در حال بارگذاری ...
گفت‌وگو با مدرس دانشگاه و پژوهشگر تئاتر در غرفه انتشارات نمایش

رامتین شهبازی: خوراک‌های کوچک در فضای مجازی، ما را از کتاب خواندن دور کرده است

رامتین شهبازی اعتفاد دارد خوراک‌های کوتاه و کوچک در فضای مجازی، بسیاری از دانشجویان و اهالی تئاتر را از مطالعه کتاب دور کرده است. او اعتقاد دارد پس از چاپ هر کتاب، باید با برگزاری نشست‌های خوانش، نقد و رونمایی، آن را به جامعه مخاطبان معرفی کرد.

به گزارش ایران تئاتر، غرفه انتشارات نمایش در سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، با ارائه آثار مکتوب و دیجیتال به همراه برگزاری نشست‌های تخصصی و میزبانی از هنرمندان، پذیرای دوست‌داران تئاتر و اهالی فرهنگ و هنر است.

روز پنجشنبه 28 اردیبهشت، رامتین شهبازی (منتقد تئاتر و سینما و عضو هیئت علمی دانشگاه)، مهمان غرفه انتشارات نمایش شد و در راستای برگزاری نشست کانون تئاتر دانشگاهی که روز پیش از آن برگزار شده بود، به پرسش‌های خبرنگار ایران تئاتر پاسخ داد.

رشته‌ای به نام آموزش اقتباس در ایران نداریم

شهبازی درباره اقتباس نمایشنامه‌ها و کتاب‌های تئاتر در ایران گفت: «در ایران یک تصور سنتی از اقتباس وجود دارد. همیشه می‌گفتند متنی خوب است که پایدار به متن اولیه باشد و اگر این متن به متن اولیه پایدار نبود، می‌گفتند این اثر اقتباسی نیست. اما امروزه تعاریف اقتباس تغییر کرده است و لزوما نباید پایبند به متن اولیه خود باشد.»

او با اشاره به این‌که تئاتر ایران در مباحث نظری ضعف دارد و با تقویت آن می‌توان با انگاره‌های جدید سراغ اقتباس رفت، گفت: «رشته‌ای به نام آموزش اقتباس در ایران نداریم، اگر هم آموزشی باشد همان مباحث قدیم تدریس می‌شود که به اصطلاح ما کلاسیک نام دارد.»

امتیازی که انتشارات نمایش نسبت به دیگران دارد

این پژوهش‌گر درباره جایگاه انتشارات نمایش در عرصه تئاتر کشور توضیح داد: «انتشارات نمایش به عنوان یک نشر تخصصی همیشه باید دنبال جدیدترین و مهم‌ترین نمایشنامه‌ها و آموزه‌های اقتباسی در دنیا باشد. چون شاید انتشارات‌ دیگر به این موضوعات نپردازند.»

او ادامه داد: «این انتشارات چون با انجمن‌ هنرهای نمایشی هر استان در ارتباط است، می‌تواند کتاب‌های منتشر شده را در قالب یک مجموعه به شهرستان‌ها و استان‌ها برساند. به نظر من این یک امتیاز است چون خیلی از ناشران دیگر با استان‌ها به این شکل در ارتباط نیستند و امکان پخش کتاب در شهرستان را شاید سخت‌تر داشته باشند.»

شهبازی افزود: «الان ناشران خوب و بین‌المللی در حال چاپ مجموعه کتاب درباره موضوعاتی جدید هستند. امیدوارم انتشارات نمایش با الگو گرفتن از نمونه‌های خارجی به دنبال چاپ و ترجمه این نوع از کتاب‌ها برود.»

کتاب‌هایی را که چاپ می‌شوند، باید به مخاطبان معرفی کرد

این مدرس دانشگاه درباره کتاب و کتاب‌خوانی بین دانشجویان تئاتر گفت: «کتاب خواندن در جامعه به طور کلی کم شده است. متاسفانه قشر دانشجو خصوصا دانشجویان تئاتر هم از کتاب دور و درگیر فضاهای مجازی شده‌اند که با خوراک‌هایی کوتاه و کوچک منتظرشان است.»

