبری جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) مطرح شد

صادر کردن تئاتر دینی و ایرانی به دیگر کشورها

اتابک نادری، در نشست خبری بخش هنرهای نمایشی جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع)، تاکید کرد این رویداد با خروج از کلیشه‌ها، می‌تواند در راه صادر کردن تئاتر دینی و ایرانی به دیگر کشورها گام بردارد.

|

در گفت‌و‌گو با محمود پاک نیت مطرح شد

جشنواره تئاتر رضوی در صورت تداوم، ظرفیت گسترده‌ای ایجاد می‌کند
در گفت‌و‌گو با محمود پاک نیت مطرح شد

جشنواره تئاتر رضوی در صورت تداوم، ظرفیت گسترده‌ای ایجاد می‌کند

محمود پاک نیت هنرمند تئاتر، سینما و تلویزیون با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره‌های موضوعی مانند رضوی یا بسیج در ارتقای کیفی گروه‌های تئاتر براین باور است که متولیان امر باید احترام به مخاطب را سرلوحه کار خود قرار دهند و جشنواره تئاتر رضوی در صورت تداوم؛ ظرفیت گسترده‌ای حتی ...

|

دبیران جشنواره تئاتر رضوی معرفی شدند

دبیران جشنواره تئاتر رضوی معرفی شدند

اتابک نادری به عنوان دبیر جشنواره تئاتر صحنه‌ای و علی‌محمد رادمنش به عنوان دبیر جشنواره تئاتر خیابانی بیست‌ویکمین جشنواره‌های فرهنگی هنری امام رضا (ع) معرفی شدند.

|

نظرات کاربران