در حال بارگذاری ...
...

همه چیز مهیا می‌شود تا موزه تئاتر در خلال جشنواره تئاتر فجر افتتاح شود

به گزارش سایت ایران‌تئاتر، در مراسم صبح امروز، که در خیابان لاله‌زار و در تئاتر نصر برگزار شد، دکتر محمدحسین ایمانی‌خوشخو، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین پارسایی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی، دکتر محمد خبری، رئیس شورای نظارت و ارزشیابی، کیومرث مرادی، مدیر اجرایی بازسازی تئاتر نصر، و نیز نمایندگان سازمان میراث فرهنگی، فرهنگستان هنر، در کنار هنرمندانی چون عزت الله انتظامی، بهزاد فراهانی، محمود استادمحمد، سعدی افشار و... حضور داشتند. در سالن ورودی تئاتر نصر بسیاری از اهالی رسانه‌ها گرد آمده‌ بودند تا لحظه گشایش در ورودی سالن را ثبت کنند. دو هنرمند چاوشخوان که پرچم‌های سبز بر دوش داشتند، چاوشی اجرا کردند. این اجرا مقدمه‌ای برای گشودنِ در بود و حاضران صلوات گویان وارد سالن غبارگرفته شدند.

زهرا شایان فر:
سیزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی- سنتی تهران با گشایش درهای تئاتر نصر رسماً افتتاح شد.
به گزارش سایت ایران‌تئاتر، در مراسم صبح امروز، که در خیابان لاله‌زار و در تئاتر نصر برگزار شد، دکتر محمدحسین ایمانی‌خوشخو، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین پارسایی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی، دکتر محمد خبری، رئیس شورای نظارت و ارزشیابی، کیومرث مرادی، مدیر اجرایی بازسازی تئاتر نصر، و نیز نمایندگان سازمان میراث فرهنگی، فرهنگستان هنر، در کنار هنرمندانی چون عزت الله انتظامی، بهزاد فراهانی، محمود استادمحمد، سعدی افشار و... حضور داشتند.
در سالن ورودی تئاتر نصر بسیاری از اهالی رسانه‌ها گرد آمده‌ بودند تا لحظه گشایش در ورودی سالن را ثبت کنند. دو هنرمند چاوشخوان که پرچم‌های سبز بر دوش داشتند، چاوشی اجرا کردند. این اجرا مقدمه‌ای برای گشودنِ در بود و حاضران صلوات گویان وارد سالن غبارگرفته شدند.
پس از سال‌ها سالن زیبای تئاتر نصر پذیرای تماشاگران و صندلی‌های خاک گرفته و شکسته در انتظار نمایشی دیگر بود. جالب این‌که هیچ‌کس غبار از صندلی‌ها نگرفت. تمامی حاضران گویی به احترام رنج ثبت شده بر پیکره خسته تئاتر یا به منظور عذرخواهی برای بی‌مهری سال‌های از دست رفته، بر صندلی‌ها نشستند و بازیگران یک نمایش سیاه‌بازی اجرا کردند.
در پایان نیز محمدحسین ناصربخت، دبیر جشنواره، روی صحنه آمد و آیین اختتام رسماً آغاز شد.
دکتر ناصربخت، دبیر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی- سنتی، گفت:«گرایش اصلی جشنواره نمایش‌های آیینی- سنتی، پژوهش است. پیش‌درآمد آن با برپایی سمینار و پس از آن نیز از امروز با بخش صحنه‌ای آغاز می‌شود. این مراسم شاید موجب تجدید حیات یکی از سالن‌های کشور شود. سالنی که همه ما خاطراتی از آن داریم و بزرگانی در جمع ما حضور دارند که روزگاری در این سالن فعالیت‌ داشته‌اند.»
وی ابراز کرد:«امیدواریم در بخش‌های دیگر نیز به اهداف شورای سیاستگذاری و ستاد برگزاری جشنواره دست پیدا کنیم و این اتفاق نیز کمکی باشد برای این که یک سالن به سالن‌های کشور اضافه شود و سال آینده بخشی از جشنواره را در تئاترنصر برگزار کنیم.»