شهبازی توضیح داد: «البته شرایط اقتصادی نیز یکی از دلایلی است که دانشجویان کم‌تر کتاب می‌خوانند، مسئولان باید توجه‌شان به دانشجویان و مطالعات‌ آن‌ها نیز جلب شود و شرایط خرید کتاب را آسان‌تر کنند.»

او افزود: «این روزها شاهد چاپ کتاب‌های بسیاری هستیم، اما شاید حتی اسم‌شان هم به گوش‌مان نمی‌خورد. نباید کتاب را بعد از چاپ رها کرد، باید برای معرفی آن، جلسه نقد، رونمایی، خوانش کتاب، معرفی به فضاهای دانشگاهی و آموزشی و... انجام داد تا همه از چاپ یک کتاب با خبر شوند.»

غرفه انتشارات نمایش به همت اداره‌کل هنرهای نمایشی، انجمن هنرهای نمایشی ایران و دفتر آموزش، پژوهش و انتشارات نمایش، در سالن ناشران عمومی برپا شده است که با عرضه کتاب و برگزاری نشست‌های تخصصی، میزبان دوست‌داران تئاتر و اهالی فرهنگ و هنر خواهد بود.

هنرمندان، دانشجویان و سایر علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه کتاب‌ به غرفه انتشارات نمایش واقع در سالن ناشران عمومی (شبستان) ردیف 25 غرفه 13/1 مراجعه کنند.
سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از بیستم تا سی‌ام اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با فرزاد معافی غفاری، عضو هیئت انتخاب بخش دانشجویی جشنواره تئاتر فجر

آینده درخشان تئاتر کشور، از مسیر تئاتر دانشجویی عبور می‌کند
گفت‌وگو با فرزاد معافی غفاری، عضو هیئت انتخاب بخش دانشجویی جشنواره تئاتر فجر

آینده درخشان تئاتر کشور، از مسیر تئاتر دانشجویی عبور می‌کند

فرزاد معافی غفاری، عضو هیئت انتخاب بخش دانشجویی چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر باور دارد آینده درخشان تئاتر کشور، از مسیر تئاتر دانشجویی عبور می‌کند.

|

فرصت تنفس به وارثان تئاتر کشور

فرصت تنفس به وارثان تئاتر کشور

علی حاج‌ملاعلی*: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما به‌ویژه در نظام دانشگاهی حوزه‌های هنر و علوم انسانی، عدم ارتباط بین دانشگاه و بازار کار یا صنعت و اقتصاد است. سالانه دانشجویان بااستعدادی در ...

|

مهلت شرکت در جشنواره «خیمه‌شب‌بازی» تمدید شد

مهلت شرکت در جشنواره «خیمه‌شب‌بازی» تمدید شد

خانه موزه خیمه‌شب‌بازی ایران به‌منظور گردهمایی و رقابت سازنده هنرمندان خیمه‌شب‌بازی و ارتقا سطح کیفی این‌گونه نمایش سنتی ایرانیف مهلت ارسال آثار به این جشنواره را تمدید کرد.

|

تازه‌ترین موضع‌گیری کاظم نظری درباره تجاوز به حریم تماشاخانه سنگلج

تازه‌ترین موضع‌گیری کاظم نظری درباره تجاوز به حریم تماشاخانه سنگلج

مدیرکل هنرهای نمایشی اعلام کرد دو وزارت‌خانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، در جریان تخریب ساختمان کناری تماشاخانه سنگلج قرار گرفته‌اند و این موضوع حساس، به دقت و سرعت در حال پیگیری است.

|

شب‌چراغ نمایش «سلطان عمرا بمیرد» با حضور شهرام کرمی

تقدیر از هنرمندانی که نمایش ایرانی روی صحنه می‌آورند
شب‌چراغ نمایش «سلطان عمرا بمیرد» با حضور شهرام کرمی

تقدیر از هنرمندانی که نمایش ایرانی روی صحنه می‌آورند

شهرام کرمی، در مراسم شب‌چراغ «سلطان عمرا بمیرد» در تماشاخانه سنگلج، از اجرای نمایش‌های اصیل ایرانی در این سالن قدیمی، توسط هنرمندان استانی، قدردانی کرد.

|

نظرات کاربران