در حال بارگذاری ...
هزاران هنرمند در «ادینبورگ فرینج» گرد هم آمدند

بزرگ‌ترین جشنواره حاشیه‌ساز جهان

هزاران هنرمند از سراسر جهان به ادینبورگ رفته‌‌اند تا در رویدادی که گفته می‌شود  بزرگ‌ترین جشنواره هنری جهان است، شرکت کنند.

هفتاد و پنجمین دوره جشنواره «ادینبورگ فرینج»، امسال از ۵ تا ۲۹ اوت (14 مرداد تا هفتم شهریور) با نمایش‌ها و برنامه‌هایی از هنرمندان ۵۸ کشور برگزار می‌شود.

بازیگران،‌ کمدین‌ها، موزیسین‌ها و دیگر هنرمندان عرصه هنرهای نمایشی به پایتخت اسکاتلند می‌آیند تا در این جشنواره تقریبا بی‌همتا حضور پیدا کنند.

آغازی اعتراضی

«ادینبورگ فرینج»‌ همان‌طور که از نامش پیداست به جشنواره بزرگ و بین‌المللی «ادینبورگ» بی‌ارتباط نیست. «فرینج» در واقع برای اعتراض به جشنواره بین‌المللی ادینبورگ متولد شد و تا امروز به همان شکل ادامه پیدا کرده است.

جشنواره در سال ۱۹۴۷ با اعتراض ۸ گروه تئاتری شروع شد. گروه‌هایی که بدون دعوت راهی جشنواره بین‌المللی ادینبورگ شده بودند.

جشنواره بین‌المللی ادینبورگ در همان سال برای بازیابی اروپای خسته از جنگ جهانی دوم برپا شده بود. در وب‌سایت فرینج آمده است: «دعوت نشدن به جشنواره، این گروه‌ها را متوقف نکرد. آن‌ها به ادینبورگ آمدند و در حاشیه جشنواره برنامه‌های خود را اجرا کردند. نام جشنواره نیز برگرفته از اعتراض آن‌ها است.» فرینج در انگلیسی به معنی حاشیه است. 

طی سال‌های پس از آن اقدام اعتراضی، میلیون‌ها نفر برای شرکت در «ادینبورگ فرینج» به اسکاتلند سفر کرده‌اند.

حضور در این جشنواره رایگان است؟

از آنجا که این جشنواره در خیابان‌های شهر ادینبورگ برگزار می‌شود، می‌توان حضور در آن را رایگان تلقی کرد. بسیاری از برنامه‌ها نیز رایگان است و نیازی به خرید بلیت برای دیدن‌شان نیست.

در این میان گزینه «آنچه می‌خواهی بپرداز» برای برخی اجراها موجود است. به این شکل که بلیت را پیش از اجرا می‌گیرید و پس از دیدن برنامه آنچه که فکر می‌کنید ارزش دیدن برنامه بود، برای آن می‌پردازید.

البته شیوه سنت بلیت‌فروشی با قیمت مشخص هم برای بسیاری از برنامه‌ها در دسترس است.

هنرمندان بزرگی که در فرینج اجرا کرده‌اند

جشنواره بزرگ «ادینبورگ فرینج» فرصتی استثنایی برای هنرمندان با استعداد فراهم می‌کند که دنبال صحنه‌ای برای به نمایش گذاشتن توانایی‌شان هستند.

وب‌سایت میرور از نام‌های مشهوری چون آلن ریکمن، روآن اتکینسون، میراندا هارت، راسل برند و گراهام نورتن به عنوان چهره‌هایی نام برده است که پیش از رسیدن به شهرت از سکوی «ادینبورگ فرینج» برای ارائه کارهای‌شان استفاده کرده‌اند.




مطالب مرتبط

در سالروز درگذشت هنرمند پیشکسوت سیاه‌بازی

نمایش «شاماران» به سعدی افشار تقدیم شد
در سالروز درگذشت هنرمند پیشکسوت سیاه‌بازی

نمایش «شاماران» به سعدی افشار تقدیم شد

اجرای پنج شنبه شب نمایش «شاماران» که مصادف با 30 اردیبهشت سالگرد درگذشت زنده یاد سعدی افشار بود، به این هنرمند تقدیم شد و محمدرضا خاکی در حاشیه این اجرا، نمایش امروز کشور را وامدار هنرمندانی چون سعدی افشار دانست.

|

در نشست خبری نمایش «روال عادی» مطرح شد

مجید مجیدی: وظیفه ماست که از تئاتر حمایت کنیم
در نشست خبری نمایش «روال عادی» مطرح شد

مجید مجیدی: وظیفه ماست که از تئاتر حمایت کنیم

مجید مجیدی کارگردان مطرح سینما در مراسم رونمایی از پوستر و نشست خبری نمایش «روال عادی» گفت وظیفه ما این است که از تئاتر حمایت کنیم. ما به تئاتر مدیون هستیم و حمایت امروز ما از تئاتر به نوعی خمس و زکاتی است که باید پرداخته شود. ما در دهه ۶۰ از تئاتر کوچ کردیم و به سینما رفتیم.

|

نگاهی به نمایش «مجلس بلبشو جور کردن»

تصنیف‌خوانی مجالس زنانه در قالب نمایش ایرانی
نگاهی به نمایش «مجلس بلبشو جور کردن»

تصنیف‌خوانی مجالس زنانه در قالب نمایش ایرانی

سیدعلی تدین‌صدوقی: نمایش «مجلس بلبشو جور کردن»، همان‌طور که از نامش به ذهن متبادر می‌شود، خود در ورطه بلبشویی به لحاظ متن و اجرا به‌نوعی سردرگمی و تکرار افتاده است. به دیگر سخن نمی‌توان ...

|

بلیت فروشی «مجنون آن لیلی» آغاز شد

بلیت فروشی «مجنون آن لیلی» آغاز شد

بلیت‌فروشی موسیقی-نمایش «مجنون آن لیلی» به کارگردانی و آهنگسازی پیمان خازنی که در تالار حافظ روی صحنه می‌رود، آغاز شد. 

|

فراخوان اجرا در تماشاخانه‌های مهر و ماه حوزه هنری منتشر شد

فراخوان اجرا در تماشاخانه‌های مهر و ماه حوزه هنری منتشر شد

مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری فراخوان اجرای نمایش در تماشاخانه‌های مهر و ماه خود را در راستای اهداف و سیاست‌های خود و به‌منظور انتخاب آثار نمایشی شایسته‌ برای اجرا در سال 1403 از گروه‌ها و کارگردانان فعال، اساتید دانشگاه، دانشجویان تئاتر و جوانان خلاق دعوت کرد.

|

نظرات کاربران