در حال بارگذاری ...
...

سپهر شریف زاده نماینده بوزار در گفت وگو با ایران تئاتر عنوان کرد

تجربه‌های ایرانیان در تئاتر برای افراد غیرایرانی بسیار جذاب است

سپهر شریف زاده  نماینده بوزار در گفت وگو با ایران تئاتر عنوان کرد

تجربه‌های ایرانیان در تئاتر برای افراد غیرایرانی بسیار جذاب است

سپهر شریف زاده نماینده بوزار گفت: افراد غیرایرانی بسیار کنجکاو هستند تا تئاترهای ایرانی را ببینند و بدانند در ایران چه اتفاقی می‌افتد.

به گزارش ایران تئاتر برنامه‌ای با عنوان «خوش‌آمد به ایران» به همّت موسسه بوزار و همکاری اداره کل هنرهای نمایشی ایران از تاریخ 24 تا 27 اسفند ماه 1396 در بروکسل برگزار خواهد شد. برنامه یاد شده ابتکاری از این موسسه برای معرفی بیشتر بخشی از ویژگی های تئاتر امروز ایران است و 5 نمایش از ایران در این برنامه حضور دارند. به همین روی با سپهر شریف‌زاده که هماهنگ کننده این پروژه است؛ گفت و گویی انجام داده ایم.

شریف زاده که مسئول هماهنگی بازار تئاتر سوم سی‌امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر بوده؛ درباره فعالیت خود گفت: حدود ۵سال است که با همکاری تعدادی از دوستانم زیرمجموعه‌ای در موسسه فرهنگی هنری نوروز هنر که فعالیت های فرهنگی هنری مانند چاپ کتاب انجام می‌دهد٬ با نام آژانس نوروز هنر افتتاح کردیم که برای آژانس بین‌الملل تئاتر ایران است و نمایش‌های ایرانی را به جشنواره‌های خارجی معرفی می‌کنیم٬ با جشنواره‌های داخلی برای دعوت نمایش‌ها در حوزه بین‌الملل ارتباط برقرار می‌کنیم و برای برگزاری جشنواره مشاوره می‌دهیم. آژانس تئاتر نوروز هنر به مدت ۴سال است که با گروه تئاتر لیو همکاری می‌کند و جشنواره میکرولیو را برگزار می‌کنیم که امسال چهارمین دوره آن برگزار شد و شنبه آینده ۱۲ اسفند آخرین اجراهای این دوره در عمارت ارغنون به صحنه می‌روند.

او در ادامه توضیح داد: این اولین بار است که موسسه در یک برنامه شوکیس از ایران شرکت می‌کند. من در خارج از ایران دوره‌های مدیریت جشنواره و تهیه نمایش برای جشنواره را گذرانده ام.

