در حال بارگذاری ...
عضو هیئت انتخاب متون بخش صحنه‌ای جشنواره فجر مطرح کرد

شهرام کرمی: رویکرد اصلی ما، حضور تعداد بیشتر هنرمندان در این رویداد هنری بود

شهرام کرمی عضو هیئت بازخوانی متون رقابت بزرگ صحنه‌ای جشنواره چهل و یکم بین‌المللی تئاتر فجر در مورد ارزیابی و کیفیت متون این جشنواره می‌گوید رویکرد اصلی این دوره جشنواره ایجاد امکان حضور تعداد بیشتر هنرمندان بود و باید اذعان کنم از خواندن خیلی از نمایشنامه‌ها لذت بردم.

به گزارش ایران تئاتر به نقل از روابط عمومی جشنواره، چندی پیش دبیرخانه چهل و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اسامی ۷۳ اثر پذیرفته‌شده در بخش رقابت صحنه‌ای را که با بازخوانی متون توسط شهرام کرمی، حسین فدایی حسین و اعظم بروجردی انتخاب شدند، اعلام کرد.

شهرام کرمی عضو این هیئت انتخاب در مورد آثار این بخش از جشنواره گفت: «متون پیشنهادی این دوره جشنواره تئاتر فجر چند ویژگی داشت. حدود ششصد نمایشنامه از هنرمندان و درام‌نویسان بخصوص نویسنده‌های جوان با سبک و شیوه متفاوت ویژگی خاص این دوره بود.»

او در مورد ارزیابی و کیفیت متون گفت: «برای ارزیابی و انتخاب آثار نگاه نو و خلاق و اصول و تکنیک یک متر و معیار همیشگی است. آنچه من خواندم به‌خصوص کار نویسنده‌های جوان و یا کمتر شناخته شده بسیار جای خوشحالی دارد.»

این هنرمند در ادامه افزود: «این دوره جشنواره رویکرد اصلی ایجاد امکان حضور تعداد بیشتر هنرمندان در این رویداد هنری بود و باید اذعان کنم از خواندن خیلی از نمایشنامه‌ها لذت بردم. حضور این تعداد نویسنده و نمایشنامه‌های خلق شده نشان می‌دهد که درام و درام‌نویسی چقدر ظرفیت خوبی در کشور ما دارد.»

کرمی ادامه داد: «بیشتر از صد نمایشنامه از نگاه من آثار قابل و ارزشمند بود که مطابق ظرفیت جشنواره فقط امکان انتخاب تعدادی نمایشنامه مقدور بود که توسط اعضای سه‌نفره شورا بیشترین امتیاز را کسب کرده‌اند.»

او در ادامه گفت: «در بین آثار پیشنهادی نمایشنامه‌های خام و کامل‌نشده هم وجود داشت که طرح یا مضمون خوب یا حتی نو و خلاق در نوشته‌ها مشهود بود اما در پرداخت اثر نمایشنامه‌ها هنوز به تکامل نرسیده بود. بخشی از این آثار شاید با تجربه بیشتر نویسنده‌های جوان و صرف وقت و زمان بیشتر در پرداخت و حتی بهره از نظرات مخاطبان و اهل فن می‌تواند به آثار قابل قبول تبدیل شود.»

کرمی با بیان اینکه نمایشنامه به عنوان یک محصول هنری یک روند خلاقه را طی می‌کند تا به نتیجه می‌رسد، گفت: «نمایشنامه‌نویسی از دشوارترین ژانرهای ادبیات است که کار و وقت و انرژی آفرینشگران آن قابل احترام است. ارزش همه آثاری که خواندم برای من محفوظ بوده ولی با همان متر و معیاری که برای انتخاب آثار اشاره کردم معرفی تعدادی نمایشنامه کار سختی است.»

او افزود: «واقعیت این است این روش همه جشنواره‌ها برای انتخاب آثاری که می‌خواهند تمرین و آماده شوند، چند نکته مثبت و چندین ایراد دارد. مهم‌ترین وجه مثبت این روش امکان و فرصت برای حضور تعداد زیادی هنرمند است که تقاضای ارائه اثر و نوشته خود را دارند. به‌خصوص نویسنده‌های جوان یا حتی کارگردان‌های تازه‌کار که فرصت ارائه نمایشنامه و تشکیل گروه هنری را پیدا می‌کنند.»

عضو هیئت انتخاب متون بخش صحنه‌ای جشنواره فجر ادامه داد: «ارائه یک نمایشنامه توسط یک کارگردان یعنی تقاضای یک گروه هنری که حداقل شامل سه تا شاید صد نفر از اعضا یک گروه باشد. این ظرفیت برای جشنواره یک پتانسیل خوب است تا بتواند به برگزاری یک رویداد هنری منجر شود؛ اما با این شیوه محدود و محدویت انتخاب و یا انتخاب شدن و یا نشدن، تعداد زیادی از گروه‌های نمایشی فرصت حضور نخواهند داشت.»

