در حال بارگذاری ...
ایرج راد از مشکلات هنرمندان گفت

شرایط روز جامعه باعث شد دوباره تئاتر تعطیل شود

موج کرونا بر اقتصاد ضربه محکمی زد. در این میان هنر هم ‌آسیب دید. در میان هنرها هم تعطیلی تئاتر به دلیل ارتباط زنده‌اش با مخاطب آسیب بیشتری دید. اما بعد از کرونا و بازگشایی سالن‌های تئاتری نورامیدی در دل هنرمندان روشن شد و کم کم تئاتر داشت مخاطبان خود را پیدا می‌کرد که شرایط روز جامعه باعث شد دوباره تئاتر تعطیل شود و هنرمندان بار دیگر بیکاری را تجربه کردند.

به گزارش ایران تئاتر به نقل از خبر آنلاین، اگرچه امروز اجرای تئاتر شروع شده است، اما تعطیلی نزدیک به دو ماه و با توجه به سابقه بیکاری هنرمندان در دوران کرونا مشکلات زیادی را برای هنرمندان ایجاد کرد. این مشکل از جایی بیشتر معنی پیدا می‌کند که بدانیم هنرمندان تئاتر حتی اگر بیمه تامین اجتماعی باشند شامل دریافت بیمه بیکاری نخواهند شد.

ایرج راد در جایگاه رییس هیئت مدیره خانه تئاتر برای حل این مشکل سال‌هاست تلاش می‌کند. او در این‌باره به سابقه تلاش خانه تئاتر اشاره دارد: «این مبحث داستان طولانی دارد. در ابتدا تشکیل انجمن‌های صنفی فرهنگ و هنر رسانه مورد موافقت هر دو وزیر کار و تعاون، وزیر فرهنگ ارشاد اسلام قرار گرفت. سپس در هیئت دولت به تصویب رسید و شکل اجرای خودش را هم پیدا کرد. طبق دستورالعملی کمیسیون بند ۴ هم تشکیل شد. قرار بر این بود که کمیسیون بند ۴ در ابتدا مسائل راه‌اندازی انجمن‌های صنفی را از طریق ۳ خانه موسیقی، خانه تئاتر و خانه سینما شکل‌دهی کند تا انجمن‌های دیگری مثل انجمن تجسمی بتواند طبق شرایط انجمن‌های دیگر، تشکل خودشان را تشکیل بدهند. ما هم در خانه تئاتر انجمن‌های خودمان را معرفی کردیم تا از طریق وزارت کار بتواند تشکیل، هیات موسس و مجمع عمومی خود را بدهند و کارهای اداری خود را انجام بدهند تا ثبت انجمن و شناسه ملی خود را دریافت کنند.»

این بازیگر تئاتر در ادامه به روند اداری اشاره کرد: «مراحل اداری انجام شد و حتی از طریق خانه تئاتر ۷ انجمن تا به مرحله گرفتن شناسه ملی هم رسیدند، اما شکایتی از طریق دونفر برای این انجمن‌های صنفی ثبت شد. دو فردی که در ارتباط فرهنگ و رسانه نبودند. این شکایت ابتدا به شورای نگهبان رفت و در آنجا به بنده‌های ۱، ۳ و ۴ ایراد گرفتند. بعد از آن به دیوان عدالت اداری فرستادند و در دیوان اداری شکایت مورد تایید قرار گرفت.»

راد در ادامه گفت: «زمانی که این اتفاق افتاد جلوی کار گرفته شد و کمیسیون بند ۴ کارش متوقف شد. طبیعتا انجمن‌های که شناسانه ملی و دفتر گرفتند وظعیت‌شان معلق ماند.»

اما خانه تئاتر برای برطرف این مشکل کرده است چه کارهایی انجام داد؟ او در پاسخ به این پرسش گفت: «ما نامه‌ای نوشتیم که هنوز این نامه از طریق کمیسیون بند ۴ به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرستاده نشده است. در این نامه نوشتیم که اگر بندی دچار مشکل است، قابل اصلاح است و چرا کلا اصل و کل قضیه منتقی شده است. ما در این نامه خواستار اصلاح آن شدیم. این نامه ۶ ما پیش نوشتم و خانه تئاتر، خانه موسیقی، انجمن‌های هنرهای تجسمی امضا کرده‌اند و امروز قرار است که خانه سینما هم آن را امضا کند. تا این نامه فرستاده شود و زمانی برای بررسی و حل مشکلات گرفته شود.»

اگر هر فردی که بیمه پرداخت می‌کند در شرایط بیکاری می‌تواند از بیمه بیکاری استفاده کند برای هنرمندان تئاتر این شرایط مهیا نیست. این کارگردان تئاتر در این به نقش و اهمیت انجمن‌های صنفی اشاره دارد: «این مورد در داخل انجمن‌های صنفی طراحی شده بود. که بیمه بیکاری انجمن‌های صنفی چگونه باید باشد. متاسفانه این قضیه همینطور مسکوت مانده است و تکلیفش مشخص نیست.»