شریف‌زاده که مسئول بین الملل جشنواره عروسکی تهران مبارک است؛ درباره این فستیوال عنوان کرد: این فستیوال یک فصلی است در بخش دپارتمان تئاتر موسسه بوزار که از اکتبر ۲۰۱۷(مهر و آبان ۹۶) تا ۳۰ جون ۲۰۱۸(خرداد و تیر ۹۷) طول می‌کشد. اسم این برنامه در دپارتمان تئاتر world on stage است؛ به فارسی می‌توانیم آن را جهان بر روی صحنه معنا کنیم. این برنامه مختص هفته‌های فرهنگی(تئاتری) از کشورهای مختلف است که پروژه‌های زیادی از آن انجام شده است و در سایت بوزار قابل مشاهده است. این بخش که آخر اسفندماه در حال برگزاری است؛ مربوط به ایران است.
سپهر شریف‌زاده درباره شیوه انتخاب آثار گفت: مسئول دپارتمان تئاتر بوزار٬ داور سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بودند و از سی‌وپنجمین جشنواره هم بازدید کردند و تمام نمایش‌هایی که انتخاب شده٬ هیچ کدام از بخش اصلی مسابقه تئاتر فجر نبودند و در بخش فجرپلاس این دوره اجرا می‌شدند؛ ابرصورتی حسن معجونی و پرواز شماره۷۴۵ مرجان پورغلامحسین در تئاتر آفتاب٬ ویدئوکال پانته‌آ آرمانفر در سالن موج نو و مده‌آ فریبرز کریمی برای سی‌وپنجمین جشنواره تئاتر فجر بودند. اینگرید بعد از جشنواره با مهدی شفیعی وارد مذاکره شدند و قرارشد که این برنامه برگزار شود. نسبیت خاص سمانه زندی‌نژاد هم که اثر برگزیده مونولیو بود؛ در زوریخ دیده بودند. هم‌چنین نمایش با من بخوان افسانه نوری که کارگردان ایرانی مقیم بلژیک هستند؛ در این فستیوال حضور دارد.
این هنرمند درباره تاثیر اجراهای ایرانی در خارج از کشور بیان کرد: افراد غیرایرانی٬ خیلی کنجکاو هستند تا تئاترهای ایرانی را ببینند تا بدانند در ایران چه اتفاقی می‌افتد و بازتاب جامعه٬ شرایط زندگی و هرآنچه در ایران هست را از این طریق دنبال می‌کنند؛ چون خبرهای تئاتر ایران کمتر به خارج از ایران می‌رود و در حوزه تئاتر ایران امیررضا کوهستانی٬ زهرا صبری و نسیم سلیمانپور را می‌شناسند؛ در واقع می‌توانم بگویم همین سه نفر هستند که هرجایی در خارج از ایران بگوییم ایرانی هستیم و تئاتر کار می‌کنیم اسم یکی از این سه نفر شنیده می‌شود. هم‌چنین به این دلیل که بازتاب شرایط ایران٬ به صورت نه‌چندان جالبی از طریق اخبار به آن‌ها می‌رسد؛ بازتاب مثبت‌تر و واقع‌گرایانه‌تر را در تئاترهایی که از ایران آنجا اجرا می‌شود٬ دنبال می‌کنند و تجربه‌های ایرانیان را می‌بینند که برای آن‌ها بسیار جذاب است.
شریف‌زاده افزود: یک اتفاقی که در دنیا می‌افتد و متاسفانه در ایران نیست٬ این است که کشورهای مختلف سعی می‌کنند برنامه‌هایی تحت عنوان شوکیس از نمایش‌های برگزیده داشته باشند که انتخاب آثار برعهده جمع‌آورنده آن شوکیس است و برای افراد کشورشان به نمایش بگذارند. در ایران در قالب یک پروژه این‌چنینی تا حالا این اتفاق نیفتاده است. شوکیس وقتی در کشورهای دیگر اتفاق می‌افتد؛ در قالب یک برنامه مجزا در کنار برنامه‌های اصلی یا به‌عنوان یک جشنواره مستقل هرسال اتفاق می‌افتد. در این شوکیس‌ها یک‌سری افراد متخصص، دبیران، کارگردانان و مدیران تولید را دعوت می‌کنند تا از این اتفاق و نمایش‌ها دیدن کنند. در کنار شوکیس‌ها برنامه هایی تحت عنوان جلسات معارفه/بازاریابی(pitch session)برگزار می‌کنند؛ جلسات معارفه برنامه معرفی کارگردان‌هایی است که آثارشان در شوکیس است و از این طریق با دنیا ارتباط برقرار می‌کنند. در این جلسات معارفه حتی کارگردان‌هایی هم که درخواست شرکت داده بودند اما آثارشان قبول نشده؛ فرصتی ۵ دقیقه‌ای دارند تا آثارشان را معرفی کنند و بتوانند با مدیران فستیوال و  تهیه‌کننده‌ها ارتباط برقرار کنند. برگزار شدن این‌گونه برنامه‌ها با کمک و حمایت اداره کل هنرهای نمایشی، بسیار می‌تواند به شناخت بیشتر از تئاتر ایران و بازاریابی تئاتر ایران در فستیوال‌های خارجی کمک کند.

او در ادامه عنوان کرد: این اتفاق بسیار مناسب و خوب است؛ به این‌دلیل که فقط یک نمایش نیست؛ زیرا اگر یک نمایش باشد افراد انتخاب می‌کنند که مثلا من کار فرانسه را می‌بینم بیا یک کار از کشوری دیگر. اما وقتی در قالب یک شوکیس ۵ نمایش از ایران به صورت فشرده در ۵ روز اجرا می‌شود؛ بسیار می‌تواند به بازاریابی بین‌المللی تئاتر ایران کمک کند. کما این که در این دوره اداره کل هنرهای نمایشی نیز از این پروژه حمایت کرد و به نظر من می‌تواند درطی سال و در کشورهای دیگر و یا حتی ایران نیز این اتفاق بیفتد و افراد متخصص دعوت شوند تا آثار را ببینند.

سپهر شریف‌زاده در پایان درباره نحوه انتخابش به عنوان هماهنگ کننده این فستیوال گفت: من اینگرید را که دبیر فستیوال است؛ چند سالی است که می‌شناسم وهمیشه تبادل اطلاعاتی درباره تئاتر ایران و بلژیک داشتیم. شهریور ماه امسال ایشان به من ایمیلی زدند که من هماهنگ کننده پروژه از طرف بوزار بین آنها٬ مرکز هنرهای نمایشی و گروه‌ها بشوم.