شهرام کرمی در در پایان با پیشنهادی برای حمایت از گروه‌های نمایشی گفت: «یک روش ضروری در حمایت از گروه‌های نمایشی ایجاد فرصت فعالیت است که جشنواره به تنهایی نمی‌تواند همه این بار را به دوش بکشد. بدون شک این تعداد نمایشنامه انتخاب شده همه ظرفیت گروه‌های متقاضی نیست ولی اهمیت به درام به‌عنوان پایه‌ترین موضوع تئاتر در برگزاری یک رویداد با این روش دوباره مورد تاکید قرار گرفت.»

براساس آمار اعلامی دبیرخانه چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، هیئت انتخاب پس از بررسی 584 متن دریافتی از بخش ارسال مستقیم صحنه‌ای جشنواره، در نهایت 73 متن را انتخاب و برای آماده سازی و بازبینی حضوری به دبیرخانه چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی کردند.

چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری کوروش زارعی همزمان با ایام جشن‌های پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن ماه 1401 برگزار خواهد شد.




مطالب مرتبط

کارگردان راه‌یافته به بخش تئاتر دانشجویی جشنواره تئاتر فجر مطرح کرد

حضور در جشنواره فجر باعث شد به ادامه مسیر امیدوار شوم
کارگردان راه‌یافته به بخش تئاتر دانشجویی جشنواره تئاتر فجر مطرح کرد

حضور در جشنواره فجر باعث شد به ادامه مسیر امیدوار شوم

افشین حسنی‌کیا، کارگردان نمایش «اوبِرمِنش» با بیان اینکه در چند سال اخیر به دلیل هزینه‌ بالای سالن‌های خصوصی، موفق به اجرای آثارم نمی‌شدم، گفت جشنواره فجر فرصتی به من داد تا دوباره به ادامه مسیر امیدوار شوم.

|

مدیرکل هنرهای نمایشی:

جشنواره‌ها باید با انضباط مالی سفت و سخت برگزار شوند
مدیرکل هنرهای نمایشی:

جشنواره‌ها باید با انضباط مالی سفت و سخت برگزار شوند

مدیرکل هنرهای نمایشی اعلام کرد از سخنانش درباره نبود انضباط مالی در چهل‌و‌یکمین جشنواره تئاتر فجر سوءبرداشت شده و منظور او زیرسوال بردن زحمت‌های برگزار کنندگان این رویداد بین‌المللی نبوده است.

|

شب‌چراغ نمایش «سلطان عمرا بمیرد» با حضور شهرام کرمی

تقدیر از هنرمندانی که نمایش ایرانی روی صحنه می‌آورند
شب‌چراغ نمایش «سلطان عمرا بمیرد» با حضور شهرام کرمی

تقدیر از هنرمندانی که نمایش ایرانی روی صحنه می‌آورند

شهرام کرمی، در مراسم شب‌چراغ «سلطان عمرا بمیرد» در تماشاخانه سنگلج، از اجرای نمایش‌های اصیل ایرانی در این سالن قدیمی، توسط هنرمندان استانی، قدردانی کرد.

|

با انتشار یک فراخوان و اهدای جایزه‌ای ویژه اعلام شد

جشنواره‌های وزارت ارشاد را نقد کنید
با انتشار یک فراخوان و اهدای جایزه‌ای ویژه اعلام شد

جشنواره‌های وزارت ارشاد را نقد کنید

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار فراخوانی از قدردانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارایه بهترین نقدها با موضوع جشنواره‌های برگزارشده و عملکرد این وزارت خانه در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

|

مروری بر آنچه در بخش های مختلف بزرگ ترین جشن اهالی تئاتر گذشت

آثار و رخدادهای چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از نگاه داوران
مروری بر آنچه در بخش های مختلف بزرگ ترین جشن اهالی تئاتر گذشت

آثار و رخدادهای چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از نگاه داوران

برای آگاهی از چند و چون جشنواره چهل و دوم فجر، نقاط قوت و نیز نقاط ضعف های احتمالی که باید برای تقویت شان در دوره های بعدی، برنامه ریزی و تلاش شود، پای حرف های داوران بخش های مختلف نشستیم و در این باره نظرات شان را جویا شدیم. استقبال گرم مخاطبان از آثار و نیز اضافه شدن بخش های غزه ...

|

نظرات کاربران