به گزارش سایت ایران تئاتر، عزت الله انتظامی نیز روی صحنه حاضر شد و گفت:«همه حرف‌هایی که درد دلم بود در نمایش کوچک سیاه‌بازی که اجرا شد، گفته شد. آنچه ابراز شد متعلق به امروز نیست؛ در گذشته با آن مبارزه کردیم و دوام آوردیم. در زمان مدیریت کرباسچی طرحی مطرح شد که شهرداری خیابان لاله‌زار را به صورت پیاده‌رو بسازد و تئاترها به همان شکل گذشته فعال شوند. از 13 ، 14 سالگی، که در این تئاترها کار می‌کردم، شاهد بودم که همه تئاترهای نصر،پارس، دهقان و... فعال بودند و همواره مشتری داشتند.»
او با ابراز خرسندی از ایجاد موزه تئاتر در محل تئاتر نصر گفت:« امیدوارم حال که درِ این جا باز شده با تشکیل موزه تئاتر همچون گذشته گروه‌هایی در آن کار کنند. وی خطاب به حضار گفت:«خانم‌ها و آقایان هنرمند! نظر من این است که اگر کوتاهی کنید موفق نمی‌‌شوید. بخواهید، بخواهید، بخواهید مسوولان سرانجام مجبور می‌شوند پاسخ بدهند.»
دکتر ایمانی‌خوشخو نیز با یادی از آخرین ورودش به تئاتر نصر در 1379 و دیدار هنرمندان تئاتر تخت حوضی گفت:«همیشه یکی از دغدغه‌هایم این بود که چطور این سالن را به روزگار گذشته‌اش بازگردانیم. همین که این سالن الکتریکی نشد، باید از دوستان جهاد دانشگاهی تشکر کرد که مقاومت کردند. این دوستان تعطیلی آن را به از دست دادن آن ترجیح دادند. خوشبختانه در آخرین روزهای تصدی علی منتظری در جهاد دانشگاهی توافق‌نامه‌ای تنظیم شد که این سالن بتواند دوباره میزبان نمایش‌ها به شکل موزه‌ای باشد. نمایش‌هایی که بخشی از تاریخ ایران را با خود دارند.»
او ادامه داد:«همه چیز مهیا می‌شود که اگر مشکلی پیش نیاید، موزه تئاتر در خلال جشنواره تئاتر فجر افتتاح شود. در حال حاضر و در کنار توجه به هنر و حضور هنرمندان در عرصه‌های گوناگون، ‌وقت آن رسیده که سالن‌های قدیمی بازسازی و محل‌های جدیدی نیز ساخته شوند.
وی ابراز امیدواری کرد:«با پیگیری هنرمندان و رسانه‌ها، کمبود فضا با هماهنگی کامل رفع شود تا بتوان کمبودها را با سرعت بیشتری برطرف کرد.»
به گزارش سایت ایران تئاتر، مجید جعفری، کارگردان مراسم، حاضران را به سوی تئاتر پارس راهنمایی کرد. محمدحسین ناصربخت پس از حضور در تئاتر پارس، خبر داد:«پیرو تصمیم شورای سیاستگذاری تعدادی از نمایش‌های جشنواره سیزدهم، بلافاصله پس از جشنواره، در تالارهای لاله‌زار، به خصوص پارس، روی صحنه می‌روند و درآمد اجرا صرف رونق این تئاترها خواهد شد. اجراها نیز با حمایت مرکز انجام خواهند شد. مشکلات سیستم گازرسانی تئاتر پارس را نیز مرکز هنرهای نمایشی رفع می‌کند.»
استاد انتظامی هم از اجراهای گذشته خود در لاله‌زار یاد کرد و گفت: تئاتر پارس آنقدر تماشاگر داشت که روزهای جمعه دو نوبت اجرا می‌شد. امیدواریم با این اقدام تئاتر لاله زار از این حال و روز در بیاید.»
سعدی افشار نیز با بیان خیر مقدمی کوتاه و یادی از هنرمندان درگذشته تئاتر پارس، ابراز امیدواری کرد که اتفاق خوشایندی نیز برای تئاتر سنتی ایران به وقوع بپیوندد.
گفتنی است، تئاتر پارس هنوز جزء تئاترهای فعال محسوب می‌شود و مهمانان و مسئولان حاضر در مراسم افتتاحیه نیز فرصت یافتند بخشی از تمرین یک گروه را ببینند.