احتمال حل این مشکل مسئله دیگری است که رییس هیئت مدیره خانه تئاتر به دیده تردید به آن نگاه می‌کند: «دقیقا نمی‌دانم که این مشکل چطوری برطرف می‌شود، اما معتقدم که این مشکل قابل برطرف شده هست. باید در مورد مواردی که به‌ آن انتقاد شده صحبت بشود و موارد تک به تک بررسی و حل بشود.»

روزهای کرونا و بعد از آن برای هنرمندان خصوصا هنرمندان تئاتر روزهای خوبی نبود. شرایط اجتماعی این روزها هم باعث تعطیلی تئاتر شد. به عبارت دیگر بیکاری پشت بیکاری برای هنرمندان تئاتری رقم خورد. راد دراین باره گفت: «شرایط خوبی نیست؛ تمام مسئله ما این بود که تشکل‌های صنفی شکل بگیرد. قرار بود تشکیل‌های صنفی که اعضایشان بالای ۲۰۰ نفر هست شکل سراسری پیدا کند و تشکل‌های صنفی که زیر ۲۰۰ نفر هست شکل استانی پیدا کند و ۵ تشکل صنفی‌ای که سراسری هستند با هم می‌تواند تشکل کانون صنفی بدهند و در این صورت مشکلات حقوقی و قانونی اعضای خود را از همین طریق مصوبه برطرف کنند و قانونمند عمل کنند؛ اما متاسفانه این شکایت باعث شد که این جریان مسکوت بماند.»

اگر پیش از این هنر و تئاتر به عنوان شغل شناخته نمی‌شد ایرج راد از محاسن تشکیل صنف را شناخته شدن هنرهای مختلف به عنوان شغل خواند و اظهار امیدواری کرد که این مشکل برطرف شود: «این کار باید روزی انجام بشود. نمی‌شود که هنر را روی هوا نگه‌ دارند و هنرمندان نتواند تشکیل انجمن بدهند و برای حال و آینده خود برنامه‌ریزی کنند.»




مطالب مرتبط

همراه با بازسازی ساختمان سابق اداره تئاتر

ضرورت بازسازی اصولی و تاکید بر مدیریت بهینه آن
همراه با بازسازی ساختمان سابق اداره تئاتر

ضرورت بازسازی اصولی و تاکید بر مدیریت بهینه آن

ایرج راد، قطب‌الدین صادقی و حسن دولت‌آبادی هنرمندان و پیشکسوتان تئاتر ایران از بازسازی ساختمانی که صفحات تاریخ تئاتر ایران در آن ورق خورده، گفتند و یکی از کاربری‌های این ساختمان را تبدیل آن به محل پلاتو برای نسل جوان تئاتر ایران به‌منظور تمرین و اجرا و حتی ایجاد موزه تئاتر ...

|

در ویژه‌برنامه «یلدای خُرَمروز» مطرح شد

یلدا می‌گوید امید در پس ناامیدی متولد می‌شود
در ویژه‌برنامه «یلدای خُرَمروز» مطرح شد

یلدا می‌گوید امید در پس ناامیدی متولد می‌شود

احمد محیط طباطبایی، رییس ایکوم در ویژه‌برنامه «یلدای خُرَمروز» که به مناسبت شب یلدا و آغاز فصل زمستان در خانه هنرمندان برگزار شد، گفت یلدا مطابق همه آن چیزی بوده که در فرهنگ ایران بوده است و آن این‌که تاریکی به‌روشنی رسیده؛ شب به‌روز ختم شده و امید در پس ناامیدی متولد ...

|

طوفان درگذشت

طوفان درگذشت

رضا صفایی‌پور، معروف به طوفان، بازیگر پیشکسوت سینما و عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت، پس از یک دوره درگیری با بیماری پارکینسون، روز یکشنبه 26 آذر درگذشت.

|

انجمن مدرسان خانه تئاتر برگزار می‌کند

نشست تخصصی با موضوع «روابط عمومی، رسانه و تبلیغات؛ انتقال و گسترش آگاهی»
انجمن مدرسان خانه تئاتر برگزار می‌کند

نشست تخصصی با موضوع «روابط عمومی، رسانه و تبلیغات؛ انتقال و گسترش آگاهی»

انجمن مدرسان خانه تئاتر با همکاری مرکز آموزش، پنجمین و آخرین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی اکوسیستم تئاتر را با موضوع «روابط عمومی، رسانه و تبلیغات؛ انتقال و گسترش آگاهی» برگزار می‌کند.

|

اکبر احمدی درگذشت

اکبر احمدی درگذشت

اکبر احمدی که سابقه بازی در مجموعه‌های تلویزیونی «ولایت عشق»، «مختارنامه»، «شاهگوش»، «دندون طلا»، «سرزمین کهن» و «سلمان فارسی» را داشت، نیمه‌شب پنجشنبه دوم آذر، بر اثر عارضه قلبی در یکی از بیمارستان‌های تهران، چشم از جهان فروبست.

|

نظرات کاربران