در حال بارگذاری ...
...

یک کارگردان نمایش عروسکی: در تئاتر هیچ فعالیتی برای نوجوانان انجام نمی‌شود

"مردان خورشید" عنوان نمایشنامه‌ای با موضوع دفاع مقدس و شهادت است که پیش از این توسط انتشارات نمایش به چاپ رسیده و اکنون پس از گذشت ۲۵ اجرا در مشهد در تالار اسوه تهران اجرا می‌شود.

محمد برومند نویسنده و کارگردان نمایش عروسکی"مردان خورشید" گفت:«برخورد خوب مسئولان تئاتر اسوه باعث می‌شود از اجرا در این تالار راضی باشم.»
محمد برومند نمایشنامه‌نویس و فیلمنامه‌نویس که نمایش عروسکی"مردان خورشید" را در تئاتر اسوه روی صحنه دارد، در گفت‌وگو با سایت ایران تئاتر‌ گفت:« "مردان خورشید" عنوان نمایشنامه‌ای با موضوع دفاع مقدس و شهادت است که پیش از این توسط انتشارات نمایش به چاپ رسیده و اکنون پس از گذشت 25 اجرا در مشهد در تالار اسوه تهران اجرا می‌شود.»
وی تکنیک عروسکی نمایش را تلفیقی عنوان کرد و افزود:«از انواع عروسک‌های دستکشی، شبیه بونراکو و بونراکو ژاپنی، سایه و... استفاده کرده‌ایم و همسرم منیره امیریوسفی کار طراحی و ساخت آن‌ها را بر عهده داشته است.»
وی با ذکر این که نمایش ویژه نوجوانان تهیه شده درباره انتخاب محل اجرا گفت:«قرار بود کار ما در تالار هنر اجرا شود، اما از آن جا که سیاست تالار هنر بر اجراهای کودک قرار گرفته و سالن دیگری برای اجرای نمایش نوجوانان وجود ندارد، به تالار اسوه رفتیم. متأسفانه به نظر می‌رسد در تئاتر هیچ فعالیتی برای نوجوانان انجام نمی‌شود.»
وی ضمن ابراز خرسندی از اجرا در سالن اسوه گفت:«برخورد خوب مسئولان تئاتر اسوه باعث می‌شود که از اجرا راضی باشم. اعتقاد دارم تهران سالن‌های بسیاری مثل اسوه دارد که متأسفانه استفاده نمی‌شود و ما تمام تئاتر ایران را در تئاترشهر خلاصه کرده‌ایم.»
وی در ادامه این بحث و با تأکید بر یکپارچه شدن سیاستگذاری در تئاتر گفت:«برای مثال چاپ آرم یک ارگان در کنار آرم ارگان دیگر در پوستر، مسأله ساز می‌شود، در صورتی که باید میان مرکز هنرهای نمایشی، فرهنگسراها، سازمان‌های دارای سالن تعاملی برقرار شود تا گروه‌ها بتوانند در این فضاها اجرای نمایش داشته باشند. مرکز می‌تواند با گروه‌های نمایشی انعقاد قرارداد کند و از آن‌ها بخواهد در هر سالنی که مشخص می‌کند، اجرا داشته باشند. دستاورد این اقدام هم می‌تواند تجهیز سالن‌ها به وسیله ارگان‌ها باشد. این جاست که تشکیل سازمان مدیریت تئاتر کشور ضروری است.»
وی با اشاره به سابقه فعالیت گروه تئاتر"سیمرغ" گفت:«گروه ما در سال 82 به عنوان فعال‌ترین گروه تئاتر شهرستان‌ها معرفی شد و حتی نخستین تئاتر خصوصی در مشهد را بنیان گذاشت، اما به علت نبود حمایت‌های دولتی ورشکست شد. همین اتفاق مرا به طور خاص از تئاتر دور کرد و به حیطه فیلمنامه‌نویسی کشاند. مشکلات ریز و درشت نیز باعث خواهد شد که تا چند سال دیگر تئاتر کار نکینم.»
وی درباره استقبال تماشاگران از این نمایش گفت:«در مشهد اجرای موفقی داشتیم. قرار بود 10 شب اجرا کنیم، اما به دلیل استقبال تماشاگران 25 اجرا رفتیم. در تهران نیز با توجه به این که دومین اجرا را سپری کرده‌ایم در سالن گمنامی اجرا می‌کنیم و تبلیغات محدودی داشته‌ایم، استقبال خوبی از کار شده است.»
نمایش"مردان خورشید" تا سوم شهریور ماه در این تالار اجرا می‌شود.