در حال بارگذاری ...
با بهبودی کارگردان اثر از بیماری کرونا

تمرینات «رختشور شاه» برای اجرای عمومی آغاز شد

علی یداللهی پس از شکست بیماری کرونا از آغاز تمرینات نمایش «رختشور شاه» برای اجرای عمومی در تالار محراب خبر داد.

به گزارش ایران تئاتر، این کارگردان تئاتر گفت: این روز‌ها در حال تمرین یک نمایش سیاه‌بازی هستم. در این نمایش تجربه جدیدی در تلفیق نمایش سیاه‌بازی و مجلس زنانه کرده‌ام.

وی ادامه داد: نمایشی به نام «رختشور شاه» نوشته بابک لطفی خواجه پاشا و بازنویسی خودم و آقای فرهاد نقدعلی را تمرین می‌کنیم. این نمایش را دو سال قبل برای جشنواره آیینی سنتی آماده کردیم که در جشنواره اجرا شد ولی به خاطر شیوع کرونا اجرای عمومی نشد.

کارگردان نمایش «عفریته ماچین»، «راز عروسک» و «بلبل سرگشته» تصریح کرد: طی دو سال گذشته، چهار بار نوبت اجرای عمومی گرفتیم ولی هر بار به دلیل موج‌های شیوع بیماری تعطیل شد. این بار با فروکش کردن موج کرونا و باز شدن سالن‌های سینما و تئاتر نوبت اجرا گرفت و ان‌شاءالله آبان ماه در تالار محراب و پس از مراحل بازبینی و مجوز، اجرا خواهیم داشت.

وی با اشاره به این‌که دو سال از تولید کار گذشته درباره تغییرات اجرا و طولانی شدن این تمرینات توضیح داد: تغییر در کلیت کار شکل نگرفته ولی در گروه بازیگران تغییر داریم. دوستان بازیگر به دلیل تعطیلی‌های پی‌در‌پی، سر پروژه‌های دیگری رفته‌اند و نمی‌توانند ما را همراهی کنند. حدود چهار نفر از بچه‌های بازیگر تعویض شدند. به همین دلیل تمرین‌های کار طول کشید؛ اما در کلیت کار و متن و اجرا تغییری نداریم. همان نمایش که در جشنواره بود قرار است اجرا شود.

این بازیگر و کارگردان تئاتر که تیر ماه امسال سویه شدید بیماری کرونا را تجربه کرده و در آی‌سی‌یو بستری بود درباره وضعیت جسمی خودش گفت: بیماری من خیلی شدید بود و 80 درصد ریه‌ام درگیر شد. هنوز ریه‌ام ترمیم نشده است و برایم سخت است ولی وقتی فرصت اجرا پیش آمد تصمیم گرفتم که کار کنم. خوشبختانه در این نمایش بازی نمی‌کردم. آمد و شد و تمرین به دلیل آسیب ریه برایم سخت است اما تعهدی که به گروه، مرکز هنر‌های نمایشی، سالن و مردم داشتم باید عملی می‌شد. همه هنرمندان تئاتر کمدی تعهدی برای شاد کردن مردم در خود احساس می‌کنند که اجازه نمی‌دهد در شرایط دشواری که ان‌شاءالله گذشته است مردم را تنها بگذارند. شاد کردن مردم تعهدی است که داریم، آن هم در این شرایط سخت، این تعهد برایم بیشتر اهمیت دارد.

او ادامه داد: مردم همیشه نیاز دارند که نمایش‌های شاد ببینند و لحظات شاد داشته باشند. حال در شرایطی که دو سال این بیماری آسیب‌های زیادی به خانواده‌ها‌ زده، خانواده‌هایی را سوگوار کرده و فشار روحی زیادی را به همه اعضای خانواده وارد ساخته لازم است که کار‌های شاد روی صحنه برود. از سوی دیگر کار‌های طنز مسائل اجتماعی و سیاسی را با زبان شوخی مطرح می‌کنند و همواره یک اجتماع سالم نیاز دارد که از زبان طنز برای مطرح کردن این مسائل بهره ببرد.




مطالب مرتبط

نقد و نظری بر نمایش «شنگرف» به نویسندگی و کارگردانی علی یداللهی

خوانشی نو و شایسته از داستان سیاوش
نقد و نظری بر نمایش «شنگرف» به نویسندگی و کارگردانی علی یداللهی

خوانشی نو و شایسته از داستان سیاوش

احمدرضا حجارزاده: شاهنامه فردوسی یکی از غنی‌ترین منابع اقتباس داستان‌های ایرانی در قالب هنرهای نمایشی است اما سینما و تئاتر ایران از این مخزن بی‌پایان داستان‌های حماسی، اسطوره و پهلوانی، ...

|

نظرات کاربران